נקרע בין שני עולמות

takana

New member
נקרע בין שני עולמות

נשוי 15 שנים עם שני ילדים. לפני חודש עזבתי את הבית לאחר שנים של זוגיות יפה ומוצלחת. הפרידה נעשתה לאחר 5 חודשים של ריבים וויכוחים על מצב הזוגיות, על רמת העצמאות של כל אחד מאיתנו, על היחס שבין העבודה לבין הבית וכו'.\ בעבר הויכוחים הללו הסתיימו מקסימום בברוגז של יומיים ו/או בסקס סוער אך לא הפעם. הפעם הרמתי ידיים והחלטתי לשים את עצמי במרכז. הפרידה לוותה בקשיים. אחרי 15 שנים של זוגיות טובה הילדים לא מבינים למה אבא עזב את הבית. המשפחה החברים ובעיקר בת הזוג המומים ולא מבינים איך יכולתי לעשות את זה. איך שברתי את הכלים. גם לי קשה לשאת את המחשבות על מה שעשיתי אבל מה שמקל עלי זו הידיעה שאם עשיתי זאת כנראה שלא היה אפשר אחרת. אציין שאני נחשב טיפוס סולידי. לא הרפתקן. לא בליין, אבל הרגשתי שהגיעו מים עד נפש. לפני הפרידה במשך תקופת הריבים השתמשנו ביועצת נישואים אבל הטיפול לא צלח ובסוף כאמור עזבתי. במשך החודש הזה שמרתי קשר טוב יחסית עם בת זוגי ולמרות הכעס והאכזבה שלה היא מוכנה לתת צאנס לקשר שלנו. אני באופן אישי מאוד מתלבט אם לתת לזה שוב צאנס או לפרוס כנפיים ולהמריא לקשר חדש. הבעיה הינה שכל ניתוח שלי מוביל לדרך ללא מוצא. אם אחזור הביתה ולא אמצא את מה שרציתי כי זוגתי שתחייה הרי תמשיך להיות אותו דבר, אז חזרתי לאותו מקום רק שהפעם אהיה יותר חבול ומוכה. אם אחפש לי קשר אחר אז אני עלול למצוא את עצמי בודד וגלמוד. מי מבטיח לי שאמצא בת זוג כלבבי . ואם כן, אני מניח שהיא תהיה צעירה ממני ואז אמצא את עצמי מגדל שוב ילדים (ילדיי כעת די גדולים ואני ממש עצמאי) . בקיצור - כל חשיבה רציו נאלית תוקעת אותי בדיוק באותו מקום של התלבטות ואני לא יכול לקבל החלטה לאחד הכיוונים ולהיות שלם איתה. גם התייעצות עם מומחה מקצועי לא קידמה אותי מילימטר ולכן חשבתי שכדאי לשתף בפורום ואולי אסתייע בנסיונם של אחרים כאן. תודה

יתכן שאני טועה

לי נראה משבר אמצע החיים קלאסי. שנים של זוגיות טובה, פתאום חמישה חודשים רעים. ה"לשים את עצמך במרכז" לשבור את הכלים התירוץ של ה"בדיעבד אם עשיתי את זה כנראה שזה היה נכון" אתה רוצה חופש - גם זה מאפיין את המשבר. לרצות לעשות מה שאתה רוצה מתי שאתה רוצה ובלי כבלים אפילו לגדל ילדים אתה לא רוצה כי זה יגביל את החופש.... הכל מלים ומשפטים שמאפיינים את המשבר הזה. אם יש משהו במה שאני אומרת, תחפש טיפול שמתמקד במשבר גיל 40 או משבר אמצע החיים של גברים. ותשקול לחזור לאשתך כי יכול להיות שהבעיה אינה בה אלא בך. זה משבר שאחד המאפיינים שלו זה גברים שוברים את הזוגיות שלהם. חלקם מצטערים אח"כ אבל לא תמיד יש להם לאן לחזור. ותקשיב לעוד תשובות כאן, כי לא בטוחה שזה נכון. זו רק התחושה שלי ממה שכתבת.

בוקר טוב ואכן כן...

chenby

New member
אז

5 חודשים של ריבים עולים על 15 שנים נפלאות, זה מה שאתה אומר בעצם? לי זה נשמע כאילו שבשנייה שנכנס לך לראש המחשבות על מה רמת העצמאות שלי בחיים שלי.. כי אני נשוי וזה.. ועברו 15 שנה, והבאתי 2 ילדים, אז יש עולם מסקרן בחוץ... אין כלום בחוץ נשמה. יש לך אשה שאוהבת אותך ועברה אתך 15 שנים שבהם בטוח חשבת גם המון על עצמך, אבל גם המון על המשפחה.. למה עכשיו "הגיע הזמן" שתחשוב על עצמך? לדאוג ולהשקיע במשפחה שלך זה לא לחשוב על עצמך? לבעל טוב, שלא מוותר, מחוייב באמת, עצמאי באמת, לא צריך את האישורים או את ניתוח הפרשנות שלך מול הפרשנות שלה. ילדים שאתם מגדלים.. תמשיכו טיפול זוגי, לא חייבים להישאר עם מי שלא מתאים. אתה יודע מתי זה מתאים? כשזה מרגיש טוב. שאתה מרגיש שאתה מתקדם. מה קורץ לך בחוץ? חוץ מהאופציה לפרק ב'?

seeyou

New member
דעה אישית - לא עצה

לדעתי-אין גבר שבסביבות גילך-מצבך לא עובר סיטואציה דומה ("וויכוחים על מצב הזוגיות, על רמת העצמאות של כל אחד מאיתנו, על היחס שבין העבודה לבין הבית וכו'" תמיד צריך לחשוב ליפני המעשה לעזוב סתם את המערכת זה לא פיתרון- אם ממש רע לך - תתגרש אם לא מספיק טוב לך אז-תשפר-תתפשר אחרי 15 שנה עם בת זוג אתה אמור לדעת איך לעקוף את המוקשים בדרך- במערכת חדשה(יקרה יותר) גם יהיו כמעט אותם מוקשים ויקח לך זמן ללמוד איך לעקוף אותם יוסי

אייבורי

New member
נו באמת

תחזור הבייתה ותפסיק לעשות פה אבו-עלי וגם תקנה פרחים ובונבוניירה

גארוטה

New member
מה שרואים משם

לא רואים מכאן ולכן במקרה הספציפי הזה אני חושבת שהעזיבה שלך את הבית בסוף תחזיר אותך אליו, כי כנראה שהיית צריך את המרחק כדי לראות את הדברים בפרספקטיבה הנכונה, מה שכנראה לא היית רואה ומבין אם היית נשאר. אין הרבה זוגות שיכולים להתהדר ב-15 שנים של זוגיות טובה, אבל אתם כן וזה ממש לא מובן מאליו. אם צלחתם 15 שנים טובות ועברתם ביחד את כל המהמורות, לא משליכים הכל לפח בגלל 5 חודשים של ויכוחים. אפילו בחודש שלא היית בבית הצלחתם לשמור על קשר טוב ביניכם למרות הכעס כי שניכם כנראה מבינים שזה לא הסוף, שיש עוד מה לעשות. אז נכון שאם תחזור הביתה תמצא את אותה אשה אבל גם אתה כשתחזור תהיה אותו אחד שעזב, אז מה השתנה? הידיעה וההפנמה שכל אחד מכם צריך לצאת מההרגלים שלו ולבוא לקראת השני. נכון, זה לא פשוט לשנות הרגלים של 15 שנים אבל כשהברירה היא לפרק הכל ולהתחיל מאפס, אז המאמץ שווה. אני מאמינה שהתהליך הזה שתעברו רק ימנף את הזוגיות שלכם. בהצלחה

takana

New member
לפרק או להילחם?

אכן, לא קל לזרוק 15 שנים לפח. אבל, מה שמטריד הינו שלאחר 5 חודשי ויכוחים ועזיבה טראומטית של הבית כל אחד מאיתנו ממשיך להיות "צודק" מבחינתו ולכן לא נראה שנוצרה הדינמיקה שתאפשר חזרה לחיים טובים. נשאלת השאלה, מתי מרגישים באמת שזה הסוף?! אולי מי שכבר עכר את זה יכול לענות על כך?

chenby

New member
מכיר את המשפט

"אם אתה מאמין שאתה יכול לקלקל תאמין שאתה יכול לתקן"? כל אחד ממשיך להיות צודק? אז צריך רק אחד שייותר על הצדק למען קפיצת מדרגה. ואני בטוחה שבשנייה שצד אחד יוותר על הצדק (ומכיוון שאתה כותב פה, אז למה שזה לא יהיה אתה?) הצד השני, מיד מסיר את הצדק שלו. אנחנו לא יכולים להגיד לך איך להרגיש ומתי זה מרגיש, כי כל רגע נתון, הכל יכול להשתנות. מתי באמת זה הסוף? כשמוותרים.

גארוטה

New member
אם אתה שואל

אותי, אז אני חושבת שזה הסוף כשאין כבר אהבה וכשכבר לא איכפת לך ממנה ולה ממך, אבל זו אני. מה זה בעצם ויכוח? כשכל אחד חושב ומאמין שהוא הצודק והשני טועה. אז נכון, אם מדובר בויכוח אידיאולוגי אז חשוב וכדאי להתווכח ושכל אחד ישאר בצור בעמדתו, אבל פה מדובר על זוגיות ובזוגיות עושים פשרות, מוותרים ומעגלים פינות. יכול להיות ש-15 שנים עברו עליכם בלי ויכוחים משמעותיים כי כל אחד מכם מסיבותיו הוא "שמר בבטן" ועכשיו הכל התפוצץ וזה נראה כמו סוף העולם, כמו משהו שאי אפשר להתגבר עליו ואיך זה שאנחנו רבים הרי מעולם לא רבנו ככה. אבל לא, זה לא סוף העולם, זה רק שלב ששניכם צריכים לעבור ולעבור נכון ובחכמה ואם אתם לא מצליחים לבד, המלצה שלי לכו לטיפול זוגי בשיטת אימגו. ועוד המלצה, כמו בכביש, אל תהיה צודק תהיה חכם. בהצלחה.

שילה1

New member
הבעיה היא שאתה מוכן ומזומן להמריא

לקשר חדש. כל השאר-תירוצים עלובים.היא לא תשתנה,וגם לא אתה. מבקש אישור לבגוד? חכה שיגיע מנהל מחלקת האישורים.ממני לא תקבל אישור כזה.

מריוס זכריה

Member
מנהל
לפחות הרווחת מחדש את זכות הבחירה

אין ספק שזוגיות ארוכה עם ילדים לפעמים נותנת הרגשה של כלא. אין יציאות, אין חופשות [הכוונה לא לחופשה בתורכיה או אילת, אלא לחופש מיני ורומנטי]. זה לא קל. אזרת אומץ והחזרת לעצמך את זכות הבחירה. יפה! העניין, כמו שאתה שם לב, שעם זכות הבחירה מגיעה גם האחריות. קודם, הדברים לא היו "באשמתך" לא הייתה ברירה. עכשיו, מה שתבחר, זה מה שיהיה. טוב? הרווחת. לא טוב? אין את מי להאשים. ומאחר ושיחררת את הרצועה, נראה לי שמגיע לך להתרוצץ קצת חופשי. אתה לא תחזור לשאת בעול כל כך מהר. קח את הזמן. אבל מתישהו תצטרך להחליט. אתה שואל מי מבטיח לך שתמצא בת זוג כלבבך? לי נראה שאתה שואל "אם לא אצליח, מי יהיה אשם? מי מתנדב לקחת על עצמו אחריות שיהיה לי טוב?". טוב, אז אני לא מתנדב. אני לא פראייר. האחריות היא רק שלך. אגב, שמתי לב שלא הולך לך עם בעלי מקצוע. לא היועצת הזוגית, ולא המומחה המקצועי, לא הזיזו אותך מילימטר. אני אומר: רוץ חופשי. תהנה מהחופש. וכשתהיה מוכן לקחת אחריות על חייך, תשוב אלינו להתייעץ.

מריוס זכריה

Member
מנהל
אני לא שלחתי אותו

הוא שלח את עצמו. אני רק צופה במתרחש. (ולא ראיתי שהוא שואל איך לתקן את הזוגיות שלו)

לא, מה פתאום

הוא לא שלח את עצמו. הוא רק טרק את הדלת. ואחרי שיצא מההלם של עצמו רק עכשיו ישב לכתוב בקשה מסודרת לפורום לקבל אישור <כי מישהו צריך לתת לא, לא? ואם זו לא אישתו שהוא כאילו פיטר אותה, אז זה אתה, שאמנם לא רוצה לקחת אחריות, אבל בכל זאת בלי משים נתפסת ברשת
>...

מריוס זכריה

Member
מנהל
שמישהו פעם יסביר לי את עניין האישורים

נגיד שמישהו בא לפה לקבל אישור ולא קיבל. אז מה נראה לך? הוא חוזר לאשתו על ארבע ואומר לה "ממי את צודקת?" כי אם כן, אני אדרוש מחן העלאה רצינית בשכר!

טוב שניהלנו את השיחה הזאת, עעעעכשיו אני עולה על בריקדות!
מצד שני, אולי זה בגלל ש'כולכם' בחונטה האדומה?
תמיד דופקים אתה שחורים...

למעלה