נראה בחוף בחיפה

אבי ע

New member
למען האמת ../images/Emo39.gif

אני אישית די סולד מתמונות מסוג זה, והייתי מעדיף לא לראותן בפורום. אל תיעלב, אבל יש אנשים שפעילות כזו בכלל, ותמונות שלה בפרט, אינם נעימים להם. כמו כן, לאחר העלאת תמונה נא לא להזדרז ולשלוח אותה פעם שניה רק כי לא מצליחים לראות אותה אלא X אדום. אם הפורמט קביל על המערכת, התמונה תעלה בסוף (זה יכול לקחת לעתים קצת זמן). עם משום מה הפורמט לא קביל התמונה לא תעלה גם בפעם שניה ושלישית, ובמקרה זה ניתן לפנות לנקאים ולשאול.

הנקאי

New member
סקר חדש בנושא עיסוק בדייג ../images/Emo19.gif

במסגרת הפורום. כולם/ן מוזמנים להשתתף.

אילוניק

New member
לאבי ע ולסולדים האחרים

ואני פונה אילך ואל הסולדים שסולדים מתמונות כאילו אך אוכלים דגים במסעדות ובבית ובכל מקום תגיד האם במסעדות אתם גם סולדים מהדגים המוגשים לכם בצלחת מטוגנים מבושלים או אפויים על גריל או ששם אין סלידה כי לא ראיתה איפה דגו אותם ברשת ועם עוד כמה מהחי בים שנהרג בגלל שאין בו צורך או שהרעב והתיאבון משתיקים לכם את המצפון או שמה חלילה כמו נרקומן המכור לסם אתם אומרים פעם אחרונה שאני אוכל דגים על מנת שהדג יחליק במורד גרונכם ביתר קלות מה הצביעות הזו תרשה לי להאיר קצת את עינך ואם תרצה תקבל ממני מתנה סיור באיזור הדייג של יפו ועכו ותראה באיזה גודל עין הדייגים עורכים דייג ושכחתי לציין סיור על חשבוני גם דג בגודל סרדין נתפס אבל חלילה לא משליכים אותו כי הוא יהווה פיתיון לדגים של מחר מספיק עם ההתחסדות ועם הלא פייר לדייג עם מיכלים מה לא פייר כאן בדיוק שברשת אפשר לדוג כל דג ואני לא יכול שדג שוחה יותר מהר ממני לעשרות הפעמים שיורדים ולא תופסים כלום אם אני לא אתפוס אחרים יעשו זאת ברשת וכמובן עם רישיון לדוג ברשת הגיע הזמן שחלק מחברי הפורום שלא מבינים יבינו ברובה אין אפשרות לתפוס דגים קטנים החץ מועך אותם והם לא שווים רק מגודל מסויים שווה לכוון ולתפוס וגם אז אין לנו ביטוח מקיף ל100 אחוז הצלחה ואם ניתן לדייגי הרשת עין בגודל 9*9 הם ידוגו אולי 2 דגים וגם אתה אל תעלב אני אישית מעדיף לראות תרנגולות ופרות ועגלים בטבע ולא על השולחן אבל בגלל שהסולדים ובמקרה הזה גם אני לא צוללים ברפת ובלול יותר קל לנו לראות אותם כסטקים בצלחת ואיך שצדים ומאביסים אבזים בגלל הכבד המנופח שהופך למעדן זה בסדר והסבל שלהם עד שנישחטים הגון ומוצדק האמצעים מקדשים את המטרה רק אתמול או שילשום קראתי כתבה על אישור לצוד 7 מליון והדגש 7 מיליון קנגורו באוסטרליה בגלל התפוצצות אוכלוסין של החיה וינסו לתקן אותי המלומדים הסולדים ושלא צדים אך אוכלים כל חי על 4 ועל 2 האם דמה או שחיטה של פרה תרנגולת וכו מותר והרי על מותם אף אחד בפורום לא קם התקומם וסלד ורישיונות לצייד מחלקת המדינה וכדורים וכלי משחית לרובים מותר למכור רק למי שיש רישיון ולא לכל אחד ועל כל הצלמים שמצלמים ונאחזים באלמוגים על מנת לקבל איזון טוב ותמונה טובה יותר כבר דיברנו לא כי הסולדים בטח מצלמים גם בשיטות אילו ולסיום דברי נכתבים כמובן לכל האנשים יפי הנפש דגים לא פרות תרנגולות אווזים שלווים ועוד ועוד ועוד לאבי אישית תתנדב לגרין פייס נגד השמדת הדגים הגדולים שבים שמגיעים לשווקים של יפן מה שהורגים שם ביום אני ועוד מאה לא נצליח לדוג גם עוד 250 שנה של צלילות יום יומיות ואל תתנפל על דייגים בים והיום במיוחד אחתום אילוניק הדייג

אבי ע

New member
לאילוניק (וגם לקותי) ../images/Emo39.gif

כחבר פורום זכותי להביע סלידה מעיסוק מסויים ובודאי מתמונה בסגנון זה, ואיני מבין מה העליהום הזה. כל טיעוניך המלומדים הופכים קצת לא לעניין, לדעתי, לפני שביררת למשל אם אולי אני לא אוכל דגים, אולי אני צמחוני, וכולי. בכל מקרה אני מכיר עוד חברים שאינם אוהבים לראות ציד דגים, במציאות ובתמונות, וזכותם לבטא זאת. תגובתי היתה כחבר פורום פרטי. לא הושמה שום הגבלה על דיון בצלילות דיג, שום הודעה לא נמחקה (פרט לכפילות), וגם בעבר התאפשר פה לצוללי דיג להתבטא למרות שחלק מהתגובות אליהם לא היו אוהדות, ואף פעם לא התפתח דיון של ממש - מה שמרמז שאכן חברי הפורום ככלל אינם מעונינים לעסוק בנושא. זאת בניגוד לנושא הצילום, שרבים גילו בו עניין ותמיד מפתח דיון ער סביבו. צילום יכול לשעמם מישהו (ואז לא פותחים הודעה בעניין) אבל ספק אם הוא ממש מעורר סלידה כמו שציד דגים עשוי לעורר, כך שגם ההשוואה הזו לא ממש מתאימה. כיוון שזה עלה, הוכנס גם המשאל, ולא בהכרח נעשה איתו משהו ספציפי. זה רק ייתן איזו אמת מידה לגבי התייחסות חברי הפורום לנושא, שכאמור כבר עלה בעבר.

אילוניק

New member
אבי וזאת הנקודה

זהו פורום צלילה וכל מה שקשור לצלילה גם אם הוא מעורר בך סלידה אפשר לדון בו ואתה יודע מה אתן לך דוגמא פעם נוספת לי אין מצלמה דיגיטלית ואני מוריק מקינאה ואוכל את הלב כי אני עני ומיסכן ולא יכול לקנות כזו מצלמה ולכן מעורר בי סלידה הצמצם של ההוא והכפתור של השני ולהזכירך זה פורום צלילה לא פורום צילום תמונות תפדאל פרטים טכנים מחליאים אותי כמו שדייגים מעוררים בך סלידה מה שאינו לרוחך אך שייך לעולם הצלילה תראה תשתוק אל תתערב וזהוא כי כל אחד שלא אוהב משו יתחיל לא יהיה פורום 10 אנשים 10 דעות 10 נושאים שלא לרוחם של האחרים וגם אם באמת אתה צמחוני ואת זה אני לא יודע לא שמעתי אותך נגד רצח והרג של חיות אחרות למה רק דגים מסכנים שצדים אותם ועל אחת כמה וכמה אם אם אתה לא צמחוני וכן אוכל דגים אבל מספיק פחדן להודות וקבל עם ועדה ופורום זה מי שידבר סררה על דייגים וישתה להם את הדם אני אשתה לו את הדם בחזרה ולו רק מישום שאני דייג כן אני דייג ואף אחד לא ילכלך עליהם רק אם ראיתה במו עיניך מעשה חריג של דייג וגם זה לא אומר שכל הדייגים מתנהגים בצורה לא הוגנת ונזכיר לך כי בכל כלל יש יוצאים מן הכלל לטוב ולרע והחכמה לדעת להבדיל האם הרוב או המיעוט נוהג כך ואם נעבוד לפי שמועות רב סרן שמועתי יעבוד אצלי שעות נוספות וגם בלי תשלום מקווה שהבהרתי את דעתי ואני באמת מקווה שאתה לא סתם כותב שאתה אולי צמחוני ושנינו מבינים למה ולסיום רו המועדונים בצפון וגם במרכז מתפרנסים ומפרסמים קבל עם ועדה על צלילות דייג ואין מגיב ואם תרצה רשימה שלהם גם תקבל ועל חשבוני וכמה מהם מועדונים צפוניים שרובנו צוללים דרכם לאתרים הנבחרים והטובים בים תיכון אילוניק היפה I.H.B ובשביל אבי אילוניק הדייג

Famous

New member
אתה ממש ממש מגזים ../images/Emo70.gif ../images/Emo73.gif

אילוניק, אתה רוצה לדבר על דייג - תפאדאל. אתה רוצה להעלות לפורום תמונות של דגים משופדים על חץ של רובה דייג - גם תפאדאל. אבל תרגע
אין שום סיבה להשתמש בשפה שאתה משתמש
כולנו כאן חברים, או מנסים להיות חברים, זה של זה (או זו) וביטויים כמו "מי ש... , אני אשתה לו את הדם..." הם לא רק מיותרים, הם פשוט ביטוי של אלימות. בתור מי שקורא לעצמו "היפה" יצאת די מכוער הפעם
מה בסך הכל קרה
מישהו אמר שלדעתו יש אנשים שסולדים מתמונות מסוימות
הוא צודק, דרך אגב. אבל גם אם הוא טועה זו בהחלט לא סיבה להתנפל עליו בצורה כזו. ולעניין עצמו, לי אין שום בעיה לאכול דגים, פרות (גבוהות כמו גם נמוכות
), עופות, רמשים ושרצים (אני מניח שיש אנשים שסולדים מזה). אבל כן, אני סולד דווקא מתמונות של דגים משופדים על חץ, וגם לא ממש הייתי ממהר לחזות בשחיטה של פרה או בניקוי הקרביים של שרימפס. זה פשוט לא נעים לי. יש לך בעיה עם זה
אני מניח שזה נשמע לך מוזר, ואולי פשוט נראה לך צבוע או מתחסד, אבל אני פשוט לא אוהב לראות את הדברים האלו. כדי להסיר ספק, זה בהחלט לא אומר שאני טוען לרגע אפילו שאין לאנשים את הזכות להעלות כאן תמונות כאלו (אלא אם כן יוחלט אחרת על ידי הנהלת הפורום - ואני לא רוצה ולא מאמין שזה יקרה). אבל באותה נשימה, לי ולאבי, כמו לאחרים, יש זכות מלאה להביע את סלידתנו מהעניין. אתה לא יכול לדרוש לעצמך את החופש לעסוק בדייג תת מימי עם מיכלים, את החופש לפרסם כאן תמונות של התוצאה ואת החופש לדון בנושאים שונים הקשורים בדייג כזה, ובאותו זמן לדרוש מאחרים שלא יביעו התנגדות. חופש הביטוי פועל לשני הכיוונים
בקיצור, חייה ותן לחיות
ואם דייג תת מימי זה מה שמרגיע אותך, אז לך לצלול. ועשה לי טובה, אם אתה מחליט לפרסם כאן תמונות של התוצאה, ספר על זה בכותרת ההודעה, כך ידעו כל אלו שזה מפריע להם שיש שם משהו שאנחנו לא רוצים לראות. ובא לציון גואל וגו´.

אילוניק

New member
פמוס

אמי חי יפה עם כולם שלא יעירו לי לא אעיר לאף אחד ומי שהתחיל בזה זה אבי יחד עם הסקר שדרך אגב עדיין הרוב בדעתי למרות שאת הסקר עשו כדי לסתום פיות רק שהתוצאה הפוכה אילוניק היפה I.H.B

קותי

New member
אבי, צודק. אני עשיתי חיבור מוטעה

בין ההודעה שלך בשמך לבין ההודעה של הנקאי שהופיעה מיד אחריה (ואז זה היה אשכול הודעות קטן שבו היו ההודעה המקורית ועוד שתי ההודעות) והיה נדמה לי שההודעת שאט הנפש נכתבה תחת שם הנקאי. במקרה זה החיבור עם הסקר נראה לי נסיון לחפש סיבה לאסור את הדיון בענין. טעות שלי. כחבר פורום מותר לך להביע את שאט נפשך מדיג תת מימי. אין ספק בכך. החיבור המוטעה בין שתי ההודעות גרם לתשובתי והטעות כולה שלי. אינני כופר בזכותם של כל המעוניינים להביע התנגדות לדיג תת מימי כל עוד לא אוסרים את הדיון בנושא כאן.

ניב ד

New member
דעתי בענין - וגם לנקאים

אני חושב שיש מקום אם רוצים לדון בדיג, למרות שאני אישית נגד דיג רובים ולא הייתי רוצה לראות אותו בפורום. למרות זאת אני מדגיש שאם מישהו רוצה לדבר על זה אני לא חושב שיש בעיה (אלא אם כן מדובר בציד לוייתנים וכאלה). לגבי תמונות - אני לא חושב שיש להעלות תמונות כאלה, גם לא הייתי רוצה לראות תמונה של שחיטת פרות למרות שאני חובב גדול של סטיקים. מה לעשות. ואני מסכים עם אילוניק שגם אותי נתוני הדיגיטליות לפעמים משעממים, ויש הצפת תמונות בפורום לפעמים שדוחקת נושאים אחרים. אז בסדר - זה מה שאנשים רוצים וכל עוד זה שומר על רוח הפורום אז סבבה. ולך אבי הערה קטנה - אנשים לאו דווקא מבדילים בינך לבין דמות הנקאי, במיוחד כשאתה כותב הודעה מסוג זה. יש לך נטיה חזקה לפטרונות קצת מוגזמת על הפורום לפעמים וזה מאד מאד מעצבן הרבה אנשים. אישית אני מעריך מאד את עבודת הנקאים וללא יד חזקה וזרוע נטויה אין ספק שהפורום היה נהרס והולך בדרך האבדון, אבל קצת קצת יותר באיזי בדברים מן הסוג הזה.

הקרפיון

New member
דרך אגב, אני חושב שזו תמונה חשובה

לכל מי ששאל את עצמו למה בצלילות שיוצאות מול-טל לא רואים דגים... דרך אגב, לא הכריזו על האיזור הזה כשמורת טבע, או שזה רק בתיכנון?

אינדיגו

New member
דעתי הצנועה בנדון

אהלן, סיימתי מילואים בשעה טובה מוצלחת ו...בטוחה. בכל אופן, הדיון הזה מעלה שוב את הויכוח "האם סותמים פיות" או "מנסים לסתום פיות". אני לא דג דיג תת מימי , אין לי זמן לכך. בכל זאת , לא ברורה לי ההתייחסות הפוגעת מצד אי אילו אנשים בפורום הזה , וכבר מזמן (כלל לא מהיום) לאנשים חובבי הדיג. אבי , אני מצטרף למה שניב כתב לך , אתה אמנם מנהל הפורום אבל לא מדברר הפורום. חאלאס עם נסיונות ההשתקה שלך המהולים במעטפת מנומסת ומהודרת כבוד
. מהתרשמות די ארוכה אתה מנסה באופן די שיטתי (מנומס אמנם) להשתיק את מי ומה שלא מעניין אותך - לא כך צריך לנהוג (ראה שיח סלימאן
). חג פורים שמח לכולם.

אילוניק

New member
לאבי עוד דבר

אני מצלם תמונות במצלמת סטילס מוטו מרין טו של סי אנד סי וכל הנתונים של המצלמות הדיגיטליות שלכם משעממות אותי למרות שאני מאוד נהנה מרוב התמונות שחברי הפורום המצלמים מעלים לפורום אז מה אני כותב לך ממה אני סולד תסלוד בשקט כי אכתוב על מה שאני רוצה שקשור לים או לצלילה כי זה הרי הפורום אילוניק היפה I.H.B

קותי

New member
אני מכיר

וברצוני להוסיף משהו לנקאי. אני חושב שצריך לרדת מהעץ הזה של "יש נושאים שלא נעימים לאנשים מסוימים ולאן לא נדון בהם בפורום". לי מאד לא נעים כל הדיונים על צילום. זה משעמם אותי רצח. זה הופך לדיון מקצועי על סוגי מצלמות, זמן פתיחת צמצם, סטרובים למיניהם וכו´. אבל לא הייתי מעלה בדעתי לבקש שתדונו בזה במקום אחר. זו פעילות הנעשית ע"י חלק מהצוללים ולכן מקומה כאן. אני לא דג דיג תת מימי מכיוון שאני לא אוהב לאכול דגים ואני לא צד מה שאני לא אוכל. אבל צללתי הרבה עם צוללי דיג ואין לי בעיה עם זה (את הדיון בחוקים אני לא מכניס כאן מכיון שהחוק בענין זה אינו חוק הצלילה אלא חוק של משרד החקלאות לגבי דיג). אני מציע להניח לצוללי הדיג בפורום זה ואם מישהו מהם רוצה לדון בנושא שקשור לדיג תת-מימי, שידון. זו דעתי שכמובן תובע גם במשאל שלדעתי הוא מיותר. כי אפילו אם יתברר שרוב חברי הפורום לא אוהבים את הנושא - אז מה? אז נאסור דיון בענייני דיג תת מימי? לפי איזה הגיון? זו פעילות הנעשית על ידי צוללים (גם אם המחוקק לא אוהב אותה). הרי תמיד אפשר לנסוע למקום אחר בעולם ולצלול צלילות דיג ולדבר עליהן כאן בפורום. בדיוק כמו צלילות סולו שאסורות בארץ לפי החוק אבל ניתנו לעשיה במקומות שונים בעולם. לאסור על כותבים לפורום לקלל כותבים אחרים, להציף, וכו´ זה במקום. זה ענין טכני של ניהול פורום - לא צנזורה על נושאים מסוימים. לאסור על נושא מסוים של פעילות בצלילה - רק בגלל זה שיש כאן כמה יפי נפש שזה פוגע ברגשותיהם - נו באמת. מה הלאה? איסור לדון על צלילת סולו? איסור לדון על צלילות טכניות עמוקות כי כרגע יש תקנה של הרשות שאסור לצלול יותר מ42 מטר? איסור לדון על ציוד צילום - כי זה פוגע ברגשותי?

קותי, על מה הפליאה?../images/Emo12.gif

מרגע שאסרו דיון על נושא מסויים בפורום (פוליטיקה) כי הוא לא נעים, הוכשרה הדרך למנוע דיונים גם בנושאים אחרים, שלחלק מהאנשים הם לא נעימים. מכיוון שתמכת בעבר במניעת דיון אין לך להלין על על עצמך. כזה הוא העולם, "יום אילק יום עליק" ושהשייח´ יתרגם. ואגב אני לא מתומכי הדייג דווקא, אלא חופש הביטוי.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
מסכים במאה אחוז

ואני אומר זאת דוקא בתור אחד שלא אוכל שום דג בשום צורה שהיא. אגב לא סוכם מעולם שאסור לדון כאן בפוליטיקה אלא בסוג מסויים של השמצות שכונו (בטעות לדעתי) הפוליטיקה של הצלילה. אגב אני הייתי משתמש דוקא בפתגם:"אלדניא זיי אלח´יארה" (ושתתרגמי את, כולל את המשך הפתגם). ו ב ב ח י " נ

קותי

New member
גורגוניה יקרה

מעולם לא אסרו דיון על נושא מסוים בפורום. אסרו הצפה. ואם את רוצה לראות מה זה הצפה לכי לפורום בלי צנזורה ותבדקי את החודשים האחרונים. אני לא תמכתי במניעת דיון. אני תמכתי במניעת מתדיין. מתדיין שהציף את הפורום בצורה ששום הודעה אחרת ושום נושא אחר לא היה יכול לבוא לידי ביטוי. וכאשר לא התייחסו לדבריו הוא היה מכניס הודעה נוספת (בדיוק כמו שאת יכולה לראות בפורום ההוא) "נו ____ למה אתה לא עונה על שאלתי?". את זה רצינו למנוע ואת זה מנענו וכל קשר שאת עושה בין זה לבין מה שקורה כאן הוא בדוי.

שי רוט

New member
צודקים קותי ואילוניק

הנקאים התעייפו , זו אינה הפעם הראשונה בה מתקיימת סתימת פיות מי שאינו מעוניין להגיב לנושא או שירשור פשוט אינו חייב , אך זו החלטה אישית ולא מנהלית . שי

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
מי התעייף מי

א. כתבתי לעייל בפירוש את דעתי שלמרות שאני אישית לא אוכל דגים אין לי שום בעייה עם זה. ב. גם אבי כתב את מה שכתב בתור אבי ולא בתור נקאי, זכותו כמו שזכותך לחלוק על דבריו. אז מה בדיוק הבעייה ? מי סותם למי ת´פה ? ו ב ב ח י " נ

אבי ע

New member
אכן. לאילוניק, לשי ולאחרים: ../images/Emo39.gif

א. בשום מקום לא נאמר, לא נרמז ולא היתה כוונה לאסור דיון בדיג או אפילו הצגת תמונות דיג, למרות שאפשר לקוות להתחשבות בנושא התמונות אם הן פוגעות ברגשות חברים/ות (כמוני למשל, שאכן אני צמחוני). ב. ההבחנה בין התייחסותנו האישית לבין התייחסות הנקאי היתה ברורה לחלוטין. ג. גם כשמפורסם סקר, אין משמעות הדבר שדעת רוב עשויה לגרור איסור על נושא מסויים, ולא היתה שום כוונה כזו במפורש או במשתמע. להיפך, הפורום בפירוש אינו פועל בצורה כזו. בסך הכל הנושא כבר עלה כמה פעמים ולכן מעניין לשמוע את התייחסות החברים/ות, וכמובן שזה עשוי להשפיע (באופן וולונטרי בלבד) על מתייחסים עתידיים לנושא. ד. נראה לי, ושוב באופן אישי, שראוי להתנסח בפורום בצורה יותר חברית ופחות נגחנית ותוקפנית, גם כשיש מחלוקת. נדמה לי שגם תגובתי למפרסם תמונת הדיג היתה כזו. ה. אני מצטער, שי, אם נפגעת בחילופי המסרים בתחילת הדיון בנושא הבחירות בהתאחדות. בכל מקרה, לא היתה אז כל סתימת פיות, מעבר לכלל הקבוע בפורום זה שהחלטות הנקאי - לאחר שנתקבלו - אינן נושא לדיון פומבי. מכל מקום, גם אז לא היתה שום השתקה אלא להיפך - למרות הסיכון (שהתבדה בכיוון ההפוך...) אפשרו הנקאים התבטאות מלאה בנושא הבחירות. אני חושב - שוב, באופן אישי - שהפורום פועל לא רע, וחבל לגרור טינות לאורך זמן ושלא לצורך. בברכה, אבי ע.

למעלה