סגירת רגליים למה ?

רוכב242

New member
סגירת רגליים למה ?

מדי פעם אני קורא בפורום(גם רואה בשטח!)המלצה על סגירת הרגליים בזמן הרכיבה. אני מנסה לאמץ את השיטה אבל לא כל כך מצליח.מאד לא נח לי במנח רגליים כזה ואני לא מרגיש שום יתרון בצורה זו(זו נראית לי לא טבעית!) אבל מכל מלמדי השכלתי ואולי מישהו יוכל להסביר לי מהי הצורה הנכונה לסגירת הרגליים ומה יתרונותיה?

natibergman

New member
בתור בעל אסמכתא בנושא...

ככל שהרגליים שלך יותר קרובות לשילדה (בלי לגעת) יעילות הפידול עולה. זה משהו שמצאו מבחינה ביומכאנית לעומת רגליים מקבילות או "פתוחות". זה לא טבעי ובהתחלה אפילו כואב אבל לאחר מכן זה הופך לטבע שני. המרחק מהשילדה צריך להיות בערך ס"מ. ואי אפשר לסיים את הנושא בלי המשפט האלמותי של המאמן הראשון שלי אנטולי ליליאן: "תסגור את הרגליים שלך אתה רוכב כמו ז__ה"

marsala

New member
פשוט מאד- הדיווש הוא הפעלת מנוף

מפרק הברך שלך הוא הציר,עם הירך שלך לוחצת מטה וחלק מהלחץ 'נזרק' לכביש במקום להתרכז בלחץ על השוק/כף רגל שלך אז אתה מבזבז אנרגיה, במצב אופטימלי,כל הלחץ שמפעילה הירך יורד באופן אנכי לכף הרגל,סגירת רגליים,אפילו אם מדי פעם תבריש את השלדה היא מצב דיווש רצוי . מוש

כן

הוכח שהצרת היקפים ברכיבה משפיעה רבות על האוירודינמיות. הרבה יותר משתלם לסגור רגליים, מאשר להוריד את הכידון בעוד סנטימטר, למשל. גם את הידיים יש לסגור, ולקפל את המרפק כלפי מטה ולא הצידה. אאאאאאאאאאבל - מי שלא עושה נג"שים לא ירגיש, כי ההבדל "הגדול " הוא מזערי ובלתי מורגש לרוכבי שבת. מי שזה בא לו טבעי - שיעשה, מי שסובל מזה - עדיף שלא. חוץ מזה - יש להיזהר עם ההצמדה של הברכיים לTT. בעוד שתנועה אנכית של הברך היא טבעית, תנועה צידית גורמת לשחיקה שלה ולכאבים כתוצאה מכך. צריך גם לכוון את הקליט בהתאם, כדי שלא יווצר מצב שבו אתה מושך את הברך פנימה, בעוד שהקליט מושך החוצה.

רוכב242

New member
מה שגמל מעיר נשמע לי מאד חשוב ואני

מעונין לשמוע חוות דעת נוספות עם היתיחסות במיוחד לדברי גמל.

aabramovich

New member
בוא ונחלק

1. אם אתה תחרותי, אז אתה חייב יעילות ואוירודינמיות. 2. אם אתה חובב חשובה יותר הנוחות. אם אני לא טועה היתרונות של "סגירת רגליים" כוללים ניצול שרירים "חזקים" יותר של הירך (הקדמית ו)החצונית, לעומת שרירי הירך הפנימיים (מפשעה). הן בדחיפה והן במשיכה. בשום מקרה אסור לרכב כשכואב/לא נוח מאוד. אז אם אתה רוצה לסגל סגנון "יעיל" יותר אתה צריך לעשות את זה בשלבים. פשוט אם כואב זה סימן שמשהו לא עובד נכון - יש עומס על נק' בגוף. רצוי לא לדפוק את הברך בגלל אי נוחות הנובעת משינוי דרמאטי בתנוחה. אלא אם אתה סובל מרגלי O רציניות, לא צריכה להיות לך בעיה (באופניים סטנדרטים) להגיע למצב שבו הברך עוברת 0-5 ס"מ ה TOP TUBE. שורה תחתונה? יעילות אוירודנמית בכביש (לא חוטפים מכות בסינגלים צפופים) ויעילות דיווש. תחשוב על בוכנה של אוטו - התנועה שלה 100% למעלה למטה. ככה הרגל צריכה לעבוד.
עזריאל

לא יודע בנוגע לאווירודינמיות

וגם לא בקשר ליעילות, המאמן שלי תמיד אמר לי שזה כדי לא לדפוק את הברכיים בעומסים גבוהים.

aabramovich

New member
אז בוא ונסיר את התעלומה

בחר לך ירידה חביבה שאתה אוהב. שב ישיבה נוחה פסק רגלייך לרווחה משל אתה ג'ון ויין בבאר החביב בטקסס. רד את הירידה בלי ברקס. מדוד מהירות מקס. חזור על הפעולה (מותר לבצע הקפצות, ואין צורך להתאמץ בעליה) רק עם רגלים סגורות כמו של פוריטנית במאה ה 18 באנגליה. מתי היה מהיר יותר? רק כדוגמא - בספר המלחמות של לאנס נכתב על מכונת ה TT החדשה עם ה Q FACTOR הזעיר (הצרה של ס"מ בערך אם אני לא טועה של ה BB) מה שקירב כל ברך באיזה חצי ס"מ פנימה. החיסכון היה של כמה וכמה שניות על פני TT. החיסרון? עומס מעט מוגבר על הבירכים של הטקסני ואובדן כח לאורך זמן. המכונה נזנחה. כל היתרון היה באוירודינמיות. לגבי יעילות - הרגלים צריכות לעבוד כמו בוכנה - מעלה מטה על קו "ישר" ככל שניתן. רק שמבנה השרירים מעט פוגע בתיאוריה. ולכן ברך יש "חופש" מסויים של זויות שבו הפעולה לא "תדפוק" את הברך. זה אינדיבידואלי. בכל אופן - מאוד חשוב לא לדפוק את הברכיים. הכי חשוב לא לדפוק את הברכיים. ולכן חשוב שלא יכאב. זה הרמז הראשון.
עזריאל

צביקה ה

New member
נסגור על פשרה?

ירידות עם רגליים סגורות (לאירודינמיות) ובעליות רגליים פתוחות לרווחה כמו הזונה הגדולה מבבל! אלה אם כן פתיחת רגליים בירידה עוזרת לאוורור יעיל של האינסטרומנט....

רוכב242

New member
שאלת הבהרה אחרונה

הרגשת האי נוחות והאי טבעיות היא לא בברכיים אלא בצד הפנימי של הירכיים! אין לי בעיה בברכיים אבל אני מרגיש לא נח בירכיים הפנימיות,האם זה צריך להיות כך? או שאחרי תקופה של התרגלות זה אמור לעבור?

רוכב242

New member
בצד הפנימי של הירכיים הקרובים יותר

לאוכף. כאב זו לא המילה הנכונה לכן אני אומר אי נוחות(לחץ מסוים על השריר) ומצב לא טבעי שיוצר למעשה מצב של רגלי X מעין משולש שבסיסו בפדלים וראשו בברכיים.כך זה גם נראה במבט מלפנים.

shangu23

New member
לעזריאל - יש השפעה להצמדת הברכיים

על כאבים בברכיים בפידול? אני שואל כי שמתי לב לאחר שהתייאשתי מלמצוא את מקור הכאב המציק מאחורי ברך שמאל (כמו כן סובל מרגלי "O" כהגדרתך בצורה מינורית), והתחלתי להצמיד ברכיים, הכאב מתעמם ולעיתים נעלם לחלוטין... האם יש קשר?

aabramovich

New member
לדעתי - גם.

כאב מאחורי הברך יכולך להיות גם ממיקום לא משובח של הרגל על הפדל. אבל נשמע לי מאוד סביר שהכאב נובע גם מנסיון לעקם את הרגל פנימה. אם זה לא נוח - אל תעשה. ואם אתה מעוניין כן, אז בשלבים מאוד איטיים. נוחות חשובה ביותר, והעדרה מעיד על משהו לא בסדר. עבורך. כל מה שאני אומר הוא מנסיוני האישי בלבד, ומעט מנסיון של חברים. אני לא מאמן, לא פיזיולוג ולא פרופסור. אז חשוב מאוד, לעבוד עם הראש שלך, ואם זה יוצר חוסר נוחות, שלא לדבר על כאב - לא לעשות. אני מן הסתם לא מדבר על כאב שרירים ממאמץ. ב ה צ ל ח ה
עזריאל

ItsikH

Member
../images/Emo45.gifמנסיון - ברך בחוץ מסוכן כשזורקים את הברך החוצה נוצר עומס על הברך מצידה החיצוני. אפשר להרגיש את זה בקלות אפילו במאמץ מתון. אם עושים את זה בכוח - כדאי לקבוע מראש את התור לאורתופד כי הטובים תפוסים הרבה זמן מראש. למי שלא מאמין לי, אני ממליץ לנסות בזהירות במאמץ מתון בכדי להרגיש על מה מדובר.

shangu23

New member
השאלה האם בהצמדת הברכיים

אין סכנה, שכן אני מבצע פעולה שהיא מנוגדת לכיוון בו הרגליים שלי מונחות על הפדלים באופן טבעי, וכך למעשה כופה עליהן תנוחה לא טבעית! מצ"ב מעין ציור (עלוב) שמתאר את המצב. ושוב, מציין כי קיימת נטיה קלה פנימה של הרגליים ("O")... תודה על העזרה

odedbc

New member
תאוריות הן זמניות. הפיזיולוגיה של

המאמץ הוא מדע צעיר יחסית ורב בו הנסתר על הגלוי. אי לכך, התפתחו\מתפתחות\יתפתחו תיאוריות שונות שבאות להסביר למה טוב יותר לעשות את זה בדרך א' ולא בדרך ב'. התיאוריות מבוססות במקרה הטוב על נסיון רב שנים ושכל ישר, או, כמו במקרים רבים- על הגיון עקום ועקשנות מטורפת להוכיח שאני הכי חכם, ראה את תיאורית "משמעת המים" האוילית שהייתה נהוגה בצה"ל בעבר ועלתה בחייהם של כמה בחורים יקרים. חלק מהתיאוריות, היות והיו נכונות ונבונות, התפתחו לכדי מדע מדויק שהוכיח את עצמו, כמו למשל התיאוריות של מאמן הרכיבה האגדי אדי בוריסביץ ( אדי B) שהביאו את נבחרת הרכיבה של ארה"ב לאינסוף נצחונות ומדליות. התיאוריה של רגליים סגורות הינה חדשה יחסית, ולא בטוח שתעמוד במבחן הזמן וההיגיון. תנסה אותה על עצמך ברכיבות ארוכות. נראה לך שאתה זורם עם זה ואין תקלות וכאבים? תמשיך. לא הולך לך? או זה גורם לכאבים? עזוב. אפשר גם עם רגליים ישרות.

ברך בחוץ מסוכן, אבל...

לאחרונה אני שמעתי תיאוריה שאומרת שזה טעות גם לרכוב עם הברך פנימה מדי (לגעת ברמה עם הברך). הייתי לפני כמה שבועות במכון פיסיוטרפיה, שהביא מאוסטרליה תוכנית מיוחדת לעבודה עם רוכבי אופניים. במכון מצלמים בוידאו את הרוכב על טריינר, לאחר מכן מעבירים את הצילומים למחשב עם תוכנה מיוחדת שפותחה באוסטרליה במיוחד לרוכבים אופניים. כשמנהל המכון העביר את הנתונים למחשב, שאלתי על נושא הברכיים, האם צריך להתאמץ ולהכניס אותם פנימה? האם זה יותר בריא? האם זה יותר יעיל? התשובה שקיבלתי היתה, שלאחרונה לפחות באוסטרליה נטשו את גישת ה"לגעת ברמה", לדעתם מדובר בתנוחה לא טבעית, אשר יכולה להזיק (בדומה לברך החוצה) וגם פוגעת ביעילות. האוסטרלים כרגע מלמדים את דור הרוכבים הצעיר שלהם, לרכוב עם ברכיים ישרות ככל הניתן (הגוף לא סימטרי לכן בדר"כ תהיה נטייה כלשהי לאחד הצדדים), ללא נטייה מוגזמת החוצה וגם ללא נטייה מוגזמת פנימה (לגעת ברמה). אני לא אומר שזו הגישה הנכונה כרגע, המטרה היא רק להראות שיש גישות שונות.

aabramovich

New member
לי זה נשמע סביר. כל מה ש"קיצוני"

לכאן או לכאן, לא יכול להיות טוב. חייב להיות בתחום ה"נוחות" אחרת זה לא טבעי לגוף = נזק.

למעלה