נשק

InfraRed

New member
נשק

אני עושה טירונות 02 ואח"כ אני הולך לקורס של מפענח תצ"א, תפקיד שאני לא חושב שדורש נשק...השאלה שלי היא אם זה אפשרי בכל זאת לחתום על נשק לתקופת השירות ואם כן אז מה האופציות שלי בתודה מראש

נוב 00

New member
למה??

למה לחתום על נשק אם התפקיד שלך לא דורש את זה? למה להיסתרבל איתו, וגם אם יהיה לך נשק יהיו לך סינג´ורים נוספים ,יגידו הבחור הזה יש לו נשק אז למה לא נעלה אותו לשמור במרום להעלות אחד שאין לו וצריך לעבור את כל הפרוצדורה של לחתום על נשק להעביר אותו מטווי וכו הקיצר עצה שלי אל תחתום אם אתה לא צריך

מ ס ט י ק

New member
../images/Emo105.gif

vivariola

New member
הכיצד...?

איך אתה יודע שאחרי הטירונות תלך לקורס מפענחי תצ"א? הבנתי שיש טר"צ, ואליו נבחנים לפני הגיוס, ושיש גם קורס צבאי שנמשך ארבעה חודשים, שלא כמו הטר"צ, שאורך רק חודשיים וחצי. הקצין מיון בבקו"ם הציע לי את התפקיד, ודירגתי אותו בעדיפות עליונה, אבל אין לי שום בטחון שאני אגיע לקורס.

מ ס ט י ק

New member
גם לקורס הצבאי יש שנבחנים מראש

אני ניבחנתי מראש וניתנה לי הזדמנות לבחור אם אני מעוניינת בטר"צ או בקורס צבאי...

מ ס ט י ק

New member
למה בחרתי...

קודם כל הטר"צ הוא חודשיים וחצי לעומת הצבאי שהוא שלושה וחצי חודשים... בצבאי יש שמירות (וזא מפסידים חורמ שנאלצים ללמוד אח"כ לבד), נישארים שבתות, המשמעת חמורה יותר.. ככה אני מתרגלת לאט לאט לצבא... ועוד בונוס - בסוף הקורס אני מקבלת סיכת מפענחים ווכה על היום הראשון שלי בתרו חיילת כבר תהיה לי סיכה על מדי א´.

נוב 00

New member
קודם כל....

אין מצב שתפסידי חומר בגלל שמירות או שכל הקורס שומר או צוות כלשהו אז כולם מפסידים אותו דבר ולכולם משלימים ביחד, דבר שני פה בזבזת 2 וחצי חודשים מחייך האזרחים שהם מאוד יקרים אם לא שמת לב עדין, לעומת זמן שאת לא מפסידה בצבא, עשית 3 וחצי חודשים קורס, נעגל ל -4 עשית כבר שישית אם חישבתי נכון מכל השירות שלך בנוגע לשבתות עדיף לעשות שבתות בצבא מאשר לבזבז ימי חול באזרחות לא? ועוד משהו המשמעת בבה"ד 15 לקורס כמו פיענוח לא כל כך חזקה, ודבר אחרון בנוגע לסיכה לא מאמין שיתנו לך להיסתובב איתה על המדי א´ שלך בזמן הטירונות, אני מכיר בחור שהיה בפנימיה צבאית שהוא עשה שם קורס צניחה,התגייס לנח"ל ולא הרשו לו בזמן הטירונות והאימון מתקדם לשים את הכנפ"צ שהוא הרוויח בפנימיה, מקרה דומה לשלך אבל חפיף כמה זמן כבר זה טירונות בנות. כל הדברים שאמרנו לא ממש ישנו את הדעה שלך או מה שעשית אבל בכל זאת עדיף לקרוע את התחת טיפ טיפה יותר בצבא מאשר לבזבז 75 יום מהאזרחות היקרה מאוד שלך..... אז שלא יעבדו אליכם......

realmagic

New member
ומה עם היא צודקת?

נראה לי שהיא צודקת. אני הייתי בקורס תכנות שהיה קד"צ והיו לי חברים בקורסים צבאיים שהיו במקביל. לקחו שומרים בזמן שעורים, בזמן תרגילים ובזמן מבחנים (!) ואנשים היו צריכים להסתדר עם זה. חוצמזה צריך לזכור ששמירה היא לא רק השמירה עצמה, אלא גם הזמן שאחריה (כי אתה עייף מהלילה). לגבי הסיכה אתה טועה בגדול. אנחנו שעשינו חצי שנה לפני הצבא על מדים, קיבלנו 2 סיכות והסתובבנו איתם כמו גדולים גם בטירונות.. זה אכל למ"כים את הלב אבל היה חוקי למהדרין. אם מישהו היה אומר משהו זה היה עובר הופך מיידית לקבילה עצבנית (ואפילו כמעט הפך.. למזלם המפקדים מהקורס באו לפגוש אותנו בזמן הטירונות והם הרימו צעקות עד השמיים)

מ ס ט י ק

New member
אני מסכיהמ איתך...

יש לי חברות שעכשיו בקורס צבאי ומתי שהן בשמירה הן חייבות להשלים לבד את החומר.... ולגבי הסיכה - לנו המפקד של הקורס אמר שנוכל להסתובב עם הסיכה על מדי א´. ונוב 00 לגבי המשמעת בבה"ד 15, אני הייתי שם אז אני יודעת מה המשמעת, חלק מהמדריכים של פיענוח הם גם המדריכים שלנו... אבל בבה"ד אם אתה נמיכשל במבחן אתה נישאר שבת - אצלנו לא.

Lior The Green

New member
מה כל העניין

מה כל העניין סביב הסיכה הזאת כן להסתובב איתה בטירונות או לא הרי גם ככה יוצאים פעם בשבוע או שתיים זה סתם טיפשי זה בדיוק כמו אלו שבשבת הראשונה שלהם הולכים לקניון עם הקיטבג ועם הרובה בשביל להראות שהם חיילים

מ ס ט י ק

New member
העיניין הוא שזה מגניב!

אני לא אהיה יום בצבא וכבר תהיה לי סיכה. ולגבי האלה שהולכים לקניון עם הקיטבג והרובה - אני לא אהיה כזו, אם אני אלך זה רק עם המדים.

The-Princess

New member
צעירה!

כמה שאני לא אוהב את הקטע שקוראים ויורדים על אנשים שהם צעירים ולמרות שאני גם לא הרבה זמן בצבא.. את כל כך צעירה.!!! איך את מוכנה לבזבז אזרחות בשביל הצבא?!!? איך?? מורעלת? מה זה השטויות האלה? דיסטנס זה קשה? מה זה קייטנה.. את הולכת לצבא ואם יהיה דיסטנס אז יהיה דיסטנס.. פשוט פעירות לשמה!

נוב 00

New member
זה עדין לא....

משתווה על להפסיד 75 יום מהאזרחות שלך. ואני גם הייתי בבה"ד 15 ,עשיתי שם קורס במשך חודשיים ואם את קוראת למה שהולך שם משמעת חזקה אז קודם כל רואים שלא עברת טירונות,אפילו טירונות בנות יש שם משמעת יותר חמורה מבה"ד 15 , שלא נדבר מה הולך ביחידות הקרביות

למעלה