סגירת טווח

zappon

New member
מסכים איתך אתה צריך לדעת לקרוא

את הסביבה ואת תגובות היריב ושיהיו לך תגובות מהירות לשינוי הסביבה,יש המון על זה. אבל אתה חייב להיות מהיר וזריז ואם תהייה היריב בקושי יצליח להגן על עצמו כי זמן התגובה שלו יתקצר(אם זה כולל הטעיה טובה אין לו סיכוי למנוע את הכניסה של המכה) ואם אתה זריז תוכל לחמוק מהמכות. בעיקר תיזמון, מהירות(וזריזות),החלטות נכונות וכוח אלו מה שיקבעו את המנצח בקרב. אולי קשה לקבל זאת אבל הטכניקה עצמה לא תמיד משנה כולנו יודעים לתת אגרוף ובעיטה בצורה זאת או אחרת ויעילה או פחות מה שחשוב שזה יכנס בזמן הנכון במהירות הנכונה במקום הנכון ועם הכוח הנכון. למרות שיגידו שכושר זה לא הכי חשוב ברחוב אלא לרוב רק בקרבות זירה עם סיבובים אני לא הכי מסכים , כי בשביל להעמיס סיבולת על הגוף שיהיה יותר חזק חד ומהיר צריך גם סיבולת של כושר למשל קפיצה על חבל זה גם כושר וגם זריזות ומהירות של הגוף והרגליים. מנסיון כושר נותן מהירות זריזות (בריאות כמובן) ועוד יכולת להעמסה של כוח על הגוף.

chinabird

New member
"בזמן הנכון במהירות הנכונה במקום

הנכון ועם הכוח הנכון". מה זה אם לא טכניקה?...

zappon

New member
טכניקה לדעתי זה איך לתת את המכה

כלומר המסלול והצורה שלה! סוג הבעיטה וסוג האגרוף!!! וזה לרוב ההבדל בין סוגי אומנויות הלחימה. זה דבר נפרד לחלוטין מדברים הרבה יותר חשובים(מה שהתכוונתי) כמו תיזמון מהירות וכוח. אפשר ללמוד שנים טכניקה באוויר או על שק איגרוף וזה יכול לתת לך מהירות כוח ועוד דברים אבל בחיים טכניקה עצמה לא תלמד דבר שרק אימונים שוטפים עם שותפים ילמדו כמו לראות פתח למכה ומתי הזמן הנכון להכות והזמן הנכון להתגונן, לא משנה מה הטכניקה או סוג הבעיטה או האגרוף אם זה לא בזמן הנכון(שהיריב פתוח למשל אחרי בעיטה "מחייבית" שלא נכנסה) ובמקום ובמהירות הנכונה זה לא יעזור. אין טעם לתת סתם אגרוף לפנים(לא משנה מאיזה טכניקה או שיטה) שהיריב מגן וידיו מורמות והוא מוכן לזה.

Hwoarang

New member
כמה הערות

אני לא בטוח שבכל זרמי האייקידו רוצים "לחתור למגע"... בסופו של דבר מגיעים לטווח ידיים, אבל לא נראה לי שהאייקידוקא ינסה להגיע אליו - כי ה"נשק" שלו יכול להיות גורם ההפתעה, שימוש בכוח היריב והוצאתו מקוזושי, ואת זה יותר קל לבצע אם אתה הפסיבי יותר בקרב רחוב. בשיטה שלי אין מטרה לסגור טווח(לפחות ממה שאני יודע), כי העיקר הוא לנצל את היריב כמה שאשפר....ואחרי זה להרוג אותו!

שי רגב

New member
גוטמן, אחי, זה פשוט מאוד!

כמו שנאמר: if you want to shoot - shoot, don't talk. ובעיברית: תיכנס חזק ומהר וזהו! ואם אי-אפשר להכנס מקדימה - כנס מהצדדים. אבל, הכי חשוב: כנס ואל תהסס!, כי ברגע שאתה מהסס, או - "חושב על כניסה" - אתה משדר ליריב, שמייד קולט...
אז כניסה מוצלחת ויציאה מוצלחת עוד יותר! (ואגב: "כניסה" זה לא הכל, היציאה חשובה הרבה יותר!!)

למעלה