הסרט המטופש של אוז [ג'יימס פרנקו, מילה קוניס]
רייצ', תשמחי לדעת שזה אעהאעהעה כ"כ שונה מוויקד!!! וויקד כ"כ הרבה יותר טוב ושונה עלילתית לגמרי, כל הטיימליין והיחס בין המכשפה הרעה מהמערב לשליטתו של הקוסם באוז פשוט..אממ..אחר.
אבל בלי ספוילרים לוויקד, רק לאוז המטופש הזה.
התחלה מבטיחה, שחור לבן כמו הקוסם מארץ עוץ, יחס מסך 3:4 כי כאילו "אנחנו מגניבים ומפעם" אבל זה סתם היה מפגר ומעצבן ולא מוצדק ואז שמירה על הקו של "הקוסם מארץ עוץ" המקורי עם הסופה מקנזס והתעופה לאוז- חצי כוח. כאילו, למה זה דבר שפשוט קורה שאנשים מקנזס עפים לאוז? וזה גם לא מסתדר עם הסרט המקורי (לא יודעת לגבי הספר) שם ההצדקה הפשוטה היא שאוז היא חלום של דורותי, מעפן אבל נו..הכל חלום זה מה יש.
לפחות איתה גם כל הדמויות עוברות מקנזס לאוז..פה רק הקוסם וגלינדה ללא כל הסבר!!
 
אבל כן אהבתי שאין לו כוחות גם פה ושהוא אמן אשליות כי זה מתכתב מצוין עם הסרט המקורי...גם שם אין לו כוחות והוא רק אמן אשליות.
לא אהבתי את התמימות של המכשפה הרעה (האחות הצעירה..אני לא זוכרת את השמות..כל הסרט הן היו מבחינתי נסה ואלפבה..ואני לא מבינה באמת למה לא השתמשו בשמות מוויקד..זכויות יוצרים??) לצד הכוח הרב שיש לה כבר מתחילת הסרט..וזה שאחותה הגדולה אשלתה אותה והייתה בעצם הרעה..ואז התחילו ממש הרבה שטויות.
תפוח ירוק יהפוך אותה לירוקה? וישנה אותה לגמרי? אחותה הרעה תהפוך לטובה? ואז יתלשו לה שרשרת ירוקה והיא גם תהפוך להראות כמו שמכשפה אמורה להראות? וכל הנשים שונאות את כ-ל הנשים!! אין שם אישה אחת חברה של אישה אחרת, בחיים לא יעבור את מבחן בכדל.
ושאני לא אתחיל בכלל עם זה שההסבה של המכשפה הרעה למכשפה רעה נבעה מהאהבה שלה לקוסם והקנאה בגלינדה..ואז כשהיא כן מבינה שאחותה שיקרה לה, היא לא מסוגלת לפעול לפי זה? היא רעה?
ונו היה אריה, אבל הוא לא היה פחדן או מדבר, היו אנשי קש רבים והם היו בובות פסיביות לחלוטין ולא היה איש פח.
כאילו, אני מצטערת, אבל מה הקטע? אם כבר הלכתם על עלילת אוז, יש לכם זכויות יוצרים על הדמויות, על הסיפור, על הכל, תתעלמו מהעלילה המרכזית לגמרי?!?!
אחח. אסור לראות את הסרט הזה אחרי וויקד.
כדאי שלא לראות אותו בכלל אבל בטוח שלא אחרי ההצגה.
 
אבל בשיא הרצינות- למה לא נעשה סרט וויקד עדיין?? אני יודעת שבחיים לא ילהקו את הקאסט המקורי (עדינה וקריסטין מבוגרות מדי אבל אעהעהע!!) אבל יאללה, שיעשו בקרוב. פפפפפףףף. עבר כבר עשור.
אני גם אקבל גרסת אנימציה של וויקד ואז קריסטין ועדינה יכולות לתרום את הקולות שלהם אבל יש מצב שזה יצא דומה מדי לפרוזן..תלוי בעיבוד...ואז באסה.
ועוד בשיא הרצינות- למה הסרט הזה מתעלם לחלוטין מוויקד? אין מצב שמי שכתב את התסריט לא חקר את העולמות והסיפורים שנבנו סביב הקוסם מארץ עוץ אחרי הסרט המקורי! אין מצב שמי שכתב את זה לפחות לא שמע על וויקד. איך אפשר להתעלם לחלוטין?
כאילו, תאורטית הסרט אוז מבוסס על הספר אבל..בספר המכשפה מהמערב היא לא ירוקה, זו המצאה של הסרט, אז ללא ספק נשענו פה על הסרט. נמנ. אני עצבנית ממש.
טוב די, הולכת לישון כי מאוחר מדי ואני אמורה לעשות דברים יעילים עם עצמי, כמו לחפש עבודה, מחר.
 
אה ודבר אחרון, שלא יהיה לא ברור- הסרט הזה לא אמור להיות וויקד, זה ברור לי, והוא מתמקד בסיפור של הקוסם אבל בגלל שוויקד עושה עבודה טובה בלשמור נאמנות לסיפור המקורי אבל להציג אותו מנקודת מבט אחרת, אני לא מבינה למה הסרט לא ניסה לעשות את זה גם- הוא לא הציג את הסיפור מנקודת המבט של הקוסם, אלא הציג סיפור..כלשהו..של הקוסם, תלוש מהסיפור המקורי. זה בעיקר מה שהפריע לי. זה ושנאת הנשים המזעזעת בסרט הזה. והליהוק של ג'יימס פרנקו..וגם של מילה קוניס גרוע. מישל וויליאמס היא זיקית אז זה עובד ממש ורייצ'ל וייס עושה עבודה מעולה.