נשימה. נו די כבר!

neophile

New member
אני לא חושב שזאת שאלה נכונה

בגלל שלרוב אנחנו לא יודעים למה אנחנו מתחילים לעשות מדיטציה אנחנו רק יודעים מה הביא אותנו לזה אבל בייחוד בהתחלה זה לא שבהכרח יש השפעות ברורות למדיטציה שאנחנו עושים , בהתחלה אנחנו משיגים כל מני תוצאות , משתפים אחרים בחוויות שלנו ושומעים שיתוף חוויות של אחרים ואולי אנחנו גם נמצאים תחת הדרכה שנותנת לנו הכוונה .

זה לא לגמרי ברור למה אנחנו עושים את המדיטציה( בהתחלה) אבל בהמשך ככל שאנחנו מתמידים זה הופך לטעם נרכש , אתה משיג חוויה שונה של המציאות שהיא לא תוצאה של ארועים חיצוניים אלה של ארוע פנימי - של גיבוש הרצון שלך .

אתה עושה את זה סתם?

אז למה דווקא את זה? למה לא הליכה על חוף הים? או לאכול ג'וקים? או ללכת על הראש? גם אלה יכולים להיות טעם נרכש.
זה לא נכון שאתה לא יודע למה אתה עושה את זה, אתה פשוט לא מודע לזה, "שכחת" למה בכלל נכנסת לעניינים, רצית משהו מזה.. אם לא היה לך רצון לא היית עושה. השאלה מה רצית.. מה זה משרת לדעתך, מה אתה מנסה להשיג/להרוויח? איזה תוצאות בדיוק? הכוונה לאן?

neophile

New member
אם אתה באמת הןלך בים

אז זאת מדיטציה , אם אתה עצמך נמצא שם .

העצמך הוא הטעם הנרכש .

neophile

New member
לא ממש

רוב האנשים בעולם פועלים מכוח האינרציה מתוך תבניות שהתגבשו בגיל צעיר .

מדיטציה זה קודם כל - כוונה . כוונה להיות .

neophile

New member
מדיטציה זה מצב תודעה

ישנם מגוון של טכניקות לשנות את מצב התודעה . כל אחד ומה שמתאים לו. טוב שיש מבחר ...

אני אומר את דעתי כמתרגל שניסה כל מני גישות ושיטות .
מה שחשוב זה שהיה לי את הכוח להתנסות ולבדוק אולי טעיתי כשאמרתי כוונה כי זה יותר כמו כוח שמשך אותי .

לא התנגדתי למשיכה הזאת... והתנסיתי .. וככה כל מתרגל צריך לעשות לדעתי .

לדעתי, אתה מבלבל

בין דרך לבין מטרה.

מדיטציה איננה מצב תודעה, היא יוצרת מצב תודעה.
זו ט כ נ י ק ה שבאמצעותה ניתן לשנות את מצב התודעה.

לגבי התנסות בכל מיני שיטות.
עד מתי אדם מנסה כל פעם משהו חדש?
עד הרגע בו הוא אומר: "זהו! מה שניסיתי כעת, זה הדבר שנותן לי את כל מה שחיפשתי."
כל עוד זה לא קורה, אדם ממשיך לנסות עוד משהו ועוד משהו ועוד משהו.
עד שימצא את מה שיגשים את כל מטרות חיפושיו.

neophile

New member
אפשר לומר גם את זה

אפשר להתייחס למדיטציה כאל טכניקה של שינוי מצב תודעה אין לי בעיה עם זה , אני גם מתייחס לזה ככה אבל לא רק בצורה הזאת .

השאלה היא אם בטכניקה אתה מתכוון להוראה ? הוראה יכולה להיות לשים לב לנשימות , לחזור על מנטרה מסויימת וכו'
טכניקה גם יכולה להיות מה שקורה לך כאשר אתה מבצע את ההוראה הזאת פנימית .

איך שאני רואה את זה הטכניקה של המדיטציה זה לחבר את התיפקודים שלנו לשקט הפנימי .

ולגבי עד מתי אדם מתנסה בדברים חדשים אתה צודק בסופו של דבר מגיע הרגע שבו אדם מוצא את הדרך שלו אבל אי אפשר לדלג על השלב הזה של החיפוש וההתנסות .

רק מי שמוכן לחוות כשלונות רבים יגיע להצלחה ... בכל התחומים.
כי דרך כל ה"כישלונות" האלה נלמדים שיעורים חשובים ומתבצעת באדם טרנספורמציה. דרושה נכונות בלתי נגמרת .

כשאדם מוכן המורה מגיע .

שוב

ה כ ל קארמה.
לפעמים אתה צריך לעבור דרך התנסויות שלא מקדמות אותך לשום מקום לפני שאתה מגיע להתנסות האחת שתישמר איתך לכל החיים.
לפעמים גם לא תגיע לזה לעולם.

כשאדם מוכן = כשזה מגיע לו מבחינה קארמתית.
אז, בלי ספק מגיע המורה האחד והיחיד שיביא אותו אל חוף המבטחים של התודעה שלו.

neophile

New member
זה לא קשור ככה לקארמה להבנתי

קארמה מחיים קודמים יכולה ליצור בך עניין והתחלה של חיפוש ואפילו להשאיר אותך על הנתיב אבל עדיין יש צורך בתהליך החיפוש האורגני עצמו בחיים האלה ובכל חיים אחרים .

ברור שיהיו התנסויות שלא מקדמות אותך אבל עצם זה שאתה מודע לכך שהם לא קידמו אותך אומר שאתה מסוגל לשמוע קול גבוה יותר בעצמך שזה הסימן הכי חשוב להתקדמות וכל עוד תמשיך להתנסות ולהקשיב לו אתה תגיע למחוז חפצך .

ה כ ל קשור לקארמה

הנהלת החשבונות הקוסמית לוקחת הכל בחשבון.
כל מה שרה/קורה/יקרה לנו הוא תוצאה של משהו מהעבר.

נכון, "הכל צפוי והרשות נתונה".
ה-'צפוי' של היום בא כתוצאה מה-'רשות נתונה' של אתמול (או מלפני 759 גלגולים).
כך שכל מה שקורה לנו היום הוא פועל יוצא של משהו שעשינו/אמרנו/חשבנו בעבר.

neophile

New member
אני לא חושב ככה

מכמה סיבות .

לדעתי יש השפעה לקארמה אבל רוב מה שקורה לנו בחיים זה תקריות רפטיטיביות ולא משהו חדש ...אותם דברים קורים לי שוב ושוב ושוב ... זאת הקארמה שלי , מי שאני עכשיו .

מה שיקרה לי מחר זה כבר לא תוצאה של הקארמה שלי אלה עניין צפוי בהתאם לדפוסים המובנים בי .

במלים אחרות כל מה שעשיתי בחיים קודמים ואולי גם כל מה שאני אעשה בחיים עתידיים ( כי הנשמה לא מוגבלת למקום ולזמן) מעצבים את איפה שהייתי ולאן אני הולך אבל כל זה קבוע פחות או יותר .
קיימת אפשרות מסויימת להיות מודע לדפוסים האלה ולנסות לשנות אותם .

הויכוח של גדולי

הפילוסופים.
עד כמה 'הרשות נתונה' (רצון חופשי) וממתי 'הכל צפוי'.
קטונתי מלהיכנס לויכוח עם גדולים כמו אריסטו, גנדי, סוקרטס, שפינוזה ואחרים...

הבעת את דעתך, ואני את דעתי.

Lagrangian

New member
מאחר וקראת לעצמך מדען חלל

ואני מניח שזה מסיבה יותר טובה מבחירת הכינוי שלי, אני מניח שאתה מחפש תכליתיות מודעת?
אם כן, אני יכול לתת לך רק תשובה שתשמע מעורפלת - אני עושה תרגול רוחני למען העתיד שלי
ושל הסובבים אותי.
אבל אם אתה שואל לגבי התרגול הספציפי ששאלתי לגביו - התשובה בשרשור למעלה.

מה לגבי העתיד?

רק תזכור שאת התשובות שאתה עונה אתה עונה לעצמך, לא לי. זה אמור להתחבר לבעיה תופעות הלוואי שאתה מדבר עליהן.
ציינת שהרבה אנשים יודעים בדיוק מה הבעיה שלך ואיך אתה יכול לפתור אותה, ושהתובנות שלהן סותרות (אולי זה כי הם לא באמת מבינים את הבעיה שלך?).

Lagrangian

New member
אני חושב שהן דווקא מצביעות על העבר

אבל עכשיו עזרת לי לשים את השאלה הזו על מסילה שתאפשר לי להעמיק בה..

neophile

New member
לא ממש

יכול להיות שכל מה שנמצא אלו תבניות קיימות שחוזרות על עצמן ואתה ... לא נמצא ,פעולה מכוח האינרציה .

מדיטציה היא לא עשייה והיא גם לא חוסר עשייה שני האופציות האלה הן פעולות מכוח האינרציה .

מדיטציה זה לעצור ...

למעלה