סגירת מרפסת

סגירת מרפסת

יש לנו מרפסת יפה מהסלון, כ- 22 מ"ר שפונה לנוף ים. יש כמה בעיות- כרגע היא בשימוש מינימלי שכן נתונה לרוחות חזקות, גשם בחורף ושמש חזקה בקיץ, לחות ומליחות... אנחנו רוצים לסגור אותה על מנת שנוכל להנות ממנה הרבה יותר ולתת לילדים לשחק שם (במקום בסלון) אבל נשאלת השאלה- איך כדאי לסגור. אפשר סגירה מאלומיניום וזכוכית, עץ וזכוכית, שילוב בינהם...איזה גג כדאי? מה יקר יותר ומה פחות? מה עמיד בתנאי האקלים ומזג האויר הקשים? איך לבנות את זה כך שיגן מפני אור השמש, אך בו זמנית גם לא יחסוך את הנוף היפה וכן יאפשר גם לראות קצת שמים בישיבה מהסלון... הרבה שאלות- מה אתם ממליצים (או מי?....אנחנו מאיזור הצפון- חיפה)

רוקוקו

New member
נסי לחשוב על פרגולה עם....

דלית שלום. נסי לחשוב על פרגולה מעץ או ברזל עם חלונות אלומיניום גדולים במיוחד... רק חשוב שהחלונות יהיו מבודדים טוב אחרת זה יהיה כמו סאונה בפנים בקייץ. בהצלחה לך רוקוקו (ערן).

את הפרגולה יכולים לפרק להם!

צריך אישור, ואין שום בטחון, שיקבלו. חוץ מזה, צריך מי שעושה את הפרגולה, מסגר לקונסטרוקציה, ואלומיניום...קצת יותר מדי..

איפה בעיריה ניתן לברר

מה החוקים לגבי פרגולות? והאם החוקים לגבי פרגולות משתנים לפי סוג הפרגולה (סגורה עם רעפים, פתוחה וכו')?

דלית שלום, נבדוק אחד-אחד...

קודם כל מקנה בכה שיש לך מרפסת לים! אם אין שום גגון, אז כדאי להיזהר, שלא יבואו מהעירייה בטענות: את כל הקונסתרוקתיה הייתי בונה מאלומיניום, פרופיל הדק, שדומה לפרופיל בלגי, בגוון אלומיניום מט-משי, והייתי שמה זכוכית בידודית, אנטיסן ירוק. אם בשני הצדדים גם פתוח המרפסת היום, את רוב הפתחים הייתי שם, כדי שלא יפריעו הרוחות...לא הזזה, אלא פתיחת קיפ פנימה, כך עיני השכנים לא יפריעו....גגון: יש לחברת פוליגל כיסוי עם אפקט אנטיסן, בין שתי שכוות של הלוח זיגזגים כסופים...אור נכנס, חלק מקרני שמש החמים לא. אם בשתי צזזים ישנם חלונות קיפ בנקודה הגבה ביותר של החלל, עובד השיטה פסיב-סולרי, זאת אומרת, אוויר החם שמתאסף צתחת הגגון, מחפש דרכה החוצה, וגורם צירקולציה פנימית של האוויר. מצרפת צילום על הדוגמה, שעשיתי במשרד הראשון שלי, לשטח קטן, פרופיל ישן, לוח פשוטה, מלפני 17 שנה...לפני כל כיסוי שעשו הדיירים העירייה פירקה, אני הזמתי המהנדס העיר, וצחק, שעבדתי עליהם, כי זה סגירה, שלא סגירה לפי החוק... 5 שנים השתמשתי במקום הזה, והייה לי פינת עבודה הכי טוב של חיי! הפתרון שמציע לך יותר יפה, כמובן גדול יותר...אבל צריך איש אלומוניום מנוסה, לא סתם...בלוחות שלנו גם יכול לבדוק, ואם את ריצה אשלך מישהו מומחה, עם מחירים סבירים... בהצלחה: אווה

כעקרון- כל השכנים סביבנו סגרו

אז לא נראה לי שדווקא אצלינו יפרקו (טפו טפו טפו). אני בהחלט צריכה איש מקצוע שיודע לבצע כזה פרוייקט ולא פחות חשוב- התקציב שלי דל למדי! כלומר- מצאתי כבר חברה שהציע לי רק את התקרה בכ-10000$...ובנוסף צריך להתקין את החלונות וכולי. אז סה"כ התקציב שלי לכל הסגירה הוא כ-20000ש"ח...כך ש...

סגירת מרפסת = תוספת בניה...

כאשר בונים בית, יש X אחוזי בניה, לא כלל המרפסות פתוחות...בארץ כל מילימטר מרובע, שמותר בנוי, ועוד קצת...אם את רוצה לסגור מרפסת, את רוצה לאסוף שטח עיקרי נוסף לדירתך...דרוש אישור בניה...אבל, אם אין אחוזי בניה פנויים, אי אפשר לקבל אישור...הפתרון שהמלצתי לקונה או משהו כזה בחוק, כי בגלל החומר לא נחשב לסגירה, מה שבמציות סגירה מוחלטת...

אבל מה הפרוצדורה להשגת האישור?

למי לפנות בעיריה? אז את אומרת שאלומיניום לא דורש אישור ועץ כן? או תקרה אחרת? לפי מה קובעים את זה?

אלומיניום לא דורש אישור, כל חומר

אחר כן... בגבעתיים סגרנו עם פרופיל "אלמר" שטח של סלון גדול, במקום 23 מ"ר על הגג, ועבר ביקורת העירייה, עם תופס 4. אבל, אפילו לפרגולה צריך לבקש אישור... אל תישאלי את הגיון...לא אני כתבתי את החוק...

אווה, השאלה אם כך גם בעירית חיפה...

זה נשמע לי מוזר, אם כי מעודד. מה שמדאיג אותי זה אם מרפסת סגורה עם אלומיניום וזכוכית לא יתן את אפקט החממה והחום יגיע לטמפרטורות מטורפות שזה כבר יחמם לנו את כל שאר הבית...

כבר הבטחתי לכתוב על השיטה...

ובמאת סליחה, שעוד לא הספקתי - אבל העיניין החשוב ביותר בפתרון סוג הפתחים מתחת לנקודה הגבה, שיגרמו לצרקולציה הפנימית....החום לא מגיע לגבה של האנשים, כי אוויר החם יוצאה החוצה....אשרטט איזה סכמה...עוד מעט חוזרת...

ויש חשיבות לעובדה שישנה חומה

(שזה בעצם הגג של השכנים מתחתינו במדורג) מול היציאה מהסלון שגובהה 1.20? יש כאן בעייתיות שהחלונות יהיו יותר נמוכים. באיזו זוית צריך להיות הגג הזה? אני רוצה לדעת גם כמה גובה חלון זה מאיר לי מהחומה הזו ועד הגג שיורד בשיפוע. איזה פרופיל אלומיניום זה?

הסכמה לא לפי המרפסת שלך...

פשוט, רציתי להסביר את העקרון, כי הבנתי, שלא ברור לאנשים אחרים... בכל מקרה לגופו...תלוי במידות המרפסת, ובסביבה... העיקרון, שפתחי האיוורור העיקריים מעל גבה הדלת... השיטה פסיב סולרית לא פתרון כזה בלבד, כאשר המתכנן למד את העקרון הדברים, הפתרונות חלק מתכנון הכלל...צורה אחרת בבית פרטי 4 קומת (מרתף, קרקע, קומה אי, וגג), צורה אחרת בדירה עם חדר על הגג, או דירה סטנדרתי, בכל קומה שך הבניין... מפינת החוקים, קל במקרה של מרפסת, די בעייתי בבית פרטי חדש (ירקתי דם עם עיריית ראשל"צ) כי החוקים לא לפי איזה הגיון תכנון, אלא מפחד של אברינות בניה, שבכל מקרה יש, אבל לתכנן בצורה הגיונית סיוט...ובבית סטנדרתי משגעים אותי, שהכל צריך להיות אותו הדבר, בשם איזה אסטטיקה מאוותת, שהמדים היפים ביותר! לכן, כאשר רוצה לשנות את חומר-צורה של החלון, באותו פתח, תמיד יש איזה חכמולוג, שיגיד אסור! למה? כובה...

yboob

New member
שאלה לאווה- סגירת פרגולה.

לקוחה שאלה אותי אם ניתן לסגור פרגולה שיש לה אישורים להגדלת איזור הסלון. לפי מה שאת מציינת, ניתן לסגור ללא צורך בהיתרים אם הסגירה נעשית באלומיניום? האם אין בכך שינוי חזיתות? ד.א זהו בית פרטי עם גינה תודה יפעת

כל פרויקט לגופו...

לסגור עם פוליגל מעל או מתחת לפרגולה - כמעת כולם מקבלים...לסגור מסביב עם זכוכית, בכמה מקומות, שהייה לי נסיון, יודעת, שאין בעיה...לדעתי, הדבר הפשוט ביותר, להתקשר למחלקת הנדסה של העירייה - כאשר יעבדו סוף-סוף...ולשאול...לא צריך להזדהות, רק לשאול עקרונית... שינוי חזית - מזה מקבלת סכרחורת! בניינים, שרובם מחוארים סטנדרתיים, בדיוק זה מה יעשה אותם חריגים!

עוד משהו...הסגירה עם גג אלומיניום

בשיפועה....עד שהפרגולה, סביר להניח שלא...אבל הבטוח ביותר לשאול, לפני שמוצאים כסף... כמה תמונות מצאתי, בקשר לשיטה... בהודעה נפרדת...

למעלה