נשברתי!

modela da casa

New member
נשברתי!

אחרי חודש, עכשיו נשברתי- עשנתי סיגריה. נסיתי לגבש דעה אחרת, כמה טוב שאני לא מעשנת. האמת? לא היה לי טוב בכלל, ועכשיו אחרי הסיגריה אני מרגישה נהדר. היה לי מעפן בלי סיגריות, היה לי רע, רציתי לישון כל הזמן, אפילו בכיתי. ועכשיו עשנתי סיגריה, מפחיד אותי לחשוב שאחזור לעשן כמו לפני חודש. עוד יותר מפחיד אותי לדעת שעכשיו אני מתחילה שוב את מעגל הגמילה... הימים הראשונים הכ"כ קשים שעברתי יתחילו שוב. זה מעפן. לא יודעת אם טוב לי או לא. ובכלל, הפסקתי בשביל עצמי והמשכתי בשביל אחרים... ומה עכשיו? מה אני צריכה לחשוב? אני מנסה לנחם את עצמי בכך שאלך לאיזה מכון, שמעתי שיש 2 מכונים ממש טובים, אבל אולי המחשבה הזאת היא סתם תירוץ. למישהו יש משהו להגיד לי? משפטים כמו "את יודעת שיותר טוב לך להפסיק" לא יעודד אותי. הרי ברור לי שגוף האדם חזק יותר בלי סיגריות. אבל לא טוב לי בלי סיגריות אני מרגישה אומללה לא כיף לי, לא טוב לי, אני לא נהנת לצאת, לא נהנת מכלום.

קודם כל תרגעי!!!

אפילו אם את לא מרוקאית
שום דבר רע לא קרה! בסך הכל נשברת הפעם. לא נכשלת כי רק מי שמפסיק לנסות נכשל! קראתי את ההודעות הקודמות שלך לגבי הגמילה והבנתי שלא באת נכון להפסקה. הייתי לחוצה מידי אפילו בפניקה קלה. אז קודם כל, תירגעי... דבר שני בהחלט יש מצב לעזרה "חיצונית" אני ממליץ (כמובן) על הספר של אלן קאר אבל בהחלט מומלץ ללכת למכון שלהם, כמה חברים שלי הלכו וההצלחה היא 100% והם מאושרים.

modela da casa

New member
קראתי את הספר ../images/Emo4.gif

כנראה שאני כזאת מטומטמת שלא הצלחתי בכלל להבין מה הוא מנסה להעביר. חשבתי לקרוא אותו שוב, אבל הפעם אני לא כ"כ אופטימית. אני מרגישה מזה רע, הכי רע לי כי אאכזב אחרים.. שנראה לי שציפו ממני לקצת יותר. שמעת אולי על תומר סקר? השיטה שלו נשמעת חולנית, אבל בדיוק כמו אצל אלן קאר, גם במכון שלו מבטיחים את כספך חזרה במקרה של אי הצלחה. דבר שדווקא כן משכנע, נשמע אמין. אני רוצה עכשיו ללכת
אני רוצה שיקרה קסם ולא ארצה לעשן יותר
תודה על תגובתך... המשפטים הראשונים שלך עשו לי טוב

אם המשפטים הראשונים שלי עשו לך טוב

אז כבר יותר טוב!!! את לא מאכזבת אף אחד! את מתמודדת עם התמכרות קשה ואת בטח לא מטומטמת אני לא אתפלא אם התת מודע שלך הוא זה שגרם לך לא להבין את הספר! נשמע לא אמיתי? בשבוע האחרון של העישון שלי כבר לא נהניתי מאף סיגריה, ואז, החלטתי ששבת זה היום האחרון שאני אעשן בחיים שלי, קניתי קופסא ביום שישי ופתאום אני שם לב שאני "נהנה" מהסיגריות!!! מכל שחטה ושחטה. ניסיתי לעשן הרבה כדי ליבש את הפה וזה לא עזר. כבר קיבלתי רגליים קרות אבל אז אישתי נכנסה לתמונה וכשהיא נכנסת אני יוצא... אז זהו, מאוד יכול להיות שכן הבנת אבל זה לא חשוב כרגע. חשוב שתרגעי ותחליטי על הכיוון הבא! דברי איתי בוב

rramrram

New member
הספר הסדנה ואלטרנטיבות אחרות

שלום לך, הצטערתי לשמוע שהספר לא עזר לך. לא כולם מסתפקים בספר ולפי התיאורים של הקושי שעברת זה ממש לא זה. המטרה של הסדנה היא לעזור לאנשים שלא הצליחו עם הספר וברוב המקרים היא עובדת. כ 40% מהמשתתפים בסדנה קראו את הספר לפני כן, יש הבדל בין ספר לסדנה כמו ההבדל בין קריאה של ספר עזרה עצמית לפגישה עם איש מקצוע מיומן. הסדנה עובדת ברבדים עמוקים יותר, יש יתרון אדיר לדינמיקה קבוצתית, לכך שהמנחה של הסדנה מוודא שאת עוברת תהליך בעוד את הספר כל אחד מפרש בדרכו שלו. מלבד זאת יש סדנאות חיזוק ותכנים שלא מופיעים בספר וגם עבודה על תת המודע בדמיון המודרך. בנוגע לאלטרנטיבות אחרות ובעיקר לגבי ההתחייבות כספית אני ממליץ לך בחום לקרוא את השורות הקטנות. בדוגמת המטפל שנתת ההתניה להחזר כספי היא די מתעתעת. אם היית בטיפול ולא הצלחת להפסיק תצטרכי לבוא לעוד 3 טיפולים, אך... אם עישנת לפני טיפולי החיזוק כבר לא תהיי זכאית להחזר. לא ממש ברור הגעת ולא הצחל במקרה של אלן קאר את מגיעה לפגישה אחת, אם אחריה לא הפסקת תוכלי לחזור לעשן עד למפגשי החיזוק, בהנחה שהשתתפת ב 3 מפגשים בפרק זמן של 3 חודשים ואת עדיין מעשנת תקבלי החזר כספי מלא ללא התניות נוספות ובלי להצטרך להגיע למשרד. למיטב ידיעתנו זה הגוף היחיד בתחומו בעולם שנותן אחריות מסוג זה. מעבר להכל יש הבדל מהותי בגישות ובתוצאה. המטרה שלנו היא לשנות את התפיסה כך שיהיה לך קל להפסיק ולהשאר לא מעשנת, כדי לשנות תפיסה יש צורך בטיפול מודע והבנה בסיסית של מנגנון ההתמכרות. מאחל לך הצלחה בכל דרך בה תבחרי. כל טוב וחג שמח, רמי רומנובסקי מדריך סדנת אלן קאר

modela da casa

New member
אני חווה חוויה משונה...

כמו שכתבתי, נשברתי ועשנתי. אתמול ישנתי אצל בן זוגי, יצאתי מהבית ללא סיגריות וגם לא קניתי סיגריות. בערב יצאתי עם החבר ואחיות שלו לאכול גלידה.. כמובן שהיו סביבי מעשנים, זה לא הפריע לי. ממש לא הרגשתי צורך לעשן... וגם כשחזרנו אליו לראות סרט, לא הרגשתי צורך לעשן. היום בבוקר, ממש לא רציתי סיגריה. בקיצור, ההרגשה הריקה והידועה אחרי הפסקת עישון, לא הפריע לי. כלומר- היא הייתה, אבל לא יחסתי לה חשיבות, גם לא לדחף לאכול, פשוט נהנתי עם החבר. אבל ! (כמובן...) מראש שלי משגע אותי... חשבתי לעצמי שאיזה יופי שאני לא מיחסת לריק הזה חשיבות (מה שלפני חודש גרם לי לבכי), אבל הראש שלי מאוד מבלבל אותי. אני כל שניה הכנתי עצמי למחר, לעוד שבוע.. "אני לא באמת אחזיק מעמד" הדבר היחידי שהפריע לי (כן, שימו לב שאני כותבת בזמן עבר), זה הישיבה מול המחשב, כמו עכשיו.. לא כיף לי בלי סיגריה על המחשב, המחשב משעמם אותי. אז סבבה, אני לא אהיה על המחשב.. ומה אעשה במקום?? אין לי מה לעשות באמת לצורך העניין אציין- אני סובלת מחרדה חברתית בין היתר, דבר שמקבע אותי בבית, אני לא עובדת או לומדת (כדי להוכיח את עצמי, ואת חומרת המחצב- אני נתמכת ב. לאומי) אז אין לי תעסוקה אמיתית. התעסוקה היחידה שלי (עד כמה שזה מצחיק) זו ההליכה שאני עושה כל בוקר ושני אימוני קפוארה שיש לי במשך השבוע. אז אני כאן, מול המחשב, הדלקתי סיגריה, אם כיף לי אני לא יודעת.. אבל אני יודעת שהיא גורמת לי להנות מהמחשב. כי בלעדיה, אני שונאת את המחשב (כנראה שאני לא אדם של מחשבים, אבל כמו שציינתי, אין לי שום דבר אחר לעשות). בכוונותיי ללכת לסדנא של אלן קאר. אבל שוב אני חושבת- האם באמת כדאי ללכת להוציא כ"כ הרבה כסף? (כן, כסף שאין לי) אולי אני כן יכולה לבד? או שכמו שהספר אומר- זו פצצת זמן. האם אתם חושבים שקריאת הספר בשנית תעזור לי? אני נורא מבולבלת... אני לא רוצה לעשן, אבל כמו שכולכם בוודאי הרגשתם בעבר- כל דבר מאבד חשיבות בלי סיגריה. משהו שהסדנא או הספר אמורים ללמד אותי.

כל התחושות שאת מתארת אולי משונות לך אך הן

לגיטימיות,הן תוצאה של שינויים שאנחנו מחליטים לעשות בחיינו. תמיד הפסקה של משהו שנהגנו לעשות, גוררת מין תחושת ריקנות, (שינוי תזונתי, החלפת עבודה, מגורים...), מעשנים מבלבלים בין התחושות האלה, שנובעות גם מהפסקת העישון עם הרצון האמיתי שלהם !!! הרצון האמיתי של כולם הוא להיות חופשי מהכלא של עישון סיגריות !!! וזה שמרגישים מוזר לא אומר שרוצים לחזור לכלא, זה אומר ששינויים לפעמים לוקחים זמן, ומקשים עלינו להשתמש ברציונל שלנו !!! יש להסתכל כמה מטרים מעבר לקושי, ולזכור שלקחנו את ההחלטה הנכונה, גם אם בתקופה הראשונה באופן פרדוקסלי, הדברים האחרים בחיינו מקבלים טעם ותחושה שונה !!! קבלי את זה !!! אשמח לענות ולעקוב איתך,

modela da casa

New member
קראתי כבר חצי ספר

פתאום הוא נורא משעמם, כל הכתוב נראה לי ריק מתוכן. עצרתי אתמול באמצע ולא המשכתי לקרוא אותו. אתמול בלילה הלכתי לישון בתחושה של "אני לא באמת צריכה את זה, זה לא מעיל לכושר שלי, זה מסריח, אין לי כסף, אז בשביל מה?" קמתי בבוקר ולא עשנתי... עד 19:00, שכבר התפוצצתי והספקתי לעשן 3 סיגריות מאז. אני מרגישה שאני הכי מרמה את עצמי שבעולם, אני מושכת כמה שעות, ושוב נשברת.. עוד כמה שעות, ושוב נשברת. ואז מגיע הלילה, אני יוצאת להליכה בתחושה של "זהו", חוזרת, חושבת לעצמי עד כמה סיגריה עכשיו זה מיותר, מתקלחת ואיך שהו שוב מעשנת סגריה. הנוראי מכל הוא שאני לא מוכנה לקנות סיגריות, אני לוקחת משאר המשפחה שמעשנת (כן, עצם העובדה שיש פה מעשנים, הורגת אותי), אבל לקנות סיגריות זה נראה לי כאילו באמת אחזור לעשן, כאילו שעכשיו אני לא. אני מנסה לנחם את עצמי "אני אקרא את כל הספר ואכתוב על דף את הנקודות החשובות" אבל אני משקרת לא באמת הצלחתי להבין מה אלן קאר מתכוון להסביר לי.

אם טוב לך עם העישון

אני ממליץ לך בחום להמשיך לעשן ולא להתייחס ללחץ החברתי והציד מכשפות.

soofgania

New member
לדעתי אתה שקרן

כלומר משקר לעצמך, פשוט קשה לך להודות שקשה לך להגמל אז השלמת עם הרעיון לעשן כל חייך. אני מכירה כמה שמנות שניסו אין ספור דיאטות ולא הלך להן ופתאום הן מספרות שטוב להן כך והשומן לא מפריע להן כלל. אני לא מאמינה שאתה נהנה מהשיעולים, מהכבדות בנשימה כשאתה עושה ספורט או סתם עולה במדרגות, מהסירחון שהסיגריה משאירה על הבגדים השיער הבית וכד' וכן..זה בזבוז כסף גדול, לולא הסיגריה הייתי יותר מסודרת בחיים מבחינה כלכלית. תעשה מה שטוב לך אבל אל תמליץ לאחרים לעשות רע לעצמם.

יש יותר סיכוי

יש יותר סיכוי שאת משקרת לעצמך מאשר שאני משקר לעצמי, וכיוון שאני לא נעלבתי אני מניח שגם את לא תעלבי אם אגיד שאת שקרנית... אין מי ממה להיגמל, אני לא מכור לסיגריות (אפילו אם את חושבת אחרת), על מנת להוכיח את זה בעבר הלא רחוק החלטתי להפסיק לעשן לשנה שלמה, לא היה לי קשה לא לעשן בדיוק כמו שלא היה לי קשה להדליק סיגריה בדיוק אחרי שנה. אני לא משתעל (אלא אם אני מצונן, וזה קורה לעיתים רחוקות), הנשימה שלי אחלה סבבה, אנשים עם חצי מהגיל שלי לא עומדים בקצב שלי... אני מאוד נהנה לעלות ולרדת מדרגות, מה איתך? סירחון של סיגריות אין בשום מקום בבית שלי, יש רק ריח טוב של סיגריות. אף פעם לא הייתי שמנה... אין לי בזה נסיון, אפילו שמן אף פעם לא הייתי... אבל אני מעשן שלא משקר לעצמו להבדיל ממ שאת לא מעשנת וקונה את כל השטויות שמוכרים לך... אז קצת הדדיות, תעשי מה שטוב לך את אל תמליצי לאחרים לנהוג כמוך, אם טוב להם עם העישון זה שלך רע עם זה לא מספקת הילה להפסיק לעשן.

יה עקשן עזנו!!!

הלו זה בדיוק העיניין זה לא פורום עישון בעד - נגד זה פורום גמילה מעישון היינו: נ ג ד ע יש ו ן הדעה שלך לא הדדית בכלום היא פשוט לא שייכת לכאן! אין לי מושג מה נכון מכל הסיפור שלך לגבי העובדה שאתה לא מכור ונכון, ישנם כאלה- מעטים מאוד- שלא מתמכרים אבל שוב - זה לא שייך לכאן חוץ מלקלקל אתה לא עושה כלום ! שום הדדיות ושום כלום!!! הבוב התעצבן

מה אני מקלקל?

פירסומת לשיטה מסויימת להפסיק לעשן? אני מקלקל דרך כלשהי לקחת כסף מאנשים תמימים? אם התשובה היא כן, אז סבבה, אמשיך לכתוב ו"לקלקל". אם התשובה היא לא, אז אולי תסביר מה אני מקלקל. כי מאיפה שאני מסתכל אני רק מקלקל לך ואולי לעוד כמה אנשים את הדעות הקדומות שיש לך על עישון ועל מעשנים.

soofgania

New member
אל תנסה לייעץ

במשהו שאתה לא מבין בו. אני מכירה כמה אנשים מעשנים שבילו את הימים האחרונים שלהם בבית חולים עם חמצן צמוד אליהם, החמצן לא ממש עזר והם פשוט נחנקו למוות. לא מאחלת לאף אחד סבל כזה, למות לאט לאט כשאתה מתחנן לחמצן. אני שמחה לשמוע שמצבך הבריאותי תקין אבל לא כדאי לך לבחון עד כמה הוא יכול להשאר כך...

סופגניה תרגעי

אני כמובן צחקתי שאמרתי שאני התעצבנתי! הבחור חיי טוב עם ההחלטות שלו וכשכזה, אין לנו סיכוי לשנות את דעתו לדעתי הוא טועה בגדול! אבל זה לא משנה הוא לא צריך לחפש פה במה אלא אם הוא רוצה להתסיס הבעיה שהוא עלול להרוס לאחרים שגם ככה קשה להם!

ההתייחסות שלנו למוות מאוד שונה.

מה עוד שאני מכיר אנשים שבחיים לא עישנו ומתו באותה הדרך שאת מתארת... כולנו נמות בסוף, אז עדיף למות שמחים ובלי יסורי מצפון. מאיפה את "יודעת" שאני לא מבין בהתמכרויות? אולי אני יותר מומחה ממך בתחום...

dudmel

New member
יש טוב ויש עוד יותר טוב

בוא נניח שהסיגריות זה טוב. זה מרגיע, זה מזרז חילוף חומרים, כיף לעשן עם הקפה של הבוקר, תענוג לעשן עם הוויסקי בערב, הסיגריה שאחרי האוכל ממש גורמת להרגשת שלמות. אבל מה מסתבר? יש עוד יותר טוב... מרוב שנהנתי מהסיגריות שכחתי באיזה כושר גופני מעולה הייתי פעם וכמה נהנתי הרבה יותר להגיע להשיגים ולשפר אותם... "אהבה שתלויה בדבר - בטל הדבר, בטלה האהבה...". אני יודע שאתה כבר לא זוכר את זה, אבל האהבה לסיגריות אינה אהבה אלא התמכרות...

למעלה