נתניהו אינו מתעייף?

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
לדעתי העם כבר עייף ממלחמות, שלא לדבר על חיילנו.
‏על פי הדיווח, נתניהו סבור כי "חלון ההזדמנויות" הצבאי נגד איראן עדיין פתוח,ראש הממשלה בנימין נתניהו אינו מרוצה מתוצאות התקיפה באיראן, ושוקל לצאת למתקפה רחבה ועוצמתית יותר נגד איראן

Harrington

Well-known member
מנהל

נתניהו אינו מתעייף?​

אשרינו שזכינו (למען הסר ספק, לא בציניות).

העם עייף מזמן. בוודאי מהמערכה ברצועת עזה, אך גם המלחמה מול אירן לא הייתה נוחה לו והוא רצה בסיומו. זכינו ובראשות המדינה עומד אדם שיודע להתעקש על טובת המדינה, גם במקום בו היא עצמה כבר עייפה מלראות זאת.

אי"ה, ככל שקברניטי המדינה אכן יגיעו למסקנה שלא די היה במה שנעשה באירן כדי להפסיק את האיום הקיומי עלינו, אכן כוחו יעמוד לו והוא יורה על מתקפה נוספת. אגב אני לא חושב שזה יהיה תלוי בהסכמת הממשל האמריקאי. לא מבחינת הממשל ולא מבחינת ראש הממשלה הישראלי.
כנ"ל לגבי רצועת עזה. שם הבעיה קשה יותר לאור העייפות המוגברת של העם, עייפות שמתבטאת בנכונות לסיים את המלחמה על אף שהמשמעות הברורה של הדברים היא מערכה נוספת מתישהו בעתיד הלא מאוד רחוק ואילו המשך הלחימה כעת והשגת יעדיה משמעותם הימנעות מצורך כזה לטווח ארוך יותר. נכון לעכשיו לפחות, אכן עושה רושם שראש הממשלה הנבחר יכול ללחצים הנובעים בין השאר מעייפות העם ומתעקש על השגת מטרות המלחמה. נקווה ונתפלל שיישאר חזק ויוכל לעמוד על דעתו גם בעתיד.

משתפרת1

Well-known member
לדעתי העם כבר עייף ממלחמות, שלא לדבר על חיילנו.
‏על פי הדיווח, נתניהו סבור כי "חלון ההזדמנויות" הצבאי נגד איראן עדיין פתוח,ראש הממשלה בנימין נתניהו אינו מרוצה מתוצאות התקיפה באיראן, ושוקל לצאת למתקפה רחבה ועוצמתית יותר נגד איראן
נתניהו הרי הצהיר שיש לו כוחות על ושהוא מסוגל לבצע המון מטלות בו זמנית ולוותר על שעות שינה.
רק כשהוא צריך להעיד במשפטו הוא מתעייף ומרגיש רע...

Harrington

Well-known member
מנהל
נתניהו הרי הצהיר שיש לו כוחות על ושהוא מסוגל לבצע המון מטלות בו זמנית ולוותר על שעות שינה.
רק כשהוא צריך להעיד במשפטו הוא מתעייף ומרגיש רע...
ייאמר לזכותו שהוא לא רק טען כך (ככל שאכן טען), אלא אף הוכיח זאת יותר מפעם אחת, לטובת ומזל כולנו (לרבות המוצאים לנכון לתקוף אותו על כך).

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
ייאמר לזכותו שהוא לא רק טען כך (ככל שאכן טען), אלא אף הוכיח זאת יותר מפעם אחת, לטובת ומזל כולנו (לרבות המוצאים לנכון לתקוף אותו על כך).
נכון לתקוף את ביבי מסיבה.
הנשיא טראמפ נצפה משוחח עם יאיר נתניהו לאחר ארוחת הערב הרשמית בבית הלבן

(צילום: Official White House Photo by Daniel Torok)
הבנים שלנו והבנות שלנו משרתים בצא במילואים למרות שעברו את מכסה השירות, ובניו נהנים משיחה עם טראמפ, היכן הצדק?
Screenshot_20250710_162929_Chrome.jpg

ריקי זו אני

Well-known member
אני כופרת מכל וכל באמירה שהעם עייף מהמלחמה..., כפירה מוחלטת.
העם כעם צבין את העניין מתחילתו ועד קצהו..., כי העם חזק למרות שידעו מנהיגיו להרדימו במשך יותר מ- 50 שנה...
הרי מלחמת יום כיפור לא נפלה על העם... ככה בשעה 14.00 של יום כיפור 1973... היו סימנים שהערבים רוצים לחסל את הישות הציונית... ומתפללים יזבו את הבתי כנסת ורצו להתגייס. זה החוט שמקשר בין 48 - 67- 73 2023...
כשאנחנו עייפים הם פשוט שוחטים אותנו, ואת בנותינו אונסים... ואת התינוקות שלנו דוחפים לתנורי אפיה... פועלים.
אז נכון שלמנהיגים שלנו, הצבאיים והאזרחיים, היה נח להרויח עשרות אלפי ש"ח לחודש בלי לעבוד... אלה לשכנע אותנו על 'צבא קטן וחכם'... להזניח את חיילות המילואים, ליסור 6 אוגדות טנקים חי"ר והנדסה. ליסגור מחצית מכח התותחים, ולהעביר לצבא ערבי שנשבע כדרך האיסלאם להרוג את כולנו פה... מסוקי תקיפה.
העם סומך על מנהיגיו..., העם סומך על בכיריו... והעם לא חלם בחלומות הרעים ביותר שכל אלה ועוד פשוט יבגדו בו... ולא בלשון מליצה.
העם שילם 10% ממנו - 6,000 נפש כדי לזכות באצמעות. העם שילם 850 מלוחמיו כדי שגבולות החנק יתרחבו ב1967... ההרדמה עלתה לנו ב2,400 הרוגי מלחמת יום כיפור... והעם עייף?
אחר מלחמת ששת הימים היתה מלחמה... מלחמת אלף הימים בסיני..., הצבא המצרי שרף אלפי לוחמים... שמע משהו על עייפות??? ההתשה אחרי יום כחפור 73??? משהו התעייף?

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
העם כעם צבין את העניין מתחילתו ועד קצהו..., כי העם חזק למרות שידעו מנהיגיו להרדימו במשך יותר מ- 50 שנה...
הרי מלחמת יום כיפור לא נפלה על העם... ככה בשעה 14.00 של יום כיפור 1973... היו סימנים שהערבים רוצים לחסל את הישות הציונית... ומתפללים יזבו את הבתי כנסת ורצו להתגייס. זה החוט שמקשר בין 48 - 67- 73 2023...
כשאנחנו עייפים הם פשוט שוחטים אותנו, ואת בנותינו אונסים... ואת התינוקות שלנו דוחפים לתנורי אפיה... פועלים.
אז נכון שלמנהיגים שלנו, הצבאיים והאזרחיים, היה נח להרויח עשרות אלפי ש"ח לחודש בלי לעבוד... אלה לשכנע אותנו על 'צבא קטן וחכם'... להזניח את חיילות המילואים, ליסור 6 אוגדות טנקים חי"ר והנדסה. ליסגור מחצית מכח התותחים, ולהעביר לצבא ערבי שנשבע כדרך האיסלאם להרוג את כולנו פה... מסוקי תקיפה.
העם סומך על מנהיגיו..., העם סומך על בכיריו... והעם לא חלם בחלומות הרעים ביותר שכל אלה ועוד פשוט יבגדו בו... ולא בלשון מליצה.
העם שילם 10% ממנו - 6,000 נפש כדי לזכות באצמעות. העם שילם 850 מלוחמיו כדי שגבולות החנק יתרחבו ב1967... ההרדמה עלתה לנו ב2,400 הרוגי מלחמת יום כיפור... והעם עייף?
אחר מלחמת ששת הימים היתה מלחמה... מלחמת אלף הימים בסיני..., הצבא המצרי שרף אלפי לוחמים... שמע משהו על עייפות??? ההתשה אחרי יום כחפור 73??? משהו התעייף?
לפנות בוקר העם נכנס לממ"ד בריקוד?

משתפרת1

Well-known member
התעוררת? אותי גררו לממ"ד🤬
ברור. כבר מה"טינג" בטלפון של "בקרוב תהיה אזעקה". ממנו לא התרגשתי. היו התראות רבות כאלה שאחריהן לא הופעלה אזעקה בישוב שלנו, רק בסביבה. הפעם הוזעקנו. הישוב שלנו מלא בצופרים (אנחנו מצ'ופרים?), אני שומעת לפחות 4 בטווח של 300 מ' מהבית, מה שהעיר אפילו את האיש שלי שישן שינה עמוקה (וכשאמרתי לו שזה טיל מתימן היטיב את הפיקה על רגליו ולא קם), וכשנרגעו הצופרים המשיך לישון.

נערך לאחרונה ב:

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
ברור. כבר מה"טינג" בטלפון של "בקרוב תהיה אזעקה". ממנו לא התרגשתי. היו התראות רבות כאלה שאחריהן לא הופעלה אזעקה בישוב שלנו, רק בסביבה. הפעם הוזעקנו. הישוב שלנו מלא בצופרים (אנחנו מצ'ופרים?), אני שומעת לפחות 4 בטווח של 300 מ' מהבית, מה שהעיר אפילו את האיש שלי שישן שינה עמוקה (וכשאמרתי לו שזה טיל מתימן היטיב את הפיקה על רגליו ולא קם), וכשנרגעו הצופרים המשיך לישון.
לזכות הבת שלי אומר, רק בהשמע האזעקה , לא הניחה לי.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
מי נכנס לממ"ד? ראיתי שזה טיל מתימן וויתרתי בקלילות על הממ"ד.

צפה בקובץ המצורף 133891
תמונה בול ההרגשה שלי.
תארי לך איך חיילנו מרגישים.

לא מאמינה איך עברו השנים רק כתבתי שהאחיין שלי התגייס, שירת בעזה כטירון, לפני שבוע השתחרר.

את סיפרת על בנך המשרת ללא הרף במילואים.
ויש היושבים קרוב למקלדת וטוענים הכל טוב.

Harrington

Well-known member
מנהל
חושב שלא נכון לדבר בעניין הזה בהכללה. למרות שכולנו עושים זאת, זה פשוט חוטא לאמת. יש בהחלט סימני עייפות בעם. בין אם זה בצד שמאל/רל"ב ויש מעורבות להיבטי הרל"ב בעניין, בין אם זאת הדרך בה התקשורת מציגה את הדברים ופרשניה קוראים לסיום המערכה החל מדקותיים אחרי שהחלה, ובין אם זה בבעיותיהם האישיות הקשות של רבים מהמילואמניקים שמורחקים מביתם ועבודתם מאות ימים. יש מנגד את הרוח שמלמדת על ההיפך המוחלט, הרוח שמבוטאת בין השאר במגזר הדתי-לאומי במידה רבה אך לא רק בו. רוח שמתעקשת על נצחון מוחלט (כן כן, הביטוי הכל כך מובן מאליו הזה, שהרל"ב ניסה לעשות ממנו צחוק רק בגלל שראש הממשלה הנבחר השמיע אותו), רוח שבגינה ואיתה המילואמניקים ממשיכים להתייצב על אף הקשיים הסובייקטיביים, רוח שהעם משדר כלפי מנהיגיו (תוך דילוג הכרחי על התקשורת הממסדית) ואשר נותן להנהגה בחזרה את מה שהיא זקוקה לו ממנו, מהעם, כדי להמשיך ולהוביל את המלחמה החשובה שאנו נמצאים בה.

יש גם את זה וגם את זה. זה אגב לא משהו שלילי. למעשה, זה הדבר הכי מתבקש עלי אדמות. היה מוזר מאוד אם העם לא היה מגלה סימני עייפות אחרי למעלה מ76 שנות מלחמה ושנתיים רצופות של מלחמה עצימה יחסית. עצם העובדה שלצד עייפות זו הוא משדר גם את הרוח ההפוכה, היא זו שמדהימה בסיפור. עצם העובדה שעל אף העייפות הרוח גוברת ורוב רובו של הציבור מתעקש שלא להיכנע לאויבינו אלא להמשיך לעמוד איתן ולהילחם עוד ועוד עד להשגת כל היעדים החשובים לנו, לא רק שהיא מרגשת, היא פשוט משהו לפנתאון, משהו שספק אם עמים אחרים היו יכולים להתהדר בו.

אז נכון שיש גם כאלה שהעייפות הכריעה אותם. הם קוראים להיכנע ומוכנים לוותר על הישגי המלחמה ו/או להתחייב לסיכון מחודש של חיילנו בשלב מאוחר יותר, רק כדי לקבל קצת שקט מדומה עכשיו. זה גם לגיטימי, הגם שלא ניתן כמובן לקבל את עמדתם. זה לגיטימי בכל אופן, כשזה אמיתי. אצל חלקם זאת רל"ביות גרידא ושידור כלפי חוץ של מה שבפנים מונחה ע"י הנהגת מחנה הרל"ב והקופירייטרים שלו. זה, לא לגיטימי. אבל ברוך ה' זה מיעוט שבמיעוט ועל אף שעומדים לרשות המיעוט הזה מיקרופונים לרוב ורמקולים רבי עוצמה, חשוב לזכור ולהזכיר זאת.

ריקי זו אני

Well-known member
חושב שלא נכון לדבר בעניין הזה בהכללה. למרות שכולנו עושים זאת, זה פשוט חוטא לאמת. יש בהחלט סימני עייפות בעם. בין אם זה בצד שמאל/רל"ב ויש מעורבות להיבטי הרל"ב בעניין, בין אם זאת הדרך בה התקשורת מציגה את הדברים ופרשניה קוראים לסיום המערכה החל מדקותיים אחרי שהחלה, ובין אם זה בבעיותיהם האישיות הקשות של רבים מהמילואמניקים שמורחקים מביתם ועבודתם מאות ימים. יש מנגד את הרוח שמלמדת על ההיפך המוחלט, הרוח שמבוטאת בין השאר במגזר הדתי-לאומי במידה רבה אך לא רק בו. רוח שמתעקשת על נצחון מוחלט (כן כן, הביטוי הכל כך מובן מאליו הזה, שהרל"ב ניסה לעשות ממנו צחוק רק בגלל שראש הממשלה הנבחר השמיע אותו), רוח שבגינה ואיתה המילואמניקים ממשיכים להתייצב על אף הקשיים הסובייקטיביים, רוח שהעם משדר כלפי מנהיגיו (תוך דילוג הכרחי על התקשורת הממסדית) ואשר נותן להנהגה בחזרה את מה שהיא זקוקה לו ממנו, מהעם, כדי להמשיך ולהוביל את המלחמה החשובה שאנו נמצאים בה.

יש גם את זה וגם את זה. זה אגב לא משהו שלילי. למעשה, זה הדבר הכי מתבקש עלי אדמות. היה מוזר מאוד אם העם לא היה מגלה סימני עייפות אחרי למעלה מ76 שנות מלחמה ושנתיים רצופות של מלחמה עצימה יחסית. עצם העובדה שלצד עייפות זו הוא משדר גם את הרוח ההפוכה, היא זו שמדהימה בסיפור. עצם העובדה שעל אף העייפות הרוח גוברת ורוב רובו של הציבור מתעקש שלא להיכנע לאויבינו אלא להמשיך לעמוד איתן ולהילחם עוד ועוד עד להשגת כל היעדים החשובים לנו, לא רק שהיא מרגשת, היא פשוט משהו לפנתאון, משהו שספק אם עמים אחרים היו יכולים להתהדר בו.

אז נכון שיש גם כאלה שהעייפות הכריעה אותם. הם קוראים להיכנע ומוכנים לוותר על הישגי המלחמה ו/או להתחייב לסיכון מחודש של חיילנו בשלב מאוחר יותר, רק כדי לקבל קצת שקט מדומה עכשיו. זה גם לגיטימי, הגם שלא ניתן כמובן לקבל את עמדתם. זה לגיטימי בכל אופן, כשזה אמיתי. אצל חלקם זאת רל"ביות גרידא ושידור כלפי חוץ של מה שבפנים מונחה ע"י הנהגת מחנה הרל"ב והקופירייטרים שלו. זה, לא לגיטימי. אבל ברוך ה' זה מיעוט שבמיעוט ועל אף שעומדים לרשות המיעוט הזה מיקרופונים לרוב ורמקולים רבי עוצמה, חשוב לזכור ולהזכיר זאת.

ריקי זו אני

Well-known member

צודק שחטאתי בהכללה שאולי לא במקומה... אבל עובדות שאני רואה ואני חיה את חיי את מה שקרוב אלי...
אלה שאני מקבלת דיווחים מהמשרתים שלנו... כל אחד ומקומו...
אחי שהוא הבנימין של מש' לוי... מפעיל D9 בעזה... מפסיד כל חודש עשרות אלפי ש"ח ולא מוכן לחזור הביתה... והוא באמצע שנות החמישים לחייו... מאות ימים במילואים, עבודה מהקשות ביותר... בסכנת חיים 24/7...
הבנימין שלי... זה שצה"ל ויתר על שרותו... לאחר שויתר על קורס קצינים בעקבות אירוע אלאור אזריה בחברון... עזב הכל ביום השחור ההוא... מאז לוחם. ויתר על עסק לשיפוצים שהיה מרויח מאות אלפי ₪ רק מעבודות בדירות שלנו... צלף ביחידה מובחרת... יש לו לו"ז לשנה...
אחיו שהוא שכיר במשרד ראש הממשלה יוצא בפעם השישית הפעם לגזרת הל"ה...
חתננו בסוריה...
לא שומעת דבר עייפות... להיפך.
האם זה אומר שאין בטלנים ומגישי פטורים ??? יש גם יש.
ד.א.הקפלניסטים ברובם המכריע בני 74 +++...

nothing but the truth

Well-known member
6000 איש היו 1% לא 10% (לא שאני ממעיט במחיר כרגע).
המלחמות שנמנו (1973, 1967, וגם החלק השני של 1948) היו מול צבאות של מדינות.
זה שונה ממאבק מול הפלסטינים.
ייתכן שהעם עייף, אבל זה משום שמנהיגים "מכרו" לו אשליה שניתן להגיע להסדר עם הפלסטינים, ושהאויב שלנו הם ארגוני הטרור.
ניתן אולי להגיע להסדר עם מדינות ערב. לא ניתן להגיע להסדר עם אנשים שהגדרתם מבוססת על שלילת קיומנו (פלשתינא היא ישראל).
האויב שלנו הם הפלסטינים עצמם, ולאו דווקא ארגוני הטרור. את זה צריך להגיד גם פנימה (לעם) וגם החוצה (לעולם). הסדר לא יהיה בעתיד הנראה לעין. טרור ימשיך להתקיים ולגבות קורבנות , בדיוק כמו שפשע ממשיך להתקיים - אלא שהמדינה צריכה לדאוג שיהיה ברמה שתאפשר שגרת חיים סבירה.
ברגע שהם יפסיקו להיות פלסטינים ויחזרו להיות ערבים - אולי ניתן יהיה להגיע להסדר.

למעלה