נשבר חלון

kombinaizer

New member
נשבר חלון

היי כולם, שבוע שעבר נשבר לי החלון בחדר (החלון על צירים, הוא נטרק - מהרוח ונשבר) בעל הבית דורש ממני לתקן את הנזק.
איך שאני רואה את זה זה אחריות של בעל הדירה, לחלונות כאלה שמים גומיות, מעצורים וברור שהדירה כזו ישנה והחלונות כבר בלויים.
מה אתם אומרים? איפה עומד החוק בכל העניין?

מה כתוב בחוזה?

לפי מה שאתה מתאר, מדובר בבלאי טבעי. בחוזה סטנדרטי מי שאחראי על הטיפול בבלאי טבעי הוא בעל הדירה.

kombinaizer

New member
כן ועל כן רשום בחוזה

בעל הדירה טוען שאם הייתי סוגר את הדלת, החלון לא היה נטרק ולא היה נשבר
לפי החוזה
"מבלי לפגוע באחריות המשכירים לגבי התיקונים החלים על המשכירים על פי הסכם זה לרבות לתיקונים ולליקויים מבניים ולרבות הנובעים מבניה לקויה, מובהר בזאת כי האחזקה השוטפת והתיקונים הנובעים משימוש שוטף במושכר יחולו על השוכרים, למעט בלאי הנובע משימוש סביר ורגיל

ליקויים או נזקים במושכר או אשר מונעים שימוש סביר במושכר ומקורם בבלאי סביר ורגיל של המושכר ו\או מתקניו יתוקנו עי המשכיר תוך זמן סביר לאחר גילויים. היה והמשכיר לא יבצע את התיקונים שמוטלים עליו לבצע כאמור תוך זמן סביר לאחר שנדרש לכך על ידי השוכרים, יהיו השוכרים רשאים לבצעם בעצמם ולדרוש מהמשכיר את החזר הסכומים ששילמו בגין התיקונים וכל זאת כנגד הצגת קבלה או חשבונית.

האם מדובר בחלון ישן מאוד או חדש יחסית?

האם החלון לא מאוד ישן גם אם נטרק כי לא סגרת את הדלת הוא לא היה נשבר.

alondr

New member
לפי התיאור שלך מדובר ברשלנות שלך

ולא בבלאי טבעי - בלאי טבעי מדבר אל נזק שנגרן עקב שימוש סביר וגיל המוצר לדוגמא ציר החלון נשבר כי הוא ישן וחלוד והחלון נפל ונשבר או שמנגנון התריס קורס עקב בלאי
אם השארת חלון פתוח והוא נטרק ברוח ונשבר זה בדיוק כמו שהשארת סוכך מתקפל פתוח בזמן גשם ורוח סערה והוא נקרע לגמרי - הרי לא תוכל לטעון שמדובר בבלאי טבעי

kombinaizer

New member
לפי ההגיון שלי

כשמדובר בחלונות כאלה, שנפתחים על ציר. מן הראוי להתקין מעצורים על הציר או גומיות ולכן האחריות על בעל הבית.
רשלנות שלי? זה לא שהחלון נטרק מספר פעמים לפני והיו רוחות משוגעות בחוץ, הטריקה לא היתה חזקה ובכל זאת החלון נשבר.

alondr

New member
ולפי הגיון שלי

בעל דירה חייב לצפות את הרצפה בגומי בעובי 5 ס"מ
כי אני רוצה לזרוק משקולות על הרצפה ושבר במרצפת יהיה בלאי טבעי. אתה צריך להיות אחראי אם מדובר בחלון כנף ישן שיהיה סגור או מקובע למקומו עם וו כדי שלא יטרק

im mitzi

New member
מסכימה איתך לחלוטין

בעל דירה לא צריך לרפד את הבית כדי שהשוכר ישמור עליו.
לא חייב להיות גומי בחלון כי מדובר בחלון ישן, השוכר בחתימה על החוזה מתחייב לשמור על הנכס ולדאוג לשלמותו ואילו בעל הדירה מתחייב בחוזה לתקן בלאי טבעי, חלון שבור אינו נחשב כבלאי טבעי, במיוחד כשמדובר בחלון שנשבר כתוצאה מרשלנות, לדעתי גם גומיה לא היתה עוצרת את השבר והבחור מחפש להתלות על תירוץ כלשהו.

הילוש ד

New member
זאת באמת שאלה טובה

גם אני הייתי רוצה לדעת את התשובה על זה.
בדירה שהייתה בה נשברו כמה דברים מעצמם!!!!
למשל ברז שהיה כבר אכול לגמרי התחיל להתפורר ולטפטף מעט.. לא נזילה רצינית.. כן.
אבל פחדתי שיחייבו אותי על זה!!!
ידית של האסלה בשירותים נפלה (הייתה בלאי עוד לפני שנכנסנו לדירה).
כשיצאתי מהדירה נשמתי לרווחה שלא אמרו לי כלום על זה. כך לפי מה שזה נראה שבעלת הדירה לקחה את זה על חשבונה.. וגם היא הייתה בעלת דירה סבבה, הכל תלוי בבן אדם.
נשמע שבעל הדירה שלך נכנס קצת לקטנות, כאילו באמת שזה יכול לקרות לכל אחד, שכחת לסגור חלון והוא נשבר אנחנו בני אדם..
אולי כדי להגיע לפשרה תתחלקו חצי חצי בעלות של זה?
או חצי חצי או שבעל הדירה ישלם הכל.. אל תסכים אתה לשלם הכל לבד.
אני לא יודעת מה החוק אומר אבל לדעתי זה אחריות גם של בעל הדירה הרי מההתחלה החלונות היו בלאי.

im mitzi

New member
צודקת זה באמת יכול לקרות

אבל כמו שכתבת אנחנו בני אדם, אם בנאדם אחד שכח חלון פתוח והחלון נשבר אז בנאדם שני לא צריך לתקן פגם שנעשה גם אם לא בכוונה.

במקרה שלך את אומרת שהדברים היו אכולים עוד לפני שנכנסת ובמקרה שלך בהחלט מדובר בבלאי טבעי, שבר בגלל שהשאירו חלון פתוח והוא נטרק ונשבר הוא אינו בלאי טבעי.

הילוש ד

New member
אוקיי..

אבל למה אי אפשר ללכת קצת לקראת... אם לבן אדם קשה לשלם על זה מאיפה לך לדעת..
בימינו המצב לא משהו..
במקומו הייתי מנסה לשכנע את בעל הדירה לשלם חצי חצי.. אם לא מצליחה בשכנוע אז משלמת בעצמי ודואגת שבעל הדירה ישים גומיות או מחסומים שדבר כזה שוב לא יקרה.
אני חשבתי שהחלון בלאי כי הוא רשם בעצמו שהחלון היה ישן מההתחלה, זה קצת לא פייר כי דברים ישנים נוטים להישבר מהר.
בכל מקרה כל מה שקשור בחלונות עדיף להיכנס לדירה עם חלונות הזזה שיושבות על צירים, ככה שום חלון לא יכול להיטרק ולהישבר- וגם לא מומלץ בכלל להיכנס לדירה ישנה זה גורר המון בעיות מניסיון

הילוש ד

New member
טעות שלי

לא שמתי לב הוא רשם שהחלון יושב על צירים פספסתי את זה משום מה.
אבל עדיין אני חושבת שזה לא צודק שהוא ישלם על זה, כמו שאמרתי דברים ישנים נוטים להישבר מהר..
נשמע שבעל הדירה הזניח את החלונות ולא דאג לתקינות שלהם- שישלם!
תחשבי על זה ככה אם יש לך נגיד דלת של ארון במטבח שממש ממש ישן, מרוב שימושים רבים בלפתוח ולסגור את דלת הארון אז היא יצאה מצירים שלה. או שלא יודעת היא נטרקה ויצאה מהמקום.
הרי מההתחלה היא הייתה ישנה אז צריך לחייב את הדייר על זה שבעל הדירה הזניח את המטבח ולא טיפל בו שנים?..

אם בעל דירה כמו שלו הייתי חושבת טוב טוב עם מי יש לי עסק, ואם ישר מאשים את הדייר על כל נזק זה אומר הרבה עליו כבן אדם.. ובספק אם הייתי נשארת בדירה הזאת.

im mitzi

New member
כבעלת דירה

אני יכולה להגיד לך שאני לא מוכנה לשלם עבור משהו שהדיירים שלי יעשו, גם לי יש הוצאות וגם אם זה משהו שקשור לדירה שלי בסופו של דבר אני לא זאת שגרה בה ואני נותנת את אמוני בדייר שיטפל לי בדירה ולא יזניח אותה.

אני חושבת שאת טועה ואת מסתכלת על זה מנקודת מבט אחת של הדייר עצמו, אבל יש גם את הצד של בעל הדירה וצריך להבין שגם הוא לא עשיר וגם הדברים האלה שלא קשורים אליו יוצאים מהכיס הפרטי שלו בלי שהוא תיכנן.

את לא חייבת להשאר בדירה כזאת, אבל אני עדיין חושבת שהדייר צריך לשלם את זה, ולפי מה שאני מבינה מדובר בזכוכית ולא במסגרת החלון עצמו, זכוכית לא אמורה להשבר סתם ככה ולכן לא מדובר בבלאי אלא בנזק.

הילוש ד

New member
את לא חייבת להסכים איתי

אני מגיבה מנקודת מבט של דיירת.
אם בעלי דירות מכניסים דיירים לדירה שלא במצב טוב סימן שיש פה הזנחה.
אז אם יש הזנחה מההתחלה מחובתם לדאוג שדברים יסודרו לפני שמישהו נכנס לדירה בכדי להימנע ממצבים כאלו שלא ממש נעימים.
אם הם רוצים שמישהו יגור בכלל בדירה שלהם שידאגו לדירה במצב טוב ולא עם צרות צרורות שנופלות אחרי זה על הדייר המסכן, לצערי הרב מאוד יש בעלי דירה איומים שממש לא אכפת להם מכלום הרי הם לא גרים שם, העיקר שהצ'ק יכנס כל חודש.
צריך למצוא בעל דירה שהוא בן אדם טוב שעושה רושם טוב.

את לא רוצה לדעת איזה דירות ראיתי... חוץ מזה שלא הגיוני שמטריקה קלה נשבר החלון, משהו שם היה רעוע מההתחלה לדעתי, אולי הזכוכית הייתה רעועה ולא מחוברת טוב למסגרת אי אפשר לדעת.
חלון במצב טוב לא ישבר לך מטריקה קלה מהרוח, זו דעתי.. מה גם שהדייר לא עשה את זה בכוונה תחילה.
אבל בכל מקרה מה שהכי עצוב אני לא חושבת שהוא יוכל להוכיח את זה ולצערי יצטרך לשלם.. בגלל זה חובה לצלם את מצב הדירה ביום שנכנסים אליה. או בכלל לבדוק את מצב הדירה לפני שנכנסים לדירה,
צריך להיזהר מדירות ישנות כמו מאש. !

im mitzi

New member
מאיפה הסקת שהדירה לא במצב טוב?

הוא טוען שמדובר בבלאי "חלונות בלויים ואין מעצור", לדעתי לא חייב להיות מעצור (אבל אני לא מומחית וגם הוא לא), מה הכוונה בבלויים? היה בהם שימוש?! הצירים יוצאים מהמקום?!
צריך להבין יותר לעומק לפני קפיצה למסקנות.

גם הוא לא כתב שמדובר בטריקה קלה, הוא כתב טריקה של רוח, לא ברור לי אם רוח חזקה או קלילה, אבל בכל מקרה הרוח היתה שם בגלל שהוא פתח כיוון אויר נוסף ולא בעל הדירה.
גם כשוכרת וגם כבעלת דירה עדיין נראה לי שהתיקון הוא עליו.
יתרה מזאת, בדירה שאני גרה בה בשכירות נטרק לי החלון הזזה בטעות כמה פעמים, כתוצאה מכך נפלה חתיכה מהקיר שליד המשקוף (ממש חתיכה גדולה), לא עלה בדעתי אפילו לרגע להגיד לבעל הדירה לתקן את זה, לקחתי טיח וסגרתי את זה וצבעתי מחדש.

B L I M P

New member
מי שבוחר לגור בדירה ישנה עושה את זה

כי הוא רוצה לחסוך כסף וצריך לקחת בחשבון את ההשלכות. אחת מהן, זה שהרבה יותר קל לשבור בטעות כל מיני דברים. אני מכירה זכוכיות בחלונות בדירות ישנות - הן דקות משמעותית מהחלונות בבנייה החדשה ואני ממש לא אתפלא שאם מדובר בכזה חלון - אז הזכוכית תשבר בקלות.

ואכן, בעלי בתים מוכנים להשכיר חורבות וצריך לבחור דירה להשכרה בחכמה.

הילוש ד

New member
כן אבל למה זה טוב?

לוקחים דירה ישנה בזול אבל משלמים על התיקונים שיכולים להיות לה או יותר נכון תיקונים שבעל הדירה ינחית על הדייר המסכן בלי שיהיה אכפת לו מכלום!!. כי משהו התקלקל ומיד יאשים את הדייר, ולדייר אין דרך להוכיח שזה לא הוא או שהדבר היה לפני זה מיושן.. ולבסוף מה החסכון פה? גם חיים בצורה מוזנחת וגם לא חוסכים מי יודע מה.
שלא נדבר על תקלות מים או חשמל שיכולות להיות עקב צנרת שבדרך כלל רקובה בדירות כאלו.
ולא רק זה בדירה הישנה שלי כמה שניקיתי וצחצחתי את הדירה עדיין היה מרגיש כאילו לא ניקיתי כלום.. פלוס זה שהיה הפסקות מים כל שני וחמישי בחורף.. מזל שעפתי משם.

kombinaizer

New member
לכל המגיבות

אני אכן יתקן את החלון, בעל הבית שלי זבל. אני גם עוזב את הדירה כי הוא נכנס כשותף ואני לא רוצה להיות שניה עם הבן אדם הזה.
ולמשכירה - הדירה ישנה ומוזנחת אבל גם המחיר שלה לגיטימי.
חבל שבעלי דירות מזניחים את הדירה שלהם וזה נופל על הדיירים.

למעלה