נשואים באושר?

FineSilverMan

New member
נשואים באושר?

בתחילת הסרט "Sideways", מיילס, אוהב יינות, נשאל למה הוא כל כך מחבב את הפינו נואר. הוא עונה שהענבים קשים לגידול: הם בעלי קליפה דקה, רגישים לטמפרטורה ובשלים מוקדם, יחסית. הם לא יכולים לשגשג ללא השגחה, חייבים טיפול מסור ותשומת לב. רק המגדלים הסבלניים ביותר יכולים לגרום לענבים הללו להגיע ל"ביטוי הרב ביותר". בעיני פסיכולוגים כמו אלי פינקל מאוניברסיטת נורת'ווסטרן בשיקגו, זו מטפורה נהדרת עבור נישואים מודרניים -- קשר מוצלח דורש טיפוח ותשומת לב.

ד"ר פינקל הרצה בפני המועצה האמריקנית לקידום המדע השבוע שרוב האמריקנים הנשואים מצפים מבן זוגם לפתח תובנות עמוקות אודות האיכויות הנדרשות של החצי השני, למלא אחר הצרכים של הערכה ומימוש עצמי. בן זוג, בימינו, נדרש להיות מאהב, בעל ביטחון, הורה-שותף, מפרנס, שותף לפעילויות ומטפל. זה, הוא מסכם, הופך את העניין למסובך יותר ביחס לעבר.

חשבו על אמריקה במאה ה-18, כאשר היחידה הבסיסית של יצור היתה בית החווה. בנישואין האנשים חיפשו את הנדרש: עזרה בייצור המזון, הגנה וביטחון. הרעיון של לחפש אחר אהבה היה משוגע למדי. באמצע המאה ה-19, עם ההתרחבות של עבודה שכירה, נוצר מודל חדש של שיתוף פעולה, ועם זה נוצר מושג רומנטי של שותפות. הרעיון נשאר דומיננטי עד שנות ה-60 של המאה ה-20, כאשר תנועת תרבות-נגד הוסיפה מטרות חדשות: לעזור לאינדיבידואל במסע לגילוי-עצמי ועם המטרה להשגת העצמי-האידיאלי. טרנדים כאלו נוצרו גם במקומות אחרים בעולם המערבי.

כדי שהנישואין יצליחו, יש להשקיע זמן. אומנם חלק נשענים לא רק על בן הזוג, אלא גם על המשפחה והחברים.

עצה קטנה שד"ר פינקל נותן היא כל כמה חודשים לכתוב על סכסוך שקרה, אבל מנקודת מבט של זר. הפעולה הפשוטה הזו תורמת רבות לקשר.

אתם מוזמנים לקרוא את השאר בכתבה:
http://www.economist.com/blogs/babbage/2014/02/marital-psychology

מה דעתכם?

זה באמת עובד, אפילו בזמן אמת כשמתווכחים.

להסתכל על זה בלי לקחת צד, מבחוץ. זה לא אומר שיש רק או הצד שלך או הצד שלה, או לשבת על הגדר בלי דיעה. אבל זה נותן זווית אחרת.

אם עדיין מרגישים חמים מהויכוח, ולנסות להסתכל מהנעליים שלה
או מבחוץ על האירועים לא עובד, ניתן לקחת עוד צעד אחורה
כדי להרגיש פחות מעורבים אישית: לדמיין שהויכוח/בעיה/דיון/אירוע מוקרן כסרט על מסך, ואתה יושב וצופה בעצמך, שיושב וצופה בסרט באולם.

לדעתי העניין המרכזי הוא להגיע לקשר, וללמוד

בעצמך. עברו בשנים המודרניות הרבה מחקרים, כמו סיגריות
ומסטיקים זה בריא, מרגרינה וחלב מתועש זה טוב לבריאות...
כל פעם יוצא משהו אחר, והרבה מחקרים בימינו מוטים לטובת
המזמין אותם, או לטובת מי שיפסיד מהם ומזמין מחקר עם תוצאה סותרת.

מה שהסתבך עם חיי הקידמה זה הראש שלנו, במציאות זה מאוד פשוט:
אין שיטה, אין משהו יותר טוב מעבר לפינה, זה מה שאתה עושה וחושב
שישפיעו על התוצאה, תמשיך לתת 100 % בלי קשר למשפחה וחברים
והקשר יימשך. אהבה זה לחשוב מהלב, וללכת עם הבטן, אנחנו חיים
בעולם חשמלי פולסי של המוח רוב הזמן. ורק הקצב עצמו לא מתאים
בכלל.

אותי למדו ש...

"יש לך שכל - אז תפעיל אותו
"

כך שאהבה תחילתה בשכל.

Anna Vasserman

New member
אם תלך עם הלב, כל 5 שנים תרצה להחליף בת זוג

אם אתה רוצה קשר ממושך - זה צריך לבוא מהמוח. עניין של החלטה.

אני לוקחת לי את הגבר הזה לבעלי ואומרת לעצמי : למרות שבעוד 5 שנים אני כבר לא ארגיש אליו את אותה המשיכה והתשוקה, למרות שפתאום אתחיל לשים לב לגברים אחרים, למרות שפתאום כל מיני דברים שהוא עושה יתחילו להרגיז אותי, למרות שארגיש כאילו נגמרה האהבה - אני עדיין אחזיק את עצמי, ואשקיע בקשר איתו. כי אותו בחרתי לבעלי. אותו בחרתי שיהיה לי שותף לחיים.

זו החלטה הכי מושכלת והכי לא רגשית.

FineSilverMan

New member
זה נשמע מוזר...

זו לא צריכה להיות החלטה רציונלית...

בשיווק יש מושג של חסמי מעבר. אם הצרכן משתמש במוצר מסויים, הוא יכול להחליט לעבור לאחר כי המחיר ירד, או כי הוא מקבל פונקציות נוספות וכו'. אם הוא מחליט להשאר, יש סיבות לכך. עוצמת הסיבות היא חסם המעבר.

פחות או יותר כך גם עם קשרים.
אולי גבר אחר יהיה טוב יותר -- סקס מרגש יותר, נניח, אבל הגבר הנוכחי כבר מכיר אותך ואת מכירה אותו... כך שיהיה פחות קל לעבור...

Anna Vasserman

New member
ומה שאני אמרתי מוזר בעיניך?

אתה משווה קשר עם בן אדם לשימוש במוצר!

זה נראה לך סבבה לעבור מבן זוג לבן זוג כמו שעוברים ממוצר למוצר?

זאת האשליה של העולם הזה...

היכן שלא תפנה תמיד תמצא יותר יפה, יותר טובה (בתחום כזה או אחר), יותר יותר יותר.

בגלל זה שואלים את האדם "מצא" ('מצא אישה - מצא טוב') או "מוצא" (כל הזמן עובר מאחת לאחרת, 'מוצא אני את האישה מר ממוות'). אלה שתי בחינות שאדם (גבר ואישה) נמצא בהם.

כללו של דבר - תמיד יש יותר טוב. (פעם זה היה מייקל ג'ונסון, מייקל לואיס והיום יוסאין בולט? מחר זה יהיה איש המתח
)

FineSilverMan

New member
מה זו אהבה?

כאשר אחד אוהב את האחר, הוא אוהב את איך שהאחר גורם לו להרגיש.

כמובן שהקשר בין שני בני אדם שונה מהשימוש של אדם במוצר.
הקשר יכול להיות עמוק יותר. מגוון...

אבל עובדה שאנשים מתגרשים ומתחתנים עם אחרים...

Anna Vasserman

New member
אז ההגדרה שלי לאהבה היא קצת אחרת

אם אני אוהבת אדם בגלל איךשהוא גורם לי להרגיש = > זה לא נקרא לאהוב את הבן אדם. זה נקרא להיות מרוכז בעצמך ולאהוב את עצמך. כשמישהו גורם לך להרגיש טוב = הוא משרת את האינטרסים שלך => אתה מבסוט מהבן אדם הזה, מהכיף שהוא גורם לך, וקורא לזה אהבה.

לאהוב מישהו, זה לרצות את טובתו של אותו אדם בלי קשר לאיך האדם הזה גורם לך להרגיש. זה לרצות לגרום אושר לבן אדם הזה, בלי קשר להאם הוא גורם לך את אותו האושר בחזרה.
האם אתה אוהב את אמא שלך? האם היא תמיד גורמת לך להרגיש טוב?..

דוגמא מעולה אחרת זה ילדים.

שתדע לך, הילדים הרבה פעמים גורמים לך להרגיש חרא. לרוב הם כפויי טובה, לא מעריכים בכלל את מה שאתה עושה בשבילם, לוקחים הכל כמובן מאיליו ועוד באים בסוף בטענות. האם ההורים לא אוהבים את הילדים שלהם?
אני יכולה להעיד על עצמי, לפחות, שאני אוהבת את הילד שלי בכל מעודי ואין לי דבר יותר חשוב בעולם הזה מאשר לגדל אותו בריא ומאושר.

לא עלינו, יש אמהות של רוצחים ואנסים שבאות מידי יום לבית הכלא לבקר את הבן שלהם. האם אותם בנים גרמו לאמהות שלהן להרגיש טוב?.. אני בספק... ובכל זאת הן באות ומבקרות ואוהבות.... בלי תנאי. כי זו אהבה אמיתית.

אהבה אמיתית היא אהבה שלא תלויה בדבר.

ולגבי זה שאנשים מתחתנים ומתגרשים - נכון, זאת עובדה. וזה קורה כי לאנשים יש תפיסה מעוותת לגבי מה זו אהבה.

FineSilverMan

New member
לא מסכים

לא נכון להכניס לעניין את האינטרס שלי.
האינטרס שלי הוא מצבי העתידי. כלומר אני דואג לאינטרס כדי שיהיה לי טוב בהמשך. או ההפך, אם אני פועל בניגוד לאינטרס, היה יכול להיות לי טוב יותר אבל בחרתי לפעול אחרת.

כאשר אהובך מפנק אותך, את שמחה מהפינוק באותו הרגע.
הוא גרם לך להתרגש.

חלק מהרגשת האהבה היא הרצון שלשני יהיה טוב. אמפתיה.

אהבה שתלויה בדבר היא גם אמיתית, אבל בדרגה נמוכה יותר.

Anna Vasserman

New member
זה דיון פילוסופי עמוק

ואנחנו יכולים להתווכח פה עוד הרבה...

בכל מקרה, לדעתי האישית אנשים מפרשים את המונח "אהבה" בצורה לא נכונה, והרבה משפחות היו יכולות להינצל אילולא התפיסה המעוותת.

FineSilverMan

New member
אני חושב שיש שני סוגים של אנשים

"מסורתיים" ו"עדכניים".
הראשונים רק רוצים שקט. טוב להם עם הסדר הישן. זה שלפני שנות ה-60.
לפני הפמניזם.

ויש את האנשים מהזן החדש, שלא מסתפקים בחיים המשותפים כמו פעם, אלא יותר מזה... פשוט כפי שנכתב בכתבה.

אם שני בני הזוג באותו ראש ומעוניינים להיות ביחד, הם ישארו ביחד. אם זה לא עובד...

Anna Vasserman

New member
אני לא מסכימה בכלל

תקרא מה עניתי לסתוונית (בתגובה לזה שהיא כתבה שאני חייבת לאהוב את הילד שלי)

את מדברת על משפחה ולא על אהבה

את אומרת שגם אם תרגישי שאת לא אוהבת את בעלך, תשארי איתו בכדי לשמור על המשפחה. זו גישה ראויה (בתקווה שהיא משותפת לשני בני הזוג), אבל למה להגיד שאחרים שמרגישים או פועלים שונה ממך לא מפרשים נכון את המונח "אהבה"? מה לגבי אנשים שעושים הפרדה בין אהבה למשפחה?

Anna Vasserman

New member
אני מדברת על אהבה. רק על אהבה.

לא אמרתי שאני אשאר עם בעלי גם אם אפסיק לאהוב אותו.

אמרתי שאני אשאר עם בעלי גם אם ההתאהבות תחלוף, התשוקה תתמתן וההתרגשות תרד. גם כאשר העיוורון של ההתאהבות יחלוף, ויפתחו לי העיניים ופתאום אתחיל לשים לב לגברים אחרים - מוצלחים יותר או פחות.

כל אלה לא אומרים שהאהבה שלי נגמרה. את האהבה אפשר לפתח. אפשר לגדל אותה - כמו פרח. כל מה שצריך לעשות זה להשקיע ולהתאמץ. ככל שתשקיעי יותר בבן זוגך - תאהבי אותו יותר.

אם את האנרגיות שלך תשקיעי במקום בבעלך במחשבות על זה שהדשא של השכן ירוק יותר - בסוף באמת תמצאי את עצמך עם השכן... השאלה: למה זה טוב? הרי בסוף גם ההתאהבות בו תעבור לך....

FineSilverMan

New member
אבל אם את מתאמצת ואוהבת מאוד

ולו רק נוח מהמצב?
הוא לא אוהב אותך.
הוא אוהב שאת מבשלת בשבילו, מנקה, מספקת אותו מבחינה מינית...
בשביל זה הוא שם.
ואילו הוא היה מכיר מישהי שהיתה עושה את הדברים הללו טוב יותר, הוא היה עוזב.

האם עדיין היית נשארת בקשר כזה?

אוה, הקשר בהחלט הדדי. הוא תומך בך. הוא פשוט לא שם מבחינה רגשית.

Anna Vasserman

New member
אין דבר כזה

שהוא שם בשבילי, והוא תומך בי והוא מתאמץ בשבילי ומשקיע בי - אבל הוא לא שם מבחינה רגשית.

אם הוא עושה את כל הדברים האלה - הוא לגמרי שם מבחינה רגשית! עצם הנתינה שלו גורמת לו לאהוב אותי. כמו שעצם הנתינה שלי גורמת לי לאהוב אותו.

FineSilverMan

New member
אז את לא מכירה גברים...

אנחנו נותנים כדי לקבל.
יש גברים שישקיעו מאמצים רבים עבור אורגזמה.

אנחנו אוהבים את מי שאנחנו רוצים שיהיה לו טוב, שיהיה מוגן ובטוח.

למעלה