נשואה מול הרווקה...

דרורk

New member
נשואה מול הרווקה...

מצאתי את עצמי חושב לי...עם נשואות התקשורת שלי מעולה ולא משנה מה גילן...לעומת זאת אני מוצא שעם רווקות קשה לי לתקשר... ואני שואל...מה הסיבה לכך...?!

מאיזה גיל היית נשוי?!

אני חושבת שמי שהתחתן לפני כמה שנים טובות 'פיספס' מהפכה מסוימת שקרתה בעולם בשנים האחרונות. הרווקים/ות של היום זה לא הרווקים/ות של פעם. בייחוד הרווקות.

וואוו

בעשור האחרון השתנו הרבה דברים שהשפיעו גם על הזוגיות והנישואין והמונוגמיות. הכל היום יותר אינסטנט - החל מהאינטרנט ועד לפיק-אפ ברס - הראש של בחורות, שפעם היה מכוון לקשר רציני שיוביל לנישואין שיובילו לילדים משותפים ולחיי משפחה - השתנה. אנשים נשואים היום שנה-שנתיים. הגירושין בעליה מתמדת, ומי שצופה בזה מהצד מבין שיש גם אחרת. הנישואין הם כבר לא ערך עליון, לא חייבים טבעת ותעודה בשביל לעשות ילדים, טבעת אינה ערבון היום לחיי משפחה, המחויבות האישית הפכה לערך העליון 'תעשי רק מה שאת אוהבת, רק מה שאת חושבת שיהיה לך טוב' שרה גלי עטרי...וכמה שזה משקף את המציאות היום. ההתפתחות והמודעות העצמית משקפים טוב את עידן הדלי של שנות האלפיים בהם יש שבירה של מוסכמות קיימות והרבה קריאות תיגר על החיים.

MaYcHuK

New member
דעתי היא כזו :

אתה מרגיש שבחורה נשואה , הכול בתת המודע שלך כמובן, היא בחורה יותר מנוסה, יותר בוגרת ויש לך יותר נושאים משותפים בחורה רווקה "לא" מנוסה, לא התנסתה בחיים "בוגרים " < חיי הנישואין> היא אתגר עבורך כי את הרווקה אתה יכול ורוצה להשיג את הנשואה אתה לא תנסה להשיג < אלא אם כן קלטתי אותך לא טוב> ולכן היא "מאיימת " עליך בדרך כלשהי. זו דעתי . אני אומרת אל תמהר להגיב לתגובתי שב תחשוב ותגיע למסקנות.

דרורk

New member
אני תמיד ממהר מאוייצ'ק... ../images/Emo13.gif

גם במתן תשובה... את קולטת אותי ואני מקווה שאת קולטת גם את הכיוון שאליו אני מכוון... זה נכון שרווקה "מאיימת" עלי...זה מתבטא בחשש שלה מולי...נכון שרווקה מעניינת אותה מלכתחילה למטרה מסויימת אבל כמו שאני יכול להשיג רווקה אני יכול גם להשיג נשואה... העניין הוא שהרווקה מלכתחילה לא נותנת לך לחוש לידה בנוח...אולי זה חשש מצידה אולי חוסר רצון בך...אבל כל סיבה שלא תהייה לא תגרום לי להבין מדוע קשה לנהל שיחה זורמת וחננית עם רווקה...? בשעה שעם כל השאר אין שום בעייה...?! מתי תבין הבחורה הישראלית הרווקה שכל עוד היא פנויה גברים ולא משנה מי...ישאפו תמיד לחזר אחריה...וכל זה אינו מהווה עילה מצידה להיות חסגורה וחשדנית כלפי הגבר הישראלי... אני רוצה לזרום בכייף גם איתך... (הרווקה...)

MaYcHuK

New member
דרור יקירי

עם אישה נשואה איפשהו במוח המקסים שלך יוצא איתות "נשואה נשואה אפשר להסתכל אבל לא לגעת" כי כזה אתה ואני מדברת ספציפית עליך. אין לך יעד לכבוש כי ככה המוח שלך משדר . ברגע שאין מתח כלשהו בין שני המינים השיחה זורמת יותר. כן אתה יכול להשיג נשואות , אבל אתה לא רוצה! יחי ההבדל הקטן. אם היית רוצה היה לך אופי אחר אופי פלרטטן גם עם נשים נשואות והיית מתחיל איתן ויוצא איתן. בחורה רווקה - אין מה שיפריע לך < אין גבר, אין חבר וכו'> ולכן יש מעט חוסר ביטחון < האם יצליח לך או לא יצליח> , מה אתה משדר? האם אתה משדר לה רומנטי, שרמנטי, פלרטטן, האם משחק החיזור עובד בקיצור......... יש לך הרבה על מה להיות ב"מתח" כלשהו ובחוסר ביטחון וברגע שאתה מרגיש חוסר ביטחון הכי קטן שיש הגוף, תנועות הגוף, הדיבור, החיוך, הבות הפנים - הכול משדר על חוסר ביטחון וזה בלתי נשלט על ידך. אגב הכול הדדי לגבי האישה , גם היא מרגישה ככה ולכן בום בום צקאלאקה... יש מתח וקשה לכם לדבר זו עם זה קאפיש????????? אה ומותק אני לא מבינה רמיזות רק דוגרי ...

דרורk

New member
אהבתי את התשובה שלך..MaYcHuK

יש בה הרבה מן האמת ויש בה הרבה מעצמי...
(מאיפה הצלחת לפתח את התאוריה שלך עלי ומאיפה היכולת שלך לגלות מעט מעצמי...?!ו (וצדקת בלא מעט..)
) ועוד משהו מתוקה...אני תמיד דוגרי (שלפעמים זה די חסרון...)

MaYcHuK

New member
אני מצליחה לעשות הרבה דברים

מול אנשים אחרים... סתם זה היה בצחוק תשמע אני שמחה שסך הכול לא טעיתי הצרה שלי היא שאני קולטת אנשים והתנהגויות כל עוד זה לא קשור אלי. אני הכי דוגרית שבעולם שלפעמים כן זה חיסרון אבל נניח מישהו יתחיל איתי אני לא אדע אבל אם הוא יתחיל עם חברה שלי אני אדע בדיוק מה הוא רוצה. לגבי התהיות שלך, אלה תהיות מוכרות, לא רק שלך. בחלק הזדהתי איך קלטתי? לא יודעת - קלטתי

© RoNa

New member
כמעט הגבתי

וראיתי שרשמת בדיוק את מה שהתכוונתי להגיד, אבל בדיוק
הכל בראש שלך דרור. אין בכלל הבדל בין נשים נשואות לרווקות מבחינת נסיון או השכלה. ניתן לנהל שיחות עם רווקות ונשואות בדיוק באותה הרמה. ההבדל היחיד הוא בעצם עיניין הזמינות שלהן לקשר. נסה לעבוד על עצמך. כשלא תחשוב על כל בחורה כאופציה לקשר ישר מההתחלה, זה אולי יקל עליך את הלחץ. המוח שלנו הוא דבר נסתר. לא תמיד אנחנו יודעים לומר למה אנחנו מגיבים כך או אחרת. בעקרון התת מודע שלנו עובד בצורה חכמה. יש לו זכרון פנימי משלו והוא מגיב לדברים שקרו לנו בעבר. זה מנגנון הגנה. יכול להיות שקרה לך משהו בעבר ונושא קשרים וזוגיות מלחיץ אותך. בגלל זה נשים נשואות לא מאיימות עליך.

ד נ י ת3

New member
אישה נשואה

לא "מאיימת" עליך. בשל היותה נשואה היא לא רוצה קשר מלא, רומנטי איתך.

דרורk

New member
מאיפה את בטוחה שאישה...

נשואה לא מעוניינת בקשר רומנטי איתי?!...תתפלאי עד כמה טעונה האווירה לפעמים בני לבין אישה נשואה...אווירה שלעולם לא חשתי עם רווקה... וקשר מלא...מה זה קשר מלא...?!

ד נ י ת3

New member
סליחה, לא הסברתי עצמי נכון.

אישה נשואה לא רוצה קשר מלא= לצאת איתך בשישישבת, להכיר את ההורים שלך, להכיר את החברים שלך, ללדת לך ילדים ולהתחתן איתך. אישה נשואה לא תמיד זמינה בשבילך. ובוודאי שהאוירה טעונה - כי אתה יודע שזה קשר "אסור", כי אתה יודע שזה קשר שיש לו התחלה וסוף אבל אין לו עתיד. אני אישית נזהרת ממקומות כאלה. יש לי אלרגיה לנשואים/בוגדים למינהם. אני לא אוהבת קשרים שיש להם סוף ידוע מראש. חבל על כאב הלב, הזמן והדמעות שלי.

דרורk

New member
גם אני אישית...

לא חובב קשר שכזה...אבל מה לעשות שאתה מוצא את עצמך מתקשר רק עם נשואה...(ועזבי את הקטע של כן סקס או לא סקס...) העניין הוא שפשוט אישה נשואה לא מרתיעה אותך מלתקשר איתה...היא פתוחה בפניך ולא שוללת אותך על סמך דברים שהרווקה שוללת עוד לפני שהכירה אותך... אם אתה פונה אל אישה נשואה בפעם הראשונה היא עונה לך ובדרך כלל גם מחייכת מולך...לעומת זאת הרווקה אם פנית אליה בשאלה או סתם פתחתה בשיחה את מיד חש במין קרירות או חשש שגורם לך להמשיך הלאה...וחבל...

ד נ י ת3

New member
ההבדל הוא

שהנשואה לא מחפשת איתך קשר ארוך, ואילו הרווקה רואה בך "פוטנציאל" (כן או לא...). באופן טבעי עם הרווקה הקשר יהיה יותר "טעון" כי שניכם מחפשים עתיד. ההצעה שלי: תברח (!!!!!) מנשואות ודומותיהן. אל תחשוב על זה. (אלא אם אתה אוהב לשיר: "לבדדדדדד על הגג, שבתות וחגים") ושוב, אני אישית לא אוהבת קשרים שגורמים לי להרגיש רע

כי הרווקה יותר בררנית

ולכן מן הסתם היא עדיין רווקה. הנשואה נשואה לאו דווקא בגלל שהיא כ"כ אטרקטיבית ונפלאה ומעלותיה עולות על הרווקה - אלא פעמים רבות בגלל שהיא נכנעה למוסכמות חברתיות וחיפשה קשר רציני שיוביל לנישואין...ועכשיו כשיבש לה ומשעמם לה עם בעלה המשעמם, כל פניה של גבר אחר מעלה בה חיוך. הרווקה לעומת זאת נהנית כל הזמן מחיזורים ופניות ובילויים ועוד גבר לא ממש עושה עליה רושם - אלא אם הוא ממש עושה לה את זה < והרווקות של היום, כמו גברים, חושבות עם ה-
>

אבל כל עוד היא נשואה לאחר

אתה תדע בתת מודע שלך (גם אם תכחיש) שאתה לא לגמרי מחוייב לה זו רק אופציה אחת.... האמת שיש כל כך הרבה אופציות שאם לא תעזור ותגיד קצת מה אתה מרגיש לא יהיה אפשרי לענות לך לא לגביך אישית בכל אופן, אם זה מה שמעניין אותך אבל נוטה מאוד להתחבר בעיקר לתשובה של דנית זה מוריד מתח מסויים... נוסיף גם את מים גנובים ימתקו

passioneta

New member
I have the same problem

I can easily flirt with men I don't really fancy. If I like someone...I get all shy. Probably the potential scares you...

נימשון

New member
אתה שואל אותנו../images/Emo35.gif

נראה לי שלך אמורות להיות התשובות... אולי זה עניין של נסיון, אולי משהו שקשור במכנה משותף ואולי סתם מקריות.

למעלה