הומופוביה איננה מהווה עבירה
כמובן, שזה מצער. אני מניח, שנגד אדם זה היש צל כבד ביותר של אשמה. אינני תוהה, אם הוא תוכח בבית המשפט, אלא אם אכן יוכח כדברי פרקליטו, שאיננו אחראי למעשיו. לצערי הרב החוק בעניין זה לוקה בחסר גדול. מי, שאיננו אחראי למעשיו, בית המשפט יורה לאשפז אותי בכפייה אולם הפסיכיאטר המחוזי יוכל לשחררו בכל עת, אם ימצא לנכון, שהחולה איננו מסוכן עוד לציבור. על פי הנתונים הקיימים זה נראה לי רחוק מלהיות מציאותי. מדובר בתכנון שיטתי ובביצוע מעשים מחושבים להפליא. כל זה בתנאי שיוכח מעל לכל ספק, שאכן ביצע פשעים אלו. כאמור אני מקווה, שייתן את הדין ובידודו יהיה גרוע משל יגאל עמיר. במקביל אני מקווה, שהמשטרה תעלה גם על הרוצח בברנוער. ושוב: אל תקרא לו רשע ולא הומופוב. זו רוצח שפל מהסוג הגרוע ביותר. רצח על רקע אידיאולוגי, גזעני, הומופובי הוא מסוג הדברים, שלעולם לא יהיה להם סליחה וכפרה. אחת ההזהרות, שהוזהורו בהן בני נח, היא: "שופך דם האדם, באדם דמו יישפך". גם מי שאיננו יהודי אסור להרוג, אם הוא לא מסכן את חייך או את חיי אחרים (דין "רודף"). במקרים חריגים זכו שני אנשים (שבמקרה הם גם גיסים) בצל"ש על הריגת מחבלים אבל זהו בדיוק המצב, שבו מותר ואף חובה על כל אדם לפגוע על מנת להרוג את מי שמסכן חיי אחרים. מעבר לכך כל התיאורים בכתבה מצביעים על פסיכופט מסוכן ביותר לציבור.