סדר ונקיון

hanny1975

New member
סדר ונקיון

האם מישהו יודע\יודעת, כיצד ניתן לשמור על בית נקי ומסודר(יחסית) עם 2 ילדים קטנים??? אצלי תמיד מבולגן ומלוכלך ואני לא מצליחה להתארגן על הכל. בעלי לא ממש עוזר-בכלל לא למען האמת. תודה על תשובותיכם

נראה לי כמעט בלתי אפשרי

אלא אם כן בעלך יתחיל לקחת חלק באחזקת הבית (הוא לא אמור "לעזור" אלא לקחת חלק במשהו ששייך גם לו) וגם אז זה לא יהיה לשביעות רצונך, מאחר וכשיש ילדים קטנים הבית לא יכול להיות אף פעם מסודר ונקי כפי שנרצה. מה שאני עשיתי (וזה עוד עם ילד אחד, כרגע) - נשמתי עמוק והגעתי להחלטה שהבית לא יהיה הכי נקי ומסודר בשנים הקרובות, וזה מה יש! (אלא אם מחליטים לגדל ילדים פדנטים שאסור להם לגעת בכלום. אבל לא כדאי)

יש לי דודה אחת...

שאמי תמיד מעידה עליה, שכשילדיה היו קטנים והיו שואלים אותה למה הבית לא נקי היא היתה עונה "כשהם יגדלו אני אנקה". לדודה הזו יש 4 ילדים בהפרשים מאוד צפופים (כולם אגב, מבוגרים ממני
). ואכן, לכשגדלו הילדים, היא ניקתה!
כעת יש לה יופי של בית, ומאוד נקי
. אני אימצתי את הרעיון בהבדל אחד - לי יש עוזרת

irisgh

New member
אני ויתרתי.

באמת, פשוט ויתרתי. וזו בעיה. לעומת זאת, ביקרתי כמה חברים מהגן של בני, עם מספר ילדים, שהבית נקי ומסודר למשעי. (תכף גם תביני באיזו סביבה אנחנו גרים.). אז באחד - היתה נני שרצה אחרי הילדים ומסדרת, לצד מבשלת שמבשלת. לאמא נשאר זמן להכין לי קפה הפוך אמיתי ממכונת אספרסו. נחמד, אבל האמת? הייתי מרגישה נוח יותר לו פשוט הייתי מגיע לבית הפוך כמו שלי. בשני ובשלישי הייתה אופר. חוץ מזה, יש עוד אנשים שהבית שלהם תמיד נקי ומסודר. אני גדלתי בבית מאוד נקי ומסודר. ולהורים שלי היו שני ילדים קטנים, ואח"כ שלושה. (אבל אבא שבהחלט לוקח חלק בנטל). בכל אופן, העצבים שזה השפיע עלינו, לא היו שווים את זה, ולקח לאמא שלי הרבה שנים להגיע לאותה מסקנה. אבל יש אנשים שפשוט עצבנים נורא כשלא מסודר או נקי, וזה לא בשליטתם. אז אין להם ברירה אלא להתעסק בזה כל הזמן. וגם לחנך ילדים ש 'לא זה', ו'לא זה', ו... המון לא. אז עזבי. קבלי את עצמך כמו שאת, ואת הבית כמו שהוא. תנסי פעם בשבוע, שיהיה יותר נעים. (האמת, לדעתי, אם הילדים הולכים לגן, הכי שווה ביום ראשון, אם אפשר. כי ממילא בסופ"ש הבית מתברדק בדקות). תנסי לשמור לעצמך פינה קטנה נעימה. אולי יש לך שולחן קטן בחדר השינה שלך? תשמרי אותו נקי ומסודר. כדי שיהיה לך לאן לברוח כשכל הבית מבורדק. ועוד טיפים: בקיץ - אני המון לוקחת אוכל החוצה. שיאכלו בגן השעשועים, ושהברדק ישאר שם. (זה לילדים שנוטים להאכיל את רצפת כל המטבח בכל ארוחה. אני יודעת שהילדים של אחרים לא עושים את זה. אבל שלי, כן). לסלון (שאצלנו הוא למעשה חדר המשחקים של הילדים), קניתי סלסלת אייקיאה צבעונית (אפשר ישר שתיים. לא מאוד זול - 90 ש"ח. אבל אסטטי מאוד), וכל הצעצועים נזרקים לשם אחר כבוד. לא צריך למיין מה שייך לאיפה. זו מין רשת ואפשר לראות, וחוץ מזה, ממילא הכל הרי ישפך חזרה לשטיח עם התעוררות ראשון הילדים..). לאט לאט, צריך לחנך את הילדים לנקות אחריהם. ליניבי נשפך המיץ? אני לא גוערת, ולא נוזפת. ישר מושיטה לו סמרטוט, או אומרת 'אתה יודע לקחת את הסמרטוט בעצמך'. הוא בן 3.5. לפני האמבטיה, הוא שם את הבגדים בסל הכביסה בעצמו. (זה משהו שלמדתי פה בפורום. כשמישהי סיפרה שבנה בן השנה וחצי עושה את זה, נפל לי פתאום האסימון, שבעצם אני לא חייבת לרוץ אחרי הבגדים המלוכלכים של בן שלוש וחצי..). כך לאט לאט, יכנס להתנהגות הרגילה, הרגלים שיותר חשובים מהנקיון הרגעי. ויתרמו לשקט הנפשי בעתיד. לגבי בעלך - זו כנראה בעיה יותר גדולה. סביר אפילו בזוגיות. (סליחה שאני קופצת לך ככה לתוך החיים). וביכולת שלך להשפיע על הנורמות בבית.

שכחתי לציין ש...

לנו יש שואב אוכל נייד - הכלבה, אז בעינייני שאריות אוכל על הרצפה אנחנו מסודרים. מומלץ בחום! עכשיו צריך רק לחשוב על סטארטפ - מישהו שיסדר את הבלאגן! (וכמובן שאני לא מתכוונת לאופר או נני - זה נשמע לי כמו חלום בלתי אפשרי)

irisgh

New member
ועוד טיפ:

את יניבי לימדתי, שהמקום הראשון שאליו הוא נכנס, כשהוא נכנס הבייתה, זו האמבטיה: קודם כל מורדים נעליים, שופכים את כל ארגז החול,, ורק אח"כ ממשיכים להסתובב בבית.

../images/Emo6.gif אי אפשר...

אליי מגיעה העוזרת פעם בשבוע. מהרגע שהיא יוצאת מפתח הדלת, הכל חוזר לקדמותו-בלגנותו הקודמת.

חול, חול ועוד חול...

תמיד כשאני באה לאסוף אותו מהגן הוא שוכב על הגב בחול, מאושר עד השמיים! יש חול בכיסים, בשיער, באזניים כמובן שבנעליים-העיקר שהוא מרוצה. אהה, ועכשיו הוא מאוד נהנה למעוך במבה לפירורים ולהשתמש במעדנים כקרם ידיים וכקרם הזנה לשיער...! אמא שלי מתחרפנת מזה...

יסמין@

New member
בני כמה הילדים?

* את יכולה להחליט שאת מסדרת את הבית *פעם אחת* בלבד ביום, אחרי שהילדים הולכים לישון. וזה נראה לי עדיף על פני לרוץ כל הזמן עם סמרטוטים ולנקות כל היום. * את יכולה להוריד סטנדרטים ולהחליט שעדיף ילדים מרוצים ומאושרים שמשחקים ונהנים מהחיים מאשר בית מרקחת ממורק. * בן הזוג שלך לא אמור לעזור. זה גם הבית שלו ואלו גם הילדים שלו... הוא אמור להיות *שותף*, *בן זוג* במלוא מובן המילה. * ככל שהילדים יגדלו, את יכולה ללמד אותם לסדר ולנקות. * גם אצלנו בבית, הדבר הראשון שבתי עושה - היא נכנסת לאמבטיה ומסירה בתוך האמבטיה (הכוונה למקום שבו מתרחצים, לא לחדר האמבטיה) את הנעליים ואת הגרביים ואת כל ארגז החול שהביאה איתה הביתה
כשהיתה ילדה יותר קטנה, אני עשיתי זאת. * גם אני מאוד בעד סלסלות או תיבות גדולות או כל מיכל גדול שיכול להכיל את כל הצעצועים שעל הרצפה. כשהילדים גדלים יותר, אפשר לבקש מהם להרים את כל הצעצועים והבובות וכו' ולשים בתוך הסלסלות-התיבות. שיהיה בהצלחה!

yossi123

New member
קישור מגניב

ממש מעודד, האמת שחשבתי שזו המצאה שלי ללכת צעד אחרי צעד בארגון הבית. בדיוק כרגע ( שבת בצהרים..) סיימתי לסדר שתי ערימות של ניירות ודברים נוספים שאני מתכננת כבר שבוע לסדר. זה היה אחרי שאתמול אירגנתי את הכביסה שמחכה לכך יומיים, והפרויקט הבא למחר? מחרתיים? זה ערימה רצינית בחדר עבודה... האמת שעד עכשיו התרגזתי על כל העולם שהופך את הבית ולא מסדר והשינוי בגישה הוא להפנות את הכעס למשהו יצרני. וזה עובד...

טאש

New member
אצלנו יחסית מבולגן אבל נקי. החוק

היחיד בנושא: שאוכל יש רק במטבח ובפינת האוכל. לא אוכלים בסלון או בשאר חדרי הבית. בנוסף, אני מקפידה להוריד לנדב את הנעליים בכל פעם שהוא מגיע הביתה, כדיי של יטפס איתן על הספה. הבית מבולגן כמעט תמידית, אבל זה יחסית לא מפריע. פעם בכמה ימים אני מסדרת את כולו. נראה לי בלתי אפשרי בעליל לשמור על הבית מסודר ונקי למשעי כשיש ילדים.

אני עושה "ויש" של סדר לפני השינה...

שמה את כל הצעצועים במקום, מפנה כלים למטבח, עוברת על הדואר, מודאת שכל הכביסה בסל הכביסה... דברים קלים. סיפור של 10-15 דקות. אגב, אחד החוקים של "פליי ליידי" שראיתי שכבר דיברו עליה, הוא ללכת לישון עם כיור נקי. שווה לנסות! יש לי גם חוק בל יעבור לגבי הצטברות של כביסות - אין מצב שיווצר "פקק" או הצטברות של יותר ממכונה אחת בסלסלת הכביסה הנקיה והיבשה. כל עוד הסלסלה לא מפונית, אני לא יכולה לשים מכונה חדשה (לפי החוק שלי). ככה לא מצטברת כביסה לקיפול ולסידור בארונות. היופי בזה שאם מקפידים לסדר קצת כל יום, ומכניסים את זה לסדר היום המובנה, לא מצטבר בלגן שגובל בכאוס. אבל, בעלי כן שותף לעבודות הבית. זה גם הבית שלו. גם הוא גר בו ולכן גם הוא משתתף. יש דברים שהם באחריותי, ויש דברים שבאחריותו, אני חושבת שזה דבר חשוב. לי יש גם עוזרת פעם בשבוע, לנקיון יסודי יותר, שווה לדעתי כל שקל. הילדה הגדולה (בת 3 וקצת) עוזרת בסידור צעצועים ואפילו בנקיון (היא אלופה עם מגבונים). הקטנה עוד קטנה (בת שנה). ודבר אחרון - גם אצלנו אוכלים רק במקומות המיועדים לכך ולא מסתובבים עם אוכל בכל הבית.

בימבילי

New member
לדעתי, רק אם את ממש פדנטית והסדר

הוא בנפשך. וגם אם את מתחילה ככה - את לרוב מעגלת פינות אחרי כמה שנים... לי מאוד חשוב שהבית יהיה מסודר ואכן יש לי 2 ילדים. אני מסדרת אותו אחרי שהילדים הולכים לישון ואז הוא מסודר עד שהגדולה חוזרת מהגן. זה מספק אותי.

b a t i a

New member
שלא כמוך לי יש

רק פושטק אחד שאפילו לא הולך אבל גם אצלי הבית - מהפכה. הוא לא מלוכלך רק לא מסודר. מה שעוזר לי קצת זה בסוף כל יום לארגן חלק מהדברים אפילו אם זה לזרוק את כל הבגדים בערמה אחת ולאסוף את כל הצעצועים לערמה אחרת. אוכל - רק במטבח (לבעל מותר בסלון...) וככה הבית פחות או יותר במצב טוב. עד שהעוזרת באה ואז הבית מבריק לחצי שעה בערך.

לי יש שלוש קטנות

והבית נקי ומסודר מאוד. נכון, שבין 2 ל6:30, יש צעצועים, וגזרי נירות, אבל במקום אחד. איך? אוכל ושתיה - רק ליד השולחן במטבח! בנות אוהבות מאוד לגזור ולהדביק, ולכך יעדתי שקיות ניילון גדולות. כל נייר נגזר ישר לתוך השקית, ובסיום הגזירה מדביקים את מה שרוצים להדביק, ומכניסים את שקית הגזירות למגירה האישית (לכל אחת יש מגירה לשמירת הדפים וציורים מהגן ומאחר הצהרים. את התמונות המוכנות, אני מדביקה על לוח מיוחד בחדר הילדים. בשעה 6:15, אני מכינה לבנות ארוחת ערב במטבח, ומבקשת להתחיל לסדר. אני מגיעה עם מטאטא לעזור. מטאטאים את כל הצעצועים לערימה, וממיינים. ברבע שעה כל הצעצועים מסודרים, הציורים תלויים, והדפים במגירה. החדר מטואטא, והבנות מוציאות את המצעים ופורשות על המיטה. לאחר הארוחה והמקלחת, הבנות שוכבות לישון, ואני מטאטא את שאר חדרי הבית, ומעבירה שטיפה קלה במטבח (הדביק), בשרותים ובאמבטיה. עד 7:00 אי אפשר להכיר כי היתה כאן חגיגה. כביסה אני עושה רק בערב, כשיש שקט. אם אני מרגישה עומס מיוחד, אוכלים בכלים חד פעמיים, כדי שלא נצטרך לשטוף גם כלים.

למעלה