נשבר חלון

מצד אחד נכון - חבל שמזניחים דירות

מצד שני אם כל הדירות היו משופצות שכר הדירה יהיה גבוה יותר.
יש שמעדיפים לגור בדירה ישנה ומוזנחת יותר אם זה אומר שיחסכו סכום לא מבוטל כל חודש.

alondr

New member
הכל תלוי לדעתי בשלב בחיים בו אתה נמצא

בתור בחור צעיר אחרי צבא/סטודנט התפשרתי על דירות ישנות לא משופצות עם תשתיות עתיקות והמטבחים הישנים עם הדלתות מהדיקט הדק הזה - כזה שהיה סטנדרט בשנת 1950
אבל לאט לאט כשעולים ברמת החיים אתה מוכן לשלם יותר כדי לקבל איכות חיים נוחה יותר ותנאי מגורים מפנקים יותר.

ובלי שום קשר לכך גם שגרתי בדירות ישנות ולא משופצות דאגתי להכנס לדירות נקיות מסודרות ומתוחזקות היטב ובתור בן אדם מסודר גם דאגתי שהדירה תישאר ככה בזמן שגרתי שם בלי לעשות נזקים למיניהם...
וגם היום שאני שוכר דירה נחמדה בבניין חדש אני מתייחס לדירה כאילו זה הרכוש הפרטי שלי מבחינת האחזקה השוטפת והשמירה על הניקיון והדירה בכללותה.
כאשר אלה שגרו בה לפני השאירו אחריהם כזאת זוהמה ונזקים - שהבאתי מנקה ושילמתי לה איזה 600 שח ליום עבודה רק כדי שתנקה את כל הג'יפה בחלונות והלשלת של הציפורים על האדני חלונות והמרפסת שלא ניקו אותם כל השנתיים שגרו שם בדירה
הם גם הציפו את הדירה בכמויות מים כדי לנקות רצפה וכל הדלתות היו נפוחות והרוסות בתחתית ברמה שלא ניתן היה לסגור את הדלתות.... בעל הדירה שלי שילם גם העל הנקיון ואת הדלתות תיקן בעצמו(הוא סוג של קבלן אחזקות שיודע לתקן דברים ויש לו כלים לכל דבר)
אבל בכל זאת זה נזק של אלפי שקלים שהוא אפילו לא היה מודע אליו במעמד מסירת הדירה לנו.יש עוד כמה נזקים כמו שבר לשיש וסדק בכיור מטבע שעדיין לא תוקנו כי הם לא מפריעים לנו ביום יום אבל זה עדיין נזק...וכאמור לא מדובר באיזו דירת ירושה
עם כיור מ1948 סדוק ושבור...

הילוש ד

New member
תברח משם ומהר!

שיהיה בהצלחה

alondr

New member
אם זה תיקון חלון פשוט

שעולה 150-200 שח אז לא נראה לי ששווה להפעיל ביטוח על נזק כזה

אני שמה הכל על הביטוח

לשנה שעברה והזאת הבן זוג החליט לעשות לנו ביטוח רגיל כמו תמיד + ביטוח תכולה, נזקי צד ג' ועוד כמה דברים שאני אפילו לא יודעת מה הם... הוא פשוט עשה את הביטוח הכי מקיף, זה עולה לנו סך הכל 900 ש"ח לשנה

ואם הבחור טרח לכתוב הודעה בפורום ולכתוב על בולמי זעזועים שהיו או לא היו, נראה לי שהוא דווקא כן יפעיל ביטוח לזה

im mitzi

New member
למה לעשות ביטוח מבנה על דירה שכורה?

ביטוח מבנה בעל הדירה עושה, למעשה זו חובה לעשות במקרה של משכנתא.

וביטוח תכולה זה על ציוד ולא אמור לתקן חלון שבור.

מה קשור ביטוח מבנה

לא הבנתי אותך...
אני מדברת על ביטוח של הדירה, וכתבתי שבנוסף אני אישית גם ביטחתי תכולה ולא הסתפקתי בביטוח בסיסי

im mitzi

New member
מה זה הביטוח הבסיסי?

אני מכירה מבנה ותכולה, איזה עוד ביטוח דירה יש?

סעיפים נוספים וגם צד ג'

יש תוספות בדיוק כמו בביטוח לאוטו (אם את מעוניינת, את מבטחת גם לשמשות, גרר, נזקי טבע, פריצה\גניבה של האוטו וכו')

-כיסוי לנזקי רעידת אדמה

-כיסוי נזקי טבע ומהומות ופרעות - בפוליסה לביטוח דירה אין צורך להוסיף כיסוי לנזקי טבע ומהומות ופרעות הכלולים בביטוח ללא הרחבה מיוחדת או תוספת מחיר

-ביטוח צד ג' בגבולות אחריות ראויים בשל נזק העלול להיגרם לצד שלישי בשל מעשה או מחדל של המשכיר וגם או של השוכר

-כיסוי ביטוחי מלא גם בעת ביצוע עבודות שיפוצים והתאמה, הן בביטוח הרכוש והן בביטוח צד ג'.

והנה גם קישור שמסביר את ביטוח צד ג' בקצרה

דרך אגב, בדקתי עכשיו ובביטוח מבנה שלנו החלונות כלולים! כתוב שזה כולל כל מה שהוא חלק מהמבנה כמו קירות, דלתות, רצפה, חלונות וכו' (אבל מעולם גם לא נשבר לי חלון בשביל להעיד בוודאות..)

נשמע מעניין אבל...

לי לפחות זה נשמע כמו משהו שמקביל לביטוח המבנה, וכמו משהו שבעל הדירה אמור לעשות ולא הדייר.

im mitzi

New member
גם לי זה נשמע קרוב לביטוח מבנה

בקרוב אני אעשה ביטוח מבנה ואראה מה הוא בדיוק מכיל.
אבל נזקי טבע (שאמורים לכלול גם רעידת אדמה), ביטוח לשיפוצים וכו' נשמע בהחלט כמו משהו שאמור להיות קשור לבעל הדירה ולא לשוכר.

אני שילמתי בנוסף לשכ"ד עוד 36 ש"ח לחודש

על הסעיפים הנוספים האלו - מהנסיון שלי - תמיד ביטוחתי לבד חוץ מבית אחד בו שילמתי לבעל הבית 36 ש"ח לחודש על הכיסוי הנוסף - היה לרעידות אדמה, שריפה, נזקי טבע והצפה

נכון לעכשיו, באירופה, הדייר צריך לבטח בעצמו ואם הוא לא ביטח תוך חודש מזמן הכניסה לדירה - זאת הפרת חוזה. כאן כולם מבטחים.
אנחנו עם מבנה+תכולה והוספנו צד ג' שמכסה גם נזק למשפחה תחתינו אם יש לנו בעיית צנרת וגם מכסה כל מה שקורה בבית לנו או לאורחינו

צירפתי לך את הביטוח שלנו עם תרגום חופשי בצד

im mitzi

New member
טוב במדינה אחרת זה שונה

בארץ השוכר לא עושה ביטוח על חשבונו.

אני בקרוב אמורה לקבל את המשכנתא וכחלק ממנה אני חייבת לבטח את הדירה ורוב מה שמצויין בצילום שלך מכוסה בביטוח מבנה, למעט דברים בסיסיים כמו שבר זכוכית שהוא תוצאה של שימוש או פריצה, ומאחר ואני לא מתכוונת לגור בדירה ההיא אני לא מתכוונת לבטח אחרים על ציוד שלא שלי.

אני יודעת שאמא שלי מבטחת את הבית שלה מפני פריצות ונזקים, אבל היא גרה בבית וזה ואין לה משכנתא אז הביטוח שלה קצת יותר מקיף, אך עם זאת הוא לא כולל את הויטרינה (קולאז) שנסדקה לה כתוצאה מרעידת אדמה.

אני בחרתי כן לבטח

והפעם היחידה שלא ביטחתי היתה כשבעל הבית ביטח ודרש ממני החזר חודשי על סך 36 ש"ח בנוסף לשכ"ד.
לפי הגישה שלי - צריך להיות טמבל לא לבטח בתור דייר צד ג'. זה עולה בסך הכל 400-600 ש"ח לשנה (אני משלמת באירופה 800 כולל תכולה וצד ג')
אבל את לא דיירת לפי מה שהבנתי ממך ואולי בגלל זה את לא נכנסת לביטוח לעומק כמו שאני בתור דיירת נכנסתי. בדיוק מה שחסר לי לשלם על נזק בדירה שכורה (משהו שולי כמו רצפת פרקט שנרטבה בגלל סדק בחלון נניח - התיקון יעלה לי כמו 4 שנים של ביטוח)

im mitzi

New member
הבנת לא נכון

אני דיירת בדירה אחת ובמקביל כרגע בתהליך קניית דירה אחרת להשקעה בעיר אחרת.

אני יכולה להגיד לך שבעל הדירה שלי עשה ביטוח מבנה ותיקנו לנו כרגע בעיית צנרת כולל את הקיר שהוציא עובש ורטיבות, אני לא יודעת מה הביטוח במדינה שאת גרה בה כולל, אבל כמו שכתבתי כמה פעמים כבר, הביטוח בארץ כולל נזקי מים.
אגב פרקט יכול לההרס גם במידה והשארת חלון פתוח בלי קשר לסדק/שבר.

שימי לב שהביטוח מבנה סטנדרטי כולל נזקי צנרת

ולא נזקי מים.
לצערי לאחרונה למדתי על ארנקי את ההבדל בין השניים.

למעלה