ביפו תמצאי סברס קר קר ללא קליםה וללא קוצים.
אני זוכר שליד הבית היו קקטוסים כאלה ולפעמים הלכנו לקטוף. זה היה מסתיים בהמון עקיצות על הגוף מהקוצים שהיו עפים עלינו. רוב הקוצים הם דקים ובכלל לא רואים אותם. כשמנענעים את הצמח הכל מתפזר עליך.
עם פח של שימורים, וקרש ארוך, היינו קוטפים את הסברסים הכי טעימים. ובלילה היינו יושבים עם פינצטה להוציא את הקוצים.אני זוכר שליד הבית היו קקטוסים כאלה ולפעמים הלכנו לקטוף. זה היה מסתיים בהמון עקיצות על הגוף מהקוצים שהיו עפים עלינו. רוב הקוצים הם דקים ובכלל לא רואים אותם. כשמנענעים את הצמח הכל מתפזר עליך.
מה עם המעיים?עם פח של שימורים, וקרש ארוך, היינו קוטפים את הסברסים הכי טעימים. ובלילה היינו יושבים עם פינצטה להוציא את הקוצים.
היו ימים.
היום הנדסו אותו ויש זנים בלי.מה עם המעיים?
הסברס מכיל עודף זרעים בפרי
או שרק לי זה מפריע?
אני זוכר רק את הסיסמה 'על הסכין' וסוס שמושך עגלה
כיום 'על הסכין' זו סיסמא פלסטינית. הכל הם גנבו מאיתנו , הפלסטינים.
מיהם הפלסטינים?מה עם המעיים?
הסברס מכיל עודף זרעים בפרי
או שרק לי זה מפריע?
אני זוכר רק את הסיסמה 'על הסכין' וסוס שמושך עגלה
כיום 'על הסכין' זו סיסמא פלסטינית. הכל הם גנבו מאיתנו , הפלסטינים.
אהובי השמאלמיהם הפלסטינים?
לא מכירה עם כזה!אהובי השמאל
אני חייב לציין שאת אישה חכמהלא מכירה עם כזה
היום מגדלים בגינה, אבל לאף אחד אין אומץ לקטוף
אני מאד אוהב סברס
בסופר עם קוצים?אני מאד אוהב סברס
אבל שמישהו יקלף לי בבקשה
היה בסופר ארוזים בקופסה , רק נגעתי כבר נעקצתי
כן, לפעמים לא טורחים לקלף היטב.בסופר עם קוצים?
בקצה חלקת השדה המרוחקת מהבית היו כמה צמחי סברס. אחי הגדול היה המומחה הגדול לקטוף את הפירות הבשלים בעזרת קופסת שימורים מחוברת לקרש ארוך. אחרי כן היה מגלגל אותם היטב בעפר כדי שהקוצים יפלו מהקליפה, שוטף היטב מספר פעמים ואז קולף בזהירות ומכניס לקערה. למרות כל אמצעי הזהירות בכל פעם היה צורך לשלוף מעורו עשרות רבות של קוציצים זעירים דוקרניים ומעצבנים.
היום אין סברסבקצה חלקת השדה המרוחקת מהבית היו כמה צמחי סברס. אחי הגדול היה המומחה הגדול לקטוף את הפירות הבשלים בעזרת קופסת שימורים מחוברת לקרש ארוך. אחרי כן היה מגלגל אותם היטב בעפר כדי שהקוצים יפלו מהקליפה, שוטף היטב מספר פעמים ואז קולף בזהירות ומכניס לקערה. למרות כל אמצעי הזהירות בכל פעם היה צורך לשלוף מעורו עשרות רבות של קוציצים זעירים דוקרניים ומעצבנים.
שנים אחרי כן האיש שלי היה עושה בדיוק אותו הדבר כשבקצה המגרש של השכנים היו כמה צמחים כאלה. אחרי קבלת רשות מהשכן היינו יוצאים לאסוף פירות, ומחצית מאלה שקטפנו וקלפנו היינו מביאים לשכנים, למרות שלא ביקשו. וההמשך- שליפת קוצים.
היום יש סברס בקופסה בסופר, במחירים של בית מרקחת, זן דל קוצים (אין דבר כזה סברס לגמרי ללא קוצים). לי יש רגישות גבוהה, ואם ארים קופסה כזו ואקח לעגלת הקניות- תמיד ייתקעו ביד שלי כמה קוצים, ותמיד באיזור לא נוח לשליפה. האיש שלי לא רגיש, והוא זה שאוסף את הקופסה וכשמגיע הביתה קולף ומעביר את הפרי לקערית במקרר. "איכשהו" (תנחשו איך) תמיד יוצא שיש יותר מדי פירות קלופים, לשמחתם של הילדים והנכדים שמקבלים שלל.
זה לא רק העיריות עם הצמחיה הלא מתאימה. גם קק"ל מגדלת במשתלותיה אלפי שתילים של אורנים, שהם בעצם מצבורי דלק בשריפות יער.היום אין סברס
העיריות עוקרות ושותלות צמחים זוללי מים
יש לי צילום מסוף כיתה יב' כל הביולוגים מצטלמים בשביל שליד מסלול הריצה החיצוני של בית הספר ומאחור הר של קקטוסים
העירייה שתלה במקומם 2 מגדלים.
בחיים לא טעמתי ולא נראה לי שבא לי לטעום.
בשוק מכרו ב24 ₪ לקילו, ויתרתי.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.