סבים/סבתות ואוכל

zvibalas

New member
סבים/סבתות ואוכל

שלום לחברי הפורום. אני שמח לחזור אליכם לאחר תקופה ארוכה שבה כמעט ולא יצא לי להגיח אל תפוז. רציתי להתעניין לגבי סוגיית הסבים/סבתות והאוכל. אז ככה - ההורים שלי, מהרגע שהילד שלי מגיע אליהם הביתה, משגעים אותו כך: "אתה רוצה לאכול?" "אתה רוצה מרק?" "אתה רוצה פרי?" וכדומה. התהליך מפסיק לאחר שאני נוזף בהם שהילד לא רוצה לאכול ולא צריך לשגע אותו. וכמובן שאחר כחצי שעה זה מתחיל שוב. האם זה רק אצלנו?

akavishon

New member
אני חושב שזאת נטיה של כל סבא וסבתא

גם היום, כשאני נוסע לבקר את סבא וסבתא שלי, אני מודיע להם על הביקור רק בדקה התשעים כדי שסבתא שלי לא תתחיל לבשל אוכל לגדוד... יש גם את עניין הממתקים שאני לא עושה ממנו עניין, בעיקר בגלל שאני זוכר בדיוק, בתור ילד, איך זה הביקורים אצל סבא וסבתא - דבר ראשון מקבלים שוקולד. אצלינו בבית בקושי יש ממתקים (אוכלים פירות), אז לפחות שאצל הסבים והסבתות שיהנו (וכל עוד זה במידה).

חנול

New member
מוסיפה את ה-2 סנט שלי

לדעתי, התנהגות כמו שאתה מתאר (שכמובן אפיינה מאד את המשפחות הפולניות שלי), לפחות לגבי, היא מקור כל צרות ההשמנה של חיי, כולל מיני תסביכי אכילה רגשית למיניהם.... כי מה שקורה (או אם נדייק, קרה לי) זה שאחרי ששואלים אותך 2983764 פעם אם אתה רוצה לאכול משהו, אז כדי להוריד אותם מהגב, אתה מסכים ואוכל. ומה קורה אז? לומדים לאכול כשלא רעבים. וזה הכי גרוע שיש. מצד שני, אני נורא יכולה להבין את הרצון של הסבים והסבתות לפנק. אני מבחינתי לא עומדת לאפשר התנהגות כזו- כי מבחינתי זה שקול "להתעלקות" על הילד, וממש הצקה. אני עומדת להגיד- "אמא, היא לא רוצה. אפשר לנסות לשאול אותה עוד שעה". פשוט חבל לפתח הרגלי אכילה לא נכונים ככה. לא שכל הרגלי האכילה הלא נכונים מגיעים רק מהתופעה הזו (ולא שכולם יפתחו אותה בתגובה לטירוף הזה), אבל אין ספק שזו תופעה בעייתית. בטח היום, כשאנחנו כבר אי אלו שנים אחרי השואה, אני חושבת שאפשר להפסיק להאביס ילדים כאילו עוד רגע מלאי המזון בישראל מסתיים. לא רוצים לאכול? לא צריך. כשהם ירצו הם ידעו להגיד יפה מאד, ותסכימו איתי שמעטים הילדים שמגיעים לסבתא וסבא ולא אומרים כשבא להם על האוכל הטעים של סבתא (שאמא לא מכינה). בקיצור, אולי קיצוני מעט, אבל רק בגלל שאני תולה בזה (לגבי) הרבה בעיות בעבר שלקח לי שנים לדעת לצאת מהם. ולשאלתך- אצלנו זה עדיין לא הגיע (כי הילי רק בת 9 חודשים) אבל בתקווה שזה גם לא יקרה.

תאירU4

New member
אני רק יודעת...

שמהרגע שאנחנו דורכים בבית שלה, מייד קופצים החוצה כל השוקולדים... הפרות והבמבות למיניהם. הפה שלהם לא נסגר ואחר כך היא באה לספר לי שהילדים שלי "לא נגעו בצלחת שלהם"... ומה את חושבת? איפה בדיוק הם יכניסו גם אוכל חינוכי אחרי הזלילות הגדולות האלה????

למעלה