נשימה עמוקה ו.....

נשימה עמוקה ו.....

יש לנו חבר. יותר נכון היה לנו חבר. הוא נפגע לפני ארבע שנים בתאונת אופנוע בגזע המח ומאז הוא מוגבל גופנית ומעט מוגבל שכלית. הפך להיות מאוד רגיש, תמים, ילד קצת, חסר זכרון. לפני התאונה היו לו עשרות חברים. ביניהם גם בעלי. אני מכירה אותו מאז שאני מכירה את בעלי - 13 שנים. תמיד היינו החברים הכי טובים. כמו אחים. היה מספר לי הכל מתייעץ איתי ועוד. כשהוא נפגע בתאונה והיה בבית חולים שונים כולם היו סביבו עד שהוא יצא מסכנת חיים. לאט לאט מבול המבקרים פסק עד שנפסק לגמריי. נשארתי רק אני. בכל פעם שהייתי מגיעה לרחובות - שם הוא גר ושם מרבית המשפחה שלי - הייתי מגיעה אליו ויושבת איתו כמה שעות. סתם מדברים. הוא היה מתפרק בפניי, בוכה, צוחק, מספר, כועס. הכל. כל החברים שלו - וביניהם בעלי - מחקו אותו לגמריי. ואני המשכתי. במשך ארבע שנים להגיע אליו לפחות אחת לשבועיים. ולא בגלל שאני בן אדם כזה טוב או שאני מוסיפה לעצמי נקודות לבנות שם למעלה. אלא כי כך הרגשתי. לא זונחים חבר בצרה. מה ששנוא עלייך אל תעשה לחברך... כך אני. בקיצר !! לפני שנה הגעתי אליו. באותה תקופה נראיתי מעולה. הייתי יותר רזה וכתוצאה מכך הרגשתי יותר יפה ובכלל באמת נראתי טוב. הוא תמיד חשב שאני נורא יפה. ישבנו. שוחחנו והוא התחיל לשלוח אלי ידיים. לא יודעת אם במודע או לא אבל מאוד ברכות. לאו דווקא משהו מיני. במאמר מוסגר אומר שהוא יושב על כסא גלגלים מדי פעם ולא נראה הכי טוב שבעולם. וזאת בלשון המעטה.... ואומר עוד משהו. בעבר בתחילת הפגיעה שלו הוא שלח המון ידיים לבנות שהיו מגיעות אליו. בתמימות. אלי אף פעם לא. בקיצר !! הוא שלח אלי ידיים ואני לא דחיתי אותו. נתתי לו לגעת חופשי. בכל מקום. הוא ביקש יותר ונתתי לו. הוא נגע וחקר ונישק - לא נשיקות צרפתיות. לא הייתי מסוגלת. זה דחה אותי -שאלוהים יסלח לי ובעצם שגם הוא יסלח לי. התחככתי בו קצת גם. הוא התחנן שאגע בו יותר. "תעשי לי כיף" ביקש. לא הייתי מסוגלת. נתתי לו לגעת בי חופשי עד ש.... כן. עד שגמרתי. ואז קמתי והייתי חייבת ללכת - התירוץ? נכנסת שבת עוד כמה דקות ואני עם האוטו של חמי הדתי. זהו .הגעתי לבית נסערת כולי. לבעלי סיפרתי שהוא שלח לי ידיים וזה הלחיץ אותי וכנראה יותר לא אלך לבקר אותו. אחרי חודש התקשרה אלי ב חורה כלשהי וקיללה אותי. היא נקבה בכינוי של בעלי - שהחבורה הזו בלבד היתה קוראת לו כך. אמרה לי איך אני לא מתביישת לשכב עם בחור נכה ומוגבל. (לא שכבתי איתו!) האם בעלי לא מספק אותי. אמרה שאני חושבת שאני כזו יפה שהכל מגיע לי. נבהלתי נורא. התקשרתי מיד לבעלי וסיפרתי לו על השיחה הזו. היא אמרה שתספר לבעלי ולכל רחובות מי אני באמת. זהו. מאז לא התקשרה יותר. חלפה שנה. אני ניתקתי כל קשר איתו ועם המשפחה שלו. וכאב לי נורא. בסך הכל אהבתי אותו ואת המשפחה שלו. לא יודעת מה קרה לי ולמה נסחפתי איתו. אני לא מצרה על כך שנתתי לו לגעת בי. לא מתחרטת כי לא עשיתי לו שום ד בר רע. אבל... אני לא יודעת. זה מציק לי נורא. סיפרתי את זה גם לאמא שלו. כפי שסיפרתי לבעלי. שהוא שלח לי ידיים וזה הלחיץ אותי. ועל הבחורה שהתקשרה אלי ומה היא אמרה. אמא שלו התחננה שאגיע אליהם. אמרה שאני כמו הבת שלה - מה שנכון - ושכולם כל כך מתגעגעים אלי. אז זהו. ביום שישי הייתי שם. עם מעין לחיזוק. הוא ואני יודעים את האמת. הוא לא אמר כלום. הוא שמח נורא לראות אותי. דיברנו כמו פעם. אבל הקפדתי לא להיות איתו לבד. הייתי שם שלוש שעות ומאוד נהנתי אבל הדבר הזה לא מפסיק לנקר בי. זה הורג אותי לאט לאט. ואני לא יודעת למה. האם עשיתי כל כך רע? מה ניסיתי להוכיח כאן? לו? לי? למי ומה? ומי לעזאזל הבחורה הזו ? הוא טוען שהוא לא מכיר אותה ונשבע לי - הוא דתי - באלוהים שלא סיפר לאף אחד על מה שהיה והוא נורא מתחרט על מה שהוא עשה לי. מבחינתו הוא אשם. הוא חדר לפרטיות שלי. אבל גם אני אשמה ! הרי ישר הייתי צריכה לקום וללכת. סליחה שזה כל כך ארוך הייתי חייבת סופסוף להוציא את זה ממני. הילה - מקווה שתצליח להוציא גם את הענין השני.

../images/Emo24.gif לפני הכל!!!

כל הכבוד שהצלחת להוציא את זה!!! נדרש כאן הרבה אומץ!!! אין לי מילות נחמה, או עצה... אני צריכה לעכל את הדברים קודם... אבל... תמיד תמיד מחבקת בחוזקה!!! אוהבת נויה

viviti

New member
לא יודעת...

אם אפשר להגיד לך משהו, מלבד חיבוק כי זה כל כך סובייקטיבי התגובה למה שקרה.... לפעמים ההגיון אומר א´....... ואנחנו עושים ב´...... כי אנחנו מאוד רוצים ואומרים ´אחרי המבול´ כי לא נעים לנו...... כי .... אני חושבת שזה התחיל מחברות..... ורוצים שלחבר יהיה טוב..... ובהסחפות אי אפשר להאשים אף אחד..... קורה. קרה. נגמר.

אני יודעת....

כתבתי את זה בפורום ולו כדי להוציא את הסוד הנורא הזה מליבי. אבל - עשיתי משהו רע ? (לא בבחינת בעלי)

viviti

New member
לא עשית שום דבר רע

אולי דווקא עשית משהו טוב...... לפחות מנקודת המבט שלי.....

מנקודת המבט שלי

את רק יותר יפה. יותר אנושית. מנקודת מבט שלי - נקודה. סתם שאלה... בשביל מי עשית את זה? בשבילך? מה רצית? פידבאק שחסר אולי? בשבילו? בשביל האגו? הצרכים המיידיים? (לא נראה לי - את תספקי לו את זה תמיד?) סתם שאלות... דניאל שמקווה שטוב לך בלי לשתות.

חשבתי על זה הרבה....

למה באמת נסחפתי ? לקבל ממנו פידבק? ממש לא. הרי גם ככה הוא חושב שאני הכי יפה שיש והכי חכמה שיש - אמרתי פגיעה בגזע המח... בשבילו? כן... אני מניחה שכן. כאילו בקטע שהוא לא נגע בבחורה כבר ארבע שנים אז שייגע. שירגיש. שיהנה. הענין הוא שאני נהנתי מזה ! (כאילו... גמרתי ?!) לא הסכמתי לגעת בו. גם בגלל שזה הגעיל אותי וגם - בעיקר - בגלל שאם אני נוגעת אני כאילו משתפת פעולה. בוגדת באמת. זהו אני חושבת. סתם תשובות... ולפעמים. ממש לפעמים גם טוב לי שאני לא שותה.

רסיסים של אושר../images/Emo140.gif

מאיפה השם? איפה כל האושר? לפעמים כשחסר הפידבק - אז מחפשים אותו גם שם. לפעמים שיש חוסר ביטחון עצמי - מנסים אותו על חלשים... ואני סתם שואל, ואם את לא נוגעת - את לא משתפת פעולה? ואם טוב לך, ואת נהנת מזה - מה זה קשור? - אז את מינית וטוב לך. ומצאת לך ויברטור אנושי... העיקר האושר שלך, דניאל ואם אני בוטה אני מצטער ואם לא - אז הבנת אותי.

הבנתי אותך היטב.

ואתה לא בוטה. בכלל לא. אני יודעת ששיתפתי פעולה גם אם לא נגעתי . זה בסך הכל נסיון לטייח קצת. את עצמי :) אני חושבת שהנורא כאן זה שהוא היה פעם חבר של בעלי או שהוא נכה או שאני לא יודעת מה. נו... לא משנה. העיקר שזה עבר וזה מאחוריי ועכשיו אני יכולה להמשיך ולבקר אותו כי באמת שהיה לי רע נורא עם זה ששנה אף אחד לא ביקר אותו.

מה מכל מהדברים שכתבת,

זה את? וממה את בורחת? אבל אני אחזור ואומר לך שמפה, את יופי של נשמה. ויפה יפה. דניאל

משהו אחד חשוב שאני יכול

להעביר לך מפה היום. אחד. שאם את לא מבינה. זה לא בגללך. אם את לא מבינה. זה בגלל שלא הסבירו טוב!!! את תמיד מבינה - הוא לא מסביר את עצמו. ןבהמשך, אני רק משאיר לך שאלות פתוחות כמו: מה את מחפשת/מקבלת בקשר הזה? את מול החבר/נכה הזה? ואומר לך שוב שאת יפה כמו שאת. פשוט יפה. אז הלאה. דניאל

מה אני מחפשת בקשר הזה ?

להיות חברה שלו. לתת לו את ההרגשה שהוא בן אדם בפני עצמו ולתת לו את השעות המעטות שיש באפשרותי. להיות איתו כחברה ולא כאמא שלו או המטפלת שלו שאלו בעצם היחידים הסובבים אותו. רק להיות חברה שלו. זה הכל.

תסטיחי לי דבר אחד בבקשה ../images/Emo92.gif

תהיי חברה שלו בתנאי - שלא תרחמי עליו ותחשבי - האם את רוצה שהוא יהיה חבר שלך? וכל השאר - ממש לא חשוב. העיקר שתהיה שלמה עם מה שאת עושה. איתו , איתה, איתם ואיתן. כי מכל מערכת ניתן לתת ולקבל. אבל זו כבר סאגה אחרת. פיטפטתי יותר מדי להיום.

../images/Emo124.gif אני חושב

אבל זה רק אני שאולי את מקבלת מהקשר הזה בדיוק כמו שאת נותנת. ואין לך מה להתבייש. ולמרות זאת - את לא בת זונה. וכל פעם שאני שואל מה את מקבלת, את עונה לי ב-אני נותנת לו.... דניאל

פעם ראשונה ../images/Emo45.gif

אין נתינה לדעתי בלי שמקבלים ממנה משהו. כל נתינה,הכי אלטרואיסטית ונדיבה בעולם נותנת משהו לנותן עצמו. אבל מה רע בזה? אנשים ככה בנויים נותנים-מקבלים-נותנים-מקבלים.

סיפור מעניין?

קצת תמוה בעיני שאשה המחשיבה עצמה ליפה וכו´, מצליחה לגמור ממגע של מישהו שחזותית דוחה אותה וזאת בלשון המעטה לדבריה. משהו לא נראה לי כאן

למעלה