פולגאר
Well-known member
סליחה שלא כתבתי מספיק ברור, שרק חלק הבינו את אשר כתבתי, אני נגד שרשור ספירת העומר במיוחד לאור מה שקראתי כאן בשרשור והבנתי שזה המשך של ריב ומדון שהיה כאן אשתקד.א. תודה על התוספת בסיפא.
ב. סליחה על ההתקטננות, אבל לא ברור לי כיצד לשקלל את הצבעתך. לכאורה אתה בעד (תחת האפשרות ש'אין צורך אבל גם לא מפריע') עם התניה שאין לדעת אם ו/או עד כמה היא מתקיימת.
כיצד לחשב זאת? בשורה התחתונה כשכל הנתונים לכאורה פרוסים לפניך (בהצבעה בסקר או בתגובות), האם לשקלל את הצבעתך תחת 'בעד' או 'נגד' (כאשר ברור לכו"ע שבשתי הרשומות מגוון הדעה מעט רחב יותר מהמילה הבודדת הזאת)?
שלום בית עדיף מאשר קיום מצווה ובמיוחד שכאן אין הדבר לא לקיים את המצווה כי אתה ממשיך לספור ומקיים אותה, רק לא בריש גלים כאן בפורום.
הרבה פוסקים יגידו לך את זה, כמו למשל הרב הבא:
שלום בית או דת | שאל את הרב - כיפה
שלום. אני נשואה כבר 5 שנים. אני דתיה מבית דתי ולפני שהתחתנתי בעלי הגדיר את עצמו...
כשם שעם ילדיך, אתה בורר את המלחמות שלך, גם כאן צריך לברור את המלחמות בכדי שאווירת הפורום תהיה טובה יותר.
בנושא החמץ בבתי חולים, הייתי מצפה מהם לברור את המלחמות ולוותר.
בנושא תח"צ בשבת, גם אפשר לוותר להם, גם ככה הם ניסו את הפיילוט שלהם ולמעט בפעם הראשונה שכל מי שלא היה צריך לנסוע נסע בכדי להראות תפוסה מלאה, שגם לא הצליחו להראות, לאחר מכן האוטובוסים היו כמעט ריקים וזה התמסמס, לכן גם עכשיו, אפשר לוותר להם, חברות האוטובוס ירדו מזה כשיראו שזה לא משתלם להם כלכלית ולא רק שלא משתלם, זה גורם להם הפסדים כספיים.
בשורה תחתונה, כלל האצבע שלי הוא לעשות מלחמות בדברים שגורמים לנו לא לקיים מצווה ולוותר בדברים שלא מפריעים לנו לקיים את המצווה.