זה בהחלט בעיה, אבל אולי זה מתחיל לחזור
זה משהו שהציק לי מאוד.
כמו שאמרת בעבר היו המון. היתרון הוא הוא שאם לא ראית את כולם אתה עדיין יכול לחזור לראות אותן. אני לפני כמה שנים השלמתי את
מסע בין כוכבים וויאג'ר, ואומנם היא לא סדרה מושלמת מאוד נהניתי ממנה.
המד"ב הממש גדולה וחזקה האחרונה הייתה כנראה
באטלסטאר גלקטיקה שהסתיימה ב2009.
בין 2009 ל2011 הייתה סדרת הספין אוף האחרונה של סטארגייט בשם
סטארגייט יוניברס שהייתה בטון קרובה יותר לבאטלסטאר גלקטיקה. אבל היא שרדה רק שתי עונות.
אז היו סדרות מד"ב שלא בעצם התרחשו בחלל כמו שמיים נופלים וDefiance.
ל
שמיים נופלים היו עונות טובות, אבל הרוב של 5 העונות שלה לא היה מדהים ועונת הסיום כל כך רעה שאני לא יכול להמליץ עליה.
ל
Defiance היו שלוש עונות שבהן כל עונה הייתה טובה מהקודמת, אבל עדיין לא הייתה אף פעם מעולה.
בעניין הזה יש את
ה100 שהיא מתרחשת בעתיד ויש בה רק מעט חלל, אבל בכל מקרה בקושי מרגישה כמו מד"ב. ההבדל העיקרי לשתי אלו שמעליה היא שהיא סדרה מדהימה. לדעתי אחת מהסדרות הכי טובות שיש כרגע בלי קשר לקטגוריה. (העונה השלישית שלה מתחילה עוד חודש)
בשנה האחרונה אולי חזרנו סוף סוף לסדרות מדע בידיוני בחלל.
Killjoys - היא סדרת מדב ממש טובה. בהתחלה היא מרגישה קצת סתמית אבל בעונה הראשונה שלה כמעט כל פרק טוב מקודמו ובסופו של דבר היא סדרה ממש ממש טובה.
Dark Matter - גם סדרה ש\מתרחשת בחלל אבל זה בערך כל מה שאני יודע כי עוד לא ראיתי.
ועכשיו אני מגיע לסדרה החדשה ביותר כי היא כרגע רק בפרק הרביעי שלה -
The Expanse - היא מבוססת על סדרת ספרי מד"ב ומרחשת רק 200 שנה בעתיד כשהאנושות התפשטה ברחבי מערכת השמש שלנו. בנתיים עושה רושם מעולה.
הבדל אחד גדול לעומת העבר הוא שכמעט סדרות המד"ב האלו הן סדרות כבלים וזה אומר שיש להן עונות קצרות (בערך 10-12 פרקים לעונה) ועלילה עונתית בעיקר. כלומר שלא כמו סדרות מד"ב מהעבר שבהן כל פרק עמד בפני עצמו בעיקר.
חוץ מזה לגבי העתיד:
יש כנראה התקדמות אמיתית לגבי סדרת
מסע בין כוכבים חדשה. בהנחה שזה באמת יצא לפועל אני מניח שרק בסוף 2016 או 2017 אפילו.