סגירת השער במעונות

amitk80

New member
סגירת השער במעונות

במעונות, החליטו לסגור את השער האחורי , זה של תחנת האוטובים והכניסה למעונות, ועכשיו דיירים המעונות נאלצים להכנס במוצאי שבת דרך השער הראשי ואת שער חירום של דרך הדורות. הבעיה היא שכל השישי ושבת ובאמצע השבוע משעות הצהריים - השער חסום- ואין יציאה - דיירי המעונות לא יכולים לצאת להתאוורר או לטייל מחוץ לאוניברסיטה- כי השער הקרוב חסום- ואנו נאלצים לעלות עד למעלה בכדי לצאת אל מחוץ לכותלי האוניברסיטה. דבר זה יחסית חדש, אחרי חופשת הפסח וזוהי הוראה של קצין הביטחון של האוניברסיטה. מישהו מדיירי המעונות יודע על זה משהו?

lirlurim

New member
אמממ...

אני שמתי לב שזה היה סגור בפסח אבל לא אחרי. בכל מקרה: 1. אתה כן יכול לצאת מהאוניברסיטה, דרך שער החירום להולכי רגל. העניין הוא שאפשר רק לצאת כך שכדי להיכנס צריך אכן להגיע לשער הראשי. 2. לדעתי, אם אין שומר אכן צריכים לסגור את השער. בכלל, האבטחה באוניברסיטה הזאת ממש לא ברורה לי. אם ישנו שער שפתוח לכולם, למה בעצם לשים שומר בשער הראשי? גם האבטחה בבניינים מצחיקה באותה המידה. הרי יש אבטחה בכניסה לבניין הראשי ובאחת הכניסות של רבין. אבל - אין אבטחה בכניסה לבניין המדרגה. אז אפשר פשוט להיכנס דרך המדרגה עם מה שאתה רוצה ומשם להגיע לכל בניין אחר באוניברסיטה בלי להיבדק. או ששמים מאבטחים בכל מקום או שלא. חצי חצי זה מגוחך. אני לא מצליח להבין למה אין בדיקה אחת בכניסה לאוניברסיטה ואז אפשר להוריד את המוני השומרים המיותרים (ואוטובוסים לא צריכים להיכנס לאוני'. אפשר למקם תחנות מקבילות לאלו שקיימות בכביש החיצוני שמוביל מעונות. כך תהיה אוני' נורמלית שלא כל אחד יכול להיכנס אליה חופשי).

אתה לא מדייק

1. השער אכן סגור בימים א'-ה' החל מ-22:00 ועד 7:00 למחרת בבוקר. בסופי שבוע הוא נסגר ב-14:30 ביום ו' ונפתח ביום א' ב-7:00 בבוקר. הודעות בנושא תלויות בכניסה למשרד של קרן בפדרמן ועל הדלת של משרד הרשמה ליד תאי הדואר. לדעתי זה בעייתי שלא הודיעו על זה בצורה יותר רשמית והייתי צריכה לגלות את זה ב-3 בלילה אחרי חתונה, כשהמונה של המונית פועל... 2. בכניסה לבניין המדרגה כן יש אבטחה, אבל היא נמצאת צמוד לכביש הראשי, צריך להיכנס שם לביתן של השומר וכן מתבצעת שם בדיקה של תיקים (אם אינני טועה). יש אבטחה בכל הכניסות לבנייני האוניברסיטה אליהם יש גישה מהכביש, וזה כולל את הרב תכליתי, הכניסה מכיוון המעונות, רבין, הראשי והמשכן לאמנויות. אפשר להתווכח על איכות הבדיקה אבל היא בהחלט לא חצי-חצי. 3. בקשר לבדיקה מרוכזת, אני לא בטוחה עד כמה זה מעשי למקם את תחנות האוטובוס בחוץ, בהתחשב בעובדה שאין שם מקום לעצור, ואין דרך בטוחה לחצות את הכביש, למרות בקשות חוזרות ונשנות. בכל מקרה, מדובר במרחק משמעותי למדי מהכביש לבניינים, ובשיפוע תלול. בכל מקרה, אם יש שלוש תחנות, יצטרכו גם להיות שלוש כניסות, כלומר, שלושה מאבטחים. חסכת את משרתו של מאבטח אחד, לא נראה לי שזה שווה את הטרחה.

amitk80

New member
אני רוצה להבין רק דבר אחד

על איזה שער מדובר בדיוק? השער מהאוניברסיטה (מבנין המדרגה למעונות) או השער בקצה השני (שיש שם בוטקה עם חצי עיכול ירידה למה שנראה כמו מגרש חניה). זה משהו שמפריע לסטודנטים? הולכים לעשות עם זה משהו או שמשאירים ככה את המצב?

אף אחד מהם...

השער שסגור בלילות ובסופי שבוע הוא שער גדול על הכביש, שמפריד בין הכיכר על הכביש הראשי לבין תחנת האוטובוס של הרב-תכליתי. בדרך כלל נוטים להתעלם מקיומו, כי עד פסח האחרון הוא תמיד היה פתוח. הבוטקה בין המעונות לבניין המדרגה פתוח רק בימים א'-ה' בין השעות 7:00-21:00 (יכול להיות שזה 7:30, לא בטוחה), וזה ככה לפחות שנתיים. הכניסה השניה למעונות פתוחה בכל ימות השבוע מסביב לשעון. לא חושבת שיש עם זה בעיה ספציפית לסטודנטים, חוץ מזה שלא טרחו ליידע אותם כמו שצריך. בכל מקרה מי שמגיע ברכב יכול להיכנס מהכניסה הראשית, זה סתם מרגיז שצריך לנסוע לכניסה הקרובה יותר, לגלות שהיא סגורה, ורק אז לנסוע מסביב.

lirlurim

New member
לא נכון

בנוגע לנקודה השניה: בכניסה למדרגה אין בדיקה של תיקים, בוודאות. השומר נמצא שם כדי להפעיל את המחסום לרכבים. יכול להיות שמדי פעם הוא בודק תיקים אבל יוצא לי לעבור משם מדי פעם והוא לעולם לא בדק לי (גם לא בפעמים הראשונות). אם ימקמו תחנות בכביש הראשי, יהיה חיסכון במשרות של כל המאבטחים באוניברסיטה ולא במאבטח אחד, שכן הבדיקות יבוצעו בכניסה לאוני' ולא בכניסה לכל בניין (ויש הרי כמה וכמה שומרים בבניינים השונים).

לא הבנתי את ההצעה שלך

אתה מציע שתהיה רק כניסה אחת לאוניברסיטה, למרות שיהיו שלוש תחנות (או ארבע, אם מחשיבים גם את התחנה של IBM)? כי אם כן, זה לא פרקטי בשום דרך, יהיה עיקוף היסטרי ופקק בכניסה בשעות שלפני כל שיעור. לעומת זאת, אם יהיו שלוש כניסות שונות בהתאם לתחנות, זה יחסוך בדיוק מאבטח אחד. אם שוב לא הבנתי אותך, אשמח אם תסביר בצורה מפורטת יותר.

lirlurim

New member
אכן לא הבנת

אני אכן מציע שיהיו 3 כניסות שונות בהתאם לתחנות. זה יחסוך יותר ממאבטח אחד, כי ניתן יהיה להוריד את כל השומרים בכניסה לבניינים השונים של האוניברסיטה. בספירה מהירה: ברבין, בראשי, בכניסה לבנק, בשלושת הבניינים החדשים שמול החנויות - זה כבר 6 שומרים ואני בטוח שיש עוד כמה... מעבר לחיסכון בשומרים (שזה שיקול, אבל לא העיקרי), ההישג הוא גם של אבטחה רצינית ואמיתית יותר וגם של תחושה נעימה יותר כמו שאמורה לשרור במוסד אקדמי שבו לא נבדקים בכניסה לכל בניין, כמו בקניון. (ולא, אני חושב שזו לא הליכה כ"כ ארוכה מהכביש הראשי לבנייני האוני').

מסכימה חלקית

אכן יש כמה שומרים שאיכשהו שכחתי מקיומם (אגב, מול החנויות יש רק שני בניינים, לא שלושה). עם זאת, נראה לי שהתאמה של הכביש לתחנות עצירה לאוניברסיטה וכן בניה של דרך בטוחה יותר לעבור שם, תהיה יקרה יותר מהמאבטחים שכבר עובדים. בנוסף, לאור העובדה שאפילו סידור להולכי הרגל שכבר יש שם עדיין אין, כי כל הגופים שיכולים להיות אחראים על הנושא זורקים אחריות אחד על השני, אני לא רואה מצב כזה קורה. בקשר לאבטחה רצינית ואמיתית והתחושה והכל, אני לא בטוחה עד כמה זה באמת ישנה, אלא אם תהיה הקפדה הדוקה יותר על העבודה של המאבטחים. יש לי גם תחושה שהחלונות הגבוהים באוניברסיטה לא ממש מתעניינים בתחום, וכל עוד המצב לא קטסטרופלי, אני לא רואה סיכוי לשינוי. אגב, אתמול ראיתי בבוטקה בכניסה למדרגה מאבטח עם שולחן שבודק תיקים. זה משפר את תחושת האבטחה אצלך?

lirlurim

New member
האמת היא

שבאופן כללי האבטחה לא מאוד מדאיגה אותי כי אני לא מהסטודנטים שמצטופפים בימי רביעי מול הבמה וכו'. אצלי זה כיתה-בית והפוך. החלונות הגבוהים אכן לא מאוד מודאגים, אבל אחרי הפיגוע הקרוב שיהיה (אם וכאשר יתחיל גל כזה, האוני' בהחלט תהיה מקום לגיטימי) יש לי הרגשה שפתרונות פלא ימצאו מהר מאוד. בשורה התחתונה, באוני' בן-גוריון לדוגמה, ישנה כניסה ראשית עם שומרים שאף בודקים תעודות סטודנט (או זהות), וההליכה באוני' עצמה הרבה יותר שקטה ונעימה. לדעתי זו השקעה חד-פעמית, גם אם לא קטנה, שתשנה הרבה. אגב, בעיית הבטיחות של הולכי הרגל: לא נראה לי מסובך מדי להוריד את האנשים אחרי סיבוב של האוטובוס כדי למנוע מהם חציית כביש. גם בקווים מסוימים שממשיכים למעלה - אפשר למצוא סידור, לא זאת הבעיה. נראה לי שמיצינו

berta84

New member
אויש התחנה של האוטובוס ברבין זה משהו מזעזע

הרי אנשים ממהרים ועקב כך מתעצלים לעלות עד המעבר חצייה וזה כ"כ מסוכן

stkachov

New member
יש הבדל

בין זה שהשומר לא עושה את עבודתו כהלכה, לבין זה שהוא לא אמור לבדוק הולכי רגל. אני אומר לך בוודאות שהשומר כן אמור לבדוק גם הולכי רגל שנכנסים. מה לעשות וחלק מהשומרים לא מיישמים זאת... אבל זו כבר נקודה אחרת. יכול להיות שהשומר פשוט מכיר אותך אם אתה עובר שם לעיתים קרובות ולכן הוא לא בודק אותך.

Alasse

New member
אוי ואבוי אם ישמעו לעצתך

האוניברסיטה היקרה שלנו לא בנוייה על מישור- ההליכה מהכביש למטה היא ארוכה ומעייפת (במיוחד בבוקר)- זאת הסיבה שלמרות שיש לי אוטו אני מגיעה באוטובוס

berta84

New member
הוא אמור לבדוק, אולי אתה פשוט לא ניראה חשוד

מה שכן בכניסה הזאת וגם במחסום שדרכו ניתן לעבור לבניין הראשי יצא לי לעבור בכביש ולא תמיד השומר קרא לי לבדיקה אבל אולי כי לא נראיתי לו אחת שצריך לבדוק

lirlurim

New member
איך נראה מישהו שצריך להיבדק?

בואי נקרא לילד בשמו, האם אנשים בעלי חזות ערבית צריכים להיבדק ובעלי חזות אירופאית לא? כי אני אישית די שחום ולעומת זאת, נפגשתי באוני' עם המון המון ערבים בהירים וכו'. נראה לי שחזות היא לא מדד...

berta84

New member
אהה אין שום מדד,סתם עצלנות של השומרים

ניתן גם לזהות ערבים לפי התנהגות ומנטליות, הכוונה היא לאו דווקא לרעה יש ערבים במיוחד בחורות ערביות שמאוד נבדלות בגלל חומן ונעימותן

deathcaster

New member
לצערי, לא כולם חושבים כמוך....

לי יש סובארו משנת 1994, רכב אהוב על ערבים... וגם עליי... אתה יודע כמה פעמים סימנו לי שוטרים במחסום (והשבוע גם ביציאה מהאוניברסיטה) לעצור, האטתי וברגע שראו מישהו בלונדיני ממושקף יושב בתוך ה"אוטו-פשע" סימנו לי להמשיך ? אותו דבר קורה בקניונים... באים לבדוק לי את תא המטען באוטו ושרואים את הפרצוף שלי מסמנים לי להמשיך... רק בכניסה לפקולטה לרפואה ברמב"ם בודקים אותי כמו שצריך. וגם בבדיקות בכניסה בבנייני האוניברסיטה, עם אני עם תיק, אז יש בו לפטופ והתיק נראה "חשוד" אז בודקים אותי, אבל אם אני בלי תיק, נותנים לי לעבור חופשי בלי לבדוק אותי עם המגנומטר... ולא פעם נכנסתי עם חברים "שחורים" ואותם כמובן בדקו... מעבר לכך, יש לי חבר שבאמת נראה כמו מחבל... כמו נרקומן, רזה, שחור, לבוש בצורה הזויה... אתה יודע כמה פעמים הבולשת עצרה אותו באמצע הרחוב אפילו בשעות היום והכניסה אותו בכוח לניידת וחיפשה עליו סמים ? פעם הוא הלך עם כבל של וידאו וחשבו שהוא נושא חגורת נפץ... הבגדים עושים את האדם האם זה צריך להיות ככה ? בטח שלא... אבל אין אנו חיים בעולם אידיאלי.

למעלה