סדנאות על תחזוקת רכב לנשים

catchet

New member
לא הייתה כאן התנשאות

הבחור העיר הערה בונה. עובדה שהיא עצמה לא חוותה זאת כהתנשאות, ואפילו הודתה לו על כך...

GreenMamba

New member
אולי לא הבנת

אבל הפורום הזה פתוח לזכרים, בדיוק כמו שהוא פתוח לנקבות כמוך. וכל עוד הם מתבטאים בכבוד תוך הבנת העניין לשמו התכנסנו- יש להם מקום פה.

שתדעי, המילה "זכר" משפילה כי היא באה מ"להזדקר" אבל המילה

"נקבה" משפילה לא פחות כי היא כידוע באה מ"נקב", צורה אינפנטילית מכוערת ונבערת לתאר את איברי הרביה שלנו. לכן הייתי שמחה לו לא היית משתמשת בעצמך במילה הזו.

כמוכן, לא הבנת כלום: לא ערערתי על פתיחותו של פורום פמיניזם לבחורים (פמיניסטיים). עשית השאלה לא נכונה.

GreenMamba

New member

ראשית, אני יודעת היטב את משמעויות המילה והשתמשתי במילים אליהן התכוונתי. תודה על השיעור.
שנית- אם מעליב אותך שקוראים לך נקבה, אל תקראי לאחרים בכינוי זכר. נגיד שאני יכולה להבין שאת קוראת זכר מתוך כוונה להשפיל או לעלוב במי שפגע בך או באחרות. אבל בדברים של אלון לא היתה שום פגיעה וסתם ניצלת את הבמה שנותנת לך קטצ'אט לעוד מופע אימים מיזאנדרי.
&nbsp
(אגב, "זכר" ו-"נקבה" משפילים לא רק עקב משמעותם המילולית אלא גם ובעיקר, לדעתי, מאחר ובלשון הדיבור מקובל להתייחס ל"זכר" ול"נקבה" כשמדברים על בעלי חיים, ובכינוי זה את מורידה מהאדם את אנושיותו)
&nbsp
לא נעים לך? אל תקראי כך לאחרים.
&nbsp
&nbsp
(אני אמשוך את דברי אלו ואתנצל אם תסבירי לי מה הצדקה וטעם היה לכינוי "זכר" בפנייתך לקטצ'אט)

שתדעי שהתחלתי לקרוא למין השני "זכרים" לאחר שהתוודעתי בנעוריי

לכינוי מלא האיבה "נקבה". אפילו אבי השתמש במילה הזו (ובהטעמה יידישאית, שהיא עוד יותר מבזה), לפניי ולפני אמי, בלי להתבייש, כשהתייחס לאשה מסוימת שלא מצאה חן בעיניו (נדמה לי שהיתה פעילה ציבורית והוא ראה אותה כמתחרה).
מאז התחלתי לקרוא להם "זכרים", וגם עמדתי על המשמעות הבוטה שבמילה מקראית זו (שהיא כמובן על שם איבר מינם המזדקר) ואני עושה ככל יכולתי כדי לפקוח עיניהם ועיניהן של (א)נשים באשר למשמעות בסיסית זו, שחז"לינו טשטשו בכוונה, והשכיחו מן הציבור.
ושתדע כל יהודיה שביידיש המילה היא "זויכר", וברבים - "זכוירם".

GreenMamba

New member
הסבר חלש מאוד

אם יש כאלו שמשתמשים בכינוי הזה מבין הגברים- אז? זה אומר שגם אנחנו צריכות להשתמש בו?
ונגיד שאת רוצה להשתמש בו עבור כאלו שפגעו או העליבו אותך- ניחא.
אז ראשית-
אלון לא פגע ולא העליב אף אחת, בטח לא בפוסט הזה, ובוודאי שלא הגיע לו כינוי גנאי.
שנית- אם את משתמשת בביטוי הזה- מה לך כי תליני שאחרים משתמשים בו גם- ונגדך?
&nbsp
בקיצור, לא משכנע.
&nbsp
(והיגוי אידישאי שנוא עלי מאוד)

למעלה