נשמות חדשות

mga-abir

New member
נשמות חדשות

מה עושות נשמותנו לאחר המוות. . כל הזכרונות נשארים ושורים בכל מימד.-נשמות חדשות נוצרות והן ניזונות מהתודעה הקולקטיבית.בינהן גם נשמות המתגלגלות פעמים אינספור. כלומר אלוהים עדיין מייצר נשמות. אם אלוהים מייצר נשמות, הרי שהוא קיים גם אם צורתו עלומה ונסתרת. (אם לא אז יחי דארוין ותורתו) ובכן מיהו אלוהים? מה מניע אותו לייצר נשמות חדשות? לא יתכן שהוא רק מייצר, ואולי הוא ממחזר לאחר נקוי כללי ומחיקת כל עבר לנשמה ישנה? מה קורה לנשמות האם יעד להם מסלול אינסופי ועשייתו מצטמצמת ליצירת נשמות (לפחות חדשות-על זה יש הסכמות)-מה ההגיון לטהר ולזכך על מנת לשוב אל המקור כאשר נוצרות נשמות חדשות. חשבו על כך, ולא בציניות הנני שואל. הנחות אלו יש בהן די לערער אמיתות גדולות שהתהוו על עולם ועל חיי הרוח הפנימיים שלנו. האם קיים מועדון חברים לנשמות שתיקנו דרכן? האם הם החברותא של אלוהים או הם חלוצי מימדים עלומים? בברכה אביר

sofist

New member
שלום אביר-שאלה לי אליך...

האדם יוצר את המציאות שלו,מחשבה,הכרה.רעיון זה נמסר על ידך באחת ההודעות שכתבת. השאלה שעלתה בי מתוך הנחה זו היא: האם יש בעינייך איזשהוא דבר שהוא מוחלט,לאמר,אמיתי,דבר ידוע באופן שאין להטיל בו ספק. מציאות קולקטיבית("תודעה קולקטיבית") האם ישנה איזושהיא מציאות קולקטיבית מוחלטת ?אתה מרבה לציין אותה. אם האדם,כפרט,יוצר את המציאות שלו באופן עצמאי(כך אני מבין מדברייך) אז יוצא מכך שבאופן מופרד,ונבדל מכל אחר.מכך יוצא שכל מציאות היא שונה מאדם לאדם. איפה בדיוק נמצאת אותה תודעה קולקטיבית ,במישור נפרד,אולי... בנפרד מהעצמי של כל אחד,וכך מייצר איזשהוא גוף אחיד,אורגניזם של נפשות. אם כן (מישור נפרד)... איך תיתכן המוחלטות? אם כל אדם יוצר את הסובב אותו איפה כל הפרטים נפגשים בנקודה יחידה ואיך? בצורה יותר פשוטה :איך אני ואתה יכולים להבין משהו יחד,להחליף רעיון,מתוך ידיעה בטוחה וברורה שאנחנו מתעסקים באותו נושא בדיוק? עוד דבר שבין יתר הדברים שציינתי רקם בתוכי את השאלה ששאלתי... בפורום אתה ברוב המקרים מתעסק בסוגיות שאכנה אותם לצורך העניין כענינים ברומו של עולם:פיסיקה,מטפיסיקה,מיסטיקה,מימדים,נשמות וכדומה... נדמה לי שדווקא בנושאים אלו הקושי בלמצוא "בטחון"באמיתות,הוא עצום.... ומכאן עולה השאלה:איך בעצם אתה יכול לאמר משהו כמו:"כל הזיכרונות נשארים ושורים בכל מימד"או "נשמות חדשות נוצרות...." מניין הידע הזה,מה הופך אותו לעובדתי או אמיתי...הוכחות. אולי האדם מסוגל למעללים כאלה מקיפים בבריאת עולמו שלו,בא לומר,מדמיין. כפי שאני מבין בעולמנו בניי האדם שלא משקיעים מחשבה מקבלים את הדעה הרווחת ב"שוק" כעובדה מוחלטת ומוכנים להשבע עליה שהיא אמת וברגע שדעה זו תוחלף בגלל שהקודמת מוצתה יחליפו דעה בדעה ובאותה קלות ישבעו גם על החדשה כאמת מוחלטת ,הדעה הרווחת היא האמת. נדמה לי שכל עידן המדע בא לתת תשובה,תרופה,למחלה זו בשימושו באמפיריזם. עוגן הניסוי,והסקת מסקנות זהירות רק אחריי למידה מדוקדקת של הפרטים. אל תגיע למסקנה שאני רואה אותך כהוזה:) רק שבחלק מהמקרים כשאני קורא את דעותייך אני מוצא את עצמי תוהה,מאיפה ההצהרות האלה?מניין לו שכך...ואיך כל זה בא לידי ביטוי בכלל... בקיצור אני לא מבין....ולכן מבקש הסבר. בתקווה שתמצא את דבריי עניינים ,ותכתוב לי תשובה. SOFISTO

mga-abir

New member
sofist יקר

אני שמח על שאלותיך. פעמים רבות הנני כותב בגוף ראשון. לעיתים אני מוסיף חיזוקים הנתמכים על ידי תאוריות או מחקרים מקבילים. כפי שציינת אכן נראים הדברים כהזייה. אולם מתוך סובייקטיביות הנני חווה דברים שהם אמפריים עבורי ברמה מסויימת משום שהם מתקיימים.-למשל היכול "לראות" לפני התרחשות (במיוחד בעת סכנה) אלו דברים שגם האחרים חווים. לענין התודעה הקולקטיבית, לא אני המצאתי את המושג. גם יונג כתב על כך ויש עדויות רבות. מידע שהתקבל אצל תרבויות שונות על תחילתו של היקום המכיל פרטים זהים. אין זה אומר שכך התרחשו, אך לפחות התחוללותם של דברים במחשבה נשמרה. כך אני יכול להסביר זאת. מנסיון אישי כאשר אני מדבר עם אדם ומספר לו על חבריו הרי שאני מקבל אינפורמציה באמצעותו, ואם זה כך אז אפשר להתחבר לכל מקור מידע. מנסיון ראיתי התחוללות מסויימת והיא אכן התרחשה, מסקנתי היא שהתרחשות בו זמנית של אירועים קיימת אולם אין באפשרותנו לחוות את הכל יחד. לסיכום אומר שאלו הבנותי ואני מביא את הדברים מנקודת מבטי. יש פעמים שאני נוגע בחומר שאין לי ידיעה מספקת לגביו ואני מביא הקבלות. לענין נשמות חדשות וגלגולי נשמות ועוד ועוד, אין שום הוכחה אמפירית כדבריך ואף כדעתי. הנני מצטער לפעמים שהבנותי אינן נתפסות כפי שאני רואה אותן. בעקרון איני מקובע בדעה על שום תאוריה לא מוכחת, ולגבי אלוהים הוא רעיון או יותר מכך המתפרש בשונות מאחד לשני אם בכלל. בברכה אביר

sofist

New member
הבנתי ו...

שמח על חילופי הדברים... יום טוב והמשך יצירה פורה ומהנה SOFISTO

urifelsher

New member
וואו כמה שאלות

כל אחד יוצר את המציאות שלו כאן ועכשיו ברגע זה מה שאנו עושים בהווה יוצר את העתיד שלנו אישית. וכעם אנו יוצרים את המציאות\עתיד של עמנו.

mga-abir

New member
האם באמת הנשמה בוחרת ../images/Emo39.gif

האם באמת הנשמה בוחרת לדעתי אין הנשמה בוחרת-הנשמה מגיעה עם משקעים שיש לתקנם ,ללמוד לחיות אתם דרך החויה. אין זו תוכנית כבקשתך עבור הנשמה. מזוכיזם וסדיזם ,פדופיליה נרקיזם ועוד וכן רציחות והתאבדויות מהוים אחוז קטן מכלל החויות הנחוות. יש בזה די להצביע שאין בחירה אחרת על פי הסטטיסטיקה היו אמורים כולם להרצח ולהתאבד. יש יותר הגיון בטענה שהנשמה מתגלגלת בגוף על מנת לתקן משגים שהאדם עשה בחייו. יש בזה יותר הגיון-זה מסביר גם את ענין השכר והעונש לפחות בעולמנו. -זכרו חסידי הדומה מושך דומה. התיקון אינו עבור הנשמה בלבד. הנשמה הוא ביחס לסביבה.- האדם הראשון לא חטא לאדם, האדם הראשון הפר איסור. נמצא שיחוס הנשמה (נשמה גבוהה) התגלגלה ממנהיג למנהיג ולא נראה שהיתה כאן בחירה של הנשמה אלא יעודה. בברכה אביר

Paul Even Paz

New member
שלום לך אביר

את ההפילוסופיה של הנשמות צריך לראות בראיה יותר גבוהה, ראיה של היווצרות, אותה ראיה של בריאת הנשמה. קיימות בריאות שונות אשר לא דומות לכאן וכל בריאה ייחודית. הייחודיות של הבריאה הזו היא בשני אספקטים: א. מושג הרגש כחלק מהיצירה ב. יכולת בחירת החוויה הבורא/יוצר הביא למעשה יישות אשר אנו קוראים לה הנשמה הגדולה. כדי שנשמה זו תלמד יותר ממה שיש לה מעצם הבריאה, אשר גם כך עצומת ידע, נדרש הנסיון. לכן נתנה לאותה נשמה גדולה הברירה לחוות או ללמוד דרך אחרים. ברור שהבחירה הייתה לחוות. מאחר וזו ישות גדולה מאוד, אין היא יכולה לרדת כולה לרמת חוויה ולכן הוחלט לפצל אותה ל-4 חלקים. אותם חלקים הזהים עם יסודות הבריאה: אש, מים, אוויר ואדמה. מכל יסוד התפצלו חלקים אשר נקראים נשמות. כל חלק צריך ללמוד חלק בחוויה, להביא אותו לנשמה הגדולה כאשר עוזב את הגוף. ברור שהיה צורך בשני דברים נוספים: א. הגדרת החוויה ב. סדר הגעה לחוויה החוויה שאנו מכירים כיקום שלנו נקרא הסכמה בתודעה קולקטיבית. כולנו מסכימים שיש חומר. ברגע שלא נסכים כקולקטיב החומר יעלם לו ונשאר שוב יחידות אנרגיה בחלל הבריאה. סדר ההגעה נקבע לפי שיטת לימוד/התנסות עד 500 פעם לכל עידן. סדר ההגעה מוכר כגלגול לגוף. ההתנסות מוכרת כתיקון נשמתי/קארמה. יום שכולו טוב לך פאול

למעלה