סדרת רייסט!

rocket

New member
"החבורה" זה חלק מהמפגשים ?

פשוט המליצו לי לקרוא דווקא את הספר הזה

rocket

New member
אפשר לקרוא אותו בלי לקרוא את האחרים

? מומלץ בכלל לקרוא אותו ?

Moondust

New member
לדעתי - לא.../images/Emo41.gif

ספר איום, עם עלילה מטומטמת ותלושה לחלוטין, מלאה סתירות. אבל אם את רוצה לקרוא אותו את לא חייבת לקרוא את האחרים. אני ממליצה על "נשמות אחיות" - הספר היחיד מהמפגשים שהוא נורמלי.

ששיית המפגשים נוראה../images/Emo55.gif../images/Emo72.gif

אם אתה חייב לקרוא משהו ממנה, אז תקרא את הראשון. ספר יפה וכתוב בצורה סבירה. כל היתר - אידיוטי לחלוטין, לא כדאי לקרוא אפילו את העמוד הראשון.

Moondust

New member
אל תקרא את המפגשים.../images/Emo41.gif

ספרים איכס, עם עלילה דבילית ותלושה, מלאי סתירות. (חוץ מנשמות אחיות, ואותו אפשר לקרוא מתי שבא לך) בכלל, לדעתי עדיף להתחיל מרשומות. זה הסדר בו התכוונו הסופרים שתקרא. רשומות רייסטלין שייכות לרמת סיפור שנייה.

עדיף../images/Emo48.gif

עדיף לקרוא את כיבשן הנשמה ראשון! כך אפשר לקרוא הכל בסדר הכרונולוגי שלו, רמיזות או לא רמיזות. חוץ מזה, הרמיזות האלו לא מגלות דבר בקשר למה שיתרחש בהמשך, ואפשר להבין אותן אך ורק אם קראת קודם את הרשומות. זה לא הורס כלום!

סרינה99

New member
לפי דעתי עדיף לא לקרוא אותו בכלל

או רק אחרון כי הוא ממש הורס את האשליה שהמבחן כל כך קשה או מסתורי והוא מ-ש-ע-מ-ם ודרך אגב למה רייסטלין שהוא כזה קוסם אדיר כמעט מת מהמבחן ופאלין עבר אותו בלי פגע ועוד שאלה אלף אפל הוא אלף שחור גלימות אלפית אפלה היא לא משהו אחר ? כי בכבשן הנשמה היה כתוב שהוא נלחם באלפים אפלים וברשומות שהוא נלחם באלפית אפלה

Moondust

New member
הורס? משעמם?../images/Emo41.gif

ממש לא. אבל על טעם ועל ריח... ואלף אפל זה לא אלף שחור גלימות. זה אלף ש"הודח מהאור", שעשה מעשים זדוניים ופנה לרשע. דאלאמר נחשב לאלף אפל כי הוא עוסק בקסם שחור, האלפים מהמבחן כנראה עשו איזה פשע נוראי (אולי רצח), והאלפיות של לורד סות גרמו לו לרצוח את אשתו ובנם, וגם להר אש שיפול על קרין.

סרינה99

New member
תודה....

אבל עדיין לא הבנתי זה הופך אותם ליריבים יותר קשים? כי אם לא מה שיוצא בסופו של דבר זה שבמבחן הוא פשוט נלחם נגד כמה שחורי גלימות ועוד לא בעצמו ועוד משהו.. ברשומות כשהם נכנסו לקבר של המנהיג האלפי או משהו רייסטלין נלחם באלפית אפלה לא? ואני חושבת שלא תיארו אותה כבן אדם רגיל אבל אולי אני ממש טועה

Moondust

New member
האלפית ברשומות...../images/Emo41.gif

היא "אפלה" בדיוק כמו דאלאמר והאלפים מהמבחן. ההבדל היחיד הוא שהם חיים והיא יצור אל-מת, כמו האלפיות של לורד סות'. כתוב ברשומות שכוהני האלפים כלאו את נשמתה בקבר כעונש על מעשים נפשעים או משהו כזה. ובתור אל-מתה, המגע והקול שלה מסוגלים להרוג. והמבחן של רייסטלין זה לא "בסך הכול כמה שחורי גלימות".
הוא צריך להילחם בשלושה אויבים חזקים מאוד - אל תשכחי שרייסטלין עדיין נחשב כמג מתלמד, ואם פיסטנדנטילוס לא היה עוזר לו הוא היה נצלה למוות. וזה שרייסטלין הצליח בכלל להתחמק מהעסקה עם פיסטנדנטילוס זה הישג בפני עצמו.

סרינה99

New member
תודה סוף סוף הבנתי../images/Emo45.gif ו...

אני סוף יודעת איך עושים את הסמלים

rocket

New member
תכלס..

המבחן באמת לא היה כל כך כמו שציפיתי שיהיה אבל
ממש אהבתי לקרוא סוף סוף *איך* רייסטלין הרג את קרמון. זה קטע שהציק לי עוד מהרשומות ^^;;

לענת (סרינה 99)

אלפית אפילה זה סוג של שד... זו אלפית שקרה לה משהו (שכחתי
) והיא נהייתה מין שדה...

לסרינה לא קוראים ענת.../images/Emo72.gif

לקאגומה סאמה קוראים ענת. ואלפית אפלה זה יכול להיות שני דברים: 1. אלף שהפנה את גבו לאור - פנה לגלימות השחורות, בגד במולדת או בחבריו בצורה מחפירה וכ'ו. 2. גזע במשחקי d&d . אלפים שנטשו את מולדות האלפים וחיים מתחת לאדמה. אם אתה רוצה, אני אכתוב על זה מאמר.

רייסטלין כמעט מת בגלל ש...

הוא מאז ומתמיד היה בן-אדם חלש ורפה גוף... הוא לא היה אמור לחיות בכלל, הוא היה נורא חלש בלידה ואמרו שעדיף שהוא לא יחיה... אבל קיטיארה התעקשה שהוא יחיה והתווכחה איתם ולבסוף הוא נולד והיה חלש מאוד תמיד...

למעלה