נשמע לכם סביר?

יוסי ר1

Active member
נשמע לכם סביר?

ברשותי מכונת קפה jura ena 9, נרכשה לפני כשנה ב"ספורה" שברמת השרון, היבואן "י. פפר" באור יהודה.
(מחיר כ6000 ש"ח)
באביזר המזיגה ישנו חלק פלסטיק קטנטן, פטריית ראש נעץ, שבלעדיו אי אפשר להשתמש במקציף הקפה.
החלק הלך לעולמו, כך גם החלק הנוסף שהגיע בקופסה המקורית.

התקשרתי לספורה (ואת תוכן השיחה המעצבנת אחסוך מכם) והתברר לי שהוא יכול להזמין עבורי את החלק, דמי משלוח 40 (!) שקלים.
התקשרתי ליבואן. אותו כנ"ל. משלוח החלק - בגודל נעץ או מסמר - 40 שקלים.
נראה לכם הגיוני? למה אי אפשר פשוט לשים במעטפה ולשלשל בתיבה?

קרלטון

New member
נשמע מעצבן, אבל...

...כנראה שלא הייתי מתווכח הרבה בשביל 40 ש"ח.

דרך אגב, איך המכונה באופן כללי?

יוסי ר1

Active member
בארבעים שקלים אני קונה קילו קפה לקלייה.

למכונה שני חסרונות משמעותיים לטעמי - מנת הקפה שבונה את הקפוצ'ינו או הלאטה לא מספיק גדולה כדי לתת ספל מאג של קפה חזק, כפי שאתה מקבל בבית קפה.
החסרון השני, שהקפוצ'ינו והלאטה לא יוצאים מספיק חמים.
די סמוך לרכישה הבאתי את המכונה למעבדה, לבדוק אם אין בעייה של חימום, ונאמר לי שזה הקפה שיוצא, אי אפשר להגביר טמפרטורה.

מעבר לזה, אחלה מכונה, נוחה לשימוש, אסטטית, תופסת יחסית מקום צר.

oferlev9

New member
סע לספורה ברמה"ש או לפפר באור יהודה

ותחסוך דמי משלוח

יוסי ר1

Active member
מירושלים הלוך חזור באמת יחסוך לי...

לו אני במקום היבואן/מוכר, כי אז הייתי מתאמץ קצת, מכניס את הצופציק הנ"ל למעטפה פשוטה, ושולח (ומחייב כרטיס אשראי עבור מחיר החלק, עם זה אין לי בעייה).

נראה לי קצת לא לעניין להיות נוקדני בשירות, עבור מוצר שהוא בפירוש מוצר מותרות לא זול במיוחד.
אם יש לך לקוח שתוך פחות משנה כבר ביקר במעבדה על תקלת חימום, ועכשיו (עדיין בטווח של כשנה) תקוע עם מערכת ההקצפה, תבא קצת לקראת הלקוח, לא?

דברים שרואים מכאן ולא רואים משם...

עלות צ'ופצ'יק מטופש כזה בערך 20 ש"ח. למה כי זה מה שזה עולה. וכאילו שללכת לדואר ולעמוד בתור ולחכות ולבזבז זמן שבו אתה אמור להיות בחנות ולמכור, זו בכלל לא טרחה ובכלל לא עולה לחנות כסף, בכלל בכלל לא.... ועלות משלוח במעטפה מוגנת בדואר רשום 18 ש"ח... ועוד לא דיבנו על הסיכוי שהמעטפה תלך לאיבוד בדור(כן קרה לי יותר מפעם אחת ).
40 ש"ח זה נראה לך מוגזם, מנקודת הראות שלי עושים לך שירות!

גם לי יש מכונה זו.

אכן החלב אינו חם מספיק לחיך של חלק מבני ביתי.

הפתרון פשוט אני מחמם את החלב בקנקן לםני ההכנה במיקרו.
כולם שמחים.

גם בבית הקפה אתה מבקש הוסיף מנת אספרסו. מה מפריע לך להוסיף עוד מנה לקפוצ'ינו?

לא. ניסיתי

יש הרבה ישראלים שאוהבים את הקפוצ'ינו שלהם חם.

נסיתי לחמם עם המים הרומים של המוכנה - לא הסםיק לזוגתי.

אשר על כן. מספר שניות של כד החלב ( מחרס) במיקרו פותרות את הבעיה.

קרלטון

New member
חימום

יש מכונות בהן המשטח העליון, עליו "נחות" הכוסות, משמש גם כמשטח חימום. אצלי באסקסו בייסיק זה כך אבל החימום הזה הוא די סמלי ולא מספק. בעבר השתמשתי בסיבוב הראשון של הוצאת האדים ה"רטובים" מהמקציף בשביל לחמם את הכוסות, אבל זה גם לא הספיק, בקושי לכוס יחידה. היום אני פשוט ממלא את הכוסות במים חמים מהתמי 4 עד כדי 70-80 אחוז ומרוקן אותן ממש לפני החליטה. הכוסות מתחממות יפה יפה. בהקצפה לעומת זאת אני לא מגיע ל-70 מעלות, זה לוקח יותר מדי זמן במכונה הזאת ומיותר לדעתי, עבדתי בעבר עם טרמומטר אבל הפסקתי, כיום אני מסיים את ההקצפה כאשר החלב הגיע לנפח המתאים ונראה לי טוב ויזואלית. דרך אגב, בשיטת ה"כמה שניות אחרי שחם מדי ביד" מי שאין לו יד מאסבסט גם לא יתקרב ל-70 מעלות.

יוסי ר1

Active member
אני פתרתי בדרך קצת אחרת - קניתי מקציף נוסף

של נספרסו, כשיש לי זמן אני עושה אספרסו לחוד ומוסיף לו חלב מוקצף מהנספרסו הייעודי.
גם חם, גם הקצפה הרבה יותר טובה משל היורה.
חבל, שמכונה ייעודית (ולא ממש זולה) לא ממש עונה על הציפיות ועל דברי השבח וההלל של המוכרים.

dudi4321

Active member
תגיד להם תודה. על החלק ועל השרות.

או פנה לשרות בירושלים שיביאו לך את החלק. עם סבלנות.

למעלה