נשאל השנה מחדש-סקר שרשורי ספירת העומר יומיים| עדכון: התווסף סיכום סופי.

האם אתה מעוניין בשרשור תזכורת יומי לספירת העומר בפורום חורזים וכותבים?

• כן, אשמח.

Votes: 8 36.4%
  • לא, זה סתם מוגזם/מפריע/נותן תחושת כפיה.

Votes: 11 50.0%
  • אותי אישית זה לא מעניין אבל בשמחה אם כך הציבור יבחר.

Votes: 1 4.5%
  • אחר (הרחבה בתגובות)

Votes: 2 9.1%

• Total voters
    22
מצב
הנושא נעול.

פולגאר

Well-known member
א. תודה על התוספת בסיפא.
ב. סליחה על ההתקטננות, אבל לא ברור לי כיצד לשקלל את הצבעתך. לכאורה אתה בעד (תחת האפשרות ש'אין צורך אבל גם לא מפריע') עם התניה שאין לדעת אם ו/או עד כמה היא מתקיימת.

כיצד לחשב זאת? בשורה התחתונה כשכל הנתונים לכאורה פרוסים לפניך (בהצבעה בסקר או בתגובות), האם לשקלל את הצבעתך תחת 'בעד' או 'נגד' (כאשר ברור לכו"ע שבשתי הרשומות מגוון הדעה מעט רחב יותר מהמילה הבודדת הזאת)?
סליחה שלא כתבתי מספיק ברור, שרק חלק הבינו את אשר כתבתי, אני נגד שרשור ספירת העומר במיוחד לאור מה שקראתי כאן בשרשור והבנתי שזה המשך של ריב ומדון שהיה כאן אשתקד.
שלום בית עדיף מאשר קיום מצווה ובמיוחד שכאן אין הדבר לא לקיים את המצווה כי אתה ממשיך לספור ומקיים אותה, רק לא בריש גלים כאן בפורום.
הרבה פוסקים יגידו לך את זה, כמו למשל הרב הבא:
אני רואה את הפורום כבית לכל דבר.
כשם שעם ילדיך, אתה בורר את המלחמות שלך, גם כאן צריך לברור את המלחמות בכדי שאווירת הפורום תהיה טובה יותר.
בנושא החמץ בבתי חולים, הייתי מצפה מהם לברור את המלחמות ולוותר.
בנושא תח"צ בשבת, גם אפשר לוותר להם, גם ככה הם ניסו את הפיילוט שלהם ולמעט בפעם הראשונה שכל מי שלא היה צריך לנסוע נסע בכדי להראות תפוסה מלאה, שגם לא הצליחו להראות, לאחר מכן האוטובוסים היו כמעט ריקים וזה התמסמס, לכן גם עכשיו, אפשר לוותר להם, חברות האוטובוס ירדו מזה כשיראו שזה לא משתלם להם כלכלית ולא רק שלא משתלם, זה גורם להם הפסדים כספיים.

בשורה תחתונה, כלל האצבע שלי הוא לעשות מלחמות בדברים שגורמים לנו לא לקיים מצווה ולוותר בדברים שלא מפריעים לנו לקיים את המצווה.

כוכבית מצויה

Well-known member
אני לא צריך אזכור לספירה, אני יודע אותה.
לא מפריע לי שיהיה אזכור, אבל אם זה מעצבן אחרים, יצא שכרנו בהפסדנו ואעדיף שלא יהיה אזכור.
מנהגי הדת יפים וצריך להנות מהם, לא צריך לגרום למישהו לשנוא אותם ולכן אעדיף שלא יהיה אזכור.

עפ"י בקשתך, הוספתי בעריכה שהצבעתי 'אחר'.
מסתבר שעורך הסקר עדיין לא מבין (אפילו שנוסטלגיה הסבירה לו) אם אתה בעד או נגד....
מעריכה את גישתך.

פולגאר

Well-known member
מסתבר שעורך הסקר עדיין לא מבין (אפילו שנוסטלגיה הסבירה לו) אם אתה בעד או נגד....
מעריכה את גישתך.
מצטער שרק עכשיו ראיתי את תגובתו של הרינגטון אליי ואת תגובתך זו אליי,
השבתי להרינגטון בפירוט את דעתי בנושא וגם הדגשתי שאני נגד שרשור הספירה.
חג שמח (הורדתי את הכשר) והלוואי שנחזור להיות מאוחדים.

משתפרת1

Well-known member
שלום לכולם,
בשנה שעברה כזכור, ערכנו סקר בשאלה אם ציבור גולשי הפורום מעוניין בשרשור תזכורת ספירת העומר יומי. הרוב אז בחר לחיוב וכך נהגנו. עם זאת, לאורך השנה כולה היו שטענו שהסקר היה מוט(ע)ה, שהתוצאות למעשה היו שונות, שהרוב בעצם מתנגד, שמדובר בכפיה דתית, ושאר מרעין בישין.

על כן השנה נערוך (בזאת) סקר נוסף :cool:.

אנא תרגישו חופשיים לענות ככל העולה על רוחכם. גם השנה נפעל בהתאם להחלטת הרוב כפי שיעלו תוצאות הסקר, בתשובות הקבועות מראש ו/או בתגובות.

הסקר נכתב בלשון זכר מטעמי נוחות אך מכוון לגברים ונשים (ומה שבאמצע) כאחד.

לא נקבעה מגבלת סגירה לסקר אך כשנראה שכמות סבירה של אנשים הגיבו נפעל בהתאם. ככל שלא תתקבלנה מספיק תשובות עד למועד תחילת הספירה (יום חמישי הקרוב בערב), נפעל בתחילה בהתאם לתוצאות הסקר משנה שעברה, קרי בל"נ נקים כאן שרשורי תזכורת יומיים עד אשר יוכרע אחרת. אגב כל אחת ואחד מהגולשים מוזמנים לפתוח את שרשור התזכורת היומי, אם הם רואים שהוא לא עולה בזמן.

פסח כשר ושמח לכל גולשי 'חורזים וכותבים' ובני משפחותיהם ולכל עם ישראל.
אני מסתפקת בתזכורות שיש על לוח השנה שלי. לא מפריע לי שאתה מזכיר לאחרים.
הצעה: במידה והרוב מעוניין בתזכורת- פתח שרשור שמודיע איזה יום הוא בספירת העומר, ומיד תנעל אותו. כך לא יכנסו להודות לך, אך גם לא יכנסו להשתלח בך ולא יתחילו הויכוחים על מי הוא הדווקאי. למחרת ערוך את ההודעה או שתפתח אותה לרגע ותוסיף הודעה על יום המחרת, ותנעל. אם תרצה- תנעץ את ההודעה הזו בראש הפורום.
הדבר הזה יכול לבוא ביחד עם הודעה שכל דיון חדש שייפתח עם תגובה לנושא ספירת העומר (בין אם שבחים ובין אם גינויים) יימחק.

Harrington

Well-known member
מנהל
הצעה: במידה והרוב מעוניין בתזכורת- פתח שרשור שמודיע איזה יום הוא בספירת העומר, ומיד תנעל אותו. כך לא יכנסו להודות לך, אך גם לא יכנסו להשתלח בך ולא יתחילו הויכוחים על מי הוא הדווקאי. למחרת ערוך את ההודעה או שתפתח אותה לרגע ותוסיף הודעה על יום המחרת, ותנעל. אם תרצה- תנעץ את ההודעה הזו בראש הפורום.
הדבר הזה יכול לבוא ביחד עם הודעה שכל דיון חדש שייפתח עם תגובה לנושא ספירת העומר (בין אם שבחים ובין אם גינויים) יימחק.
אפשרות מעניינת, אבל קצת מפחיד אותי שזה יגרום לבלבול בספירה (למשל אצל מי ששכח לספור בערב ומעוניין לספור במהלך היום -בלי ברכה-). אחשוב על זה. תודה על הרעיון.

כוכבית מצויה

Well-known member
למה לנעוץ שרשור שלא מעניין חלק גדול מחברי הפורום?

Harrington

Well-known member
מנהל
שלום לכולם,
בשנה שעברה כזכור, ערכנו סקר בשאלה אם ציבור גולשי הפורום מעוניין בשרשור תזכורת ספירת העומר יומי. הרוב אז בחר לחיוב וכך נהגנו. עם זאת, לאורך השנה כולה היו שטענו שהסקר היה מוט(ע)ה, שהתוצאות למעשה היו שונות, שהרוב בעצם מתנגד, שמדובר בכפיה דתית, ושאר מרעין בישין.

על כן השנה נערוך (בזאת) סקר נוסף :cool:.

אנא תרגישו חופשיים לענות ככל העולה על רוחכם. גם השנה נפעל בהתאם להחלטת הרוב כפי שיעלו תוצאות הסקר, בתשובות הקבועות מראש ו/או בתגובות.

הסקר נכתב בלשון זכר מטעמי נוחות אך מכוון לגברים ונשים (ומה שבאמצע) כאחד.

לא נקבעה מגבלת סגירה לסקר אך כשנראה שכמות סבירה של אנשים הגיבו נפעל בהתאם. ככל שלא תתקבלנה מספיק תשובות עד למועד תחילת הספירה (יום חמישי הקרוב בערב), נפעל בתחילה בהתאם לתוצאות הסקר משנה שעברה, קרי בל"נ נקים כאן שרשורי תזכורת יומיים עד אשר יוכרע אחרת. אגב כל אחת ואחד מהגולשים מוזמנים לפתוח את שרשור התזכורת היומי, אם הם רואים שהוא לא עולה בזמן.

עריכה/תוספת:
המצביעים 'אחר' ו/או המביעים דעתם בתגובות מתבקשים לציין זאת במפורש בתגובתם בה הם מביעים את דעתם. אחרת לא תהיה דרך לדעת שלא מדובר בהצבעה (הבעת דעה) כפולה.

פסח כשר ושמח לכל גולשי 'חורזים וכותבים' ובני משפחותיהם ולכל עם ישראל.

Harrington

Well-known member
מנהל
שימו לב: המצביעים 'אחר' ו/או המביעים דעתם בתגובות מתבקשים לציין זאת במפורש בתגובתם בה הם מביעים את דעתם. אחרת לא תהיה דרך לדעת שלא מדובר בהצבעה (הבעת דעה) כפולה.

מלאכת מחשבת1

Well-known member
שימו לב: המצביעים 'אחר' ו/או המביעים דעתם בתגובות מתבקשים לציין זאת במפורש בתגובתם בה הם מביעים את דעתם. אחרת לא תהיה דרך לדעת שלא מדובר בהצבעה (הבעת דעה) כפולה.
מר מיציתי "אחר" הוא בפירוש לא בעד!!!.
עוד מעט ותמציא מתמטיקה חדשה שמיעוט זה הרוב....

Harrington

Well-known member
מנהל
מר מיציתי "אחר" הוא בפירוש לא בעד!!!.
עוד מעט ותמציא מתמטיקה חדשה שמיעוט זה הרוב....
בשום מקום לא נכתב מה שאתה יוצא נגדו במשפט הראשון, כך שלא ברור מה אתה בדיוק רוצה לומר כאן. סתם לתקוף כדי להנפיק עוד השמצה שגרתית פרי עטך? יפה, עשית זאת. אתה יכול לסמן וי. מעבר לכך הדברים חסרי כל רלוונטיות למשהו שאני כתבתי באיזשהו מקום.

אא"כ תגובתך הבאה בתת-השרשור הזה תהיה עניינית, תוכל לציין באוזני עצמך שמיצינו. לא אראה טעם להגיב לתגובה נוספת שלך שכל מטרתה נסיון השמצה פתטי, אם לא תהיה בה ענייניות או תרומה חיובית לשרשור ולפורום. עמך הסליחה.

פסח כשר ושמח לך ולכל אהוביך ולכלל עם ישראל.

כוכבית מצויה

Well-known member
ההרחבה ל"אחר"
לא מעוניינת בשרשורים האלה מהסיבות הבאות:
1. השרשורים האלה הינם סתם זיבולי מח.
2. מטרתם הינה דווקנות, פילוג ויצירת מריבות. רק טיפש לא לומד מהטעות של שנה שעברה.
3. אם מטרת השרשור האמיתית היתה תזכורת הרי היא היתה נעשית בשרשור אחד שמתעדכן במהלך הספירה.

ההרחבה ל"אחר"
2. מטרתם הינה דווקנות, פילוג ויצירת מריבות. רק טיפש לא לומד מהטעות של שנה שעברה.
3. אם מטרת השרשור האמיתית היתה תזכורת הרי היא היתה נעשית בשרשור אחד שמתעדכן במהלך הספירה.
את גם תראי שטעויות הספירה יחזרו על עצמם גם השנה :)
איך שלא תסתכלי על זה, אין עקומת למידה רבתית.

איני יודע אם אשתקד היו טעויות.
2 טענו שכן
2 טענו שלא
השאר פרווה.
אלו שטענו גם הביאו הוכחות.
אתה מוזמן להיזכר ולקרוא הסבר בתגובה #3 שלי באחד מהשרשורים בנושא, עשיתי גם העדבק בתגובה #7 שלי לבית חב"ד בכדי שתוכל לראות מקור רישמי, איך צריך לספור.
(32) תזכורת: הערב (שישי) נספור את ספירת העומר כך: | תפוז פורומים (tapuz.co.il)

נערך לאחרונה ב:

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
ההרחבה ל"אחר"
3. אם מטרת השרשור האמיתית היתה תזכורת הרי היא היתה נעשית בשרשור אחד שמתעדכן במהלך הספירה.​
אי אפשר מסיבה אחת. תמיד נראה את היום הראשון של הספירה.

כוכבית מצויה

Well-known member
אי אפשר מסיבה אחת. תמיד נראה את היום הראשון של הספירה.
לא נכון. אפשר לערוך הן את הנושא והן את התוכן של ההודעה הראשונה.
היות ומי שרוצה לפתוח את השרשור הוא מנהל הוא יכול לפתוח שרשור, לנעול אותו לתגובות, וכל יום לערוך את ההודעה הבודדת שתהיה בו.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
לא נכון. אפשר לערוך הן את הנושא והן את התוכן של ההודעה הראשונה.
היות ומי שרוצה לפתוח את השרשור הוא מנהל הוא יכול לפתוח שרשור, לנעול אותו לתגובות, וכל יום לערוך את ההודעה הבודדת שתהיה בו.​
רוצה לנהל את הדף הראשון?
רוצה להכתיב למעלה השירשור איך לשרשר?.
הצלחת לעצבן אותי.:)
הרינגטון עוד יתחשב והעלה סקר.
יהיה כל יום שירשור של ספירת העומר. אם יהיה יותר מידי בדף אחבר בין יומיים האחרונים אם יככבו בעמוד הראשון.

כוכבית מצויה

Well-known member
רוצה לנהל את הדף הראשון?
רוצה להכתיב למעלה השירשור איך לשרשר?.
הצלחת לעצבן אותי.:)
הרינגטון עוד יתחשב והעלה סקר.
יהיה כל יום שירשור של ספירת העומר. אם יהיה יותר מידי בדף אחבר בין יומיים האחרונים אם יככבו בעמוד הראשון.
מעניין שהצעה דומה של משתפרת לא עצבנה אותך....

כוכבית מצויה

Well-known member
דיסקסנו את זה שנה שעברה כמדומני. זה פחות יעיל מסיבות שונות. מה גם שכאמור מעלה, אם לא הופכים כל שרשור לדיון והתנצחות, הם נעלמים למטה חיש מהר ולא מפריעים להתנהלות השוטפת של הפורום.
ברור, כשהמטרה הינה להציק עשרות שרשורים יותר יעילים משרשור אחד.

ברוב המקרים בעמוד הראשון יש את כל השרשורים שנפתחו ביומיים שלושה האחרונים, פתיחת שרשור כל יום אומרת שיהיו 2-3 שרשורי עומר בעמוד הראשון שהם 10-15% מהשרשורים. זה בכלל לא זניח ובהחלט מפריע להתנהלות השוטפת של הפורום.

מצב
הנושא נעול.
למעלה