נשים כורעות ללדת

נשים כורעות ללדת

אני מצרפת כאן שלושה קבצים שהועברו אלי ע"י עירית ערן - מנכ"ל עמותת "נשים כורעות ללדת". הקבצים יקושרו באופן קבוע גם בקישורי הפורום. לעיונכן. זה חשוב לכולנו - לאלו שילדו, לאלו שתלדנה עוד, לאלו שעדיין לא ילדו מעולם ואולי תזדקקנה לשרותי הממסד הרפואי ובתי היולדות בעניין זה. אני לא מביעה כאן הסכמה גורפת - לא קראתי עדיין את הקבצים, אולם מכירה את העמותה ויעדיה וכמי שעברה פעמיים בבתי יולדות (גם אם לא בסבל רב מדי מבחינת שרותי המקום) - אני מבינה היטב את מה שהן רוצות לשפר / לשנות לטובה. לשנות לטובתנו.

בעקבות החומר יתקיים אירוח../images/Emo18.gif

פעילה בעמותה הופיעה איתי במבט נשי ובשיחת חדר איפור הוזמנה להתארח כאן. רותי מפורום להיות הורים ואני סיכמנו, בעקבות התכנית על זוג ארוחים לגולשות שני הפורומים - אחד על נשים כורעות ללדת ושני בנושא הקונפליקט בין אמהות לקריירה. הראשון יתקיים ב"להיות הורים", השני בפמיניזם. יש למה לצפות
ניידע לגבי המועד.

עידכון ודיוק בפרטים

מעדכנת: תנועת "נשים קוראות ללדת" קמה במרץ בעקבות סגירת משגב לדך, יש לכן בהמשך פירוט קצר על התנועה ומטרותיה. אני מצרפת לכאן טקסט ששלחתי לפני דקות ספורות לפעילת התנועה אשר טענה כי כשהיא מבקשת להחתים אנשים על העצומה אומרים לה חלק מהנמענים שאינם רוצים לעודד לידות בית מסוכנות. ולפני הכל אני מודיעה- לידות בית ליולדות בסיכון נמוך ובתנאים המתאימים בטוחות כמו אם לא יותר מלידות בית חולים וכל אישה שקראה את שתי הכתבות של משה זונדר בסופי השבוע האחרונים של מעריב, יודעת זאת. והרי תשובתי לליאת: אימרי להם שבידינו מחקרים רבים מהעולם המעידים על בטיחותה של לידת הבית. קחי איתך גם את סיכום ביקורו של ד"ר ואגנר (מצורף לכן בהמשך). יתר על כן אין זה מתפקידינו להחליט עבור נשים אחרות איך להגן עליהן. כמו שאנחנו לא רוצים שמשהו יגן עלינו בכך שימנע מאיתנו לחיות את החיים כמו שבחרנו. האחריות היא עלינו וכשאנחנו לוקחות את האחריות אנחנו עושות זאת משיקול דעת. יתר על כן חשוב להדגיש שהחופש לבחור מציב גם דרישה להקמת מרכזי לידה שהם מרכזים השייכים למשפחה, מתקיימים לרוב מחוץ לבתי החולים ומתקיימות בהם לידות הומניות ושרק הקמתם תוכל להוות תחרות אמיתית לבתי החולים ולתת להם מוטיווציה לשיפור השירות הסיעודי. אימרי להם שבחתימתם הם בעצם מבקשים תנאים טובים יותר ליולדות באשר הן כי המסמך אינו מצדד רק בחופש לבחור את מקום הלידה אלא גם את מלווי הלידה ואת תנוחת הלידה. הסבירי שנשים רבות מונחות לשכב על הגב, מונעים מהן אוכל ושתיה ומחברים לאינפוזיות ולמוניטורים וכל אלו הוכחו במחקרים כמיותרים לחלוטין(במקום עירוי אפשר לשתות מיץ ענבים, ניטור רציף ליולדות בסיכון נמוך רק מעלה את הסיכון לכך שיקבלו טיפולים מיותרים בגלל אחוז הטעויות הרב בקריה. כשיש בעיה אמיתי יש סימנים רבים חוץ מהמוניטור לקיומה) אבל בתי החולים שלנו מסרבים להתעדכן. הסבירי שלוקחים מאמהות את התינוק אחרי הלידה כדי שיתחמם באור מלאכותי בשעה שאין חום טוב כמו חום גופה של האם ושמחקרים מראים על פגיעה בהיקשרות וטראומה לילודים שמופרדים מאמהותיהם. לילוד אין תחושת מרחב וזמן כשאמא איננה היא פשוט לא קיימת. מתה. אימרי להם שהגיע הזמן שמדינתינו תהיה דמוקרטית באמת ולא דיקטאטוריאלית כפי שמרבית מוסדותיה הם -והרי אנחנו גדלים במסגרות חינוך בהם תמיד מישהו יודע טוב מאיתנו מה עלינו לדעת על מנת להיות בני אדם עם ערך. לא נותנים לנו לבחור באמת וקובעים לנו מה חשוב יותר ממה. אח"כ עושים אותו דבר בצבא וכשאנחנו כבר מגיעים לבחירות, כאן פתאום נותנים לנו לבחור לבד, אבל בגלל שלא לימדו אותנו לחשוב לבד אנחנו עושים לרוב מה שאומרים לנו לעשות וכך גם בחדרי לידה- אם הורגלתי בזה שהרופאים יודעים טוב ממני אז אני מצייתת עכשיו כי מה- אחרי עשרים -עשרים וחמש שנה של דיכוי פתאום לעמוד על הרגליים ולחשוב? אימרי להם שנשים רבות סובלות מטראומות לידה ולפעמים מדובר בסתם אדישות או אלימות של טכנאי הלידה אשר אינם רואים את האדם שבתוך היולדת אלא רק את המקרה שיש לסיימו במהירות ולהשאיר את היולדת ועוברה בחיים. אין הם מבינים את הערך הנפשי ואת ההשלכות הנפשיות של חווית הלידה לאורך שנים. אימרי להם שהחתימה היא גם למען הקצאת חדרי אישפוז לנשים שתינוקותיהם מאושפזים. אימרי להם שזו ההזדמנות שלהם להצטרף לקריאה למען הבראת הלידה שהיא בבסיסה של הבראת החברה. וחוץ מזה -אל תתאמצי מדי. מי שלא מבין, מי שמגן על הדרך בה הוא ילד (לקחו לי את הילד ונחתי אז מה יצא מזה רע? הילד שלי לא ינק, אז מה, לא גדל טוב?). שישארו בשלהם ויחיו בטוב. תודה רבה לך. זהו. אני מאמינה שכולנו צריכות לחשוב על הדרך שבה אנו רוצות לחיות את חיינו ורצוי לעשות זאת הרבה לפני רגע הלידה. אנחנו יולדות כמו שאנחנו חיות ולכן מוטב לזקוף ראש, לאסוף מידע שישרת אותנו בחיינו ולהחליט מה מתאים לנו. איזה אנשים אנחנו. ואיך לחיות את חיינו באושר רב. כל טוב. נירית שפירא (חנה פיענחה את כתובת הדואל שלי כשמי. קרוב אבל לא מדוייק) "נשים קוראות ללדת"

יכול להיות שאני לא מבינה משהו

אבל למה דווקא לידה? האם לא מגיע לכל מי שצריך להשתמש בשירותי הרפואה הציבורית טיפול הולם, לפי הסטנדרט הרפואי הטוב ביותר, יחס אישי, טיפול בבית וכל הדברים שאתם מעוניינות להשיג? זו לא גישה קצת, איך לומר, סקטוריאלית?

אפרת_ח

New member
לפי חוק זכויות החולה את צודקת

ויש הרבה טיפולים ובדיקות מיותרים גם בענפי רפואה אחרים. ללידה יש פן מיוחד, שכל המטופלות הן נשים ולמערכת יש גישה זכרנית, לכן זה גם עניין פמיניסטי.

תפסת מרובה לא תפסת -את דווקא מבינה

יקירה. ודאי שיש לשפר את השירות הסיעודי והגישה הרפואית בכל תחום אבל חייבים להתחיל ממקום כלשהו. הלידה משותפת לכולם, אין אדם שלא נולד ורובינו קרובים לאנשים יולדים או כאלו שיילדו ואולי אפילו נעשה זאת בעצמינו, מסיבה זו בחירה של שינוי במיילדות דווקא היא בחירה בנושא שמאחד אנשים רבים לפעול לשינוי. אני מאמינה שעלינו לפעול גם לשינוי החינוך לכן הקמתי עם הורים נוספים גן בתל אביב ועכשיו אנחנו מקימים בית ספר. הילד שלי לא יעבור במסגרות רגילו שדורשות צייתנות עיוורת. אני מאמינה בחשיבה עצמאית בכל תחום. את מוזמנת להוביל את דגל השינוי הרב תחומי. אני בנתיים מסתפקת במיילדות וגם כאן היריעה רחבה ביותר. שיהיה רק טוב לכולנו

אפרת_ח

New member
איך אני שונאת

את הביטוי "אנשים יולדים". נירית שפירא, יש לי חדשות בשבילך: רק נשים יולדות. גברים לא. ראיתי בתוכנית אמריקאית קורס הכנה ללידה, שמרוב שרצו לשתף את האבות עשו אותם "קואצ´ים" (כלומר מאמנים). באמת זה מה שחסר ליולדת - עוד גבר שייתן לה הוראות

מבחינתי שני בני הזוג יולדים

יש שיטה מקסימה שבה בן הזוג מנחה את היולדת להרפיה ולנשימות בלידה, קוראים לה שיטת ברדלי. אם זה מגעיל אותך כנראה לא פגשת עדיין את הגבר הנכון. יש גברים שנחמד מאוד להעזר בהם בלידה וכאלו שלא.

אפרת_ח

New member
עלה לי הדם לראש ../images/Emo46.gif

לשמחתי, בעלי עזר לי בלידות לפי מה שבקשתי ממנו, ולא חילק לי הוראות עם שם של נגמש. הוא לא "ילד" - הוא עזר לי ללדת. רק לי כאב, רק אני הסתכנתי, רק אני דיממתי. ככה זה - ואין שום סיבה שניתן לגברים את הכבוד שלא מגיע להם.

אני מסכימה לחלוטין עם אפרת

כמו שכאב לי, לא יכאב לו לעולם (ולא שאני חלילה מאחלת לו). החובה אכן שלי (רק אני יכולה) - אבל גם הזכות וההכרה. הם לא ילדו, לא יולדים ולא ילדו בעתיד. כנראה. ואני ממש לא זקוקה ל"קואוץ´" בלידה אלא למישהו שיהיה שם בשבילי בדברים שחשובים לי באותו רגע - שבדרך כלל יש להם נטיה להיות שונים לחלוטין מכל התאוריות המלומדות שנלמדות בקורסים היומרניים המיותרים ברובם של הכנה ללידה.

ציפי ג

New member
מצד אחד מצד שני

מספרים על רב אחד שהלך לרופא והתלנון שהרגל של אשתי כואבת לנו. ללא ספק זו מטאפורה שהרי הרגל כאובת רק לבעלת הרגל. אלא ההזדהות של הבעל בכאב, גורמתלו כמעט לחוש אותו גם. גברים לא יולדים , וזה אחד מהדברים שקל להם מלנו. אבל אין לקחת מהגבר את חווית הלידה שלו, הבאה לידי ביטוי בהכרה הפתאומית של הילד שלו, ובראיית כאבה של זוגתו, בעוד הוא אינו סובל. יש בזה מידה מסוימת של יסורים בפני עצמם.

לא בריא שהדם עולה לראש

זה כמו להתווכח על טעם ועל ריח. אם את זקוקה לכל הקרדיט קבלי אותו באהבה. רק הורידי את הדם מהראש ונשמי עמוק. יש הרבה דברים אחרים יותר מסעירים להתרגש מהם. שיהיה לך רק טוב

אפרת_ח

New member
מזמינה אותך לקרוא היטב את המאמר

של ד"ר וגנר (קישרתי לחנה). בעיקר את שני המשפטים הראשונים - על הצורך בהעצמת הנשים ובמתן השליטה לאשה היולדת. בשביל להעצים גברים לא צריך את פורום פמיניזם.

בתגובתי התייחסתי בחיוב

בדיוק לאותו פתיח, למרות שיש לי ביקורת (אפילו נוקבת) על חלק מפסקאות ההמשך.

אמיר.

New member
השגות מסויגות..

כי אני לא ילדתי מעולם. 1. מי ייצג את העובר ? 2. האם אין דעות שונות בענין ? 3. האם יתכן שההשקפה דנן מושפעת מהשקפה כוללת שאיננה בהכרח קשורה לבתי חולים ?

אין מצב בו יש רק דעה אחת

בבקשה קיראו את החומרים המצורפים -את מסמך הייסוד של התנועה, את האמנה לזכויות היולדת והילוד שהיא המלצה של אירגון הבריאות העולמי- האין זו סמכות מספיק גבוהה? ומדוע הנחיותיה כה שונות מכל מה שקורה בארץ? האם מדובר בהשקפה כוללת שאינה קשורה רק לבתי חולים? ודאי. אני למשל מאמינה שאנחנו חיים במדינה דיקטאטוריאלית שמתחזה לדמוקרטית לכן משהו מחליט עבורנו מרבית חיינו מה עלינו לדעת כדי שנהיה לבני אדם עם ערך. כך במסגרות החינוך שלנו, כשאנחנו יוצאים מהן אנחנו לא יודעים (לרוב) לבחור, אנחנו לא מאמינים ביכולתינו ולכן אנחנו ממשיכים לחפש גורואים או מנחים אחרים שיגידו לנו מה נכון. אני מאמינה שעל כל מסגרות החינוך להיות דמוקרטיות וכנל כל המסגרות בכלל- אני סומכת על עצמי ורוצה שינתן כבוד לבחירותי. חיי שייכים לי. זהו בגדול. עכשיו אני הולכת לישון. לילה טוב

נירית, ארגון הבריאות העולמי

לא משקף בהכרח את זכויות היולדת על גופה / חייה / הורותה. הארגון מציע שיטות להגברת היניקה של חלב אם, למשל, שלפי תפיסתי עצם קיומן (בלי קשר למה תוכן וסוג וסגנון השיטות) הוא עבירה חמורה על זכויות הפרט שלי כאם. הסברה לא מאוזנת עניינה כפייה. נקודה. אניח מעדיפה להתחבר למשפט האחרון שלך, לכן - זכותי על גופי ובשם הזכות הזו אאבק על שינוי תנאי לידה ואפשרויות הבחירה שלי במסגרת בתי היולדות בבתי החולים. לגבי "בית חולים" והעובדה שהריון זו לא מחלה....אני אציג בפנייך גישה שונה מדעתך - הריון זה כן מחלה היות וזהו שיבוש חמור בסדר פעולת הגוף. שיבוש שסכנת מוות בייסורים לאם ו/או לעובר לצידו בקצה אחד - ותמורה נפלאה בקצה השני. רובינו, לשמחתנו, לא מגיעות לקצוות מוגזמים (למרות שהתמורה נשארת נפלאה
) אבל בשיקול הדעת לגבי איפה ללדת, דוקא הקצה העגום הוא זה (והיחידי - וכאן אני מסכימה עם אמיר על זכויות העובר והצורך לייצגה) שצריל להלקח בחשבון.

למעלה