סדנת מטוטלת

Justin Angel

New member
קצת חשבון

--- התרגיל התחיל --- בוא נכתוב כמה השערות על זמן: 1. שיעור מהלכו 3 שעות. 2. ביום ניתן לעבוד 8-12 שעות. 3. משמע, ביום ממוצע יש בערך 3 שיעורים. 4. סה"כ 9 שעות עבודה יומיות. 5. בשבוע חמישי ימי עבודה. 6. סה"כ 45 שעות עבודה שבועיות. 7. בחודש יש ארבע שבועות. 8. סה"כ 180 שעות עבודה חודשיות. עכשיו בוא נכתב כמה השערות על תשלום: 9. שעה מתלמיד כפי שראינו עולה 120 ש"ח. 10. בשיעור יכולים להיות 40 תלמידים. עכשיו בוא נגדיר נוסחה: (שעות עבודה * (משכורת לשעה * מספר התלמידים) = משכורת חודשית בדוגמה הדמיונית שלי: 180 שעות עבודה * (120 ש"ח לשעה * 40 תלמידים) = 864,000 שקל לחודש. --- התרגיל נגמר --- פואנטה: נשמע לך הגיוני שיש מישהו שם שבאמת מרוויח מיליון שקל לחודש? לא. אתה יודע למה? כי יש פחות תלמידים ועובדים פחות שעות. אתה יודע מה באמת מציק לי? שאנשים שעובדים שמלמדים בשכר בתחום הזה עובדים 50 שעות בחודש מקסימום ומלמדים 10 תלמיד מקסימום. בקשר למספר התלמידים שים לב שנתתי לך את מספר התלמידים הממוצע בכל כיתה בה אני למדתי. אוניברסיטה ותיכון כאחד. מורה שמלמד פחות תלמידים, צריך להוויח פחות שכר, ולא להפך. אבל בוא נגיד שבקורסים פרטיים בכל תחום, נהוג שיש עד 20 אנשים בקבוצה, ובקורסים של התפתחות נפשית יש עד 10 אנשים בקבוצה. אבל אתה יודע מה באמת מציק לי? זה שהאנשים שעובדים בזה עובדים מקסימום 50 שעות בחודש. אני בחודש עבודה עובד 200-240 שעות ומשקיע על "שאר הדברים" 50 שעות. למה מישהו שעובד בזה בקושי כמו שליש מישרה, צריך לקבל לשעה סכומי כסף מגוחכים? תעבוד יותר שעות, תרוויח יותר!!! ככה הולכת הנוסחה, ולא "תעבוד פחות, תגבה יותר".

שער הלב

New member
סדנת מטוטלת

סדנת אבחון ואיתור באמצעות מטוטלת בהנחיית סמואל אדוארדו מינונד – הילר, מטפיסיקאי ומומחה למטוטלת להלן כמה מהנושאים שיודגמו בסדנה: * כיצד להחזיק מטוטלת וכיצד לנסח את השאלות * בדיקת רמות אנרגיה של בני אדם, חדרים וחללים תת קרקעיים * בדיקת רמות שכליות והתפתחות רוחנית – צ'קרות * ניקוי וטעינת אנרגיה לגוף הגשמי * אבחון סוגי קוטביות * בדיקת ויטמינים, מינרלים, תרופות, עשבי מרפה, שמנים ותמציות * איזון ההילה והצ'קרות * אבחון חוליות מוזזות ואיברים פנימיים בלתי מאוזנים * מציאת "קרן היסוד" * מציאת מים, מחצבים וחפצים שנעלמו ונאבדו * איתור על גבי מפות * שימוש בשתי מטוטלות בעת ובעונה אחת * איזון בין חדר שמאלי וימני של המוח * אבחון מתוך צילומים וחתימות * אבחון הגוף האתרי וטיפול ממרחקים * בחירת מטוטלות וכללי אבחון אנשים אחרים * מתן תשובה לשאלות בנושא קריירה, קשרים, נסיעות, אהבה וכו... הסדנה תימשך 3 מפגשים, כל מפגש 3 שעות. מקום ביצוע הסדנה הוא גבעתיים. תאריכי המפגש: יום א' 26/12/04 – שעה 19:00 יום א' 02/01/05 – שעה 19:00 יום א' 09/01/05 – שעה 19:00 מחיר הסדנה הוא 1,050 ₪ - המחיר כולל בתוכו טיפול של אדוארדו. (הטיפול יתבצע לפני פתיחת הסדנה ומטרתו היא לבדוק אם המשתתף מסוגל ליטול חלק בסדנה) לפרטים נוספים על הסדנה, הטיפול ועל אדוארדו: http://www.minond.com/samuel http://patgod.freeshell.org טלפונים לבירורים: 052-5447153 052-5447135

זה יוצא כמעט 120 ש"ח

לשעה אחת. זה לא קצת הרבה? מילא אם היה מדובר בשיעורים של אחד על אחד, אבל זה לא המצב...

Philosopher

New member
תמיד הסדנאות האלו נורא יקרות..

כמה וכמה פעמים קרה לי שהתעניינתי לגבי קורס כזה, או סדנא כזו, ואז ראיתי את המחיר ועיניי כמעט קפצו ממקומן.

Duke Tear

New member
כי הן נעשות על ידי קפיטליסטים

שנכנסו לניו אייג' בולשיט רק כדי להרוויח כסף, והם שקרנים ורמאים ולא צריך ללכת לכל הסדנאות האלו.

Philosopher

New member
זה לא מדוייק - יש ויש

אני מסכימה שכל אחד צריך את הפרנסה שלו, וזו דרכם של חלקם להתפרנס, אבל כסדנא עולה ליחיד כאלף שקלים, ואותם מארגנים דרים להם בוילות במיתר או ואטאבר, זה קצת צורם. לא כולם שרלטנים, אבל אני עדיין חושבת שאם המחירים היו הגיוניים יותר - יותר אנשים היו מצטרפים.

DiVineTouch

New member
דיי צודק בנוגע לכסף

גם נורא נורא צורם לי לראות סדנאות כאלו אשר כוללות בתוכן אינספור דברים. מספיק ללמוד את הבסיס במטוטלת ולתת לכל אדם לצמוח הלאה על פי הכיוון והיצירתיות שלו. וכשרואים סדנא כזאת שמתיימרת לתת לך את העולם( מאיבחון מעיים עד עירבוב קפה בעזרת המטוטלת) רואים איך תאוות בצע נכשלת להסתתר מאחוריה. לא הייתי הולך לסדנא שכזאת שנוזלת מתרבות אינסטנט ושטחיות. אבל זו רק דעתי.

Philosopher

New member
לסדנא הנ"ל אני לא יכולה לשער

כי אני לא מכירה את התחום. אך אם יוצא 120 לשעה זה באמת קצת מטורף.. שוב, אני מאמינה שאם יורדו המחירים - ההיענות תגדל. כי כך יוצא שאנשים מאוימים, והסדנאות בסופו של דבר מתאימות רק לאוכלוסיה שיכולה להרשות לעצמה - וחבל!

RainBird

New member
לדעתי האישית? 40 ש"ח לשעה זה די והותר. במיוחד שאתה לא היחיד שמשלם. אבל זה מתוך הערכה שלא הייתי בסדנא מסוג זה. הידע המאגי בדרך כלל חסר מחיר. ארדן.

Philosopher

New member
מסכימה פחות או יותר

ואוסיף, כי בעיקר אלו המתיימרים לדעת רוחניות מהי, והחיים לפיה, צריכים אכן לחיות לפי חוקיהם, ולא על פי אמצעים גשמיים.

Philosopher

New member
אתה מעוות את דבריי

אני לא מתכוונת שעליהם לחיות בתנאי עליבות, אלא שלחיות בוילה מפוארת, ולדרוש לסדנאות כאלו סכומים - יש בכך מן התעוזה לדעתי. ושוב, אינך מסכים איתי שאם המחירים יורדו, ההיענות תגבר? כי אז אין שום סיבה שמארגני האירועים יאלצו להתמודד מול בעיות כלכליות - כי גם כך יבואו יותר אנשים, והשכר ייצא כמו שהיה אם היו משאירים את העלות יקרה, אם לא גבוה יותר. לא לכל אחד יש ברשותו 1000 שקלים לסדנא, וכשבני אדם נאלצים להיאבק על תנאי קיום בסיסיים, כמו השגת מזון ומקום עבודה תקין, ואחזקת בית, אין להם פנאי פשוט להתפתחות רוחנית, לפחות זו. יש לזכור שהתפתחות רוחנית, ועוד באמצעות סדנאות, חוגים, הרצאות, טקסים ועוד - הינה מותרות! לא כל אחד יכול להרשות לעצמו, ואני בסך הכול מציעה את אשר אני מציעה, למן הנגישות תהא לקהל רחב יותר, ולא רק אלו שיכולים להרשות לעצמם כאלו סכומים.

אורי רז

New member
לא אמרתי בשמך דבר

והתשובה שלך מתחמקת. "אלא שלחיות בוילה מפוארת, ולדרוש לסדנאות כאלו סכומים - יש בכך מן התעוזה לדעתי." מה תעוזה ? להתפרנס יפה מרוחניות ? למה שאדם מוכשר לא יתפרנס יפה מרוחניות ? "אינך מסכים איתי שאם המחירים יורדו, ההיענות תגבר?" זה לא חלק לגטימי מהדיון - זה trade-off שכל מעביר סדנא זכאי לעשות בינו לבין עצמו.

Philosopher

New member
אבל זה הנושא עליו דיברתי...

הדיון התחיל בכלל מכך שציינתי שלפי דעתי הסדנאות יקרות, כך שיוצא שהנגישות היא רק לאוכלוסייה שיכולה להרשות לעצמה, בעוד נתחים נכבדים אחרים לא יכולים להרשות לעצמם. זה הכול.

אורי רז

New member
דיברת על סדנאות באופן כללי

ובתור מי שהעביר קורסים, אני יכול לאמר לך מהצד השני שגם אם הייתי מוריד את המחירים לרמה שבה הייתי מפסיד עליהם בענק עדיין היו אנשים שמתלוננים שהקורס נורא יקר - ולדוגמא אותו מתעניין שציפה שאני אעביר קורס (אחרי שמורידים ממנו את מחיר החבילה והחומרים המודפסים, אבל לא את העלות על המקום והנסיעות) תמורת כמאה שקל !

Philosopher

New member
על איזה קורס היה מדובר?

כמה זמן הוא נמשך? 100 שקלים זה יחסי כמובן, לכמות ההשקעה הכלכלית והנפשית מצידך, וכמובן לזמן הימשכו. ואני מאמינה שלא כל אחד יבוא ויתלונן שזה יקר - ואם כן, אז 2 אופציות- 1. אותו אדם ממש חצוף, או בור. 2. כנראה באמת יש לו בעיות כלכליות.

אורי רז

New member
קורס טארוט של 40 שעות פרונטליות

והתלמידים שלמדו אצלי יכולים להעיד שאני משקיע, לרמה של להכין חומר מודפס לתלמיד בודד. "אני מאמינה שלא כל אחד יבוא ויתלונן שזה יקר" אני יודע שבא לי להקיא מכמות האנשים שמתלוננים שזה יקר. "אם כן, אז 2 אופציות- 1. אותו אדם ממש חצוף, או בור." שזאת קבוצה לא מבוטלת בכלל. "2. כנראה באמת יש לו בעיות כלכליות." מי שבא אלי straight & honest עם בעיה כלכלית בדרך כלל זכה להתגמשות מצידי, כולל תלמידה שבשיחה של חמש דקות סגרה איתי בארטר ולא שילמה לי גרוש תמורת הקורס. ואופציה שלישית - '3. שהוא לא קולט ש 50 ש"ח לשעה לתלמיד זה מחיר הוגן (כולל הנסיעות שלי, השכירות למקום, וחומר מודפס, לא כולל החבילה), גם אם 50 ש"ח כפול 40 שעות יוצא 2,000 ש"ח בתשלומים חודשיים, כי יש מורים ז***ת שעושים ח** של קורסים בשליש האורך תמורת שליש המחיר.'

למעלה