סגירת רגליים למה ?

MAPPAL

New member
|מזכל מילה נכונה - מנסיון אישי כאוב

קראתי בעיון את התיאוריות, ויורשה לי להאיר לרוכב 242 משהוא מזוית אישית לגמרי - לאחר תקופה ממושכת של רכיבת-כביש "טבעית" - כלומר, בהקשבה לגופי ולאי-הסימטריות המוזכרת במחקר שהביא בועז - הברך האחת ישרה, והימנית - נוטה מעט החוצה,נתפתיתי לאמץ תנוחת-מקצוענים קרי: הכרחתי עצמי לדווש בסגירת רגליים. התוצאה, לאחר רכיבה ארוכה במיוחד(145 ק"מ) - כעת אני מחלים מכריתת רובו של המיניסקוס המדיאלי, וחלק מזה הלטראלי - אשר בותקו-נקרעו בברך ה"עקשנית"; אותה ברך שתמיד "התעקשה" לצאת החוצה, ולא הבינה,כביכול, את מה ש"טוב" למקצועני הטור. עצתי לך - הקשב כמובן אך ורק לגופך אתה!

DRIM4

New member
מחכים ומהנה

מסתבר שהאימרה "אין חכם בעל נסיון" נכתבה עיי אדם בעל נסיון רב. מעניין יהיה להקשיב להתנסויות ברכיבה על כל מיני "פרות קדושות". בחלון הזמן האישי למשל איך לנשום נכון בסוגי מאמץ שונים בניה נכונה של שרירים מלבד הדווש ועוד.. ותודה החכמתי

natibergman

New member
רון קודם כל תרגיש טוב../images/Emo140.gif

לא הייתי ממהר להאשים רכיבה ספציפית אחת כזאתי שהביאה עליך את הפציעה הקשה - דווקא סביר להניח שהיא הייתה הקש אבל הנזק נעשה לפני זה. רכיבה נכונה היא הרבה מעבר לביומכניקה של הגוף. היא אימון נכון שלצערי חלק ניכר מהרוכבים פה בתור weekend warriors אינם מבינים שלתת כל שבת 150 ק"מ בתיבול עליות לא הופך אותם לרוכבי על אלא רק לכאלה שגורמים לנזק לגופם ללא בסיס מתאים והכנה. גם מקצוענים עוברים תקופת בניה ארוכה של אלפי ק"מ לפני הגעה ל"רגע האמת" אבל פה יש רבים שחושבים שזה לא בשבילם. רוב האנשים מעולם לא התאמנו תחת יד מכוונת של מאמן מקצועי. הגוף האנושי מעבר להיותו מכונה מדהימה המסוגלת ללמוד מחזרות חוזרות ונישנות זקוק לבניה איטית הגעה לשיא והחלמה. אי אפשר "לתת בראש" כל הזמן בלי שיהיו נזקים קצרי וארוכי טווח חלקם בלתי הפיכים.

רוכב242

New member
למפל ושחר-אני עברתי לאופניים אחרי

ניתוח מיניסקוס.(מריצה!)מתוך הנחה שרכיבה נכונה והקפדה על גובה כסא טובה יותר לברכיים.זה היה לפני 4 ש' ומאז (טפו' טפו' טפו')אני לא סובל מבעיות בברכיים.אבל אני עדיין מחפש את מנח הרגליים האופטימלי שלא יחזיר אותי לשולחן הניתוח.תוך קריאת הפורום והסתכלות על רוכבים מנוסים אני מנסה למצוא את התשובה האולטימטיבית למנח הרגליים וגם כמובןלשפר את יעילות הדיווש ומקווה שאין סתירה ביניהם.אחרי השרשור הנוכחי כנראה שאין תשובה אולטימטיבית שמתאימה לכלם וכל אחד חייב למצוא את המתאים לו. ולשחר-בתקוה שאתה קורא את זה,אם מצב הרגליים שלך במציאות קרוב ללמצב שמופיע בציור שלך,אני הייתי נזהר מאד ופונה בדחיפות לאורטופד שמתמחה ברפואת ספורט! לשיקולך,שניים טובים-דר' רפי טיין וכמובן דר'יוני ירום יו'ר האיגוד. החלמה מלאה ומהירה למפל ובהצלחה לשחר

shangu23

New member
242 תודה ../images/Emo101.gif

המתואר בציור העקום שלי לא ממש מתאר את המצב שלי, אלא ניתן רק כהמחשה קיצונית למצב אותו תיארתי, יתרה מכך - במידה והרגליים שלי היו אכן כ"כ עקומות, ספק אם הייתי יושב כאן ומתקתק בפורום ויותר סביר שהייתי נתלה מענפי עצי בננה בג'ונגלים...
. המתואר בציור הוא פועל יוצא של כישורי הציור ה"מאותגרים עכברית" שלי... בכל מקרה, העובדה הפשוטה היא שבעת פידול עם ברכיים קצת קרובות יותר זו לזו אני מרגיש פחות בלחץ על הברך הסוררת ולפיכך פחות כואב לי. אני מודה לך על ההמלצות למומחים, בתקווה שלא נצטרך אותם לעולם! שחר

רוכב242

New member
לשחר-שים לב לניסוח הזהיר

"אם מצב הרגליים שלך במציאות קרוב ללמצב שמופיע בציור שלך". אני שמח שהמציאות שונה בתכלית מהציור והבעיה היא לא ברגליים אלא בידיים "מאותגרות ציור". רק בריאות לכולנו ושהבדיחה על שני רופאים שנפגשים ואומרים אחד לשני-"עונה מתה כולם חיים" תהפך למציאות יומיומית! אמן!

למעלה