נרמול נתונים

no1star

New member
נרמול נתונים

שלום לכם, אני לא בטוחה שאני בפורום הנכון מאחר ולדעתי נרמול הוא מונח סטטיסטי. בכל אופן אשמח באם תוכלו לסייע לי או להפנות אותי למקום אחר למציאת התשובה. כאשר אומרים שיש לנרמל את הנתונים - למה הכוונה? האם הכוונה להחליט על נקודה כאפס ולהשוות את שאר הנתונים אליה? כלומר להחליט על נקודת שיא או על יעד ואת הנתון הנ"ל להפוך לאפס ואז השאר מתייצבים לפניו או שהכוונה היא למסדי נתונים כלומר לקחת מסד נתונים ולקבוע לו מפתח ראשי לצורך זיהוי שדה או שדות. או שהכוונה היא לשניהם ויש כל מיני סוגי נרמול נתונים? תודה מראש חג שמח ושבת שלום

קרן22ה

New member
אכן יש כל מיני "סוגים" של נרמול

זה תלוי באיזה תחום. אופי הנתונים יכול לתת לך רמז באשר לסוג הנרמול המדובר. אם לדוגמה מדובר ברשומות בבסיס נתונים - כנראה שהכוונה לנרמול בסיס הנתונים...

no1star

New member
האם יש נרמול לאפס

הי ראשית תודה רבה על ההתייחסות שנית - האם יש נרמול לאפס כפי שרשמתי בדוגמא הראשונה?

קרן22ה

New member
אפשר לקרוא לזה נרמול לאפס...

בהעדר שם הולם יותר בעברית. ממילא תצטרכי להגדיר את פעולת הנרמול כך שלא תהיה סכנה של חוסר בהירות. בכל מקרה, בנרמול מבצעים טרנספורמציה של הנתונים המקוריים. מבחינה טכנית, ראי את פעולת התקנון של משתנים לקבלת ציון תקן - משם את יכולה לקחת את הרעיון הכללי של טרנספורמציה על נתונים מספריים. לפי הדוגמה שנתת, את צריכה רק לחסר מכל נתון את (ערך) הנתון שאת רוצה שיהפוך ל-0, אין צורך לחלק בכלום כאן. הנתון שהפכת ל-0 יהפוך להיות ב"מרכז" הנתונים. מקווה שלזה התכוונת.

למעלה