אני ויתרתי.
באמת, פשוט ויתרתי. וזו בעיה. לעומת זאת, ביקרתי כמה חברים מהגן של בני, עם מספר ילדים, שהבית נקי ומסודר למשעי. (תכף גם תביני באיזו סביבה אנחנו גרים.). אז באחד - היתה נני שרצה אחרי הילדים ומסדרת, לצד מבשלת שמבשלת. לאמא נשאר זמן להכין לי קפה הפוך אמיתי ממכונת אספרסו. נחמד, אבל האמת? הייתי מרגישה נוח יותר לו פשוט הייתי מגיע לבית הפוך כמו שלי. בשני ובשלישי הייתה אופר. חוץ מזה, יש עוד אנשים שהבית שלהם תמיד נקי ומסודר. אני גדלתי בבית מאוד נקי ומסודר. ולהורים שלי היו שני ילדים קטנים, ואח"כ שלושה. (אבל אבא שבהחלט לוקח חלק בנטל). בכל אופן, העצבים שזה השפיע עלינו, לא היו שווים את זה, ולקח לאמא שלי הרבה שנים להגיע לאותה מסקנה. אבל יש אנשים שפשוט עצבנים נורא כשלא מסודר או נקי, וזה לא בשליטתם. אז אין להם ברירה אלא להתעסק בזה כל הזמן. וגם לחנך ילדים ש 'לא זה', ו'לא זה', ו... המון לא. אז עזבי. קבלי את עצמך כמו שאת, ואת הבית כמו שהוא. תנסי פעם בשבוע, שיהיה יותר נעים. (האמת, לדעתי, אם הילדים הולכים לגן, הכי שווה ביום ראשון, אם אפשר. כי ממילא בסופ"ש הבית מתברדק בדקות). תנסי לשמור לעצמך פינה קטנה נעימה. אולי יש לך שולחן קטן בחדר השינה שלך? תשמרי אותו נקי ומסודר. כדי שיהיה לך לאן לברוח כשכל הבית מבורדק. ועוד טיפים: בקיץ - אני המון לוקחת אוכל החוצה. שיאכלו בגן השעשועים, ושהברדק ישאר שם. (זה לילדים שנוטים להאכיל את רצפת כל המטבח בכל ארוחה. אני יודעת שהילדים של אחרים לא עושים את זה. אבל שלי, כן). לסלון (שאצלנו הוא למעשה חדר המשחקים של הילדים), קניתי סלסלת אייקיאה צבעונית (אפשר ישר שתיים. לא מאוד זול - 90 ש"ח. אבל אסטטי מאוד), וכל הצעצועים נזרקים לשם אחר כבוד. לא צריך למיין מה שייך לאיפה. זו מין רשת ואפשר לראות, וחוץ מזה, ממילא הכל הרי ישפך חזרה לשטיח עם התעוררות ראשון הילדים..). לאט לאט, צריך לחנך את הילדים לנקות אחריהם. ליניבי נשפך המיץ? אני לא גוערת, ולא נוזפת. ישר מושיטה לו סמרטוט, או אומרת 'אתה יודע לקחת את הסמרטוט בעצמך'. הוא בן 3.5. לפני האמבטיה, הוא שם את הבגדים בסל הכביסה בעצמו. (זה משהו שלמדתי פה בפורום. כשמישהי סיפרה שבנה בן השנה וחצי עושה את זה, נפל לי פתאום האסימון, שבעצם אני לא חייבת לרוץ אחרי הבגדים המלוכלכים של בן שלוש וחצי..). כך לאט לאט, יכנס להתנהגות הרגילה, הרגלים שיותר חשובים מהנקיון הרגעי. ויתרמו לשקט הנפשי בעתיד. לגבי בעלך - זו כנראה בעיה יותר גדולה. סביר אפילו בזוגיות. (סליחה שאני קופצת לך ככה לתוך החיים). וביכולת שלך להשפיע על הנורמות בבית.