סאטירה על Argument From Design

Wakamusha

New member
סאטירה על Argument From Design

הנה סאטירה חמודה שלקחתי מיצירה שהיא סמי-פרוזאית בספר של דוקינז שנקרא "The Ancestor's Tale" - זהו ספר ממש מרתק שמכיל בצורה פרוזאית מסע אחורה בזמן דרך כל אורגניזם חי ומאובן כאשר ומתחיל בנו. מאחר ויצא לי להתנגש עם כמה בריאתנים לאחרונה שבאופן מייגע חזרו על הטיעון הבאמת עתיק הזה , חשבתי לצטט את זה כאן כדי לבטא עד כמה הוא באמת מגוחך the following - זה דיאלוג בין 2 נשיאי הRoyal Society באנגליה לשעבר, מה שכרגע תפקידו (בין היתר) של ריצ'ארד דוקינז, כותב הספר. 2 החבר'ה האלה קיבלו פרס נובל על תגליותיהם בנוגע לסיבי עצבים, הנה דיאלוג היתולי שדוקינז כתב, שממחיש את העצלנות שהייתה דרושה מצידם אם במקום לחקור לעומק הם היו פשוט מעדיפים להגיד שהכל נבע מ"אנרגיית עצבים": " 'I say, Huxley, this is a terribly difficult problem. I can't see how the nerve impulse works, can you? 'No, Hodgkin, I can't, and these differential equations are fiendishly hard to solve. Why don't we just give up and say that the nerve impulse propagates by nervous energy?' 'Excellent idea, Huxley, let's write the letter to Nature now: it'll only take one line, then we can turn to something easier.' " נ.ב לכל בריאתן שעדיין אמיץ מספיק בשביל להשתמש דווקא בטיעון הבאמת מיושן הזה - אפשר להגיד שהטיעון הזה אומר פחות על העולם הטבעי מאשר שהוא אומר על העוני המחשבתי שלך.

dan154

New member
ומה הטיעון בעצם?

בגרסא הבריאתנית שלו? לא ממש הבנתי בהקשר למה הסאטירה.. אולי פספסתי משהו.

Wakamusha

New member
היקום מאוד מורכב

וכמו ששעון זה דבר מורכב ויש לו מתכנן אז גם היקום הוא דבר מורכב שיש לו מתכנן.

dan154

New member
אני לא חושב שהדיאלוג מתייחס לטיעון

השען. אתה בטוח שזו הכוונה?

Wakamusha

New member
ארמ

יופי, לא הבנת את הבדיחה. הוא כאילו מעדיף להגיד שהעצבים עובדים על עיקרון של איזשהו מתכנן תבוני שנתן להם "אנרגיה" כלשהי במקום להסביר את זה באופן טבעי - הכוונה בדיאלוג היא להמחיש את העצלנות בהסבר על-טבעי.

dan154

New member
כן הבנתי את זה, ובכל זאת...

בהתמודדות עם טיעון השען צריך להדגיש את האבסורד שבהסבר מורכבות על ידי מורכבות גבוהה עוד יותר... זו הגישה של ריצ'רד בדרך כלל, מניסיוני שלי. הדיאלוג כאן נראה לי יותר כמו ביקורת על טיעונים מסוג 'המדע לא יכול להסביר את זה ולכן זה על טבעי', ולא טיעונים מסוג 'זה כל כך מורכב שמקורו על טבעי'. העניין הוא שאני זוכר במעורפל את הדיאלוג שהבאת, אם כי לא קראתי את הספר שציינת. ויש לי הרגשה שההקשר אינו לטיעון השען. לא יודע, אולי זה כי אני עייף...

sshender

New member
אתה מדבר איתי על סאטירה?

הידעת שרוצים להוסיף תאוריה אלטרנטיבית לתאוריית הכבידה בשיעורי המדע בארה"ב? Since the theory of Intelligent Design was introduced to the science classes as an alternative theory to the theory of evolution, the Kansas board of education was asked to consider introducing the theory of "Intelligent Falling" as an alternative to the theory of gravitation....

dan154

New member
אהבתי יותר את החסידה

(ללמד תכנון תבוני לצד תאוריית האבולוציה, זה בדיוק כמו ללמד על החסידות שמביאות תינוקות בשיעור חינוך מיני).

למעלה