סגירת חלון

tevagil

New member
סגירת חלון

בבניה הוספנו חלון, על קיר שיש בו כבר 3 חלונות מאושרים. הקיר נמצא בסטיה של חצי מטר, מעבר ל - 10 אחוז של קוי הבניין. החריגה הזאת אושרה. למרות שהחלון לא מפריע לאף שכן, ואינו חזיתי, התעקשו בעיריה שנסגור אותו, והועדה קיבלה את דרישת העיריה. הבנתי שתב"ע על חלון זה יקר מדי. הציעו לי לפנות לבית משפט מחוזי. מה אתם ממליצים לעשות?

באו ניראה, שהבנתי אותך...

בבית פרטי, בניתם תוספת, עם חריגה, לכיוון מגרש השכן, מעבר להקלה של 10% שקיבלתם כקו בניין...זאת אומרת, קו בניין צדדי 3 מטר, לאחר הקלה מרחק מגדר השכן 2,70 מטר, פחות חריגה של חצי מטר (!) שקיבל אישור !? = 2.20 מטר, ועוד אתם רוצים לפתוח חלון, בחלק הזה, שיהיה אפשר לקחת את התחתונים של השכן, מחבלי הכביסה....הבנתי נכון? תשמע טבעגיל, אילו אני הייתי ראש המועצה, לא חצי מטר ולא נעליים! אינני יודעת, מאיפה לוקח את החוצפה, מי שנתן אישור לנגד החוק במדינת ישראל!? גם לפי התב"ע, ברוב המקרים הצפיפות נוראית, גם הקלה, זאות פגיה בשכן (אותם זה לא מעניין?), להוסיף עוד? על איזה בסיס חוקי?

tevagil

New member
לא כך

תודה על תשובתך. קודם כל בניתי על הקיר שהיה קיים כבר. היו שתי קומות והוספתי עוד שתיים. הועדה החליטה שעדיף שאבנה את הקיר החדש על הקיר הקיים ולא על הגג. המרחק הוא 2.2 מטר מקו המגרש. אבל הבניין השני בנוי 3 מטר מקו המגרש, כך שההפרדה בין הבתים היא 5.2 מטרים. כמו כן החלון לא פונה אל השכן. הבניין של השכן מרוחק מטר וחצי מהחלון. וגם שם אין חלון במרחק 4 מטרים יותר פנימה. דבר נוסף: מדובר בשכונה ישנה מאוד. הבניין שלי נבנה 30 שנה לפני הבית של השכן. אני לא יודע מתי חלוקת המגרשים נעשתה. אבל אני חושב שהחלוקה נעשתה אחרי בניית הבית.

לא מבינה...סליחה,

מה קשר לעבירה על החוק, שאיפה בנה השכן, במגרש שלו. לא התקוונתי ברצינות את המשפט, שאתם רוצים לקחת את התחתונים של השכן, רק הייתי רוצה לרואת, את הקרווה... גם לא משנה, שמה בנו לפני 30 שנה, בעיניין הפעולה היום, אפילו בתפיסתי, לרשויות היו צריכים למנוע עבירה על על החוק, לא לתת אישור, אם מספיק זמן עבר בין הפעילות הלא חוקית, עד היום. אבסורד, שאפשר לגזול סכויות של אחרים, על בסיס התישנות. כי העבירה ברורה, ומתמשכת עד היום! אני לא נגדכם אישית, כמובן. אני חושבת, שהחוקים חייבים ליהיות שווים לכל אדם, בלי שום קשר כמה לדברים אחרים!!!

למעלה