נשים ונשק

aaa123

Member
אחזקת אקדח לא מחייבת שימוש בו

,ואת יכולה להחליט שאת משתמשת באקדח רק כלפי אנשים שאת בטוחה שהם מחבלים(למשל אם את רואה אותם יורים באזרחים לא חמושים). אני מאמין שרוב אלו שמחזיקים אקדח לא מתכוונים לירות באדם רק בגלל שהוא עם נשק ,ונראה ערבי או רק בגלל מחשבה שהוא מחבל.

aaa123

Member
אגב אני לא תומך במתן נשק ליותר

אנשים והנקודה שלי היא לא שצריך לתת נשק ליותר אנשים כי ברור לי שזה יכול לגרום לפגיעה בחפים מפשע גם אם רוב אלו שמשתמשים באקדח כן יהססו לירות באנשים שנדמה להם שהם מחבלים. הנקודה שלי שהנימוק שלך לא נשמע לי נימוק משכנע להתנגד לאחזקת אקדח. אם את חוששת לפגוע בחפים מפשע אז תחליטי לא להשתמש באקדח שיש לך במצב שאת לא בטוחה מי הרעים ומי הטובים.

ד ו ר י ס

New member
הערה ושאלה

הערה: גם אותו אזרח היה בטוח לגמרי (עפ"י דבריו) ששוטר המג"ב הוא מחבל. השוטר נאבק עם המחבל (שאגב, לא היה "בעל חזות ערבית"), והאזרח יצא מתוך הנחה שבעל "החזות" הוא המחבל. הוא היה מאוד מאוד בטוח בכך, ורק העובדה שהמחבל דקר אותו באותו שלב - גרמה לו להבין מה קורה שם. הוא היה בטוח, ולא כי הוא איש רע, חס וחלילה, אלא כי ככה עובד הראש שלנו במצבים כאלו. לכן, אני טוענת, גם אני לעולם לא אהיה בטוחה. אין ום דרך לדעת - עד שזה מאוחר מדי, בדרך כלל. אגב, ברוב הפיגועים (מסוג החגורות נפץ) אקדח ממילא לא יעזור לך, וגם בפיגוע ירי - ספק רב אם יעזור. שאלה: ואם אני לעולם לא אהיה בטוחה - למה לי להחזיק אקדח???? חוצמזה - די גלשנו מהנושא, לא?

aaa123

Member
בסופו של דבר האזרח יכל להיות בטוח

אחרי שהוא נדקר מי הוא המחבל כך שלפעמים כן ניתן להיות בטוח. נכון שאי אפשר לדעת בבטחון לפי המראה אם מדובר בערבי. אני מסכים עם ההערכה שאקדח לא יעזור במרבית המקרים ,ואני מסכים שדי גלשנו מהנושא.

florence

New member
מדובר כאן על התגוננות

כנגד נשק דומה שיש לצד השני. באותה מידה ניתן להצטייד ברחוב בקסדה ושכפץ. המדינה אמורה לדאוג שאנשים לא סתם יסובבו עם אקדח, אלא יהיו "שוטרים קהילתיים" מיומנים יותר ויגבו את עבודת המשטרה.

לעניות דעתי גם נשים צריכות להחזיק

אקדחים בדיוק לפי אותם קריטריונים בהם גברים מקבלים רשיון כמובן. לגבי אקדחי נשים... אני לא ממש מאמין בזה, יש גברים שלא יסתדרו עם אקדח כבד בדיוק כמו שיש נשים שיכולות לירות ביד אחת עם נשר המדבר, ואני לא מדבר על לארה קרופט
התאמת האקדח נעשית לפי גודל כף יד, משקל האקדח, עצמת הרתע שלו ועוד... בתור אחד שמחזיק אקדח הייתי הרבה יותר משמח אם חברתי היתה מגלה נכונות ללמוד לתפעל אותו, למקרה שחס וחלילה ושלא יקרה, היא תדע לעשות זאת בעיניים עצומות וללא פחד ורתע ... נגיעה קלה לגבי נושא גברים מכים, עבריין שרוצה לשדוד בנק ישיג נשק גנוב או יגנוב בעצמו, מי שרוצה לרצוח מישהו ימצא את הדרך ובעל מכה כנ"ל כל המקרים לעיל הם פושעים ועבריינים ובהם צריך לטפל ללא קשר לגבי רישוי אקדחים ביד קשה ובכל חומרת הדין חג פסח שמח The Colonel

אתה לא רואה קשר בין הזמינות לקלות

השימוש באקדח? אני בכוונה אקח דוגמה הפוכה. אם אישה לוקחת יום אחד את האקדח של בעלה האלים ויורה בו, לא ברור לך שזה בגלל הזמינות של האקדח והאיום שלו עליה? רק תדמיין את הסיטואציה של בעל אלים מאיים על אישתו באקדח (ריק מכדורים). האם לבעל אין זכות להגן על עצמו רק בגלל שהוא אלים כלפי אישתו? (כן?) אתה יודע מה, בוא נשאל את זה אחרת. מה הסיכוי שהאקדח הזה ישמש להגנה עצמית לעומת הסיכוי שאקדח כזה ישמש למטרה שלא למענה הוא נקנה? עכבר

זה דיון דמגוגי שאני לא מתכוון

להיכנס אליו. על האונס ביערות הכרמל, שארבעה בני מיעוטים אנסו בחורה שחברה עמד מהצד חסר ישע את זוכרת ? את הרצח ביער ליד ירושליים של בחורה בת 25 את זוכרת ? ואני יכול לשבת שעה ארוכה ולדלות אירועים מן העבר ... מי שרוצה להרוג את אשתו לא ירכוש אקדח ב 3000 ש"ח הוא ישתמש בבקבוק וודקה שבור, פמוט כבד, סכין מטבח ורק אלוהים יודע מה עוד ... דבר נוסף, אני אחזור על מה שאמרתי שהייתי שמח אם חברתי היתה לומדת להשתמש באקדח שלי ואני בטוח במאה אחוז שהיא לא תירה בי יום אחד The Colonel נ.ב הקריטריונים לקבלת רשיון חדים וברורים ואני נגד (!!!) הגמשתם ! את הרישיון שלי קיבלתי לאחר 8 שנים של התנדבות במשטרה (ואני עדיין מתנדב) כך שאת יכולה לראות את ההשקעה שלי באקדח כמגנה עליך באותה מידה שהיא מגנה על חיי ועל חיי משפחתי וחברתי באותם שעות שאני מקדיש מזמני להתנדבות

טל קר

New member
דווקא ראיתי בדיון כמה פנינים

יפות מאוד. (למרות שהן היו בעיקר בחצי אוף טופיק )

florence

New member
כל הדיון החל בכתבה

עם תכנים שוביניסטים בנושא החזקת הנשק (שהוא כשלעצמו אינו שוביניסטי), שפורסמה בעיתון "הארץ". היה נסיון להפריח את הדיעות וההנחות המטופשות שנכתבו בכתבה. לא הכל חייב להיות בגדר דיון אקדמי.

ואפרופו נשק - אני רוצה לחזור לדבר

שהעלתה כאן דניאלה לפני זמן קצר - לנשים לא בודקים נשק בכניסה לקניונים. נכנסתי לקניון בשפלה השבוע, לפני נכנס גבר. השומר שאל אותו "יש לך נשק?". אותי הוא לא שאל. האם השובניזם המוטבע בהנחה שלאשה לא יהיה נשק מצדיק את עצמו בימים אלו ? האם הוא חזק אפילו מהמציאות הבטחונית עצמה (בה גם נשים נושאות נשק ומשתמשות בו לצרכי טרור והרג) ? שובניזם = טפשות ?

aaa123

Member
המציאות הבטחונית אומרת שפחות נשים

משתמשות בנשק לצרכי הרג יחסית לגברים כך שהגיוני לחשוד יותר בגברים מאשר בנשים. זה לא אומר שמוצדק לא לבדוק נשק לנשים אבל אינני חושב שההנחה שלנשים אין נשק נובעת מזכרתנות. הנחה זאת נובעת מהמציאות הקיימת שכמעט כל הטרוריסטים עם נשק הם גברים.

nirdagan

New member
לשאול זה לא לבדוק

אף פעם לא הבנתי למה שואלים אותי. תמיד אני אומר שאין לי (ובאמת אין לי) אבל אם הייתי משקר הם לעולם לא היו מגלים. לפי דעתי הם סתם מטרידים גברים עם השאלות האלה, והם פוחדים שהם יואשמו בהטרדה אם הם ישאלו נשים. ניר

טל קר

New member
באוף טופיק, ומה זה בדיקת התיק? תמיד

טענתי שנראה לי שהבודקים הבטחונים מתנהגים בטיב בדיקתם כנציגים של חברה ליצור ריצ´רצ´ים שעושים בקרת איכות על אופן פתיחת הריצ´רץ´ ותו לא.

wolf18

New member
בדיקת תיקים

זה נורא תלוי לאן הולכים. לפני כמה שבועות הייתי בקניון בחדרה, נכנסתי עם הרכב ומזמן לא ראית בדיקה כזו יסודית בכניסה לחניון. אפילו בדקו עם מראה מתחת לרכב. ברור לכולנו שגם הבודק יודע ברוב המקרים שעומד לפניו אזרח תמים ובדיקת התיק באה לשרת שתי מטרות: האחת, אכן לבדוק את התיק של האדם שעומד להיכנס. והשניה, להראות לאותו אחד שבאותו זמן עומד בצד שני של הכביש ואוסף מידע על הקניון לצרכי תכנון פיגוע ש"כאן בודקים תיקים" הכוונה היא לנטרל את הסיווג של אותו קניון כ"חוליה חלשה" ולהקטין את הסיכוי שייבחר כיעד לפיגוע. ולראיה זה אכן עובד. מתי היה הפיגוע האחרון בתוך קניון סגור? הפיגועים עברו למסעדות ולרחוב. זה נהיה כאב ראש בשבילם להיכנס לתוך הקניונים וכל זה בגלל האבטחה. כמובן שתמיד אפשר למצוא את אותו מאבטח שמחפף את הבדיקה ובכזה מצב יש להתריע ולא להתבייש. אבל אי אפשר להתעלם מהעובדה שמדובר במאבטחים ובודקים שמקבלים 18-20 ש"ח לשעה עם אפס הכשרה בסיסית כך שלא ניתן לצפות מהם ליותר מידי.

wolf18

New member
חנה

אני מקווה שבנוסף להצגת השאלה בפורום גם הצגת את השאלה לקב"ט הקניון. כי אם לא, אז מה עשינו בזה. האבחנה שלך נכונה מאד ואכן המאבטח צריך לשאול כל אחד.

florence

New member
קב"ט הקניון מקבל הנחיות

ולא פועל על דעת עצמו. ניראה לך שאפשר מעשית לפנות לכל קב"ט בקניון אליו נכנסים ולשאול אותו מדוע הוא בודק תיקים בצורה זו או אחרת? מדובר כאן בראייה מקיפה יותר.. ודרך אגב (אוף טופיק) אני כן התרשמתי שאתה בן 18:) לפי שאלות וביקורת התם שלך.

wolf18

New member
קניונים וביטחון

כמובן שאי אפשר לצפות מכל אחד לשאול כל קב"ט בכל קניון למה עושים כך או אחרת, אבל ספיציפית לגבי חנה (אם קלטתי את הטיפוס) בהחלט לא הייתי מתפלא אם היא הייתה פונה לקב"ט או לפחות לאחראי משמרת ומביעה את דעתה על הענין, וטוב שכך. בימים אלה כולנו במידה מסוימת חיילים בחזית ואם אני רואה מאבטח בקניון או בכל מקום אחר שלדעתי לא עושה את עבודתו נאמנה אני בהחלט מעיר לו במיוחד אם הוא מאבטח קניון אליו אני נכנס עם משפחתי. ואם כבר מדברים על מדיניות אז קב"ט הקניון הוא בהחלט זה שקובע איך יבדקו תיקים אצלו בקניון. יכול מאד להיות שביקורת כזו תיתקל בתגובה של "אל תתערבו" אבל אני חושב שבימים אלה כולנו יותר רגישים ואולי, אולי, הביקורת תתקבל בגישה בונה. לגבי הגיל שלי אני אקח את זה כמחמאה שעדיין יש לי את התמימות של גיל 18 למרות שלא הבנתי מה זה "ביקורת תם"

florence

New member
דיעה של איש בטחון

שאלתי לדעתו של קצין משטרה (קרוב משפחה) של נושא בדיקת התיקים, ולהלן תשובתו: את הנכנסים לקניון בודקים לפי רושם אישי, ולא לפי מין האדם. אדם יכול להסתיר נשק בכל מקום בגופו,ולאו דווקא בתיקו כך שלעתים קרובות הבדיקה נעשית לשם התרשמות כללית מתגובת הנבדק. אחת מהסיבות שבגללן לא מבצעים חיפוש יסודי בא/נשים היא כדי לא לגרום להם/להן חוסר נוחות ורתיעה בעת הכניסה לקניון. ברור שבעת הסלמת הפיגועים מתקבלות הנחיות מחמירות יותר לבדיקה. אופ-טופיק לוולפי: הכוונה שלי בביקורת תם היתה מן הסתם ביקורת סתמית שאין לה ביסוס. מתנצלת שנגררתי להערות אישיות, לא היה לזה מקום כאן, למרות שהכל נאמר בהלצה..

למעלה