סדרות מדע בדיוני

yussi1001

New member
סדרות מדע בדיוני

בשנות ה 90 ובתחילת שנות ה 2000 היו הרבה סדרות מדע בדיוני חלקן טובות וחלקן פחות
(כגון מגוון סדרות סטארטק, SG1 , בבילון 5 ועוד)
בשנים האחרונות נראה לי שהזנר הזה נעלם לחלוטין, האם משהוא יודע למה ואולי להמליץ על סדרות שמשודרות כעט?

סלקוםTV

New member
השמיים נופלים

&nbsp
מתחילה חזק, נחלשת בהמשך , אבל אחלה סדרת מדע בדיוני/חייזרים
&nbsp
&nbsp

אילקו

New member
The 100

אמנם לא נטו "סדרת חלל" כמו רוב מה שפירטת,
אבל בהחלט מדע בידיוני וסדרה לא רעה בכלל (שדי אהובה פה בפורום)

זה בהחלט בעיה, אבל אולי זה מתחיל לחזור

זה משהו שהציק לי מאוד.
כמו שאמרת בעבר היו המון. היתרון הוא הוא שאם לא ראית את כולם אתה עדיין יכול לחזור לראות אותן. אני לפני כמה שנים השלמתי את מסע בין כוכבים וויאג'ר, ואומנם היא לא סדרה מושלמת מאוד נהניתי ממנה.
המד"ב הממש גדולה וחזקה האחרונה הייתה כנראה באטלסטאר גלקטיקה שהסתיימה ב2009.
בין 2009 ל2011 הייתה סדרת הספין אוף האחרונה של סטארגייט בשם סטארגייט יוניברס שהייתה בטון קרובה יותר לבאטלסטאר גלקטיקה. אבל היא שרדה רק שתי עונות.
אז היו סדרות מד"ב שלא בעצם התרחשו בחלל כמו שמיים נופלים וDefiance.
לשמיים נופלים היו עונות טובות, אבל הרוב של 5 העונות שלה לא היה מדהים ועונת הסיום כל כך רעה שאני לא יכול להמליץ עליה.
לDefiance היו שלוש עונות שבהן כל עונה הייתה טובה מהקודמת, אבל עדיין לא הייתה אף פעם מעולה.

בעניין הזה יש את ה100 שהיא מתרחשת בעתיד ויש בה רק מעט חלל, אבל בכל מקרה בקושי מרגישה כמו מד"ב. ההבדל העיקרי לשתי אלו שמעליה היא שהיא סדרה מדהימה. לדעתי אחת מהסדרות הכי טובות שיש כרגע בלי קשר לקטגוריה. (העונה השלישית שלה מתחילה עוד חודש)

בשנה האחרונה אולי חזרנו סוף סוף לסדרות מדע בידיוני בחלל.
Killjoys - היא סדרת מדב ממש טובה. בהתחלה היא מרגישה קצת סתמית אבל בעונה הראשונה שלה כמעט כל פרק טוב מקודמו ובסופו של דבר היא סדרה ממש ממש טובה.
Dark Matter - גם סדרה ש\מתרחשת בחלל אבל זה בערך כל מה שאני יודע כי עוד לא ראיתי.

ועכשיו אני מגיע לסדרה החדשה ביותר כי היא כרגע רק בפרק הרביעי שלה - The Expanse - היא מבוססת על סדרת ספרי מד"ב ומרחשת רק 200 שנה בעתיד כשהאנושות התפשטה ברחבי מערכת השמש שלנו. בנתיים עושה רושם מעולה.

הבדל אחד גדול לעומת העבר הוא שכמעט סדרות המד"ב האלו הן סדרות כבלים וזה אומר שיש להן עונות קצרות (בערך 10-12 פרקים לעונה) ועלילה עונתית בעיקר. כלומר שלא כמו סדרות מד"ב מהעבר שבהן כל פרק עמד בפני עצמו בעיקר.

חוץ מזה לגבי העתיד:
יש כנראה התקדמות אמיתית לגבי סדרת מסע בין כוכבים חדשה. בהנחה שזה באמת יצא לפועל אני מניח שרק בסוף 2016 או 2017 אפילו.

Lion_Heart

Well-known member
מה בעצם מגדיר סדרת מד"ב?

האם למשל PENNY DREDFULL יכולה להחשב כמד"ב? כי יש בה אספקטים מדעיים(בדיוניים אבל מדעיים)
סתם סקרן לגבי קריטריונים
אני מעריץ גדול של סדרות מד"ב\פנטזיה לדורותיהם

Lion_Heart

Well-known member
אני דווקא הייתי משייך אותה לז'אנר האימה

אבל כן...יש בה יותר מן הפנטזיה ...

is00

New member
פנטסיה ואימה.

הייתי אומר שכל סרט/סדרת אימה הם סוג של פנטסיה בצורה כלשהי.

Lion_Heart

Well-known member
הממ...אולי

אבל יש כמה סרטי אימה (אני זוכר אחד דיי ישן ) שאין בהם מרכיב על טיבעי

is00

New member
טוב, הרוב.

גם אני בהחלט יכול לחשוב על כמה סרטי אימה, בלי שום סממן של פנטסיה, אבל לא "פני דרדפול".

Lion_Heart

Well-known member
הבהרה קטנה

פני דרדפול היתה דוגמה...אני שאלתי , "מה מגדיר אימה"

יש בזה משהו

כי הסיפור של פרנקנשטיין הוא באמת סיפור מדע בידיוני.
אבל כמובן שרוב מה שיש בפני דרדפול הוא פנטזיה.
&nbsp
אני חושב שפשוט כמו דברים רבים אחרים זה שילוב מסוים.

Lion_Heart

Well-known member
אני זוכר המון סדרות מד"ב משנות ה...לפני המון זמן

כמו אוטומן, אדםחיה, הפיניקס, הגיבור האמריקאי הגדול,HIGHWAYMAN ועוד ...פשוט שכרגע מד"ב צריך להיות ממש מתוחכם כי הצופים יקרעו לגזרים כל פרק ופרק...פנטזיה עובדת יותר טוב כי...לא צריך להסביר מדעית הכל
הזכירו אגב את STARGATE, אני היחיד שנראה לו שאטלנטיס ויוניברס היו דומות לסדרות של סטרטראק וויג'ר ו deep space 9?

כמה נחמד שיש כאן מישהו מבוגר ממני

גורם לי להרגיש צעיר

על רוב הדברים שציינת בהתחלה אני אפילו לא שמעתי (או אולי פעם שמעתי אבל שכחתי)
יש בהחלט דימיון בין בבילון 5, DS9 וסטארגייט אטלנטיס בכך ששלושתן סדרות שמתרחשות בתחנה חלל ולא בספינת חלל. זה גורם לכך שקוי עלילה מסוימים יש בשלושתן. יותר דגש על דיפלומטיה שקשורה למקום התחנה.
אם כי סטארגייט אטלנטיס היא לא ממש סדרה על תחנת חלל ולא רק בגלל שאטלנטיס לא נמצאת בחלל אלא כי היא רק בסיס שממנו יוצאים כמו שבSG1 הבסיס הוא כדור הארץ.
&nbsp
סטארגייט יוניברס וסטארגייט וויאג'ר באמת דומות בקונספט מאוד. שתיהן מסיבה דומה, שתיהן סדרת ספין אוף שלישית (טכנית רביעית במקרה של מסע בין כוכבים) ולכן ביצירת שתיהן הייתה שאלה קשה של כיצד יוצרים משהו חדש ולא חזרה יותר מידי על הישן. ובשתיהן התשובה הייתה מעבר לאזור חדש לחלוטין של החלל שבו יש חייזרים שונים לחלוטין. בפועל הדימיון הכי גדול בין הסדרות הוא לדעתי שבשתיהן יש צוות שנאלץ להתמודד רחוק מאוד מהבית ועם המחשבה שהם כנראה לעולם לא יראו שוב את ביתם.
אבל חוץ מזה הסדות מאוד מאוד שונות. וויאג'ר ממשיכה מאוד מאוד מקרוב את קודמותיה בסדרות מסע בין כוכבים מבחינת טון של חקר, אופטימיות, סוג של הרפתקאות ופשוט ציבעוניות.
סטארגייט יוניברס לעומת זאת שונה באופן דרסטי מאוד מסדרות סטארגייט הקודמות. היא הרבה יותר אפלה (בפירוש בהשפעה של באטלסטאר גלקטיקה) עם דמויות הרבה יותר מורכבות מוסרית מאשר בסדרות הקודמות לה ועלילה הרבה יותר המשכית מאשר סדרות סטארגייט הקודמות שהתבססו בעיקר על עלילות בודדות לפרק.
&nbsp
&nbsp
נ.ב. למקרה שזה לא ברור אני שמח מאוד לקשקש על סדרות מד"ב. בין אם אלו למעלה, כאלו שעוד לא ממש צוינו כאן כמו פיירפלי, פארסקייפ, אנדרומדה. וגם כאלו שאני לא ממש מכיר.
&nbsp
מה שמזכיר לי - סדרת מד"ב מהשנים האחרונות שלא ראיתי היא V.

Lion_Heart

Well-known member
נו, לפחות מישהו מרגיש צעיר

פארסקייפ...אהבתי בערך למרות שתמיד חשבתי שהם היו יכולים להיות הרבה יותר טובים...(אני הייתי עושה את זה יותר טוב )
ובקשר ליוניברס אל תשכח שגם היא וגם וויג'ר מתרחשות על ספינה אחת...למאות שיוניברס הרגישה ממש ממש קלסטרופיבית
ואם אתה רוצה לדעת משהו על הסדרות שאני מכיר...רק תשאל

yussi1001

New member
הפניקס

האם זו סדרה שרצה בתחילת שנות השמונים בערץ הראשון והופסקה באמצע?

Lhuna1

New member
סדרת המד"ב הכי טובה היום היא "מראה שחורה"

הבעיה היא שהם עושים טובה שמוציאים איזה 3 פרקים בשנתיים במקרה הטוב.
&nbsp
רוב הסדרות שמוגדרות מד"ב הן גרועות בעיני (כחובבת מד"ב מושבעת),
ולמעשה הן לא מד"ב אמיתי - הן פעולה + מתח + קיטש משפחתי - במסווה של מד"ב.
כלומר סיפור המסגרת מכיל אלמנטים מעולם המד"ב (עתידנות, חייזרים או תעלומה שבלתי אפשרית בעולמנו), אך זהו רק תירוץ לקיומן ומעשיהן של אותן דמויות בנאליות שחוזרות על עצמן תמיד, והסדרה עוסקת בעצם בעיקר ביחסים (המאוד באנאליים וצפויים) ביניהן, או בסצינות אקשן, שיכלו באותה מידה להתקיים בסיטואציה של סתם סדרת אקשן רגילה.
&nbsp
הסדרה הבריטית "מראה שחורה" היא סדרת המד"ב ה"אמיתית" כמעט היחידה. והיא מעולה ומאוד מומלצת. לא למי שמחפש מסעות בחלל. כן למי שמחפש עיסוק מעמיק -יחסית- בשאלות what if ומה טכנולוגיה עכשוית ועתידית עושה ועוד יכולה לעשות לחברה ולאדם.
&nbsp
דוקטור הו היא מד"ב אמיתי בחלק מהפרקים שלה, ובאחרים היא יותר דומה לתיאור למעלה - אבל עושה את זה לדעתי בהרבה יותר חן ופחות באנאליות מרוב הסדרות, בין השאר כי היא לוקחת את עצמה פחות ברצינות ואולי גם כי היא בריטית.
&nbsp
מסע בין כוכבים הותיקה - היתה גם חצי פה חצי שם... עד כמה שאני מצליחה לזכור ממנה.
&nbsp
באטלסטאר גלקטיקה לא ראיתי, אז אני אתן לה בינתיים להינות מהספק

&nbsp
זו דעתי והסיבה שאני כחובבת מד"ב מאוד גדולה כאמור, לא מתלהבת כלל מסדרות מד"ב, במיוחד אם מקורן באמריקה .
&nbsp
&nbsp
&nbsp

היא נראה לי באמת הכי מד"ב טהור

לא קל למצוא הגדרה מדויקת של מדע בדיוני אבל הנה אחת:
"השערה מציאותית על אירועים עתידיים אפשריים, המבוססת בצורה מוצקה על ידע והכרה של העולם האמיתי, עבר והווה, ותוך הבנה של הטבע וחשיבות השיטה המדעית."
אפשר לראות עוד על זה בדף ויקיפדיה.

עוד סדרה שדומה במידה מסוימת למראה שחורה היא The Outer Limits.
היא רצה תחילה בשנות ה60 ואחר כך חודשה ל7 שנים ב1995.
הרמה שם בהחלט נמוכה מזאת של מראה שחורה, יש פרקים די מטופשים והרמת יצירה נמוכה יותר. אבל בהחלט יש שם גם רעיונות מד"ב מעניינים.
גם היא כמו מראה שחורה היא סדרה שבה כל פרק מספר סיפור פיקטבי שונה לחלוטין.

עוד סדרת מדע בדיוני היא Sliders שהרבה פרקים שלה היו מד"ב מעולה כי הם מאוד נכנסו לרעיון של שאלות what if. מה היה קורה אם רעל היה משמיד את כמעט כל הזכרים, מה היה קורה אם הרובים היו מנצחים במלחמה הקרה וכן הלאה.

אישית אני מעדיף סדרות שהן שילוב של מד"ב טהור עם סיפור מעבר, עם מתח, פעולה, לפעמים קיטש אבל בעיקר דרמה.
באטלסטאר גלקטיקה היא סדרה מעולה. אבל רוב הזמן היא בקושי סדרת מד"ב. למעשה הרבה הגדירו אותה בעונות הראשונות בתור סדרת דרמה מלחמתית שבמקרה מתרחשת בחלל.

למעלה