סאביות וכאב

סאביות וכאב

איך זה התחבר ביחד? שליטה וכאב. איך נהיה הקשר הזה בין סאביות, רצון להיות נשלטת, לכאב? אחרי שנה וחצי בעסק, אני עדיין לא בטוחה שאני שם. הצורך להיות נשלטת הוא חזק, אני סאבית בנשמה, באמת. כאילו נולדתי לתוך זה. ובזמן הזה למדתי להנות קצת מהכאב, אבל זה לא מחייב אצלי בכלל.
ובכלל מה הקשר? למה אם אני נשלטת אני חייבת להנות מכאב? השליטה היא זאת שמדליקה אותי. לפעמים השפלה. אבל כאב, כאב מדליק אותי כמעט רק כשהוא בא יחד עם השפלה או תחושה של "מי הבוס".
אז איך זה בכלל התחבר ביחד?

הטבת לתאר את מה שאני מרגישה

למזלי השולט שלי מבין את זה, והוא כנראה גם מהזן הדומיננטי, ופחות הסדיסטי. פשוט בכל הסיפורים, דיונים, שיחות וכו', זה תמיד בא ביחד. ואצלי לא.

tinky2

New member
אם שניכם מתחברים לאותם דברים

זה הכי חשוב. לא?
כל השאר לא רלוונטי :)

A לוןA

New member
אני לא מסכים עם די הרבה דברים שכתבת בקישור ההוא

והכי בולט "אם כי אני עדיין לא בטוח שאני רואה זאת* כשליטה בכלל... שכן זה עובר על הכלל הראשון של שולט - לקיחת אחריות על שלומו של הנשלט! - מעל הכל!"
*זאת=כאב בשליטה
&nbsp
זו אמירה שלכודה בתפיסה ונילית-מצטדקת בה תמיד כאב=רע, ולא מכירה בכך שיש הרבה מאוד אנשים שטווח ההנאה המינית שלהם כולל גם כאב טוב.

DogsPCI

New member
הלו אלון, זו הודעה קצת ישנה שלי... וכמה וכמה דברים

השתנו מבחינתי באיך שאני רואה את הדברים.

עדיין מבחינתי רצוי לחדד כי יש שני סוגים שונים ונפרדים של "שולטים/נשלטים", וכמו תמיד במציאות - יש גם עירובים, גוונים של אפור P: חחח...

כמו שבעצמך כתבת פה בשרשור, זה לא באמת קשור... אלא בגלל ששלושת התחומים היו בגדר טאבו, אז סביר שמי שחקר את זה גם חקר את האחרים. - לא יודע, אולי... אבל בעיני זו לא סיבה מספקת לחבור בין התחומים ולהתייחס אליהם כאל מקשה אחת... רק כי הם כולם בשוליים (או עודם בשוליים). מכנה משותף שבעיני אישית, לא כזה מכנה משותף.

ובכללית, אני כיום מפריד בין "שליטה" - כמו שאני מבין אותה, לבין "יחסי-שליטה זוגיים/מיניים" או בקיצור בדס"מ. זה לא אומר שיש הררכיה בהגדרות, או שהשליטה לפי ההגדרות שלי היא הנכונה... אלא שאלו פשוט שני דברים שונים בתכלית - שבטעות הודבק להם אותו השם. ופה מבחינתי נגמרת האפשרות שלי לבחון בכלל את עולם הבדס"מ לפי המונחים שלי של שליטה, אני צריך לקרוא לזה משהו אחר, כדי שיהיה לי סדר...

תסכים איתי שאין הרבה קשר בין לשלוט על פלוגה-צבאית לבין בדס"מ, נכון? חוץ קיום הררכיה... מעבר לזה - המטרה, הדרך, ההתנהלות - אין כל קשר. וכנ"ל לגבי להיות חלק מהשלטון - שר או ראש-ממשלה, מה הקשר לבדס"מ? לזיקפה? לעונג מיני? - כלום.

גם בהודעה הקודמת סיימתי בכך שאני לא בא לשלול את מי מהצדדים, רק מנסה לתאר אותם כפי שהם - והם שונים זה מזה, ואכן יכולים גם לחיות זה לצד זה...

ולסיום, זה מה שאני מבין נכון לכרגע... דעה-אישית :).

שבת-שלום.

A לוןA

New member
זה תלוי איך אתה מסתכל על דברים

כשאתה אומר שמישהו עיוור לדברים, אתה לא מתכוון שהוא עיוור במשמעות המילולית של העניין.
גם כאן, יש הבדל בין מנהיגות/פיקוד/אסרטיביות/ניהול שמאוגדים כולם תחת מונח העל "שליטה", לבין שליטה במובן המיני-זוגי שלה.
&nbsp
השפה לפעמים מתעתעת, אבל לא צריך לערבב בין תחומים שונים, רק בגלל שיש מילה בשפה המקשרת בינהם.
&nbsp
בעיקרון, בדסמ (למיטב הבנתי) חרג כבר מזמן מהגדרתו ה"ותיקה" והפך להיות מושג על של התנהגויות מיניות - אפשר להכניס תחת בדסמ גם את חובבי הביזאר, משחקי-הגיל, חובבי משחקי החשמל, האש, השעווה וכו' וכו'
הגדרות משתנות- וכל אחד יכול לבחור , תחת מושג העל הזה את מה שמתאים/לא מתאים לו.

DogsPCI

New member
ליל הטוב, אלון. ואתה צודק,

רק שלי לקח "קצת" זמן לקלוט את זה.

לגבי מה שכתבת:

"גם כאן, יש הבדל בין מנהיגות/פיקוד/אסרטיביות/ניהול שמאוגדים כולם תחת מונח העל "שליטה", לבין שליטה במובן המיני-זוגי שלה.
השפה לפעמים מתעתעת, אבל לא צריך לערבב בין תחומים שונים, רק בגלל שיש מילה בשפה המקשרת בינהם.".

זהו, שיש הבדל... רק שאני לא הבנתי שזה הבדל מהותי... חשבתי שזה איזה טוויסט. אולי תבין אותי... אני חייתי כמה שנים טובות בתוך שליטה מהסוג-הראשון (גוון שלה), ולקחתי את זה רחוק... הכי רחוק. כאילו "הכללים" הם אצלי מותמעים חזק. שהרי הייתי עובד בזמן-אמת, לא היה זמן לחשוב ולהרהר, אתה אמור לקלוט ולהגיב - חצי-אוטומאטי.

ככה שהבדס"מ כיום הוא לא רק משהו שהוא חדש לי... אלא שהוא הפוך לי, נגד האינסיקטים שלי. וזה לא קשר להגיון או לבחירה, זה נגד התבניות שלי. איך הסברת אז על שולט/נשלט כנטיה מינית חד-צדדית? - לא ניתנת לשליטה/שינוי. ככה אני מרגיש פה. גם אם אני רוצה לשחרר ולחקור את זה - אי-אפשר, זה כאילו אני צריך לשבור את עצמי בשביל זה :)). ברמת-המשחק ובעדין בכיף, אבל הגבולות שלי יהיו מאוד מצומצמים. ואני גם רוצה לשמור את האנסטיקטים שלי כמו שהם - זה חלק משמעותי ממי שאני :)

לצערי הרב, אי-אפשר לזכות בכל העולמות :)
ועכשיו אני מבין שאכן אלו עולמות שונים...

טוב, מקווה שלא דיברתי סינית.
לילה-טוב :)

חייבת?

ממש ממש לא!
האותיות של BDSM מייצגות את הקשת המאוד רחבה של התחום:
קשירות/ריתוקים, שליטה, סדיזם&מזוכיזם.
את יכולה להנות מאוד משליטה והשפלות ולא להתחבר ממש לכאב- זה לגמרי "תקין"

&nbsp
לגבי הלמה זה התחבר מלכתחילה-
אצל הרבה אנשים כאב מתחבר להשפלה, לקיחת בעלות על אדם אחר ואובדן שליטה על גופם, כאב=סוג של עונש, ועוד מיני קישורים תרבותיים-פיזיולוגיים שקיימים.

ברור שלא "חייבת"

אבל כמו שאמרתי, ברוב הסיפורים שאני שומעת זה בא ביחד.
אבל בסדר, עצם העלאת התהייה הזאת עשתה אצלי קצת סדר.

גם אצלי לפעמים

אבל בעיקר כשהוא מחובר לתחושת "מי הבוס". ובכלל אני יכולה לעבור סשן שלם בלי שום כאב בכלל.

UltraL

New member
הצורך של השולט

הרבה שולטים (רוב החברים שלי) גם סאדיזטים במידה כזו או אחרת ולכן הם נהנים מהכאב של נשלטת כאשר הכאב הזה ביחד עם עונג ואפילו בלי עונג רב בנשלטת.

יש גם סוגים שונים של כאב, לא רק "מכות" שזה תחום הכי שכיח : Impact Play
בחבלים יש כאב שונה מאוד יחד עם מאמץ פיזי גדול:
וגם עינוי בחבלים: semenawa
במחטים גם שונה
בחשמל בכלל אחרת
מצבטות בפטמות
בנרות, בגלגל כאב Wartenberg wheel

גם לשים בחורה במצב שהיא צריכה להחזיק אורגזמה תוך כדי שיש לה מצבטות בפטמות זה דבר בלי הרבה כאב אבל גורם לשולט הרגשה דומה לזו של גרימת כאב.

tinky2

New member
רשמת

"גורם לשולט הרגשה של גרימת כאב"
אני יכולה להבין הרגשה של קבלת כאב כי מרגישים את זה על הגוף פיזית.
איזו הרגשה זו הרגשה של גרימת כאב? אתה יכול לתאר?
מעניין אותי :)

UltraL

New member
זיקפה?

בגרימת כאב או לגרימת מצב לא נוח של לחץ אצל נשלטת יש עונג שגורם לי לחייך אפילו צחוק בלי לחשוב, דבר שכנראה נובע מאנדורפינים וגם כן זיקפה שמעיד באופן ברור על עונג מיני.

זה לא הכאב עצמו , זאת התגובה אצל הנשלטת כאשר היא מקבלת את זה בצורה מסויימת של עונד וכאב.

Tranquility40

New member
ההרגשה של גרימת כאב

אני אנסה לתאר קצת יותר לעומק מה עובר על שולט מזוכיסט (כמה קשרים נוראיים יש למילה הזאת) כשהוא (או לפחות כשאני) גורם לכאב. אך ראשית יש להבין את חשיבות ההקשרים (אם נניח בצד את ההסבר הביולוגי/כימי - אנדורפינים ושאר ירקות). כמו שההנאה של מקבל הכאב היא בהקשר המיני, כך היא גם ההנאה של מעניק הכאב. מדובר כאן על סדיזם ומזוכיזם בהקשר המיני, לא בהקשר של ללכת ולדפוק למישהו מכות.
&nbsp
מדובר על כמה 'ווקטורי' הנאה:
1) ההשפעה שאני גורם לצד השני - הקולות והגניחות, גם אם אלו גניחות של כאב (מהולות בהנאה), הן עדיין גניחות. כמו שאני נהנה לשמוע את נשימתה המשתנקת של אישה כשאני מעביר בעדינות את ידיי על שדיה, כך אני נהנה לשמוע אותה צועקת כשאני מכה בחגורתי על עכוזה החשוף בעוד היא מכופפת וכפותה לשולחן. בסופו של דבר מדובר על המשוב שאני מקבל, וזאת בדיוק הסיבה שאני לא אשאב הנאה מהכאת אדם שאינו מעוניין בכך.
2) השליטה על הצד השני - העובדה שהצד השני מסכים למסור לי את השליטה ועצם הכוח שיש לי בזמן השליטה (הרבה אנשים נהנים בכך שיש להם כוח על אנשים אחרים - גם מחוץ לעולם ה BDSM) להוציא ממנו קולות ותחושות שונות, מחמיאה ומאדירה. וכשלומדים להתעלות מעבר לטאבו התרבותי - חברתי, לומדים ליהנות מכך.
&nbsp
אני חושב שזה עונה גם על השאלה בנוגע לקשר בין שליטה וכאב (רק בצורה הפוכה).

tinky2

New member
שולט מזוכיסט?

&nbsp
נראה לי שהתבלבלת והתכוונת לשולט סדיסט חח
&nbsp
תודה על ההסבר המפורט.
זה בהחלט נתן לי מענה על שאלתי

למעלה