אוקיי.
מראה שחורה היא "סדרה" בריטית שלכל עונה יש שלושה פרקים, בנושאים שונים תחת אותה "כותרת" והם בין 40 דקות לשעה-שעה ו10 דקות ככה.
בעקרון מראה שחורה זה המסכים השחורים בחיינו [פלאפון, טלוויזיה, לפטופ, אייפד וכו' וכו'] והם מראה של מצב החברה או שלנו כאדם פרטי..והפרקים הם סיפורים נפרדים לחלוטין אך עוסקים בעתיד של עוד דקה [כלומר, או משהו שקרוב להיות מציאות טכנולוגית או משהו שהוא כבר מציאות טכנולוגית ועשוי להתרחש מחר]
גאד, קצת קשה להסביר אבל נניח הפרק הראשון עוסק בסרטון יוטיוב שהופך להיות ויראלי ומשפיע על מדינה שלמה [אנגליה, דהה] בצורה שגורמת לך לתהות על כוחה של התקשורת אבל יותר מכך על הכוח של הטכנולוגיה - האפשרות של כל אדם להעלות סרטון ליוטיוב..ועוד יותר מכך - עלינו כחברה, איזה סרטונים אנחנו נפיץ ומה אנחנו רוצים באמת לראות.
הפרק השני הוא יותר 1984 של אורוול..אבל ממש מרהיב ויזואלית.
הוא לא חדשני מבחינה רעיונית והוא לא באמת העתיד של עוד דקה [למרות שיש לא מעט אלמנטים טכנולוגיים שהולכים והופכים למציאות שלנו] הוא הרבה יותר אנלוגיה לחיי היום שלנו...שאנחנו עובדים בתוך מערכת שבה אנחנו נמלה חסרת משמעות..
סתם, אבל זה בערך זה.
והשלישי מהמם אז אני לא אגיד עליו כלום - גם הטכנולוגיה נפלאה גם הסיפור מדהים..הכל.
הפרק הראשון בעונה השנייה גם מאוד מזכיר מבחינת הסגנון את השלישי - סיפור אישי, מערכת יחסית אחת בתוך בית אחד עם טכנולוגיה עתידנית.
אמממ..הבנת משהו מכל זה?
בכל מקרה, אם את מעוניינת לצפות אני ממליצה בחום לא להתחיל מהפרק הראשון! תצפי בשני ואז בשלישי אפילו ורק אז בראשון..ותתכוני, הוא לא..אממ..נעים.
הוא עצבן ממש הרבה אנשים [גם אותי.
]
וזה באמת לא משנה כי הדמויות שונות, העתיד שונה..הכל מנותק מפרקים אחרים!