אני מסכימה חלקית.
כאילו, לא לגבי הפרק
. הפרק היה ממש אחד הטובים בסדרה בעיני, הם חיברו את הכל כל כך יפה, החתיכות שהוציאו לוולטר מהמוח ולמה, הקריצה לפיילוט שהם תחקרו את הבחורה עם המבטא הבריטי אחרי שהיא מתה, כל הסיפור עם אוליביה והקורטקסיפן. זה שפיטר הוא היחיד שראה את הסירה ואוליביה היא היחידה שיכלה לעבור לצד השני ואז הם ביחד הגיעו אליה. אני חושבת שזה היה פשוט מבריק. והקטע של זה שוולטר הרג אותה, כשאף אחד מאיתנו בחיים לא היה מצביע עליו כמי שיעשה את זה, והסיבה שהוא הרג אותה וזה שהם נטעו את הרמז לאיך הכל ייפתר עוד בפרק הקודם עם העוגת לימון - להיפך, אני חושבת שאחד הדברים האחרונים שהיו נוכחים בפרק הזה זו עצלנות וחוסר מקוריות - אני חושבת שדווקא ניכר בעיני שהקדישו הרבה מחשבה בבניה שלו.
אני כן מסכימה קלות לגבי הפציעה של אסטריד שטופלה בצורה די מטופשת, אבל מעבר לזה מבחינתי היה פרק ממש אחד האדירים.
לגבי כל העונה - אני לחלוטין מסכימה שמדובר באחת העונות החלשות. אבל הבעיה העיקרית שלי היא באמת סביב נושא אחד בלבד - הקטע של החזרה הביתה של פיטר, שלדעתי הם כשלו בו בצורה מאוד רצינית. כל הפרקים עד פרק 14 היו אמורים לבנות לנו את ההבנה שפיטר לא בטיים ליין שלו, וברגע אחד הם מחליטים שזה לא באמת ככה. החזרה הזאת של אוליביה לאולד אוליביה. זה לא היה צריך להיות ככה. אבל אני חושבת שבסה"כ היו לא מעט פרקים טובים, ועלילתית אמנם לא הייתה התקדמות משמעותית, אבל גם הדרך חשובה, וזו הייתה חתיכת דרך. שוב, לכל הסיפור עם פיטר יש המון השלכות על העונה הזאת, אין ספק שלדעתי לקח להם הרבה יותר מדי זמן לבנות את זה, בעיקר ביחס לכמה זמן לקח להם להרוס. אבל בעיני גם ההתחלה של העונה (הפרקים הראשונים, עד החזרה של פיטר, כשניסו להראות לנו את כל הדמויות כשפיטר נעדר מחייהן), וגם האחרונים (המעבר של לינק לרד וורס והלאה, להוציא את הסטנדאלון ב-2036) היו ממש טובים. כן, לא אכחיש שבאמצע היו הרבה פרקים שהרגישו מיותרים, או משעממים, או חסרי כל משמעות להמשך העלילה. אבל כשאני מסתכלת על כלל הדברים שקרו העונה, אני חושבת שקרה הרבה, ואני חושבת שאני אוהבת את איך שהרבה מזה קרה (כמובן חוץ מעניין ה"תמיד היית בבית בלה בלה"). אהבתי מאוד לראות את הדמויות והחיים שלהן בלי פיטר. אני חושבת שגיליתי מחדש המון מהדמויות בסדרה ובאופן נוגד את ההיגיון לחלוטין התאהבתי בהן כשקודם שנאתי אותן (ע"ע נינה, אלטליביה). אהבתי לראות את ההשפעה של היעדרו של פיטר על וולטר ואוליביה ועל הקשר ביניהם, ואז את ההשפעה של החזרה שלו עליהם ואת איך הם הצליחו לקרב ביניהם מכיוון אחר ממה שהיה בתחילת הסדרה. אהבתי את כל הקטע שלינק הפסיק למצוא את עצמו בבלו וורס אחרי שהם עשו את השטות הזאת ואהבתי שהוא עבר לרד וורס. אהבתי שבניגוד לכל ציפייה סגרו את הגשר. ואהבתי את הסוף שסגר את הכל. אז בסה"כ נראה לי שהעונה הזאת אמנם הייתה עצובה ושנויה במחלוקת, אבל עדיין טובה בעיני.