סאמוס, אי הצדיקים

סאמוס, אי הצדיקים

ובכן, עמיתי לפורום, רציתי לספר לכם על סאמוס, האי ממנו שבתי כרגע מחופשת סוף שבוע נעימה. לפני כחודשיים הייתי בחופשה דומה במיקונוס. חזרתי מזועזע מן הגזל והעושק אותו עובר תייר המגיע לשם. סאמוס, בלשון עממית, הנו אותו דבר רק ההיפך הגמור.... אי בו נתן למצוא מלון נחמד מאד השוכן בחוף מקסים תמורת 50 יורו לחדר ללילה. רכב עולה בו 30 יורו ליום כולל הכל. סעודה לששה אנשים, כולל ים של אוזו ואינסוף מנות לרבות דגים ומאכלי ים עלתה בסביבות 70 יורו. והמקום יפה, יפה מאד. למעשה, יפה כמו רבים מהאיים היווניים הקטנים יותר, עם חופים נסתרים וכפרים ואנשים מסבירי פנים. כך שאין ספק כי אבקר באי סאמוס שוב. ולגבי הטיסה, גם זו היתה לי חוויה מדהימה. זו הפעם הראשונה בחיי בה הטסתי מטוס טורבו פרופ מכסא שמאל. טסנו לסאמוס שותפי צביקה צלר, ידידי צביקה עוזר ואנוכי, יחד עם נשותינו שתחיינה. היות ועוזר הנו (בין היתר) מדריך, היה לי הכבוד להטיס את המטוס במסגרת הסבה למטוסי קבוצה ג´ אותה אני מעוניין לעשות. ואיזו חוויה זו לטייס עם חמש מאות ומשהו שעות כמוני, להטיס מטוס כמו המרלין III, המשייט במהירות TAS של 270 קשר ומטפס לגובה FL 240 בקצב של 2500 רגל/דקה. פשוט מדהים. גם ההמראה והנחיתה. התאוצה בהמראה, הבלימה האדירה בנחיתה עם העברת הפרופלורים ל REVERSE.... למרבה פליאתי, בקרת המנוע פשוטה הרבה יותר מאשר בנאבאחו: לא תערובות, לא מיני טמפרטורות שונות ומשונות, פשוט לשמור ששעוני הטמפרטורה לא יעברו קו אדום ותו לא. נוסקים, מגיעים לשיוט, מפחיתים סל"ד מדחפים לנוחיות הנוסעים וממשיכים לטוס. למעשה, כל עניין צריכת הדלק נקבע למעשה לפי גובה הטיסה. הנוסעים רוו נחת גם הם. כאילו מה הפלא במטוס ממוזג ומדוחס עם כורסאות מרופדות, מקרר, תנור, שתיה חמה וקרה ושירותים... חצי אירליינר. ואני מה אכפת לי, מסתכל על ה GPS ונהנה לראות איך טסים 570 מייל מסאמוס לשדה דוב בשעתיים ונקודות ה IFR מגיעות מהר מאד אחת אחרי רעותה. וכשמנמיכים לנחיתה, פלוטו מברר ושואל איזה סוג מטוס אנו, שמנמיך לו במהירות קרקעית של 350 קשר. אז באמת היה חלום, גם החופשה וגם הטיסה. אבל פטור בלא כלום הרי אי אפשר בלבאנט. מכאן, שהמראנו לסאמוס בשעה 11 ורבע בבוקר ונחתנו שם בשבע בערב, זמן המתאים בערך לססנה 152... והנס הזה קרה פשוט בשעה שעברנו את קפריסין בכמאה מייל, ולפני ALKIS מודיע לנו הבקר הקפריסאי כי: "Due to unplanned strike of Greek ATC all greek airspace will be closed until 1300Z "... ובכן חזרנו לפאפוס (לפחות הרווחתי עוד נחיתה והמראה) שתינו קפה והתכוונו להמריא חצי שעה לפני תום השביתה. הנענו, ביקשנו להסיע, ואז נודע לנו כי עקב עומס בלתי צפוי (בלתי צפוי עלק. חצי יום שבתו היוונים) יהיה לנו סלוט רק בעוד שעה. הדממנו שוב, וישבנו תחת המטוס בנוסח מרבד הקסמים... אז מילא, היוונים גנבו לנו שעתיים, היורוקונטרול עוד שעה, ורבה השמחה במעוננו. אבל איזה כיף היה..... בשמחות אבי

תאמין לי אבי! מי כמוני יודע ...

סיפור מהמם אבי ! תודה רבה ! אין לך מושג כמה נוגעת לליבי תחושתך בכל הקשור להטסת מטוס טורבו פרופ מנהלים בפעם הראשונה בחיים , שכן מי כמוני יודע על מה אתה מדבר : לפני שבועיים חוויתי אנוכי גם כן הטסת טורבופרופ לראשונה , המדריך דומיניק, טייס ניסוי מחה"א הצרפתי שהספיק להטיס את כל המטוסים הכי "חמים" שקוראים עליהם רק בבטאון חיל האויר, אפשר לי לחוות את שיעור הטיסה הראשון שלי על מטוס מגרופ C. המטוס ,האחרון מסדרת TBM7 ,עדיין נסיוני משהו, אפילו צבוע בצהוב-כתום שכזה,נראה כמו מיראז´ מליבו , רק פי 1.5 גדול יותר ועם "סלון" בפנים שלא יבייש את הנביא מוחאמד לכשיבוא. מהירות שיוט מקסימלית : 370 קשר! טיפסנו מנתב"ג ... הבקר , כפי שקרה אצלך אבי,לא הבין מה פשר הדיווח הכל כך מוקדם בגובה , שאל לסוג המטוס , לא שזה עזר לו , כי הוא לא ממש הכיר,וגם כי המטוס מהיר יותר מדגמיו הקודמים. מכל מקום , ביצענו הנמכת מהירות ל 180 קשר בכדי לא לעבור את המהירות המותרת בנתיב , והתמקדנו בעיקר בתפנוקי המטוס : למטוס יש מערכת המזכירה מערכת טיסה של F16 , הדואגת שיהיה מתואם כל הזמן. מחשב טיסה גם דואג לנתב את המטוס מרגע ההפעלה של תכנית הטיסה, עד לרגע הנחיתה , כולל גלישה על משואות וכדומה... כמובן שחוץ מהדגמה קצרה,המערכת היתה ב MANU בכדי שאוכל להטיס (מאוד קל , הקיזוז אוטומטי, אין צורך לגעת בדוושות , רק להניח יד אחת על המסעד ולאחוז את היוק בזוג אצבעות ביד השניה) וזה היה מהמם! איך הנקודות רצות לך אחת אחרי השניה - זה הזכיר לי קצת טיסה בסימולטור ,שכשמשעמם ,שמים X4זמן ? ככה.... הכל רץ ... וזה הרבה יותר קשה לנווט ראיה , ולכן יש לך גלס-קוקפיט (לטענתו , הקוקפיט משוכלל יותר מזה הקיים ב 777) עם 3 מסכים רב תכליתיים. המנוע עצמו קל לתפעול - הנתונים מופיעים בצד בשעונים אנלוגיים וגם על גרף דיגיטלי בצג. אין מה לגעת במצערות - המחשב כותב לך RECO-SET (שילוב מומלץ) ואם אתה מאוד רוצה אתה יכול להטיס לפי הגרף,לא כדאי: שהסלד לא יירד מתחת לירוק , ולא יעלה לצהוב , שהתערובת גם כן ... ויש מחוג נוסף TORQUE שגם אליו צריך לשים לב , בעצם הכי הרבה, כי אחרת הציר שמחבר את הטורבינה למדחף עובר את מאמץ הכניעה שלו,ואז צריך להוריד סלד ,פסיעה עדינה,ולנחות בהקדם. כמובן שההקשר בין הניווט לגלס-קוקפיט שהוזכר מתייחס לעובדה שיש לך מפה נעה צבעונית ברזולוציה שלא מביישת מפת נייר, עם הנתיב מסומן ובעצם גם אם אתה לא רואה כלום מהחלון אתה פשוט טס על הקו הירוק במפה. הבעיה היחידה היא הראות המוגבלת מהקוקפיט קדימה - תחושה של ילד בן 7 שנוהג באוטו של אבא ? אתה לא מרגיש הטסה כל כך כמו "תפעול" וזה קצת חסר... אבל הכח הרב מפצה! :) גם החלקות שבה הפניות מתבצעות... דבש! התא מדוחס , וככה למדתי גם על רגל אחת לבחור אטמוספירות , יש שם כמה אופציות בקשר לאחוז החמצן בתא הנוסעים וכן טמפ תא רצוייה ועוד כפתור בשם BLEEDING שאני כבר לא זוכר מה תפקידו. בקיצור... היתה טיסה מדהימה, לא סיפרתי עליה ישר לפורום כי קצת פחדתי שפשוט לא יאמינו לי , אבל מצידי , מי שלא רוצה שלא יאמין :) בשמחות ידידי.. :)

לאבי וראובן

חבר´ה, בסה"כ באתי לאכול את הקורנפלקס של הבוקר מול המסך, ויצאתי ירוק כמלפפון (מקנאה)!!! נשמעת חוויה לא נורמלית, נותר לי רק לאחל שתקרה בקרוב אצל כולם! (כמובן לא לטייסי האז"מ, שבטח יחשיבו זאת כעונש).

באותו רגע בו יהיו לי

2.5 מיליון דולר מיותרים, (ללא מע"מ), אני רץ וקונה לי TBM כזה. ואם בטעות יהיה איזה מיליון יותר אפשר יהיה פילטוס PC12 ...

מאחל לך בהצלחה והגשמה מהירה

של כל חלומותיך בנדון, גם אני בזמנו שאפתי לכאלו, ובסופו הגעתי (CHN)

בוקר טוב

בוקר טוב חברים, אני עוד שוכב במיטה וחושב על הזיתים הנפלאים שאני הולך לאכול בארוחת הבוקר ועל היוגורט בדבש ופתאום הילדים צועקים ומזכירים לי שאני כבר לא בסאמוס..... אכן חוויה נפלאה והחברה ..עוד יותר ! ! ! מומלץ בחום לשחרור לחצים. {עבודה, אשה, מס הכנסה וכו´}

בענין הזיתים, תפסיקו להגזים

הזיתים בארץ הכי טובים שאכלתי עד היום בכיוון של "מישראל ליוון" וגם במצריים אכלתי זיתים מיוחדים שלא ראיתי בארץ. אבל ביוון , הזיתים בכלל לא באותה רמה!!!

לא מסכים!

הזיתים הכי טובים לטעמי הם אלה שמגישים בקפריסין, עם גדגרי החרדל עליהם. הבעיה היא שלמרות שבכל המסעדות שם מגישים אותם בשום מקום לא מצאתי לקנות אותם בצורה הזו. אולי, יאיר, עם קצת הרבה יותר שעות קפריסין ממני, יודע לפתור את זה? בשמחות אבי

זיתים טובים יש לערבים , עם הצמח הזה

שאני לא יודע איך קוראים לו , תמיד במעונות הערבים היו מביאים כאלה וכמובן היו קוראים לי לקחת את הבקשיש שלי. הם יודעים לעשות זיתים אלו.

מפחד להפוך תפורום לפורום זיתים

אבל תשאל במסעדה שנותנים לך היכן אתה גם קונה

אגב, סאמוס

סאמוס , מאוד רצוי להיות בו בסוף יולי ועד לתחילת אמצע אוגוסט, כיום מתחיל להיות קצת קריר שם עם הרבה ערפילים

באמת הזכרת לי... PC12

הזכרת לי שתי טיסות בלתי נשכחות באוירון המדהים הזה. אכתוב הסיפור בקרוב. תודה על העלאת ההרגשה שוב...

גד יצחק

New member
סמוס

האם ראיתה על צלע ההר בסמוס שרידי מטוס קל עליו נכתב "ברוך ג´מילי"

גד יצחק

New member
סמוס

1.יש מטוס מרוסק על הצלע צפון מערבית לשדה 2.יש לידו כתובת מלקט אבן כנראה של הצופים 3.אני מניח שגם להם יש משהו נוסח "ברוך גמילי" מאחר ונתקלתי במספר מקומות בכתובות על צלע הר.

למעלה