סדר טו בשבט שלנו

ווין תו

New member
סדר טו בשבט שלנו

ביום שישי בערב התכנסנו, חבורה של מבוגרים שהחליטה לחזור לתקופת גן הילדים (וחלפו כבר הרבה שנים מאז ילדינו בילו בגן!) ולערוך סדר טו בשבט עפ"י ההגדה של משרד החינוך. הסיידר האלכוהולי בפתיחה, ובקבוקי היין שנפתחו העלו והגבירו את רמת מצב הרוח וילדינו וחבריהם עלו מקומת המגורים שלהם כדי לצפות (בדאגה רבה) בעדת הקשישים שפצחה קולה בשירי טו בשבט. כמובן שלא פסחנו על מאמרו של הרברונן על מנהגי טו בשבט. התפריט היה פשוט והתבסס כמובן על פירות טו בשבט: סיידר חם גלילות בצק שקם במילוי אגוזים ברוטב רימונים מרק כרובית ואפונה עם גרעיני חמניות חטיפי תאנים ממולאים באגוזים חטיפי תמרים ממולאים בגבינה ככר תמרים ומשמש לחמניות סלט עגבניות שרי ומשמש סלט תפו"א ופירות יבשים ביוגורט סלט חסה ובייבי גרין ברוטב תפוזים פשטידת ברוקולי וגרעינים פבלובה ברוטב פירות יער כופתאות תפו"א במילוי משמש צלחת פירות מיובשים

גילהבי

New member
קודם כל - מי שלא פותח את הקובץ (doc

מפסיד!! איזה מושקע כל הכבוד! דבר שני אני רואה שענית לי על השאלה לגבי בצק שקם בתוך הקובץ חשבתי להחליף את המרגרינה בבצק שלי בחמאה איך יצא אצלכם עם חמאה? את ממליצה להחליף? תודה

רובנס

New member
ווין תו אפשר בבקשה שלא בקובץ

מסרב להפתח תודה

ווין תו

New member
גלילות בצק שקם במילוי אגוזים

גלילות בצק שקם במילוי אגוזים ברוטב רימונים מקור המתכון: וריאציה עפ"י רובנס, בוקששתר והמוזה 8 מנות בצק שקח (ח של חמאה במקום מרגרינה בבצק שקם) 1 קמח תופח קטן (2.5 כוסות = 350 גר) 200 גר´ חמאה 1 שמנת חמוצה למילוי: בצל קצוץ דק שמן לטיגון 4 שיני שום כתושות 200 גרם אגוזי מלך קליפורניה קצוצים מעורב גס ודק מלח, פלפל לרוטב: 1 כוס גרנדין 1 כוס גרעיני רימון 1/2 כוס יין אדום מקל קינמון אופן ההכנה: לעבד את חומרי הבצק ולהניח לשעה במקרר. להכנת המילוי: משמנים מחבת במעט שמן ומטגנים את הבצל עד שקיפות, מוסיפים את האגוזים, מתבלים. מסירים מהאש ומקררים. להכנת הגלילות : מרדדים את הבצק וחותכים למלבנים 15/15. מורחים מתערובת המילוי, מגלגלים לצורת גליל ומושחים בביצה טרופה. אופים בתנור בחום בינוני הרוטב: מבשלים את גרעיני הרימון בגרנדין ויין אדום עם מקל קינמון. מבשלים עד לצמצום הרוטב כ - 20 דקות. הגשה: פורסים כל גלילה ל – 2 חלקים יוצקים מעל ומסביב מהרוטב .

ווין תו

New member
מרק כרובית אפונה וגרעיני

מרק כרובית אפונה וגרעיני חמניה מקור: ???? הרבה שנים בספר המתכונים שלי. (הכנתי מנה כפולה) 400 גר´ פרחי כרובית 1 כף שמן 2 כפות קמח 4 כוסות מים 200 גר´ אפונה 1 כף מחוקה מרק עוף 2 כוסות חלב מלח פלפל לבן 2 כפות שמיר קצוץ 8 כפות גרעיני חמניה קלויים אופן ההכנה: לעשות רביחה מהשמן והמרגרינה. להוסיף מים להוסיף כרובית ולהביא לרתיחה. להוסיף אבקת מרק לבשל 10 דק´ להוסיף חלב לתבל להוסיף אפונה לבשל 10 דק´. להגיש עם גרעיני חמניה.

ווין תו

New member
פשטידת ברוקולי בקלי קלות

פשטידת ברוקולי בקלי קלות מקור: ??? ספר המתכונים שלי תבנית פאי 26: 400 גר´ ברוקולי 200 גר´ גבינה בולגרית מפוררת 100 גר´ גבינה צהובה מגוררת גרעיני חמניות/ דלעת / אגוזים (בקיצור מה שמתחשק) תערובת רויאל : 1 שמנת מתוקה 4 ביצים, מלח, פלפל לבן גרוס מעט אגוז מוסקט גרוס. אפשר להחליף הברוקולי בתרד, שעועית ירוקה, כרובית וכו´ אופן ההכנה: לבשל את הברוקולי ולחתוך לפירורים קטנים. לערבב ברוקולי עם גבינה מלוחה וגרעינים ולפזר בתבנית. לפזר מעל את הגבינה הצהובה. לערבב את חומרי תערובת הרויאל ולשפוך מעל הברוקולי. לאפות בתנור 175 מעלות כ- 30 דק´. להוציא מהתנור ולתת להתקרר כ- 15 דק´ לפני שפורסים.

ווין תו

New member
פשטידת ברוקולי בקלי קלות

פשטידת ברוקולי בקלי קלות מקור: ??? ספר המתכונים שלי תבנית פאי 26: 400 גר´ ברוקולי 200 גר´ גבינה בולגרית מפוררת 100 גר´ גבינה צהובה מגוררת גרעיני חמניות/ דלעת / אגוזים (בקיצור מה שמתחשק) תערובת רויאל : 1 שמנת מתוקה 4 ביצים, מלח, פלפל לבן גרוס מעט אגוז מוסקט גרוס. אפשר להחליף הברוקולי בתרד, שעועית ירוקה, כרובית וכו´ אופן ההכנה: לבשל את הברוקולי ולחתוך לפירורים קטנים. לערבב ברוקולי עם גבינה מלוחה וגרעינים ולפזר בתבנית. לפזר מעל את הגבינה הצהובה. לערבב את חומרי תערובת הרויאל ולשפוך מעל הברוקולי. לאפות בתנור 175 מעלות כ- 30 דק´. להוציא מהתנור ולתת להתקרר כ- 15 דק´ לפני שפורסים.

ווין תו

New member
חטיפי תאנים ותמרים ממולאים

חטיפי תאנים ממולאים באגוזים מקור: בהשראת cv דבלים קצת ברנדי מילוי – שארית מלית האגוזים מהמנה הראשונה לקישוט: שומשום קלוי, קצח, צנוברים קלויים. אופן ההכנה: חוצים דבלים ל-2 (חותכים וזורקים את הצ´ופצ´יק כמובן) פותחים כל חצי ל"כיס" להרטיב את התאנים עם קצת ברנדי (ככה בוזקים מעט על הדבלים בקערה, מערבבים עם הידיים, ונותנים לזה לנוח / להספג לשעה) ממלאים את הכיס במלית. מקשטים. לפני ההגשה להכניס לתנור בחום בינוני לכ-5 דק´. חטיפי תמרים במילוי גבינה מקור: בהשראת יום כתום 20 תמרים מגולענים ליצירת "כיס" 100 גרם גבינת עיזים "פרומעז", 100 גרם גבינת רוקפור מגוררת 50 גרם זרעי שומשום, או סומאק טחון, או פלפל שחור וכו´ אופן ההכנה: מערבבים את הפרומעז והרוקפור. ממלאים את התמרים בגבינות ומקשטים

ווין תו

New member
לחמניות - חלה

לחמניות המקור: החלה שלי 2 תבניות אינגליש 1 ק"ג קמח 50 גר´ שמרית = 30 גר´ יבשים 50 גר´ מרגרינה מומסת 1 כפית מלח 6 כפות סוכר 1/2 כוס חלב פושר 1/2 1 - 2 כוסות מים פושרים 2 ביצים לזיגוג: ביצה טרופה עם כפית סוכר שומשום / פרג / קצח הערה: הסוכר לפי שיקול דעת לחלה פחות מתוקה להוריד ויותר מתוקה להוסיף. אופן ההכנה: להכין בצק שמרים מהמוצרים. להתפיח שעה לעצב את החלות בתבנית משומנת. להתפיח שוב כ- 20 דק´ למרוח את החלות בביצה טרופה לפזר שומשום או פרג או קצח לאפות בתנור שחומם מראש ל- 220 מעלות 15 דק´ להנמיך ל- 180 ולאפות עוד 20 דק´ או עד שמזהיב להוציא מהתבנית ולהחזיר לעוד 5 דק´ לתנור. לקרר על רשת ללחמניות (כ- 60-70 לחמניות ביס): להכניס לתנור בחום 200 מעלות. להוריד ל- 180 ולאפות 15 דק´. להוציא מהתנור ולקרר על רשת. ללחמניות שבלול: מחלקים את הבצק ל-20 חלקים (או יותר עם רוצים לחמניות קטנות יותר). מגלגלים כל חלק לגליל צר וארוך ומגלגלים סביב אחד הקצוות כמו שבלול.מתפיחים כ-20 דק´. למרוח בביצה לפזר שומשום ולאפות כנ"ל

ווין תו

New member
ככר תמרים ומשמש

ככר תמרים ומשמש מקור: הרברונן 2 תבניות אינגליש 100 גרם חמאה , 500 גרם תמרים ללא חרצנים קצוצים((תמרים דחוסים =500 גר´ החבילה), 200 גרם משמש מיובש קצוץ דק מעט ברנדי, 120 גרם סוכר חום, כפית גדושה קינמון כפית גדושה אגוז מוסקט מגורר טרי כוס וחצי מים רותחים 350 גר´ קמח תופח קטנה כוס פקאנים מסוכרים גרוסים אני הורדתי את כמות הסוכר (אפשר לדעתי לוותר בכלל) והשתמשתי בפקאנים לא מסוכרים כדי להוריד את רמת המתיקות אופן ההכנה: להשרות משמשים בברנדי. מניחים בקערה חמאה , תמרים ללא חרצנים , משמש בברנדי, סוכר חום, קינמון ואגוז מוסקט . שופכים על הכל מים רותחים ומערבבים עד שהחמאה נמסה לגמרי. מוסיפים קמח ופקאנים, מערבבים הכל לתערובת אחידה ודי רכה. יוצקים לשתי תבניות אינגליש קייק עד 3/4 גובה אופים בתנור 170 מעלות, 40 דקות.

ווין תו

New member
סלט עגבניות שרי ומשמש

סלט עגבניות שרי ומשמש המקור: הרברונן עגבניות שרי חצויות (הטעמים נספגים טוב יותר) משמשים טריים פרוסים דק (השתמשתי במיובשים קצוצים) זיתים ירוקים מגולענים ופרוסים זיתים שחורים מגולענים ופרוסים אגוזי פקאן שבורים צנוברים קלויים קלות לרוטב: שמן זית בכמות נדיבה טימין טרי, פלפל שחור גרוס, שמיר מיובש אופן ההכנה: לערבב כל החומרים ולהגיש

ווין תו

New member
כופתאות תפוחי אדמה במילוי משמש

כופתאות תפוחי אדמה במילוי משמש מקור: אמא שלי 1.5 ק"ג תפוחי אדמה 50 גר´ חמאה מומסת כ- 2.5 כוסות קמח 1 כפית מחוקה אבקת אפיה 1 כפית מחוקה מלח 2 קופסאות שימורי משמש להגשה: פירורי לחם מטוגנים בחמאה סוכר קינמון אופן ההכנה: לבשל את תפוחי האדמה לסנן היטב וליבש ככל האפשר למעוך לפירה . להוסיף את החמאה המומסת והמלח. לקרר ללא כיסוי (כדי שיתייבש) במקרר למשך לילה . ללוש בעדינות עם הקמח ואבקת האפיה. לחלק את הבצק לחלקים ולגלגל כל חלק לגליל. לחתוך כל גליל לחתיכות . לשטח כל חתיכת בצק ולשים במרכזה חצי משמש. לסגור את הבצק מכל הכיוונים סביב המשמש ולגלגל ביד לכדור. להניח על תבנית מקומחת. להרתיח סיר גדול מלא מים. כשהמים רותחים להכניס בזהירות את הכופתאות בכמה מחזורים. כשהכופתאות צפות והמים הגיעו לרתיחה חזקה לבשל עוד 2 דקות. להוציא למסננת. להגשה: לגלגל את הכופתאות בפרורי הלחם שטוגנו בחמאה ולהגיש בתוספת סוכר וקינמון. הבצק מתאים גם לניוקי אבל צריך לבשל רק כמחצית הדקה לאחר הרתיחה החזקה.

רובנס

New member
ווין תו תודה רבה רבה על ההדרן ../images/Emo140.gif

המיוחד כל הכבוד לך הכל נראה טעים בטוח שאף אחד לא יצא רעב שבו את ליבי כופתאות תפו´א המרק שנשמע יאמי והמנה הראשונה

Springy

New member
ווין תו - שאלה לגבי המרק

האם משתמשים באפונה קפואה או יבשה? אם ביבשה - האם יש להשרות וכמה זמן?

ווין תו

New member
אפונה ירוקה קפואה. מאחר

ואני אוהבת את האפונה כמה שיותר טריה אני מפשירה אותה ומוסיפה אותה למינימום זמן בישול ולא כמו שכתוב במתכון, כך היא גם שומרת על צבע ירוק מבריק

למעלה