נ.ב.ש.ש. - קקון1

מצב
הנושא נעול.

shapira meir

New member
המרתי הפוך, אבל, שיהיה

גם לא נכון
טאטא שייך למפעל דור. חד וחלק. צברין, עין עמי, פירי מנשה, נחל סנונית, שוני, עין צור (כנראה), אמת בנימינה, בית חנניה וכו'- שייכים למפעל המים לקיסריה (האמה הגבוהה) בבאר צברין יש 2 פתחים סתומים דרומה ודרום-מערב, בנוסף לפתח הצפוני הגלוי. תכננו לפתוח אותם אך פחדנו מהתמוטטות (עלינו), ואם יהיה תקציב (ולא יהיה...) יבוצע חיזוק הנדסי ופתיחה מאובטחת של הפתחים. החלום שלי להכנס בבאר, ולצאת במי קדם (כדי לחסוך 18 ש"ח...) ולהמשיך לקיסריה (צריך קודם להפוך למיניאטורה כדי לעבור בצינורות החרס בסוף...)
המרתי הפוך, אבל, שיהיה

בחורבת טאטא

המרתי הפוך, אבל, שיהיה
בחורבת טאטא
היה פעם חאן. היום כלום. יש שם "ים" של בית בד, עם אבן עגולה ("ממל") מרהיבה. את המחסן של היקב באום א' תות אתה מכיר ? נראה מבחוץ כמו פתח של מנהרת רכבת. בכלל כל האזור הזה, הוא האזור בהא הידיעה בארץ. מכיר בו כל פינה ואבן ומטייל בו בכל הזדמנות. אתה בכרתים, אני בדרום הכרמל/מנשה/אלונה.

../images/Emo101.gifחובש, רצית משהו../images/Emo35.gif../images/Emo8.gif

בחורבת טאטא
היה פעם חאן. היום כלום. יש שם "ים" של בית בד, עם אבן עגולה ("ממל") מרהיבה. את המחסן של היקב באום א' תות אתה מכיר ? נראה מבחוץ כמו פתח של מנהרת רכבת. בכלל כל האזור הזה, הוא האזור בהא הידיעה בארץ. מכיר בו כל פינה ואבן ומטייל בו בכל הזדמנות. אתה בכרתים, אני בדרום הכרמל/מנשה/אלונה.
חובש, רצית משהו

אני יודעת שזה אזור, לצערי הרב לא יצא לי לטייל בו.

סתם צחקתי.

מצטער, לא הבנתי את כוונתך, אלונה.
סתם צחקתי.
שהרי הזכרת את אלונה: "בכלל כל האזור הזה, הוא האזור בהא הידיעה בארץ. מכיר בו כל פינה ואבן ומטייל בו בכל הזדמנות. אתה בכרתים, אני בדרום הכרמל/מנשה/אלונה". וכיוון ששמי אלונה צחקתי.

נפל האסימון...

סתם צחקתי.
שהרי הזכרת את אלונה: "בכלל כל האזור הזה, הוא האזור בהא הידיעה בארץ. מכיר בו כל פינה ואבן ומטייל בו בכל הזדמנות. אתה בכרתים, אני בדרום הכרמל/מנשה/אלונה". וכיוון ששמי אלונה צחקתי.
נפל האסימון...

אבל מה שכן, ואני רציני

תחנת קקון נקראה אח"כ תחנת אחיטוב
שמה של תחנת Qaqun הבריטית הוחלף, מעט לאחר קום המדינה, ל-'תחנת אחיטוב' על-שם המושב הסמוך, והיא המשיכה לשרת את הרכבת עד לאמצע שנות ה-60 לפחות, ואולי אפילו עד לסגירת הקו העובר דרכה (מתחנת חדרה מזרח לראש העין). למיטב ידיעתי, תוואי 'רכבת האלונים' של רן חדוותי בעין שמר לא מתבסס בכלל על תוואי קו מקורי כלשהו, למרות מה שהוא מספר למבקרים (ותתקנו אותי אם אני טועה)
אבל מה שכן, ואני רציני
יש לרן חדוותי בת פיצוץ. חתיכה מדהימה ! (היתה משקי"ת חוי"ה איתי בצבא)

ניסיתי להתחיל איתה, אך לא הלך...

ספר פרטים !!! ציפי לא קוראת עכשיו !
היא בגובה של בין 1.65 ל-1.70 (זה היה בשנת 87' אז קשה לי לזכור הכל). היא בלונדינית עם חזה בין גדול לענק. מלא ועגול. יש לה פנים מקסימות עם חיוך שובה לב.

אני אדבר עם חדוותי !../images/Emo6.gif

היא בגובה של בין 1.65 ל-1.70 (זה היה בשנת 87' אז קשה לי לזכור הכל). היא בלונדינית עם חזה בין גדול לענק. מלא ועגול. יש לה פנים מקסימות עם חיוך שובה לב.
אני אדבר עם חדוותי !

ה דרומי

New member
שאלה על הדרך נצל"ש איזה קטר

כנראה לא תצליח לדבר איתה
כי הבת שלה שבאה לחופשה מהצבא תופסת את הטלפון כל היום.....
קיטור ישן משפצים בעין שמר לטובת אתר גשר הישנה לשחזור מילא אוטובוס אבל איזה קטר . מאיפה "הגרילו" כזה.

מדובר כמובן בקטר הבא:

קיטור ישן משפצים בעין שמר לטובת אתר גשר הישנה לשחזור מילא אוטובוס אבל איזה קטר . מאיפה "הגרילו" כזה.
מדובר כמובן בקטר הבא:
WD 353- קטר של מחלקת המלחמה הבריטית, H7 4-6-0T, קיטור מס' יצרן: 1265 שנת יצור: 1917 ויצרן הקטר הוא: THE HUNSLET ENGINE COMPANY LIMITED, LEEDS, ENGLAND. הקטר הזה שירת בהקמת תחנת הכח בנהריים. יחד עימו היו עוד 11 כאלה.

יו הזכרתם לי את הניתוח

יו הזכרתם לי את הניתוח
המתוקשר של אילנית שימול

מצב
הנושא נעול.
למעלה