נשים ונשק

wolf18

New member
איש ביטחון

יפה אמר קרוב המשפחה שלך. צודק במאה אחוז. מסכים עם כל מילה. לגבי "ביקורת תם" כל הלצה נלקחת לפחות מצדי כהלצה ולא יותר מכך, כך שאין צורך בהתנצלות וכמו שאמרתי, גיל 18? הלוואי
 
ואכן אני מעירה כשיש לי על מה

רק שבעקבות הדיון שהיה כאן לפני זמן קצר - בו הסתבר שזו תופעה די כללית (הבדל בין בדיקת נשים לבדיקת גברים), עברה אפשרות ההערה במוחי והחלטתי לא להעיר. אולי חבל, בדיעבד. אני ואתה נשנה את העולם...? כן, ביומיום ואולי באמת גם בעזרת הערות והארות שכאלו. גם לבטחוננו, גם לשוויוננו.
 

wolf18

New member
חנה

את רואה? יש נסים גלויים. הסכמה של 110% בינינו. לא פלאי פלאים? ניסי נסים? ואם אנחנו לא נשנה את העולם אז מי? מישהו צריך לעשות את העבודה השחורה לא? שיהיה לכולנו חג שמח ובטוח.
 

אבא גאה

New member
לאורין קיי

כיצד התחלפה המילה "זכרנות" במילה "זכרתנות".? תוכלי להסביר מדוע זכרתנות עדיפה? תודה. זכר.
 

aaa123

Member
למלה זכרנות יש אסוציאציה

חיובית של זכרון כי יכולת לזכור היא תכונה חיובית. אני לא רציתי שמלה בעלת משמעות שלילית תקושר עם אסוציאציה חיובית כך שאורין החליטה להחליף את המלה בזכרתנות. אני חושב שהבחירה זכרתנות היא בחירה מוצלחת כי המשקל והצליל של המלה ישר מעורר(אצלי לפחות) אסוציאציות של מלים שליליות(גברתנות,אכזריות).
 

wolf18

New member
זכר וזכרתנות

יכול להיות שיש מקום לשני מושגים. שניהם קשורים לזכר. האחד הביטוי השלילי של הזכר והוא זכרתנות. והשני הביטוי החיובי שהוא זכרנות. ביהדות החובה לזכור מוטלת על הזכר ויש קשר חזק בין זכר לזיכרון. כמו שציינת בהודעה שלך. וזה לחיוב. זכרתנות היא לשלילה.
 

aaa123

Member
אני לא חושב שלזכור היא תכונה של

גברים יותר מאשר של נשים,ויש דברים שנשים בממוצע זוכרות טוב יותר מגברים(למשל פרצופים של אנשים). אני מתנגד שיהיה מושג זכרנות שהוא הביטוי החיובי של הזכר כי זה רומז על הנחה מוטעית שהזכרון של גברים טוב יותר מהזכרון של נשים.
 

wolf18

New member
דיוק

לצורך הדיוק יש לקרוא את ההודעה שלי שוב. לא נאמר שם שהזכרון של הגברים יותר טוב, ברור שזה לא יהיה נכון לומר. נאמר שביהדות החובה לזכור מוטלת על הזכרים. תשאל אותי למה? זה כבר ענין אחר שלא בהכרח נוגע לפורום הזה.
 

wolf18

New member
תוספת

כשכתבתי שיש קשר חזק בין זכר לזיכרון התכוונתי לקשר במילים לא כעדות לתכונה.
 
פשוט יפהפה ../images/Emo70.gif אנא התייחסו ../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif

שום מילה חס וחלילה על גברים ! רק מילים שליליות נמציא על גברים אבל מילים טובות ?! למה ?! נשים לא טובות ?! מצוינות !!!! מה אם מילה נשית מקבילה לזכרתנות ?! אין פמיניסויות פנטיות ?! אין גברים טובים ?! מסתבר שלא !!!! לא בבית ספרנו ! NEXT The Colonel שדיבורים מסוג זה לא מרתיעים אותו אך גורמים לו לקחת את הדברים ואת אומרם לא ברצינות הראויה, אם ברצינות כלשהי בכלל !
 

aaa123

Member
זכרתנות היא לא מלה שמתייחסת

לגברים בלבד. יש גם נשים זכרתניות. דרישה מגברים לגלח את הרגליים היא גם זכרתנות לפי מה שהוסבר כאן בעבר.
 

wolf18

New member
נשים זכרתניות

המושג זכרתני שורשו זכר. נשים זכרתניות זה משהו טוב או לא? לא הבנתי. מה שהקולונל אומר הוא שהמושג זכרתני הוא שלילי ביסודו בין אם הוא מופנה לגברים או נשים. המושג יסודו גברי (זכר) האם אין מושג חיובי הקשור לגברים/זכרים?
 

aaa123

Member
זכרתני זה רע גם לגבי נשים

יסודו של המושג זכרתני הוא העובדה שגברים החליטו בעבר על נורמות לא שויוניות. גם נסיון להפוך את הנורמות ולדרוש מגברים את מה שדרשו לא בצדק מנשים מוגדר כזכרתנות.
 
קולונל, הנה תגובתי שהועתקה והודבקה

ממקום אחר באותו עניין: ´זכרתני´ הוא מילה חדשה בשפה העברית, הבאה להחליף את הביטוי "שוביניזם-זכרי" , ולשמש תחליף הולם לכל מה שמתאים לנ"ל. עם כל הצניעות, הגיתי את הרעיון תוך השתתפות פעילה בעניני פמיניזם, ומתוך תחושת צורך דחוף במילה עברית שתתאים. הגלגול הראשון של המילה היה ´זכרנות´/´זכרני´, ולאחר הערה של המשתתף הקבוע שלנו, AAAL123 (מקווה שרשמתי נכון את הניק), קבלתי את דעתו והחלפתי אותה בזכרתנות. עד היום, המילה מתקבלת יפה מאד בכל החוגים הפעילים בנושא פמיניזם, ובמיוחד כאן, ע"י המשתתפות/ים. זכרתנות - הלא היא "שוביניסטיות-זכרית", היא דרך התנהגות שבבסיסה קיימת ההנחה שאשה היא יצור נחות לעומת גבר. התנהגות זו יוצרת תרבות שלמה, שכולנו חיים בתוכה ומתנהגים לפי הקודים שהיא יצרה. כל אחת ואחד בחברה שלנו, הם קודם לכל זכרתניים,היות והם נולדים לתוך מציאות הנוהגת כך מלכתחילה. רק אח"כ, תוך לימוד, הבנה, הטעמה, הפנמה, מתחילים להבין את המושג, את התרבות את ההתניות ועולים על הדרך הנכונה לשינוי. עד כאן הציטוט. אני מקווה שמהדברים ברור שזכרתנות הינה אופיינית לחברה בכלל ללא הבדלי מין, גיל, גזע ודת.
 
היי אבא גאה, מה שלומך?

ולפני שאשכח - שיהיו לך ימים יפים בחופשה ובחג. כשהגיתי את רעיון המילה ´זכרנות´ - בניתי אותה מהמילה ´זכר´ וכתחליף לביטוי ´שוביניזם-זכרי´. הגולש הותיק שלנו AAA123 הביא לתשומת ליבי ש´זכרנות´ מבטת כושר זיכרון הראוי לציון, וגם ם אינה קיימת בעברית, הרי שכך היא נשמעת ונתפסת. הסכמתי איתו, ולאחר מחשבה נוספת הגעתי ל´זכרתנות´. כמו ´שתדלנות´ ´כרסתנות´ וכד´. אלה צורות נגזרות שאינן מביעות תכונות חיוביות דווקא. ומצידי, אתה יכול להמשיך ובמה שמוצא חן בעיניך. חנה, למשל, לא אוהבת את הגלגול החדש של המילה. ובסופו של דבר, מה שקובע הוא השימוש היומיומי השגור.
 
למעלה