סבב שאלות הכרות

• פותח הנושא p019
  • פורסם בתאריך

p019

New member
סבב שאלות הכרות

נראה לי שיש ארבה חדשים בפורום - אז ננסה להכיר אחד את השני יותר טוב ע"י אוסף של לשאלות הקראייות שיעלו לי לראש בדקות הבאות: לא חייבים לענות על הכל, לא לקחת שום דבר ברצינות רבה מידי (אלה עם רוצים :D). שם/כינוי: תוכנית טלוויזה שנואה/אהובה (למי שלא רואה היום טלוויזה - אפשר מהילדות): לכבוד חילופי העונות - מזג האוויר האהוב: סיגנון מוזיקה אהוב: שלושה דברים שעושים אותכם שונים מהאדם ה"ממוצע" (אתם יכולים לספור את א-מיניות בתור הדבר האפס): אמנות ומקומה בחברה (אפשר להסתפק בלתאר מה אתם חושבים על אמנות): וכיוון שאני כותבת עבודה בקורס פילוסופיה של המדע: מי הפילוסוף האהוב אליכם (או מספיק ששמעתם עליו) ותנו משפט שיתאר את הפיסלוסופיה שלו:

p019

New member
התשובות שלי

שם/כינוי: רונית תוכנית טלוויזה שנואה/אהובה: אוו, לא יודעת, נבחר שנואה - "הישרדות" - אף פעם לא ראיתי - אבל הפרסומות נראות זוועה. לכבוד חילופי העונות - מזג האוויר האהוב: אביב
סיגנון מוזיקה אהוב: לא יודע, שקט ומלודי לרוב. שלושה דברים שעושים אותכם שונים מהאדם ה"ממוצע": שמאלית, דיסלקטית (לא מי שלא שם לב עדין), ג'ינג'ית. נסתפק בזה. אמנות ומקומה בחברה: אין לי מושג. אין ספק שאמנות חשובה גם למי שמייצר אותה וגם למי שצורך אותה. אבל היא לא פרודוקטיבית. היא לא קיימת לצורך השרדות. כששואלים מה ההבדל בין בני אדם לשאר בעלי החיים - זו אולי התשובה הראשונה - אמנות. מי הפילוסוף האהוב אליכם: אני אבחר בשנוא עלי: יום. אומרים "נאה אומר נאה מקיים" - טוב - אז יום לא קיים את אימרותיו. הוא טען שאי אפשר לדעת סיבתיות. אי אפשר להסיק שתתרטב אם תצא החוצה בגשם - לא חשוב כמה פעמים זה קרא בעבר - כיוון שאתה לא יכול לדעת שיש קשר בין הגשם להתרטבות. אבל כמובן שהוא יצא החוצה עם מטריה.

inbardaf

New member
הנה שלי..

שם/כינוי: דפנה (דפ'). אבל לצורך הפורום שישאר עינבר (למרות שזה שם משפחה. פשוט בחרתי אותו אחרי הגירושים והוא מסמל בשבילי התחלה חדשה) תוכנית טלוויזיה: התקופה שיצא לי קצת לראות, מאוד אהבתי את 'האוס'. (גם אני שונאת הישרדות
אחותי מכורה ואין לי מושג איך אפשר. זה כ"כ מ-ש-ע-מ-ם!!) מזג אוויר אהוב: אני אוהבת את החורף ואת הסתיו, את הקיץ, האביב ומה שעכשיו
. ואם אתם לוחצים אותי לפינה בכל זאת - אז את האביב. אבל זה לא חוכמה. גם כי יש לי יומולדת
וגם כי זו עונה כזו...
סיגנון מוזיקה אהוב: האמת כימעט הכל. פעם אמרתי שאני לא אוהבת מאטל, אבל אפילו את זה לימדו אותי פה לאהוב
(לפחות את הסימפוני..) שלושה דברים שעושים אותי שונה מהאדם הממוצע: למרות היותי אישה למדתי הנדסת חשמל ואלקטרוניקה (ועוד שלל נטיות גבריות...
), אני נמוכה מהממוצע (משמעותית) וגם אני דיסלקטית (רק שלמדתי לחפות על זה
לפחות רוב הזמן..) וזה רק חלק מהדברים שהופכים אותי לשונה. אני חושבת שבאופן כללי אני אדם ששונה מהממוצע..
אומנות ומקומה בחברה: מבינה את האמירה שלך על חוסר האפקטיביות, גם לי יש נטיה להסתכל עליה ככה. היום אני רואה את זה קצת אחרת. קשה לי להסביר. אולי 8 שנים של נישואים לאומן עשו את שלהם..
פילוסוף אהוב: גיתה. קטע שהוא עצמו אמר ונראה לי שממצא משהו מהתפיסה שלו: "האסון - מחנך את האדם ומאלץ אותו להכיר את עצמו. הסבל - מעניק לנפש תנופה כפולה ועוז. הכאב שלנו מדרבן אותנו לחוש את כאבם של אחרים. פגם - שדבק בנו שומר עלינו שנשאר בגבולות הענווה והפשטות." זהו.

Xylophone

New member
אני אוהבת שאלונים

שם/כינוי: קסילופון תוכנית טלוויזה שנואה/אהובה (למי שלא רואה היום טלוויזה - אפשר מהילדות): לא רואה טלויזיה. תוכניות טלויזיה אף פעם לא אהבתי. האם הכוונה הייתה גם לסדרות? לכבוד חילופי העונות - מזג האוויר האהוב: חורף
סיגנון מוזיקה אהוב: בלאק מטאל
שלושה דברים שעושים אותכם שונים מהאדם ה"ממוצע" (אתם יכולים לספור את א-מיניות בתור הדבר האפס): כמעט הכול~ ראיית החיים שלי, המטרות שאני שואפת אליהם התחביבים שלי כולם שונים מהאדם הממוצע. אמנות ומקומה בחברה (אפשר להסתפק בלתאר מה אתם חושבים על אמנות): אני לא אוהבת את האומנות שפופולארית עכשיו (סגנון קישקושים ופיקאסו) אני אוהבת את הקלאסי והישן שצריך להתאמץ בשבילו. וכיוון שאני כותבת עבודה בקורס פילוסופיה של המדע: מי הפילוסוף האהוב אליכם (או מספיק ששמעתם עליו) ותנו משפט שיתאר את הפיסלוסופיה שלו: אני עצמי

p019

New member
פיקסו לא צריך להתעמץ?

דבר ראשון לפיקסו יש תקופות קדומות גם לפני הקוביזים, הם נקראים התקופה הכחולה (שבה צייר בעיקר לייצנים - וכן בעיקר בכחול בגלל המלנחוליות) והתקופה הוורודה (לא, לא הכל היה בוורוד). וקוביזים זה הכל חוץ מקישקושים שלא צריך להתעמץ בשבילם. בדיוק ההפך. את בטח מתקוונת יותר לאבסטרקטי. וגם שם יש דברים מעוד לא פשוטים וקלים. אני לא חושבת שזו האומנות הפופולארית היום. יש ארבה זרמים באומנות של ימנו.

Xylophone

New member
את רוצה להגיד לי

שזה למשל לא קישקוש----> ילד בן 5 יכול לצייר דבר כזה! וחוץ מזה פיקאסו היה סתם יצור מופקר שבנוסף לא ידע לצייר. קוסיזם שמוביזם. הוא פשוט נכנס לאופנה. הוא לא באמת יודע לצייר.

Xylophone

New member
והנה ציור של דויד פרדריך קספר

להשוואה. אם כבר מלאנכולי, אז זה הרבה יותר מלאנכולי מכול הציורים של התקופה הכחולה ביחד.

inbardaf

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo6.gif

גם אני חושבת שהציורים של פיקאסו מזעזעים

snoopytush

New member
אם כבר בדיכאון עסקנין קבלי

את הצעקה של מונק למרות שפה מדובר אולי גם על נוירוטיות יתר חח.... לא מסכימה אני חושבת שקובביזם זה מעניין. לא כולם חייבים לאהוב הכל... על טעם ועל ריח אין להתווכח יו נואו.... ואולי זה היה קשה לצייר את זה אין לכן מספיק ידע בנושא רק התרשמות כללית.

Xylophone

New member
מוכר

לא מתה על זה. באמת נירוטי. אני יוסיף עוד תמונה של קספר, אפילו יותר מדכאת מהקודמת.

Xylophone

New member
וד"א לי יש ידע בנושא

אני מציירת ואמא שלי אומנית. אז זה לא רק התרשמות כללית.

p019

New member
את עדין חושבת שהוא לא ידע לצייר?

נוסף לכך הגרניקה זה אחד הציורים הגאוניים ביותר שנוצרו. היכולת שלו להביע את הזוועה של מלחמת האזרחים בספרד פשוט מדהימה. העובדה שבחייו האישיים הוא היה תרוץ אלוב לאדם ואב לא צריכה להשפיע על איך אנחנו תופסים את האומנות שלו.

Xylophone

New member
שטפו לך את המוח באוניברסיטה

את חושבת שזה אחד הציורים הגאוניים ביותר שנוצרו או ששמעת את זה בהרצאה? זה שהחברה מחשיבה אותו לגאון לא אומר שגם את צריכה לחשוב ככה. אני לא חושבת שהציור הזה גאוני. ציור מאוד פשוט שאפילו אני יכולה לצייר. והחיים האישיים משפיעים על אומנותו של אדם. המופקרות שלו מאוד בולטת באומנותו ולכן לא נעים להסתכל על הציורים שלו. הם מכוערים לא רק בגוף אלא גם בנפש. לדעתי היכולת של דויד פרדריך קספר להביע את המלאנכוליה, הדכאון וקטנות האדם מול איתני הטבע, בציורים ששמתי פה, הרבה יותר מדהימה.

p019

New member
זה לא ממש לעיניין

בהתחשב בתכום הלימוד שלי ההנחה שלמדתי אמנות באוניברסיטה היא בעלת סיכוי מעוד נמוכה. למדתי תולדות האומנות דווקא בבית הספר אבל אני בקושי זוכרת משהוא משם. הדעה שלי על הגרניקה היא שלי ולא של אף אחד אחר. אני לא צריכה שאנשים יחשבו בשבילי. חבל שאת פוסלת דברים רק כי הם לא נעימים לך. את לא צריכה לאהוב את זה. לפעמים אמנות מנסה לגרום לך דווקא לשינוא אותה. אבל את לא יכולה פשוט לפסול.

Xylophone

New member
סליחה, לא התכוונתי להעליב אותך

פשוט איך שאת כותבת עליו, נשמע כמו ציטוט מתוך הרצאה. חשבתי שלקחת קורס או שמעת הרצאה עליו. זה פשוט לא נשמע כמו מילים שלך. הוא פשוט כול כך פופולארי וכול כך הרבה מדברים עליו שאני מרגישה לפעמים שאנשים אוהבים אותו בגלל ש"שטפו להם את המוח" עם מילים גבוהות כמו קוביזם וסוריאליזם. וה"לכלוך, רוע, הפקרות" כול כך בולטים הציורים שלו שאני מתפלאה איך אחרים לא רואים. כאילו, לימדו אותם לא לראות. אני מעדיפה להעריך ולהעריץ אנשים "נקיים" אני שוכחת לפעמים שלא כולם רואים את העולם איך שאני רואה אותי. ושוב, מצתערת אם פגעתי בך

אופליה7

New member
קסילופון אני דווקא מסכימה איתך!

לי קשה לנתק את האדם שמאחורי היצירה. אם אני מרגישה רע עם ההתנהגות של אותו אדם אז קשה לי עם היצירהשלו היצירה היא הרי חלק מאותו אדם והחיים מוכנסים איכשהוא ליצירה. איך אפשר להסתכל במנותק? זו הרי אומנות......היא מביע את הרגש של האדם שיצר אותה. ואם את מרגישה שהרגש של אותו אומן מנוון הגיוני שיהיה לך קשה כאשר אותו רגש מובע ביצירה שלו. אנשים רבים מחרימים את המוסיקה של וגנר וריכרד שטראוס למשל . לא מסוגלים לשמוע אותה. ולא רק אנשים שהיו במחנות אלה אנשים שפשוט יודעים מה עומד מאחורי הדברים.

queen helen

New member
../images/Emo20.gif

שם/כינוי: נועה תוכנית טלוויזה שנואה/אהובה (למי שלא רואה היום טלוויזה - אפשר מהילדות): סיינפלד (אהובה) לכבוד חילופי העונות - מזג האוויר האהוב: חורף
סיגנון מוזיקה אהוב: אלטרנטיבי, אינדי ועוד כל מני דברים מוזרים מדי פעם. שלושה דברים שעושים אותכם שונים מהאדם ה"ממוצע" (אתם יכולים לספור את א-מיניות בתור הדבר האפס): מוזיקה, לומדת סינית, וא-מינית. אמנות ומקומה בחברה (אפשר להסתפק בלתאר מה אתם חושבים על אמנות): לפעמים היא הכל, ולפעמים לא כלום... וכיוון שאני כותבת עבודה בקורס פילוסופיה של המדע: מי הפילוסוף האהוב אליכם (או מספיק ששמעתם עליו) ותנו משפט שיתאר את הפיסלוסופיה שלו: מנציוס, אך אני לא מוצאת ציטוט כרגע.

niregev

New member
התשובות שלי

שם- ניר תוכנית טלוויזה - לאחרונה נחשפתי לתוכנית שנקראת "המשרד" שהיא די משעשעת ביחוד משום שגם אני מצאתי את עצמי פתאום עובד במשרד (הצלחתי להתחמק מזה כמעט עד סוף העשור השלישי בחיי) מזג אוויר אהוב - כרוכב קטנוע מושבע אני אצטרך להגיד קיץ. אבל כבטלן מושבע עוד יותר אני אלך על גשם זלעפות מחוץ לבית ואני מכורבל בפוך. סגנון מוזיקה אהוב - בשנה האחרונה כחלק מתוכנית העל למצוא תחביבים שיעבירו לי את הזמן בכיף נחשפתי לבלוז. בעבר אהבתי יותר מוזיקה ישראלית בעיקר בגלל הטקסטים. שלושה דברים שעושים אותי שונה - יריתי פגז טנק על פח זבל ברחוב הראשי של בית לחם (כמובן שבכלל לא רציתי להיות שם ובטח לא לירות אותו), כתבתי במשך שבוע לתוכנית של ליאור שליין והצלחתי ביום האחרון להכניס שלוש בדיחות, לקח לי שבע שנים לסיים תואר ראשון שבמסגרתו למדתי בדיסיפלינות הבאות - כלכלה, תקשורת, פילוסופיה, קולנוע וניהול. אה, וגם נרשמתי לתואר ראשון בתיאטרון וביטלתי ברגע האחרון. אמנות - העיסוק האמנותי שלי כרגע מתנהל ביו טיוב הנה טעימה למי שמתעניין: http://www.youtube.com/watch?v=ka6eHhb6kbo את הקטע הזה למשל הקלטתי בבית והלבשתי על סרט של מיקי מאוס משנות הארבעים. פילוסופיה - אני אלך על קאמי. אני לא יודע אם אני מתאר נכון את הפילוסופיה שלו אבל מושג הזרות שעליו הוא דיבר הרגיש לי מאוד מוכר.

למעלה