נשואה לאספרגר

התגובה שלך מאוד מקוממת

דבר ראשון זה ש"אמא שלו לא שנתה אותו" לא אומר כלום.
הורים לפעמים מעירים כ"כ הרבה הערות שפשוט נאטמים אליהם, ולבן זוג אוהם ואהוב מקשיבים.
דבר שני הדרך לא צריכה להיות ביקורת קטלנית. הם בני זוג שמן הסתם לכל אחד מהם ייתרונות וחסרונות. אם יש התיחסות מכבדת ומעריכה מתרחשים שינויים עם השנים.
אני ובעלי שנינו למדנו המון והשתננו המון במהלך הנישואין.

דנה 105

New member
גלית אמרה שקשה לה

ושהיא במצב של יאוש.
כנראה שאת חזקה יותר ממנה.
לדעתי, אם כל העול של גידול הילדים נופל עליה - אין לה כוח להתמודד גם עם הקשיים של הבעל.

אבל לא ברור לי אם את מתכוונת שאת או בעלך קיבלתם איבחון של אס"ים.

מעניין שגלית לא התלוננה על התגובה שלי, אלא את היא זו שמעירה לי.
אולי תשאלי את גלית מה דעתה.

dina199

New member
לכולם קשה וכולם נותנים עצות מהנסיון שלהם

(ז"א גם אני, גם את וגם אחרים).
אז אם הנסיון שלך שונה והעצות שלך שונות זה לא אומר שעצות של אחרים לא מתאימות.
מי ששואל יודע שיקבל הרבה תשובות שונות (אחרת לא היה שואל) והוא יבחר את העצות שהכי מתאימות לו.
ומאחר ושזה פורום אינטרנטי פתוח, אז מי שרק קורא ונמצא במצב דומה יוכל גם לבחור מהעצות.

והוא לא עוד ילד

הוא אדם בוגר,
אבי ילדיה.
עםפ קשיים ויכולות.
כמו כל אדם בוגר אחר.
היום זה נחשב בספקטרום.
גם איינשטיין היה.
גם ביל גייטס שם.
אז מה?
גם הם עוד ילד של נשותיהם?
גם עליהם מדברים בזלזול.
הגדרת הספקטרום מצד אחד מאפשרת לטפל בלדים,
אבל מצד שני יש כאן צמצום מסוכן של הנורמה.

schlomitsmile

Member
מנהל

אומרים שכן. קבלי קישור לדוגמא

http://autismmanagement.blogspot.com/2007/10/bill-gates-has-autism-in-case-you-didnt.html
ואיינשטיין לא ברור אם זה היה אספרגר או PDD-NOS, שזה לא יותרטוב.
בכל אופן, היום שמים המון דגש על מיומנויות חברתיות בגלל הפריחה של האנטילגנציה הרגשית, אבל גם האיי קיו (יכולות קוגניטיביות) חשובות להצלחה בחיים.
סתם לידיעתך, מחקרים מראים שבסביבות 5-6 אחוז מהמדענים/מתמטיקאים/מתכנטים הם בקצה הספקטרום, כשככל שעולים בכמה שהתחום הוא מדעים מדוייקים עולה האחוז בספקטרום.
ומדענים/מתכנתים אלה מקדמים מאוד את העולם.
פעם הפרעות ברמה זו לא נחשבו בספקטרום האוטיסטי, היום כן.
הייתרון:אפשר לדעת איך לשפר את המיומנויות החלשות של האדם ואת איכות חייו אם צריך.
החיסרון: דה-לגיטימציה של אנשים אלה כ"נורמלים" (חלק מהאספרגרים גם פעם היו נחשבים "לא נורמליים", אבל אחרים סתם היו נחשבים טיפוסים קצת מוזרים, או זאב בודד, או עם הבנה חברתית ירודה, חנון או "יורם"-תלוי באופי הקושי המדוייק, וזה היה חלק מהפרופיל הכללי שלהם, עם יכולות גבוהות בתחומים מסויימים וקשיים בתחומים אחרים, ההגדרה כ "אוטיזם" שמה על האדם סטיגמה של "חריג" גם אם הוא לא ממש כזה)

תתפלאי אבל כן

לדוגמא, ילד או נער, שהוא תלמיד טוב ומתפקד היטב בבית אבל הילדים יורדים לחייו ועושים ממנו "ילד כאפות", או לחילופין ילד, נער או בוגר שמתקשה לרכוש חברים ומרגיש סבל כתוצאה מכך,
צריך אבחון כדי לקבל טיפול מתאים היות והטיפול שונה בהתאם לסוג הבעייה-תקשורתית או אחרת.
סוג הטיפול הפסיכולוגי שונה, ובנוסף קלינאית תקשורת יכולה לעזור.

מה זה לתפקד באופן עצמאי?

נניח שאדם לכאורה מתפקד באופן עצמאי אבל לא מצליח להחזיק בעבודה מסודרת יותר מכמה חודשים.... יום אחד הוא מחליט שהוא רוצה להבין למה... אז אסור לו?

פשוט סתם איזה סיפורי מעשיות

גייטס למד בבית ספר יוקרתי והיה תמיד עם חברים ויזם ובעל, והתקבל לסטאג' בבית הנבחרים האחריקאי...
גם איינשטיין לא היה חריג ושונה במיוחד.... יש הגזמה רבה בתיאור קשיי הלימוד שלו והאיחור בדיבור

abashel13

New member
אני לגמרי מסכים איתך

על הרישא של השינוי האפשרי רק אצל מי שבוחר לשנות אך ההמשך ממש ממש לא.

מאחר וכל דבר קשור בכל דבר אז כשצד א' משתנה צד ב' לא יכול להמשיך להיות אותו דבר...

הוא משתנה בתגובה... רק שהוא עושה את זה בדרכו... מי שמשתנה ראשון מרוויח.... את זה שהוא ראשון...

זה לא אומר שהשני או השלישי מפסיד... הראשון עושה את השינוי ותורם אותו למי שבא אחריו... במובן זה להעיז להשתנות

ראשון מעט יותר קשה....

nirity1

New member
קלינאית ומרפא בעיסוק

לא יכולים לאבחן - אם יש לך חשדות אז הייתי פונה למאבחן מקצועי.

גלית 371

New member
נשואה לאספרגר

אני שמחה על כל התגובות נחמד לדעת שיש קומונה זוגיות עם אסים, אני יודעת כי בעלי אדם נהדר והוא מצויין בתחום המחשבים, הוא פשוט אינו מוצא עבדוה בתחום. לגבי המעגל החברתי יכול להיות שבאישהוא מקום אני מבודדת אותנו כי קשה לי לפעמיים שמסתכלים או נועצים מבט. גם חברות שלי הם רווקות אז זה קצת בעייתי. אני משתדלת לא למנוע ממנו פעולות שהוא אוהב על מנת להיות איתנו כגון ריצה בשבת בים וזה עושה לו טוב. אבל קשה לי עם דבריים מסויימים כגון האנשה שלו לחפציים, לפעמיים הוא בוהה בי, שהוא מעופף, שקשה לו עם הרעש שאנו מקימים בבית. עק/שנות על דברים מטומטמים, אני כלומדת חינוך מיוחד, לא מצליחה למצוא את שביל הזהב לליבו של בעלי וזה כואב.אני לפעמיים משתמשת בבייטויים לא הולמים כי אני כועסת ואני יודעת שזה לא באשמתו אבל הייתי רוצה כי הוא יתפקד יותר ויקח אחריות על הדברים.

dina199

New member
איך גילית שהוא אספי ?

למשל אני גיליתי שאחי אספי רק אחרי שהבן שלי אובחן.

גלית 371

New member
גיליתי

אחרי שהשוטרים היו אצלי בבית.אבל זה סיפור ארוך, הכול התחיל שאמרו לו להפסיק לקחת את הכדורים שהוא נטל במשך שנים וזה עשלו בלבלה, עד ה28/04 בו דפקו לי שוטרים לי על הדלת.ואז ביקשתי ממרצה שלי שהיא פסיכולגית והיא הפנתה אותנו למשיהיא שהתחום שלה אספרגר ולפי מה שבעלי סיפר לה על העבר היא חשדה כי זו התסמונת, הלכנו לד"ר מנחם כץ שאיבחן כי אכן כך הוא הדבר.

dina199

New member
זה כבר נשמע רציני .

הפסקת כדורים יכולות לעשות תופעות לוואי רציניות גם ללא קשר לספקטרום.
מי ולמה אמר לו להפסיק?
האם הוא לא לוקח אותם היום?
ואיך הוא מתיייחס לאבחנה ?

למעלה