סגירת טווח

סגירת טווח

שלום ילדים (ולמי שמחפש טון מתנשא, אני קורא לכולם ילדים. גם להורים שלי.). גם עקב נסיון בזמן האחרון, וגם באופן כללי, תהיתי כיצד אתם מקצרים טווח. ישנם שיטות שעיקר העבודה שבהן היא מטווח מגע ידיים - החל מאייקידו, ועד ווינג צ'ון. זה לא שלשיטות אלה אין מענה לבועטים אבל ה"לב" של השיטה הוא קיצור טווח. עכשיו, להלן הדגמה יפה של המושג easier said than done. זה שהרעיון הוא לחכות לרגע הנכון אני יודע, אבל זה לא מונע ממני לקבל בראש לא מעט תוך כדי כאשר אני מנסה להיות הסוגר, או לחילופין להיות מסוגל להמשיך לפתוח את הטווח כשאני הפותח. אשמח לשמוע התייחסויות. האפור (שבילה עכשיו יומיים בשילוב נדיר של שני תחביביו - אופניים ומכות - פרטים ותמונות בהמשך!)

RoyceGracie

New member
מספר שיטות שלמדתי

יש אפשרות להתקדם לכיוון האוייב בבעיטת דחיפה (מאי גארי) ואגרוף ישר. המכות האלו אינם אפקטיביות וחלשות מאד. אך מצמצמות טווח, הוא מתעסק בלהסתדר עם דבל מכה ואתה כבר אצלו !... יש עוד דרך לבעיטת דחיפה צידית....בעיטה זאת אפקטיבית לצימצום טווח כשאתה מאד רחוק ממנו... ברוס לי עשה אותה פעמים רבות. זה הולך ככה: עמידב צידית, רגל קדמית עושה הצלבה על רגל אחורית, התקדמות מהירה והבעיטה הקדמית בועטת בעיטת דחיפה צידית (יוקו גארי). אני לא יספר עוד דרכים שלי משום שאני רוצה לשמור על סגנון אישי (אבל יש עוד מלא !)

Dragon Roar

New member
הנה דרך שאני משתמש בא...

קשה לי להסביר בטח לא תבינו.. בזמן שאני מתקרב אני פשוט דוחף את היד שלי לשלך. בזמן שאתה רוצה להגיב עם ידיים אני עושה אותו הדבר. ככה אני יכול לתקוף אותך. וידוע שמאוד קשה להשתמש ברגליים בטווח 0. זה נשמע קצת לא משהו אבל זה עובד!

mickeym

New member
כושר גופני

התייחסויות מקצועיות לגבי שיטות כאלה ואחרות תוכל לקבל ממי שמבין יותר ממני בתחומים הנ"ל. בכל זאת, הנה שני הסנט שלי. לכושר הגופני יש חשיבות מכרעת בקרב בכלל ובסגירת טווח בפרט, מ-2 סיבות עיקריות: האחת, הסיבה הפיזית הברורה. קל מאד לפתוח טווח כשיש לך כושר עדיף על יריבך, וכמו כן כשאתה עובד על כוח מתפרץ (כמו ג'ודאים לדוגמה) תוכל לסגור טווח במהירות. הסיבה השניה היא העייפות. כשאתה עייף ולא מרוכז יהיה קל לסגור מולך טווח מבלי שתשים לב. אי אפשר בכלל לספור כמה פעמים קיבלתי shoot בסוף קרב שאולי לא הייתי מקבל בתחילתו. למדקדקים שבינינו: אני מתחיל, לא מבין מהחיים שלי, מדבר שטויות וקשקשן. יש להתייחס למה שכתבתי בפרספקטיבה הראויה.

כושר זה דבר שתמיד מועיל, אבל...

הוא ינצח לך קרבות זירה - לא בהכרח קרבות רחוב. קרב רחוב לא יכלול סיבובים: הוא יארך שניות והמרכיבים המכריעים בו לא יכללו את הכושר בראש הרשימה. כח ומהירות, אם כבר: יבואו הרבה לפני כשר בקרב רחוב, אבל גם הם לא בשלישייה הפותחת... לעניות דעתי שלושת הכותרות למרכיבים החשובים ביותר הן לנצח קרב רחוב: נחישות, תיזמון והבנה ביו-מכאנית. אשר לסגירת הטווח - זו מציאות שהרחוב מכתיב: קשה מאוד לשלוט / לנטרל יריב מסוכן מרחוק והכילים הם אותם שלושת הכילים שהוזכרו לעייל. כמובן שהם ברמת ה"מה" ... את ה"איך" - צריך ללמוד וקשה לתאר בכתיבה

שי רגב

New member
לך לנוח!

וואלה, אם יש לך כח לכתוב ולשאול שאלות עכשיו, אז כנראה שלא קרעו אותך מספיק, אז - דיר בלאק, בפעם הבאה יהיה קשה יותר!
(מאחד שכותב בשכיבה ועם הלשון בחוץ...)

שי רגב

New member
תאכל את הלב!

חכה, חכה לתמונות, אז בכלל תיאלץ לבצע "ספוקו" חוקי...!

tessen

New member
טווח או ma -ai

כמו שנקרא אצלנו, הוא דבר שיש לשמור עליו וכמו שענית כבר בחלק מהשאלה מדובר בעניין של תזמון כשמדובר בסגירתו. אבל לא תמיד צריך לסגור טווח לעיתים כדאי גם לשמור אותו. אני מאמין שלכל שיטה יש את צורת סגירת הטווח האופיינית לה, חלקן ידגלו בסגירה האגרסיבית כלומר כניסה אל היריב על ידי חבטה מטעה או הסטה של הידיים שלו שבדרך כלל מגינות על פניו. ויש כאלו שגם דוגלים בפסיביות כלומר יתנו ליריב להגיע אליהם ואז יסגרו עליו. אני תומך בדרך כלל בעניין של תנועה בהתאם למצב, אבל לרוב אני משתמש בהטעיה ואז כניסה. צורה יפה גם היא עקרון של פיתוי היריב לגרום לו לחשוב שאני חשוף אבל בעצם לכוון אותו כך שיתקוף לנקודה שאני רוצה שהוא ילך אליה. האלמנט העיקרי בסגירה ופתיחה של טווח, הוא תנועת גוף נכונה. לדעת לנוע בהתאם ליריב ולמצב ואז ליצור את הסיטואציה המתאימה לתגובה, הגנתית או התקפית.

amir_aikido

New member
../images/Emo45.gif כולם צודקים

לסגור מרחק יותר קל כשהיריב תוקף אליך, ואתה חומק ממנו, לפחות באייקידו זו השיטה העיקרית שאני מכיר לסגירת מרחק: אתה פותח מרחק גדול מדי לבעיטה וכשהיריב מצמצם את המרחק לטווח הרחוק שלו (עושה צעד קדימה), גם אתה צועד קדימה ולפתע המרחק מצמצם כפליים מכוונת היריב ... כמובן שביצוע נכון דורש תיזמון טוב (כפי שיובל ציין) ותנועת גוף טובה (שלא תחשוף את כוונותיך מלכתחילה). אה, ואם זה לא ברור למישהו : זה תמיד קל יותר לכתוב על המקלדת מאשר לעשות. אמיר

crane

New member
עוד שתי דרכים

1. בקרטה מקובל (לפחות בגוג'ו ריו) ה"סורי אשי", צעד רדיפה- כאשר עומדים עם רגל אחת קדימה, הרגל האחורית נצמדת אל הקדמית ומשחררת אותה לבעיטה. 2. ישנה גם האופציה המסובכת והמסוכנת של קפיצה על היריב.

nitzano

New member
עוד מגוג'ו ריו

משתדל להיות גבוה (נאמר 196 סמ') ואז כל טווח מתקצר

Raffael

New member
חולמג יקירי,

(זה בסדר, ככה אני קורה לכולם), לא יודע אם זה רק אני הטיפש, אבל אני לא מצליח אף פעם להתיחס ברצינות לנושאים כאלה. זה לא שזה לא מענין, לא מגרה למחשבה, לא מעורר לאימון וכו', אבל בכל היקר לי, אני לא מצליח לראות איך אפשר אפילו לדבר על זה בתאוריה. זה פשוט לא נותן כלום. תנועה בקרב ובעיקר סגירת טווח כשאני רוצה או שמירת טווח, כשהיריב רוצה לסגור, תמיד היתה בשבילי אחד הנושאים הקשים ביותר לביצוע. לא חושב שיש משהו שמישהו יגיד בנושא (ואשמח לקרא ולהתבדות), שיאפשר לי לפתור את הבעיה או לפחות להתקרב לפתרון. צריך להתאמן
על הדברים הבסיסיים, על התנועה הפשוטה, על הצרופים הקצרים והארוכים יותר. זה יבוא. אולי. לא לכולם באותה מידה, אבל אולי. יש אנשים שתרדוף אחריהם בקרב והם כל הזמן ישחקו איתך וישמרו על הטווח הרצוי להם, לא משנה מה תעשה. ישנם כאלה שברגע שתחשוב על קיצור טווח, הם ישמחו לסגור ענין כשאתה בדרך. בקיצור, ההתיחסות שלי אומרת תמשיך להתאמן. נכון, אני אומר את זה הרבה, אבל אני באמת מרגיש ככה. אני לא חושב שאפשר להשתפר ע"י "טיפים" כאלה או אחרים ("הכי טוב להרים טיפה את היד, לסובב את הרגל ואז להכנס תוך כדי מויאצומיקמי"). טיפים נפלאים שיכולים לפעמים אפילו להקפיץ אותך מדרגה, יכולים לתת מורים טובים, כשהם רואים אותך ויכולים בדיוק לשים את האצבע על הנקודה. אז זה באמת עובד. ולטיפ שלי: טיימינג, טיימינג, טיימינג. +קורט מהירות והרבה נחישות. לפעמים, בעימותים כאלה (קיצור טווח) מנצח מי שיודע שהוא ינצח.

chinabird

New member
בספרו בן האלמוות של ברוס לי יש כמה

וכמה פסקאות שעוסקות בדיוק בזה (לא רק אמצעים טכניים לצמצום טווח; איך למשוך את היריב לטווח שלך באמצעות הצגת מטרה או התגוננות-יתר, איך לנצל את ההתקפה שהוא יזם, איך לנצל מצב שבו אתה גורם ליריב להאמין שהוא הביא אותך ליזום התקפה בגלל רצונו שלו בקיצור טווח, וכו' וכו'). אני לא ברמה שמאפשרת לי באמת ליישם את כל ההצעות והתרחישים שהוא מעלה, אבל הקריאה מומלצת (אם טרם רכשת, תוכל להתרשם מן הספר - ואז לרכוש אותו, כמובן - בכמה מתוכניות שיתוף הקבצים הסמוכות למקום מגוריך). מעבר להפניות טקסטואליות, זכור לי צעד נפלא אחד משיעורי סיף: רגל קדמית (ימין) בועטת ישר, נמוך וקדימה, ורגל שמאל - לא אחת בלי להתנתק מהרצפה - מצמצמת במידה ניכרת קדימה. החסרונות מובנים (שיווי משקל, למשל. ור' בהקשר זה שתי סגירות טווח לבעיטת צד: באחת הרגליים מצטלבות, מה שנותן יותר טווח אבל גורע משיווי המשקל, ובשנייה רגל אחורית מגיעה למקומה של הקדמית ומשחררת אותה לבעיטה). ראיתי משהו דומה ברוחו לצעד הסיף האמור (בלי הסיום, כמובן, שהוא הורדה של רגל ימין רחוק מאוד לפנים - כמעט עמידת משוכה - פרישה של יד שמאל לאחור ודקירה הרחק לפנים) באחד מן הסרטונים באתר הישראלי של גמל-שלמה דרומי. נוסף על כך, לא אחת מומלץ לנסות הסחת דעת שבריר שנייה לפני סגירת הטווח (בסיף השתמשתי פעם בצמיד עם פעמונים - אתה מרשרש בו ביד שמאל כשהיא עוד למעלה, מבטו של היריב התמה פונה לשם, והוא מפסיד זמן יקר בעודך מסתער עליו head on. היו, בלשון העם, קטעים).

zappon

New member
גוטמן אני מתווסף להמצלה לרכוש את

הספר.לרוב זה יותר מסובך במציאות וזה תלוי איזה יריב יש מולך אגרסיבי או פסיבי.הבעייתי יותר זה יריב אגרסיבי. אתן לך דוגמא אחת מצויינת שדורשת תרגול עם שותף שלא יודע מה אתה הולך לעשות.(כמו במציאות). אתם בהתחלה מן הסתם עומדים בטווח רחוק שבעיטה לא מגיעה , מה שאתה צריך לעשות(מומלץ להתחיל את זה עם הטעיה כלה של היד)זה למשוך את היריב אליך אם הוא ארסיבי הוא יבוא לבד ואם לא מומלץ הטעיה שתמשוך אותו אתה צועד אחורה בצעדים שמתקצרים כל הזמן ובהדרגה היריב עצמו מתקדם אליך רגיל אז במהרה הוא לא ישים שאתם בטווח קצר או infighting מומלץ לתרגל את זה תוך כדי הגנות פשוטות כי יש סיכוי שהיריב ינסה לפגוע בך עם בעיטת למשל תוך כדי ההתקדמות וזה רק לטובתך!!!כי הוא ממש לא ישים לב שאתה בהדרגה מקצר את צעדיך!!! ופתאום הוא נתן מכה(אתה מוכן למכות שלו) והוא נוחת מולך בטווח קצר והיתרון של התיזמון וההפתעה הוא שלך כי ברגע שהוא מולך והוריד את המכה האחרונה אתה ישר יכול להגיב העניין פה זה שהוא לא ישר יגיב ויכנס למצב ולהתקפות של איפייט כי הוא לא מודע לכך !!!! חומר למחשבה ואגב chinabird אתה לא צריך להיות ברמה גבוה לעשות את הדברים הללו רק אלה רק להיות בכושר ולהיות זריז.

chinabird

New member
zappon - המגבלה אינה כושר או זריזות

העניין הוא בכך שדרושה, למיטב הבנתי, הטמעה טובה של המהלכים הבסיסיים כדי לאפשר מעבר לאסטרטגיית קרב. צריך להיות מיומן די הצורך כדי שתוכל לגבש לעצמך תמונה רחבה יותר של הקרב: לפענח את היריב (נקודות חוזק וחולשה, הרגלים, מהלכים חביבים וכו'), להיות בטוח בעצמך די הצורך כדי לחשוף נקודות תורפה, וכן הלאה וכן הלאה. אני מתאר לעצמי שגם ל"אסטרטגיית קרב" יש נדבכים שונים (טווח קצר, טווח ארוך וכו' וכו'. אולי יהיו מי שיכנו את היבטי הטווח הקצר "טקטיקה". על כל פנים, חשוב על המיומנות שנדרשת בשח-מט כדי שתוכל לתכנן מראש לא רק מהלך אחד או שניים, אלא מהלך של משחק שלם - תוך שמירה על יכולת הסתגלות ואי-התקבעות בקונספציה המקורית שלך).

למעלה