מתנצל על הניסוח
התכוונתי לסוציאליסט כמובן (כדי שלא יהיו אי הבנות, אני פשוט לא רואה שום הבדל ממשי בין קומוניסט לסוציאליסט אבל, שיהיה) לגבי "האוטופיה הישראלית", מעבר לכל מילי המילים שלך, המסר שלך הוא שאינך מכיר בזכותו של העם היהודי לארץ ומדינה משלו, או יותר טוב, אינך מכיר כלל בקיום לאומי של העם היהודי, הרי לא קיים לאום ישראלי, ישנן שתי קהילות לאומיות במדינת ישראל, האחת היהודית השלטת, והשניה הערבית המדוכאת, המזהה את עצמה כפלשתינאית, שתי קהילות אלו אינן שותפות בדבר ואם אתה לא בטוח בזה, אפשר להסיר את ערפל אי הוודאות לשון-עברית מול ערבית, היסטוריה-בהחלט לא משותפת(או יותר נכון, היסטוריה של עימותים), תרבות-מזרחית מול מערבית למרות שישנן נקודות ממשק, המגע בין יהודים וערבים הוא מצומצם מאוד והם נמנעים מיצירת קשרים חברתיים בדרך כלל, ואחרון חביב(ה) הארץ, ארץ ישראל פלסטינה, אמנם משותפת אבל איני חושב שהיא שקולה כנגד כל הסיבות האחרות. לגבי עניין המחתרות והצבא הפסלטיני, אני רואה שאנו חלוקים על כמה נקודות כאן...אינך חושש מצבאות ירדן ומצרים כיוון ששניהם נוצחו במערכה על השמדת ישראל, ירדן נטשה את הרעיון לפגוע בישראל מוקדם משאר מדינות ערב, כיוון שהיא רואה בישראל אמצעי המבטיח את קיומה (מה שנראה כראיה מפוכחת מאוד), מצרים נטשה את רעיון זה לאחר שהצלחתה הצבאית במלחמת יום כיפור הביאה אותה להבנה מלאה לגבי היכולת הצבאית שלה מול ישראל, מצב של שלום יש לנו גם ברמת הגולן, שם הסורים החליטו במודע לא לפעול גם במלחמת של"ג מההבנה שהם אינם יכולים לתקוף את ישראל, סוריה ובמבצע האחרון נמנעה מלהפעיל כוחות גם בלבנון, (אם תאמר שסוריה מסייעת לארגונים שפועלים כנגד ישראל, אני אסכים איתך, אך אל תשכח שגם מצרים מסייעת בקריצת עין לארגונים דומים, הדוגמה הברורה היא ההברחות מציר פילדלפי, שחלקן נעשות על פני השטח ולאור היום). לגבי ה"אטרקטיביות" של ההצעה שלך (צבא סדיר שלטון פלסטיני), אתה אומר כמה דברים, א)שהוא יונהג ע"י שלטון אחראי "יותר", למה בדיוק אתה חושב ששלטון פלסטיני עצמאי יהיה אחראי יותר מהשלטון הקיים עכשיו? ב)"יטפל בבעיות היציבות של הציבור הפלסטיני(כולל בעיית הטרור)", כאן הצלחת להפתיע אותי, האם אתה, הסוציאליסט-פציפיסט, רומז שהצבא הפלסטיני יהיה מכשיר של דיכוי בידי השלטון(דיקטטורה?) כנגד בעיות "אי היציבות"(פלורליזם?) בציבור הפלסטיני, ובכלל מה בדיוק תעשה במצב שבו יהיה מהפך פוליטי במדינת פלסטין, כשיעלו לשלטון מלא החמאס ודומיהם? לעניין המדינות-קודם כל, אין צורך להתבייש במושגים, הם רק נותנים לנו שפה יותר פשוטה לדבר בה, עכשיו במקום להגיד "מדינה רעה" אני נאלץ לומר "מדינה שככלל פועלת בצורה בלתי לגיטימית", אתה רואה, זה הרבה יותר ארוך, אבל סבבה, אני זורם איתך. אם לסכם את דברייך, רוב המדינות בעולם פועלות, באופן כללי, בצורה בלתי לגיטימית בעינייך, זה כי השקפת עולמך מנוגדת לרוב השקפות העולם שנפוצות באנושות, אוקיי, מקבל. אש"ף וירדן-אש"ף כמו כל ארגון דיקטטורי(או יותר נכון, כמו כל ארגון) שואף לכח, וכשהייתה בידו הזדמנות לבצע הפיכה בירדן, בעלת בריתו, ניסה לנצל אותה, בוגדניות אני קורא לפעולה כנגד בן בריתך, כמו שעשו האש"פיסטים בירדן לגבי "בוגדניות היהודים", כנראה ששכחת שיהודי א"י דווקא שיתפו פעולה עם הבריטים לכל אורך הדרך, עד שאלו הפרו את הבטחתם ליישוב והחלו בנקיטת סנקציות נגדו, אז כמובן שהיישוב פעל נגד הבריטים (כמו שאנחנו נפעל נגד ארה"ב במקרה שתטיל עלינו סנקציות) יתרה על זאת, היישוב התגייס כולו למאבק בנאצים ולצידם של הבריטים, בניגוד מוחלט כמעט להתנהגות ערביי הארץ(והערבים בכלל) ואפילו מפקד האצ"ל דאז נהרג בשירות הבריטים (אם ניקח את זה לעולם הדימויים שלך, זה כאילו מפקד החמאס ייהרג בזמן שירותו בצה"ל, בוא נגיד...לא סביר) והיישוב חזר לפעול נגד בריטניה רק לאחר המהפך במלחמת העולם. ודבר אחרון, סוף סוף, "אינני קומוניסט", אני אסביר לך למה אתה דווקא כן "הוא (ההסכם) לא התחשב באינטרסים של העמים, אלא באינטרסים של השלטונות", אם זה לא מייצג השקפת עולם קומוניסטית, אני לא יודע מה כן, אתה אומר בעצם, שלציבור(פורלטריון?) יש אינטרסים שונים בתכלית (או לפחות במידה רבה) מאשר לשלטון, מכאן אני מבין שאתה לא מזהה את השלטון(במדינה דמוקרטית) כמוחזק בידי העם, אלא כמוחזק בידי מישהו אחר...הממ, מעניין מי אלו "בעלי הכוח" אשר מחזיקים ברסן השלטון... נ.ב-לגבי הזכויות הווירטואליות של הפלסטינים, הריני להודיעך שגם לנו, לישראלים יש זכויות ממין זה, והרבה, אנחנו "וויתרנו" על 95 אחוז מהשטחים שמגיעים לנו היסטורית(מבחינתנו) מהפרת ועד לנילוס, דבר שני-הכרנו בעם הפלסטיני(למרות שגולדה! אמרה שאין דבר כזה) דבר שלישי-הסכמנו להעניק זכויות אזרח לאזרחים ערבים בתוכנו, דבר רביעי-לא גירשנו את תושבי השטחים במלחמת ששת הימים אף על שיכולנו לעשות זאת, מה אתה אומר, אלו לא וויתורים?..לא, למה לא...בוא נדבר על וויתורים אמיתיים, וכשאני מתכוון לוויתור הוא על שינוי שנעשה מהמציאות שלפני ההסכם, למציאות שהייתה אמורה להיווצר לאחריו...בוא נראה, ישראל הקימה ממשל עצמי לפלסטינאים, התחייבה וקיימה, הפלסטינאים התחייבו לוויתור אחד בלבד, -נטישת מלאה ומוחלטת של המאבק המזוין בישראל-ואת זה הם לא קיימו מ-ע-ו-ל-ם תודה רבה ומתנצל על האריכות