נשים כורעות ללדת

על זכויות העובר וזכויות האם

אם לעובר יש זכויות מגיעה לו ללא ספק לידה ללא אלימות והנקה שזו תזונתו האופטימלית. כל דרך אחרת היא פגיעה בזכותו להתפתחות אולטימטיבית. ממליצה לך לקרוא את "הצעקה הראשונית החדשה" של ד"ר ארתור ג´אנוב. כדי שלא נתווכח על ענייני הנקה וזכויות עוברים וזכויות אנשים בכלל אבקש ממך שוב לתת כבוד לבחירותי. אנחנו יכולים בזמנים שונים לנהל דיונים פילוסופיים על זכויותיהם של כל האנשים בעולם. בנתיים אני שומרת לעצמי את הזכות לחשוב אחרת ממך ואני רוצה שגם אנשים שחושבים אחרת ממך ימצאו מקום שנותן שירות הולם ללידה שהם מאמינים בה. אשמח מאוד אם תצטרפי למאמץ לשינוי הגישה ללידות בבתי חולים אולם עלייך להבין שכדי שזה יקרה יצטרכו להיפתח מרכזי לידה עצמאיים מחוץ לבתי חולים שיהוו תחרות. ראי תהליכים עולמיים -היסטוריה. בקרוב ייצא ספר שקוראים לו טבעי ללדת, שווה לך להציץ בו ובאפריל נפיק יום עיון גדול עם הנסי גורן, מחברת ספרים בנושא לידות-מה אומרים לנו ומה המחקר מוכיח -שנותנת לנשים כלים להתמודד עם "אמיתות "שמשווקים להם רופאים או מיילדות לא אוטונומיות,על פי מחקרים מהעולם, כך שיוכלו לקחת החלטות על גופן ועל הריונן. ואגב- אירגון הבריאות העולמי הוא אירגון מדהים, הלוואי והמלצותיו היו מתקבלות בכל מקום. מקווה שתצליחי להניק את ילדייך הבאים ואם לא -מקווה שתחבקי אותם המוןושתהיו מאושרים כולכם.

Boojie

New member
לגבי לידה בבית חולים,

יש קטע נפלא של מונטי פייתון (מתוך "The meaning of life") על לידה בבית חולים, שבו היולדת היא הדבר האחרון בסדר העדיפויות של הצוות. הקטע החזק ביותר לטעמי הוא הקטע שהיולדת שואלת את הרופא: "What do I do?" והוא עונה לה במרץ ובעליזות: "Nothing, my dear, you´re not qualified!" ("מה אני עושה?" "כלום, יקירתי, אין לך הכשרה לזה!", בקירוב). זה סרט משנת 83, אגב, למי שתוהה כמה זמן דברים נשארו אותו דבר.

הקטע ממונטי פייטון ענק. תודה

כמה מצער שאנחנו עדיין באותו מקום. אני מקווה שאנחנו בסוף עידן שילטון המאצוז ובתחילת עידן העצמאות הנשית. מקווה שיהיו יותר נשים גניקולוגיות עם גישה הומניסטית (ושחלק מהגברים ירשו לצמם להיות הומניסטיים גם כן, להיות גברים רכים שמסוגלים לאמפטיה). כן יהי רצון

נירית, תודה על החומר ועל התשובות

בהמשך לשיחתנו הבוקר, תודה גם על הנכונות שלך ושל ענת להתארח בפורום (למעשה בארוח משותף עם פורום הורים - שם). כדברי בטלפון הבוקר - בפורום פמיניזם הרבה נשים צעירות שלא ילדו וחשוב לטעמי שהדיונים וחידוד המודעות יתפתחו כבר בשלבים המוקדמים הללו, כי כשאנחנו כבר בהריון - החשש מטיפול לא טוב וכדומה גורם לנו להיות סבילות ולעמוד פחות על זכויותינו ותנאי הטיפול. יע"ז יש לי אתכן גם אי הסכמה ברורה שהבעתי בפורום הורים: הודעה ראשונה: נושא: אני חולקת עליכן בגדול ומאחלת לכולנו לא להיות באותו מיעוט שנזקק לבית חולים בעל אפשרויות טיפול רחבות כשאנחנו כורעות ללדת. אני אישית לא הייתי מתקרבת למרכז לידה שכזה. זה נראה לי מעשה לא אחראי, לי ולעובר. לכן במפורש שמחתי שסגרו את משגב לדך למרות שלא ניתן לקחת מהם את חלקם בשינוי דעת הקהל ודרישות נשים מתנאי ויחס בתי היולדות והצוותים. עצם קיומו היה לטעמי בבחינת רשלנות רפואית גורפת. יש הבדל בין ההחלטה ללדת בבית (הלגיטימית - אבל הבעייתית גם היא מבחינה מוסרית כלפי העובר, לתפיסתי) לבין מוסד שהוא "תחליף בית" ואינו מטיבו ערוך לטפל בכל קשת מצבי החרום האפשרית בלידה. מן הראוי שנשקיע מאמץ בשינוי של כל הגישה של המערכת הרפואית בתוך בתי החולים - כלפי נשים בפרט, תוך ניצול העובדה שאנחנו מהוות כח כלכלי וקבוצת לחץ שלא ניתן להתעלם ממנה. הודעה שניה: נושא: נירית - למרות שאני מברכת בגדול אני נגד באופן מוחלט בכל הקשור למרכז כזה. ואם תהיה לי ההזדמנות לומר את דעתי ולהשפיע נגד פתיחתו - במפורש אעשה זאת. על התקציבים להיות מופנים לשינוי דרסטי בתנאי הלידה בבתי החולים הקיימים, בתנאי הלידה והאשפוז, חינוך הצוותים ושינוי גישתם ליולדת, שלא לדבר על אפשרויות מגוונות יותר שיועמדו לבחירתה. שלא לדבר על כך שאתם יוצרים כאן "רפואה לעשירות" - עניין פסול מוסרית לדעתי. אתמוך בפעילותכן במסגרות הקיימות, אליהן תמשכנה להיות רוב הנשים במדינה מופנות למעקב הריון וללידה. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=149&msgid=2587190 http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=149&msgid=2587240

אפרת_ח

New member
חנה, יצא לך לקרוא את ד"ר וגנר?

אני מאוד ממליצה, מפני שהוא מסביר בדיוק את הנקודות שמפריעות לך. כמו כן לא הבנתי את ההתנגדות ל"רפואה לעשירות" - הבנתי שמבקשים לממן לידות בית/מרכזי לידה דרך ביטוח לאומי בסכום הרגיל, וזה בניגוד ל"תוספות תשלום" בבתי החולים הציבוריים. את יכולה להסביר?

אפרת_ח

New member
המלונית, שזכית להשתמש בה

וכן אפשרות שר"פ מיילדת, שניהם בתל השומר. אגב - שר"פ מיילדת הוא הישג פמיניסטי, ואני כותבת את זה בלי ציניות. עד עכשיו יש די הרבה שר"פ רופאים-גברים, סוף סוף יש גם צ´אנס למיילדות-נשים.

לגבי שניהם

מקומם אותי הצורך לזכות בתנאים סבירים בתשלום. התנאים הסבירים להיות שם מאליהם. אגב - בתל השומר, תנאי האשפוז הרגילים במחלקה הם סבירים, שלא כמו במאיר למשל - שם בקרתי יולדת (גיסתי) חודש לפני שילדתי בעצמי. מקום טחוב, צפוף, התקשתי מאוד לעבור למשל בין שתי מיטות, הריח והזכיר לי את הסיפורים של דיקנס ובתי יתומים באנגליה במאה ה- 19. למה זה צריך להיות ככה ? שום חדר לידה - מפואר ככל שיהיה - לא מחפה על הבושה הזו. אני משערת שאני הייתי בוחרת במלונית בכל מקום שיש בו יותר מיולדת בחדר כי לי אישית מפריע להיות עם אנשים לא מוכרים בסיטואציה פרטית שלי - אבל משיחות עם חברות, לרובן לא אכפת וחלקן רואות בחברותא יתרון. עניין המיילדת הפרטית לי אישית נראה טפשי ומיותר, אבל זו דעתי. מי שרוצה להוציא מכספה על משהו שהיתה מקבלת חינם ולסייע בכך להשוואת שכר גברים ונשים במערכת הבריאות -שיבושם לה. למעט חריגות יוצאות דופן - רוב המיילדות שנתקלתי בהן בחיי (לא רק כשאני ילדתי) נותנות יחס נפלא ותמיד שמורה בידך האפשרות לומר בלידה שאת לא רוצה מישהי. במצבי חרום יש ליולדות רגישות רבה לים בשל החשש המובן והטבעי וראוי לחנך צוותי טיפול ביולדות בנושא - תוך הבנה שלרוב זה אינו בא מרשעות או פרקטיקה מכוונת שלהן. זה המקום לשבח את רוב המיילדות על עבודתן הנאמנה והטובה. המרכזית שלנו היא עם רופאים, אחיות ניטור עצבניות ולעיתים אחיות באשפוז.

אפרת_ח

New member
הקישור למאמר של וגנר

המאמר עונה היטב בדיוק לנקודות שמפריעות לך (ולעוד כמה עניינים).

בבקשה לתת לי כבוד ואת חופש הבחירה

עניתי לך חנה יקרה בפורום ההורים. הסברתי לך מדוע זכותי ללדת במרכז לידה ואני לוקחת על עצמי את האחריות כפי שאני לוקחת את האחריות לכל נושא בחיי. אני מכבדת את החלטתך לבדוק בבתי חולים. מתקשה לקבל את השימוש בעניות כסיבה למניעת פתיחת מרכזי לידה היות ואנחנו איננו חיים בארץ קומוניסטית. מה שהרווחתי מותר לי לעשות בו שימוש כרצוני ויותר מזה -אני קובעת את הקדימויות להשקעת הכסף בחיי. רבים יגידו שאני משוגעת כשאני משקיעה את כספי החנוק בחינוך פרטי אבל אין לי שום כוונה להכניס את ילדי למערכת החינוך הקיימת ואני מוכנה גם להשקיע הרבה כסף כדי לשלם למיילדת ובלבד שתהיה איתי המיילדת בה בחרתי לכל אורך הלידה. האם הייתי רוצה שזה יהיה שווה לכל נפש? בוודאי .זה גם יוריד לי מהגב את סגן מנהל הבנק אבל כרגע זה לא ניתן. וכרגע אני מעדיפה חינוך ובריאות, כפי שאני תופסת אותם, על פני הנאות חיים אחרות. אנא כבדי אותי. אני מכבדת אותך. שיהיה טוב לשתינו ולכל אישה עם בחירותיה. לילה טוב

אמיר.

New member
עניתי בפורום הורים...

ולגבי מערכת החינוך.... אני נגד ניסויים בבעלי חיים על אחת כמה וכמה בילדים...

Boojie

New member
ה"ניסויים" הללו, כדבריך

נערכים כבר אלפי שנים, ולמעשה, ה"ניסוי" בלידה בבתי חולים הוא צעיר יחסית... ועד כמה שראיתי, בטקסטים שהובאו לעיל, היתה התייחסות ישירה לאפשרות הנזק בלידה בבית/במרכז לידה, ולפחות לפי הסטטיסטיקות שהובאו שם, אין יותר מקרים של נזק או של תמותה בלידה מאשר בבית חולים (ואני מזכירה לך את התנאים בבית חולים - מאד לא אישי, מאד בשיטת הסרט הנע, בתנוחה לא יעילה ועם חשיפה גדולה מאד לחידקים לא ידידותיים, שהרי זה בית חולים. אני לא רואה סיבה למה לא ללדת בתנאי בית/מרכז לידה כאשר נמצאים במרחק סביר מבית חולים ועם מיילדת/מלווה מנוסה שתדע להבחין במקרה של סיבוכים ולדאוג להעברה מיידית לבית חולים.

אפרת_ח

New member
ומשהו באנגלית (אבל קצר) על זמלוויס

שמתייחס לכמה נקודות שהועלו פה וגם לנקודה שהעלה אלדד "הצלוב" על היררכיה וכוחניות.

אביא

New member
את אולי צודקת וזה ניסוי חדש יחסית

אבל הוא הצליח. תמותת התינוקות והאמהות בזמן לידה ירדה פלאים.

Boojie

New member
תמותת התינוקות והאמהות בלידה

החלה לרדת כאשר: א. החלו להבין שצריך לשטוף ידיים (מודעות לחידקים). ב. החלו להבין שיש משמעות לסוג הדם, ובמיוחד ל- Rh. ג. תזונת האמהות והתינוקות השתפרה. כך גם התנאים ההיגיינים לאחר הלידה. נכון, יש מספר מסוים (ולא מאד גדול, יחסית) של מקרי תמותה בלידה שנמנעים בזכות הרפואה המודרנית. רובם כאלה שאפשר להספיק להגיע איתם לבית החולים גם במקרה של לידה בבית. מצד שני, יש סדרה של נזקים שנגרמים לאמהות ולתינוקות בלידה, ולא תמיד הכרחיים, כמו אפיזיוטומיה לאם (שלרוב היא לא הכרחית כלל), הנזקים שכנראה נגרמים מהשימוש השגרתי באפידורל (יש כמה ממצאים בעניין, אם כי לא מוחלטים כרגע), הריבוי הלא נחוץ של שימוש בעזרים מלאכותיים בלידה (ובכלל זה ניתוחים קיסריים, פקיעת מי השפיר, זירוזים ואביזרי אינקוויזיציה שונים...) שלא לדבר על ההתייחסות ליולדת ולילוד כאל בעלי חיים וטיפול בהם בגישת בית חרושת. אם ממצאים מראים שאין ריבוי גדול יותר של תמותת אמהות ותינוקות בלידה בין לידות בית/מרכז לידה לבין לידות בית חולים, נדמה לי שאי אפשר להתווכח עם זה.

ההנחה הסבירה היא שרק בלידות

בסיכון נמוך ממילא בוחרים ללדת בבית. אז אין פלא שתמותת נשים/תינוקות היא נמוכה מאשר לידות בבית חולים. ותמותת נשים/יילודים ירדה גם בגלל אותם עזרים מודרניים כמו ניתוחים קיסריים וזירוזים. לידות שהיום נעשות בניתוח קיסרי הן לידות שלפני 100-200 שנה היו מסתיימות במות האם או היילוד או שניהם.

נורית מ.

New member
זה לא מדוייק

הסטטיסטיקה משווה בין לידות בסיכון נמוך בבית ולידות בסיכון נמוך בבית חולים. והמספרים מדברים על סיכון נמוך יותר בלידות בבית.

למעלה