נשימה. נו די כבר!

Lagrangian

New member
זה תרגול פשוט

שעובד במהלך התרגול.. נראה שתופעות הלוואי מתחילות דווקא אחרי.
התודעה שלי סוחבת אותי למקום אחר כל היום.. חצי שעה של "בלי" לא אמורה להזיק (אם כי נראה שהיא כן לפעמים).

ינוקא1

New member
טוב , אז אולי לא חייבים להבין .. .

כרגע זה לא עושה טוב , אולי כשתחזור לזה לאחר זמן זה ישתנה.

אגב , כשאתה עושה את הבא - גווא שלך , אתה נושם הרבה בזמן התנועות , לא ?

Lagrangian

New member
זה איזה קטע מוזר שלי..

אני נוטה לנשום כשאני זז :)
התכוונת האם יש מיקוד בנשימה?

ינוקא1

New member
שבוע טוב !

גם אני נוטה לנשום כשאני זז , ואני חושב שזה טבעי ובריא יותר מאשר "להתבונן בנשימה" באופן מלאכותי . ..

יש לי דווקא כמה הבנות הקשורות לנשימה (והן לא לפורום) , אבל נשימה היא באופן כללי מניעה מרידיאנים , ומבחינתי ניתן להגדיר נשימה בכלל כ"תנועה של מרידיאנים" , עוד לפני שבכלל נשמנו אוויר (למשל כשהיינו ברחם , הנשימה היתה התנועה של המרידיאנים).

כשאתה זז ונושם , ומניע מרידיאנים "מגוונים" בזמן הנשימה , כנראה זה יותר טבעי ובריא לך מאשר נשימה ללא התנועה הזו.

Lagrangian

New member
שלוש מילים

Dramatic self indulgence..
(אולי זה סתם קטע של הבמאי :) )

מצד שני, מאחר ואני מושפע משטיינר ומההתנסויות שלי על עצמי, אני נוטה להסכים עם הדוד חמור הסבר.
יש מצב שהאמונה הזו היא גם מה שעומד מאחורי תופעות הלוואי, אם כי הן התחילו גם לפני.

מה אתה חושב על התבוננות בפעימות הלב?

lightflake

New member
מה שאני חושב זה מה שהזקן ההוא אומר

My advice to you is: Stop all your exercises

לדעתי אין הוראה שעולה על ההוראה הזו באיכותה יעילותה וישירותה רק שרוב האנשים עדיין רוצים לעשות מיליון דברים אחרים לפני שהם מוכנים לוותר על כל הנסיונות שלהם ו ל-ע-צ-ו-ר...

lightflake

New member
ברמה מסויימת כל אחד שונה מהאחר

ברמה יותר עמוקה כולם "עשויים בדיוק מאותו חומר"
לא נראה לי שאתה יוצא דופן

Lagrangian

New member
כן, גם הגוף שלי עשוי ממים.

זה נחמד שאתה עושה אבסטרקציה לכל האנושות לכדי דבר אחד שיש לו פתרון פשוט. השגת את שאיפת הפיסיקה המודרנית.

lightflake

New member
נכון, מה רע?

אבל מה שיותר חשוב זה כשאתה מקבל עצה ממישהו, יותר מלשפוט את נותן העצה ולהתעסק בו, זה לנסות ולראות מה התגובה האישית שלך לזה, טוב לך או לא טוב לך, מעניין אותך להתעמק בזה או לא, רק אתה יודע
שבת שלום

Lagrangian

New member
יותר חשוב או לא, עשיתי גם את זה :)

זה עצב חשוף, והוא גם מביא אותי לשאלה הרבה יותר רחבה.. אבל זה Off topic..
בכל אופן, נראה לי שאני אדבוק בתרגולים הבינוניים בעיני גורדייף.. לפחות עד שהוא
יופיע פה ויסביר את עצמו..

למה להתמקד בנשימה?

אם התשובה היא "כי ככה הם אמרו", זה משאיר אותך מאחור.
ובלעדיך, אין מדיטציה.

אם אתה בוחר לעצום את עיניך ולהפנות את תשומת לבך אל הנשימה, זוהי זכותך - בטח יש לך סיבה טובה לעשות זאת.
סיבתך יכולה להיות, לדוגמה, "זה גורם לי להרגיש טוב... ויש לזה תוצאות טובות על כל תחומי חיי". אפשר להבין אותך, אם כן.
אך אם, נניח, זה בדיוק להיפך - אז מדוע לעשות זאת?

אפשר, כמובן, להתנסות מעט במשהו "מבלי לדעת למה", כחלק מתהליך עם מורה כלשהו, המפגיש אותך עם אפשרות כלשהי.
במקרה כזה, אתה לדוגמה מתבקש להרגיש את הנשימה... ואז קורה משהו. אתה לומד משהו. בעקבות כך, יתכן שתרצה להמשיך להרגישה.

אפשר "לזרום" עם אדם אחר ("מורה") לזמן מה, במידה ואתה מפקח על התוצאות המתקבלות.
האחריות שלך עליך היא בידיך, לא בידיו - ולכן עליך לדעת להפסיק במידה והתוצאות המתקבלות הינן בלתי נכונות.

Lagrangian

New member
אתה יודע שאני לא בעניין של להרגיש טוב

לפעמים להרגיש טוב בטווח הקצר יכול לגרור אומללות בטווח הארוך לי ולאחרים. ובכלל, יש לי נטיה לחפש צרות,
כמו שאתה יודע, או לא (אמנם לא כמו ינוקא, אבל עדיין.. :)

זה היה כחלק מתהליך עם מורה. הפסקנו את זה, אבל אני מנסה להבין מה זו חבית הנפץ שאני יושב עליה..
אחרי שקראתי את השרשור וניסיתי למדוט עם הנשימה קצת, הצלחתי למצוא קצה חוט לכל הבלאגן הזה.

אם יש שאלות נוספות שאתה רוצה להפנות אלי, תרגיש חופשי. אתה יודע שאשמח לעזור.

רק אל תתבלבל:
ה""זה גורם לי להרגיש טוב... ויש לזה תוצאות טובות על כל תחומי חיי" הובא, במפורש, כדוגמה. אתה יכול לשים שם כל רצף מלים אחר, שלא עוסק בלהרגיש טוב.

neophile

New member
בגלל זה אני ממליץ לא לעשות מדיטציה שכזאת

ואם כן חשוב מאוד לקחת נשימות ושאיפות ארוכות עם פאוזות בינהם , לא נשימות קצרות שגורמות להיפרונטילציה .

אצל הרבה אנשים השכל החושב עובד שעות נוספות וזה לא מפסיק בזמן המדיטציה אז אתה רק חושב שאתה מתרכז בנשימות ... ואתה גם חושב עוד הרבה דברים אחרים או שאתה נכנס למעין היפר ונטילציה .

מה שצריך לעשות במדיטציה הזאת זה לחוש ולהרגיש והעניין הזה של להתרכז באף או בשפה זה נסיון של חלוקת קשב , אפשר לעשות את זה בעוד הרבה דרכים אחרות .

למשל אפשר לעשות מדיטציה בעיניים פקוחות באיזה סביבה נחמדה וירוקה ושקטה , להתרכז בתחושת הנשימה ובו זמנית להתבונן בסביבה .

זה צריך ליצור תחושה של הזנה , שאתה מקבל לתוכך משהו (וזה בדיוק מה שזה)

אפשר להמשיל את זה לשתייה בקשית של משקה טעים במיוחד שאתה לא ממהר לסיים , עוד שלוק ... ועוד טעם ועוד שלוק ועוד טעם ..

אני בכוונה נותן גם הקבלה למזון כי מדובר בתהליך דומה רק ברמה גבוה יותר ( חומרים עדינים יותר)

האם כשאתה אוכל או שותה משהו טעים אתה מצפה לתוצאות כלשהן או שאתה פשוט נהנה מהרגע ? זה בדיוק אותו הדבר .

אז קח שלוק מהרגע הזה ...

Lagrangian

New member
זה אחד הדברים שהבנתי..

הדבר השני הוא שהתופעות המוזרות קורות אחרי שאני מסיים - כלומר, משהו בסיום של המדיטציה קצת לא הרמוני.
אני אנסה לפתור את זה בימים הקרובים ונראה אם קורים דברים מוזרים..
מצד שני, אולי זו לא הסיבה..

אני לא ממש מכוון את הנשימה.. האורך שלה משתנה כל הזמן. נראה לי שעניין ה wu wei קצת לא תורם למטרה של
מה שאני מנסה להשיג (אם למשהו כזה התכוונת בכמה שורות האחרונות).

תודה :)

neophile

New member
לדעתי זה בגלל שאתה לא ניזון מהאנרגיה

מה שאני מציע לך לשים לב אליו אם אתה רוצה להמשיך בתרגול הזה זה לקשב שלך למשל יכול להיות שברגע מסויים אתה מתרכז בתחושת הנשימה אבל לא בתחושה של האוויר נכנס לאף וברגע האחר אתה מתרכז באוויר שנכנס לאף אבל לא בתחושת הנשימה , תבין שהקשב שלך מוגבל ושדרוש מאמץ מתמיד מצדך בשביל לשמור אותו בשתי המקומות , יכול להיות שפתאום יצוצו כל מני מחשבות כמו "האם אני נושם נכון?" וכו' שיסיטו את הקשב שלך גם כן , כמו גם הרגשות שיעלו (עם כיווץ קטן בבטן) שיסיטו את הקשב..

לפעמים תרגילי נשימה כאלה יכולים להפוך למעין התקף חרדה חסר מודעות , אתה נושם כאילו כדי להרגיע את מצב רגשי והנשימות האלה רק מגבירות את המצב .

שים לב גם להבדל הגדול לבין מודעות לתחושת הנשימה לבין נשימה כפוייה כאילו שאם אתה עושה מדיטציית נשימה אתה חייב לנשום עמוק ובקצב מסויים וכו' שזה לגמרי לא נכון .

יש להתרכז בתחושה ולא לנסות לשלוט בנשימה , אם זה מתחיל מנשימה שטחית יחסית אז זה מה יש , אל תנסה לכפות מצב אחר , אל תכחיש את המצב הקיים .

כמעט כל האספקטים השליליים הפוטנציאלים של מדיטציית נשימה נובעים בגלל העניין הזה של נשימה כפוייה לעומת מודעות לתחושת הנשימה .

תן לרגע הזה להסדיר את הנשימה שלך , אל תנסה מתוך המצב הנוכחי שלך להסדיר אותה ...

neophile

New member
ולגבי הסיום של המדיטציה

אל תשכח שבכל התהליך הזה אתה ניזון , צריכה להיות תחושה דומה לאכילה אבל לא של אוויר וחמצן שבהגזמה זה לא נעים בכלל אלה של אנרגיה עדינה יותר .

לדעתי עדיף לך לנסות את התרגיל הזה בואריציה אחרת , לא עם נשימה אלה עם רשמים חיצוניים , זאת יכולה להיות הסביבה המיידית שלך , תתבונן בסביבה שלך (ואני מתכוון לתתפקס אל תתן למבט שלך להיות לא בפוקוס כל הזמן אבל גם אל תכפה את הפוקוס) ובו זמנית תתבונן בתחושה שלך ( שהיא עצמאית מהרשמים מהסביבה החיצונית , שאין בינהם בהכרח קשר של סיבה ותוצאה אלה פעילות במקביל)

והכי הכי חשוב שים לב שהאנרגיה כתוצאה מהתרגול הזה מגיעה לך לבטן ולגוף ולא נשארת בראש .

רוב הסיכויים שמה שאתה מתאר זה שהאנרגיה נשארת לך בראש .

למעלה