סבתות

Ahava42

Active member
סבתא שלי נראתה כמו בתמונה.
סבתא של היום.. FB_IMG_1646547142398.jpg

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
היום הסבתות
נראות מטופחות, יוצאות לקנטרי צובעות שיער, חדר כושר. יש חיים מלבד ילדים ונכדים.
בהחלט.
סבתא זאת כבר לא מילה קשה.
אחרי שהילדים גדלו נישאו ועזבו את הבית ואחרי שהבעל התפגר.
מסתבר שהרבה סבתות מוצאות אהבה חדשה וחיים מהנים.
אפשר להגיד שהחיים מתחילים בגיל 70.

קר לי בך

Well-known member
בהחלט.
סבתא זאת כבר לא מילה קשה.
אחרי שהילדים גדלו נישאו ועזבו את הבית ואחרי שהבעל התפגר.
מסתבר שהרבה סבתות מוצאות אהבה חדשה וחיים מהנים.
אפשר להגיד שהחיים מתחילים בגיל 70.
מסתבר שיש חיים אחרי המוות - של הבעל

משתפרת1

Well-known member
סבתא שלי נראתה כמו בתמונה.
סבתא של היום.. צפה בקובץ המצורף 43712
אין לי שמץ מושג איך נראו הסבים והסבתות שלי. איש מהם לא חי כשנולדתי. היינו משפחה מצומצמת- אמא-אבא-בן-בת, כשקרובי המשפחה שהכרנו היו הדיירים של ההורים של בת דודה של אמי בעיר הולדתה, או עוד משפחה שאיכשהו היתה קשורה לאותה בת דודה ועד היום איש אינו יודע איך.
אנחנו הפכנו לסבים כשהיינו בני חמישים וטיפונת. אנחנו הסבים שיכלו ללוות טיולי גן, לבצע משימות שיפוץ (בניית גדרות, למשל) בגן של הילדים, לקחת אותם למסעות רגליים בארץ וכן הלאה. כן, גם להרדים, להקריא סיפורים, לשבת על הרצפה ולבנות בלגו וללכת על 4 כשהנכדים רוכבים על הגב. אינני חושבת שהשקענו בנכדינו פחות מהסבים המסורתיים, למרות ששנינו עבדנו. הם הלכו למשפחתונים ולגנים ואחרי כן היה די והותר זמן להעניק להם אהבה ותשומת לב (שאני רואה בתמונה), שלא לדבר על חופשות. כשאני רואה איך הם קשורים אלינו היום- כנראה שמשהו ממה שעשינו היה נכון.
אני בטוחה שלחורזת (סבתא מדופלמת) שבטוח מתפקדת אחרת מהסבתא שבתמונה יש מה להוסיף.
כל דור- בדרכו.

renana ron

Well-known member
לצערי, לא זכיתי להכיר את סביי וסבתותיי. ארבעתם נרצחו בשואה. למזלי, נשארו תמונות ספורות, מהן לא ניתן ללמוד דבר חוץ מדמיונות אליהם הייתי מפליגה פעמים רבות, בילדותי. הסבים מצד אמי ואבי נראו אצילים ומכובדים ומניחה שכך נראו כולם כשצייתו להנחיות הצלם וכך גם סבתותיי, כולם לבושים בבגדים, כצו האפנה, אי שם בתחילת המאה הקודמת.
לא יכולתי לקחת דוגמא מהם, כיצד לנהוג בנכדיי, אך זכיתי להתבונן באמי ובחמיי האהובים, ע''ה, כיצד נהגו בילדיי. הם היו לי מדריכים טובים ואני ואלוף נעוריי משתדלים לנהוג כמותם.

למעלה