אביב גפן אחד היוצרים הטובים שהיו פה
אולי(רק אולי) על דרך ההופעה ועל הקול הקול שלו ניתן להתווכח.. אבל על המילים בשירה שלו התעוזה לכתוב על מה שבאמת כואב לו והמסרים שלו עולים בכמה וכמה דרגות על רוב היוצרים בארץ בטח ובטח שעל סאבלימינאל ויחד עם האהדה העצומה שלי לדג נחש גם עליהם אביב גפן עולה בכמה דרגות.. מספיק לשמוע שירים כמו "סוף העולם" "השיר שלנו" מיליארד טועים" ועוד רבים וטובים כדי להבין עד כמה מוכשר הבן אדם הזה, תנסה לזכור מאיפה אתה מכיר את הביטוי הזה: "זה לא חובה חיות זאת זכות להיות חיים" המשפט הבא: "נקבור את הרוביםולא את הילדים" , "זה לא רק שהמלך הוא ערום הוא גם נראה זוועה" ועוד רבים וטובים וכסף זה ממש לא הדבר הכי מעניין אצלו אחרת הוא לא היה יוצא בהצהרות כה לא מקובלות ושנויות במחלוקת הצהרות שסביר להניח גרמו ללא מעט אנשים להפסיק לשמוע את המוזיקה שלו בגלל אותם אמירות ולא בגלל המוזיקה המדהימה שהוא יוצר.. המילה סאבלימינאל והמילה מסרים לא מסתדרים לי באותו משפט.. סתם דוגמא מאחד השירים היותר להיטיים של סאב "הבטחתם יונה, ברקיע יש עיט אחי, סרפד רעיל עוקץ זה לא עלה של זית חיים בחלום, כולם מדברים על שלום אבל יורים, לוחצים, מושכים, סוחטים ת'הדק בעולם של פיגועים אנשים תמימים עוד מדברים חיים באשליית הצדק, הם מרחיבים בעם את הסדק" עם לדעת של האיש הגדול דיבור על צדק וחתרנות לצדק מרחיב בעם סדק אני שמח שאני ורבים אחרים בארץ מרחיבים סדקים בעם..אני חונכתי שחתירה לצדק היא ערך עליון עוד דוגמא: ילד רחוב, זמר שכל חייו גר בשכונות יוקרה מדבר על כמה חיים חייו של ילד בשכוונת עוני...מתי בפעם האחרונה בקרת בשכונה כזאת? מתי היית עד למצוקות שם? עוד אחת:\ מי, מי רוצה לבוא עם T.A.C.T? תרימי ת'חולצה, ת'מיני סקירט תורידי תני לי, רוצה אותך תמיד איתי כי.. יסביר לך עוד שניה, בינתיים אולי תרדי לי אחלה מסר... רוצים עוד? תתחילו להבין שלדעת לזרוק כמה חרוזים לאוויר וללבוש בגדים רחבים לא הופך אותך "לדבר הטוב ביותר שעבר על המוזיקה הישראלית"