סדרת ספרי "דמדומים"

קרניjack

New member
סדרת ספרי "דמדומים"

יש אומנם קומונה במיוחד לסדרת הספרים, אבל כפורום ערפדים, וככל שאני רואה שיותר אנשים כותבים על זה כאן- רציתי לדעת מי קורא מכאן את הסידרה? איזה ספרים כבר קראתם? כמה התרשמתם מן הספרים? מחכים לסרט? נא להמנע מ
! גם למי שלא קרא את הסידרה או לא יודע, חודש הבא צפוי לצאת הסרט שמבוסס על הספר הראשון בסידרה. טריילר: http://www.youtube.com/watch?v=xBvOhfL4mYw

קראתי את כולם. :)

בכלליות, הספרים ממוצעים מבחינת הכתיבה, אבל סוחפים וממכרים (עובדה שאני מכניסה אותם לכל מקום). הספר הראשון הוא הכי קיטשי ורומנטי (בעצם, גם הרביעי נכנס לקטגוריה הזאת), ואח"כ העלילה הולכת ומסתבכת. הרבה דברים הפריעו לי כי הם יכלו להכתב בצורה הרבה יותר טובה, אבל בעיקרון אהבתי את הסדרה ואני מחכה לסרט ולעוד ספרים מה"עולם" של דמדומים (בתקווה שסטפני תלמד מטעויות העבר
).

הממ. ובכן...

קראתי את Twilight, New Moon, Eclipse. אני מחכה לBreaking Dawn שהזמנתי והממ... קראתי גם את הטיוטה של Midnight Sun [מאוווד מומלץ למי שלא הספיק לקרוא ם.ם].

OnlyLeigh

New member
מה זה midnight sun?

חשבתי שהסדרה נגמרת ב breaking dawn. כאילו. היה כתוב שם THE END למען השם XD וכפי שאמרו כאן כבר, כתיבה בינונית אבל ממכר אימים. כמו פאנפיק ממש ארוך. גילטי פלז'ר טהור :)

MS זה הספר הראשון מנקודת המבט של אדוארד.

תוכלי לקרוא את הטיוטה (12 פרקים ראשונים) באתר של סטפני. בעיקרון היא העלתה אותם אחרי שהם הודלפו לאינטרנט, אבל אני לא אתפלא אם היא זו שהדליפה אותם אחרי שכולם התעצבנו מBD (אנשים אשכרה שרפו את הספריםO_O).

OnlyLeigh

New member
מה?!

מה לעזאזל עצבן אותם כל כך שהם שרפו?! במקום שבו שורפים ספרים ישרפו אנשים. אפילו אם זה רומנים זולים.

יש ביקורות חריפות מאוד מצד מעריצים באמזון,

את יכולה לראות אם מתחשק לך (למרות שזה סתם מבאס, באמת). שמעתי גם על שריפת ספרים וכו', והחזרה המונית לחנויות (למרות שההחזרה פשוט נכתבה בתור "don't burn them - return them", אז אני לא יודעת כמה מזה יצא בסוף). וכן, הגזמה מיותרת והתנהגות אלימה. זה כולה ספר, אנשים.

דווקא היו לא מעט שאהבו.

אני אישית לא סבלתי, והיו בספר חלקים מאוד יפים לטעמי (וגם כמה שקצת אכזבו, אבל לא נורא).

OnlyLeigh

New member
אני חיבבתי

אבל אני בהחלט יכולה להבין למה לא אהבו
כל הקטע עם ההריון והלידה היה באמת מטריד ברמות. זה הרבה מדי להעמיס על מוחות צעירים
גם הזרקור לחלוטין נלקח מבלה ואדוארד, זה ביאס.

../images/Emo58.gif

עזבי, דווקא עם זה יכולתי עוד להשלים (למרות שזה באמת היה מעצבן). הבעיות האמיתית הייתה האימפרינט של ג'ייקוב על רנסמיי (לא שזה רע, פשוט...פתרון קל מדי לסוגייה של בלה וג'ייקוב), הקלות בה בלה יכלה להתגבר על כל השנה הראשונה בתור ניובורן, הקרב שלא היה ובעיקר בלה שעצבנה אותי וה"happily ever after" ללא כל הקרבה משמעותית (הרי לא ממש איכפת לנו מאירינה, הא?). והכל פתוח מדי. אני רוצה נקמה של הוולטרי.

../images/Emo58.gif הוהוהו [:

סיימתי את הספר. לא יכולתי להתאפק. למרות החששות- זה היה בסדר גמור. לא שנאתי את זה, אבל זה לא הספר האהוב עליי בסדרה גם כן. ג'ייקוב עלה לי על העצבים P: אבל עדיין. אני לא מבינה למה לשרוף את הספר >:

דווקא ג'ייקוב עלה לך על העצבים?../images/Emo58.gif

דווקא הפרקים שלו היו האהובים עליי בספר. וכן, אני מסכימה איתך לגבי העובדה שזה לא ספר רע, אבל עדיין טוב... פחות מהשאר בכל אופן.

../images/Emo58.gif המ..

הייתי צריכה להבהיר את עצמי קצת יותר, ג'ייקוב עיצבן אותי אחרי הקטע עם האימפרינט שלו על רנזמה (נסי, וואטאבר). הפרקים שלו היו מקסימים [:

../images/Emo58.gif

האימפרינט, שמצד אחד היה מקסים בעיני, די עצבן אותי. לא ג'ייקוב, עצמו עצבן אותי, כמובן, אלא העובדה שסטפני בחרה לגמור איתו מהר ולעשות אותו מאושר. עד כמה שאני חולה על הדמות שלו, בחייאת, מישהו צריך לסבול קצת (הקרב המפוספס עם הולטרי. זה כ"כ אכזרי מצידה שהיא לא עשתה עם זה כלום בסופו של דבר!
).

../images/Emo58.gif

אישית, נורא רציתי שהוא יהיה עם הבחורה הג'ינג'ית שהוא פגש בפארק... קצת ביאס אותי שזה לא קרה. ושהוא נפל לאימפרינט למרות שהוא לא רצה. בכלל, יש כ"כ הרבה קצוות פתוחים בספר שהרגיזו אותי. ליה, למשל, אין לנו מושג מה קורה איתה בסוף. וזה מבאס. כי נוראנורא אהבתי אותה 3> [באיזשהו שלב, גם רציתי שהיא תהיה עם ג'ייקוב XD]. יש הרגשה שסטפני רצתה לסיים מהר עם הסדרה, אז היא פשוט דחפה דברים כדי לגמור עם זה. וזה מבאס, כי זה היה יכול להיות כ"כ ה-ר-ב-ה יותר טוב. הקרב עם הולטרי לא כזה הפריע לי.. חחח. סטפני הצליחה ליצור רושם שזה יגמר בצורה הרעה ביותר, היא טובה בזה. בכל אופן, מה שממש הפריע לי בקטע עם האימפרינט זה הלקיחת בעלות של ג'ייקוב על רנזמה. For god's sake, בלה ואדוארד הם ההורים שלה [!], תן לבחורה לגעת בילדה ותבטח בבעלה שהוא לא יתן לילדה להיפגע. גאד. הוא עיצבן אותי כ"כ.

../images/Emo58.gif

ליאה בכלל יצאה מסכנה מכל הסיפור. היא אולי אחת הדמויות היחידות שהספקנו ללמוד עליהן מספיק שסיימו בצורה לא מזהירה (אחרי הכל, בקושי הכרנו את אירינה). וגם אני קיוויתי שהיא תהיה עם ג'ייקוב, למען האמת. עוד מאז הפרק האחרון של אקליפס זה נראה לי כמו משהו שחייב לקרות... דווקא קצת (אבל קצת! היו יותר מדי רמזים מטרימים) הפתיע אותי שג'ייקוב אימפרינטד (יש לזה בכלל פירוש בעברית?) על רנסמיי. ובכלל, ליאה היא דמות עמוקה יותר מהדמויות האחרות, ורואים שהיא עוברת הרבה ושקשה לה. אישית, אני משתוקקת לקרוא איזה ספר עליה (או לפחות איזה קטע אקסטרה), עד כמה שהוא עשוי להיות טראגי ומדכא (טוב, בואו לא נגזים... כולה סאם לא רוצה אותה והיא תקועה עם חבורת בנים
). הקרב עם הוולטרי הכי הפריע לי! ידעתי שהוא יסתיים בטוב ושהכל יהיה נחמד וקליל (בכל זאת, הספר עמד להסתיים. חוץ מזה שזה גם ספר אמריקאי, אשר נכתב על ידי סופרת אמריקאית. משמע- סוף טוב בטוח), אבל כן רציתי שבלה והקאלנים יחוו אובדן כלשהו, עד כמה שאני אוהבת את כולם. זה פשוט... לא הגיוני. איך זה שהכל פתאום טוב ויפה? איזה מין עולם אופורי ומפגר זה? נו, העיקר שהיא תעשה ספר המשך בו הוולטרי חוזרים לפורקס כדי להשמיד את את הילד של נסי וג'ייקוב.
ושבבקשה, תלמד מהטעויות שלה. דווקא הדאגה של ג'ייקוב לרנסמיי נורא הצחיקה אותי. מצד אחד, הוא יצא הכי מוד שבעולם, ומצד שני הוא יצא מעצבן ופרנואיד (העיקר שזה הרגיז את בלהD:).

OnlyLeigh

New member
../images/Emo58.gif

הקרב עם הוולטרי יצא הכי דאוס אקס מכינה שיש... זה כזה מפגר XD אבל דווקא חיבבתי. זה היה מעניין. הדמות של רנזמה כזאת מרי סו שהלכתי למות. הרגיש שהיא מחפשת פתרונות קלים. האמת היא שג'ייקוב הוא דמות מקסימה ואין לי מושג למה יש לו כל כך הרבה שונאים. אבל בנות, מי שנאבד בכל הספר הזה זה אדוארד איפה אדוארד הסקסי המסתורי והדומיננטי? עזבו. איפה אדוארד לעזאזל? הוא נהיה דמות שולית אומללה שלא יכולה לעזור לאף אחד. זה מה שדיכא באמת.

../images/Emo58.gif

מסכימה איתך (חוץ מהקטע על הקרב, שפשוט היה הקש ששבר את גב הגמל). ג'ייקוב חמוד, מקסים והרבה יור מורכב משאר הדמויות. או שלקוראים יש מוח קטן או שהם פשוט מוזרים.
ולא רק אדוארד נעלם לנו, גם אליס נעלמה. אדוארד היה סתם ברקע, כולו מבואס ומעוצבן על כולם, וכנ"ל גם אליס.

למעלה